Organizasyonlar Hakkında Düşünceler

Bir sey soracam heyecandan o mucize üçlük girince hemen kanal değiştirdimde uzatma öncesi taraftar takımı tribüne çağırıp moral verdimi

Umarım bu soruya kimse yanıt vermez ve Mustafa arkadaşımız bir daha "son topa kadar" sloganını aklından çıkarmaz. : )

Not: Tabii TV başındakilerin baskısı nedeniyle kanal değiştirdiyse, yukarıdaki satırı unutun gitsin.

Umarım bu soruya kimse yanıt vermez ve Mustafa arkadaşımız bir daha "son topa kadar" sloganını aklından çıkarmaz. : )

Not: Tabii TV başındakilerin baskısı nedeniyle kanal değiştirdiyse, yukarıdaki satırı unutun gitsin.

Evet son topa kadar diyoruz ama gerçekten dayanamıyorum bir terleme geliyor kaçan her top sonra bir sinir bağırış çağırış kendimi bir koltuktan diğer koltuğa atıyorum

Aklıma bir soru takıldı.Errea ile basketbol takımlarımız için yapılan sözleşme kaç yıllık ? Ben bir türlü Adidas formalardan sonra Errea'nın yaptığı formalara ısınamadım.Keşke Nike ile sözleşme yapsaydık.

Kubilay sorunca aklıma geldi. Geçen sene sezonun ilk futbol maçı olan zulümpiyattan dönüşte telefondan bi foto göstermişti Şamil abi. hazırlık maçlarımızdan birinde giydiğimiz bir formayı. Acaip hoş bir formaydı o. Akıbetini bilen var mı ?

Kubilay sorunca aklıma geldi. Geçen sene sezonun ilk futbol maçı olan zulümpiyattan dönüşte telefondan bi foto göstermişti Şamil abi. hazırlık maçlarımızdan birinde giydiğimiz bir formayı. Acaip hoş bir formaydı o. Akıbetini bilen var mı ?

Parçalı formayı diyorsanız en son Fenerbahçe maçında giyildi. Keşke her maç giyilse, ama tercih edilmiyor. Ben açıkçası bu sene Errea'nın yaptığı hiçbir formayı beğenmedim. Basketbol - voleybol hepsinde böyle.

Maç öncesi görsel şov adeta kusursuzdu. Gel gelelim anonsçu sorunsalı devam ediyor. Dışarıdan o şovu izleyen biri düşünür ki bu kadar güzel şov hazırlayan kulübün de bir o kadar mükemmel anonsçusu vardır. Tabi böyle bir durum olmayınca, haliyle bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor.

Maç öncesi görsel şov adeta kusursuzdu. Gel gelelim anonsçu sorunsalı devam ediyor. Dışarıdan o şovu izleyen biri düşünür ki bu kadar güzel şov hazırlayan kulübün de bir o kadar mükemmel anonsçusu vardır. Tabi böyle bir durum olmayınca, haliyle bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor.

Ülker Arena'daki Ülker - EA maçını izlediyseniz, anonsçuları uyuyan salonu kükretti adeta. Bizde "haydi beyler oturmaya mı geldik" tarzı anonslar yapacak bir anonsçuya gerek yok ama mesela Oly maçında Cevher'in 14 sayı fark yapan üçlüğünden sonra "Cevher Cevher Cevheeer Özeeer" diye anlamsızca bağıran biri yerine Ülker'in anonsçusu gibi biri "Cevheeeeer Özeeeeer" diye tam anlamıyla anonsunu yapsa o salonu başlarına yıkardık perşembe gecesi.

---

Bir de içerdeki CSKA maçıyla ilgili koreografi hazırlığı var mı acaba ? Yazın burda PAOK taraftarının yaptığı bir koreografi dolaşıyordu. Maç başladığı anda sahaya atılan konfetilerle maç duruyordu, tribünde bir pankart açılıyordu. Eğer ceza almayacaksak veya A lisans için (-) puan olmayacaksa, maç başladığı anda sahaya konfeti atıp maçı durdursak; sonra tüm bench arkasını kaplayan bir pankart açsak mükemmel olur.

Vallahi maç öncesi mikrofonu eline alıp taraftara bilgi veren arkadaş bile muhtemelen hiç bir deneyimi olmamasına rağmen sadece içtenliği ile çok daha çoşturucu idi bu işi o yapsa çok daha iyi.Ayrıa Yalçın beyin illada klüb için de görev alması gerekiyorsa gerçekten daha iyi yapabileceği işler vardır elbet

Muzik secimleri de onemli. Bir kere warchant mutlaka calinmali, ikincisi ise sereftir seni sevmek, mac baslamadan once mutlaka calinmali. Ortaya muazzam bir atki sov cikacaktir. Bir diger sarki secimi ise Gripin'in, sensiz olmaz Galatasaray'i calinabilir. Hep ayni marslar ile olmuyor. Taraftara oynanmasi lazim. Taraftar acisindan bakacaksak, mac baslamadan once " konfeti, kagit parcalari, tuvalet kagidi " gibi cisimler sahaya atilarak sov yapilmali. Bir kere yapilsin bu. Aris'in taraftari yapmis idi bunu, hollanda'da bir program var sira disi videolar gosteriyorlar, orada gosterildi mesala.

http://www.youtube.com/watch?v=CWakgxe76I8

Yukarida ki tribun sov yapilabilir. Mac oncesi olmasi muhtemelen, farkin acilip, taraftarin bunu yapmasi zor.
Euroleague'de kolay mac yok. Gerci bu tribun sovunu uzun yillardir futbol maclarinda da goremiyoruz.

Tarftar olarak harikayiz ama daha iyisini yapmak icin.

Ozet olarak: Muzik secim, konfeti cilginligi,tribun sov.

Sahaya konfeti atılıp maçın durması pek mantıklı gelmiyor bana. Sonuçta, oynanması gereken maça engel olunuyor.

Anons konusunda daha önce buna pek dikkat etmedim; ama kritik yerlerde atılan bir baskette ya da üçlükte rakiple alay edici bir şekilde seslendirme/oyuncumuzun ismini söyleme yapılabilir. Vurgu önemli oluyor bazı zamanlarda.

Saha kenarındaki lacivert tabanı kırmızı kaplamaya çevirebilirsek eğer küçük bir işle çok büyük farklılık yaratabiliriz. Bu konuda derdimizi kime anlatabiliriz, kimlere baskı yapabiliriz veya kulübümüzden böyle bir girişim oldu mu önceden bilgisi olanlar var mı?

İkinci konu olarak da Anadolu Efes maçından sonra forumda da konuşulmuştu, "Havalı Korna". Türkiye ligi müsabakalarında davul, korna vb. şeyler yasak olsa da Avrupa maçlarında serbest. İnternette çok uygun fiyatlara gerek tüplü ( bittiğinde yedeğini almanız gerekiyor ) gerekse de pompa düzeneği sayesinde bitmeyen kornalar mevcut. Bence bir an olsun susmayan taraftarın gücünü daha da arttıracaktır. Amacım reklam değil o yüzden link paylaşımının sakıncası olur mu bilmiyorum, eğer sorun olursa adminler kaldırırlar. İnternetten bulduğum en uygun fiyatlı olanlar.

http://www.hepsiburada.com/Liste/au...aspx?productId=otctn51897&categoryId=20024825
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-arazi-araci-super-mac-kornasi-35815489/detay

@Uğurcan Günel

Lacivert taban sadece bizim maçlarımızda bile çok kolayca kırmızı yapılabilir diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers takımlarının ikisi de aynı salonu kullanıyorlar (Staples Center) ve kendi maçlarında saha zemini hep kendi renklerinde oluyor. normal sezonda 2 takım orada en az 40 maç yapsalar bir senede en az 80 küsür kere değiştiriyolardır, yani çok zor değil diye tahmin ediyorum.

Havalı kornaya gelince, evet yasak değil ama işgüzar polislerimizin onu sokacağını hiç sanmıyorum, yeri geliyor cüzdanın içindeki bozuk para kısmını açıp insanların parasını alıyorlar (gasptan ne farkı var? ) o yüzden havalı kornalar ancak kulüp nezdinde içerideki kişilere verilebilir bence. Ama şükür ki takımımızın böyle bir desteğe ihtiyacı yok, taraftarımız havalı kornadan kat kat fazla ses çıkarabilme özelliğine sahip :D