Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün akşamki yenilginin ardından forumda sergilenen duruş ve yazılan mesajlar sezon boyunca mücadele eden takımımıza sonsuz destek vermeye çalışan bizleri rahatsız etmiştir. Aynı şekilde takımı, yöneticileri ve teknik kadroyu da rahatsız ettiğini düşünüyoruz.

Oyuncu başlıklarında sadece gitsin veya kalsın tarzı yazılar görmek forumun kalitesine yakışmamaktadır. O başlıklardaki bu tür ifadelere artık izin verilmeyecektir. Oyuncu hareketlerinin konuşulacağı tek yer burası olacaktır.

Oyuncu başlıklarında sadece oyuncularımızın performanslarına yönelik değerlendirme ve haberlerin paylaşılmasına lütfen dikkat edin. Sadece gitsin ve kalsın tarzı yazılar oyuncuların emeğine saygısızlık olmaktadır.

Geçen sezon yürürlüğe koyduğumuz "Oyuncu Önerileri" başlığı da malesef öneriden çok transfer haberlerine kaymıştır. Bu yüzden bu sezon "Oyuncu Önerileri" ve "Transfer Sezonu" başlığı da birleştirilmiştir. "Scouting Çalışmaları" adında yeni bir başlık açılacaktır ve sadece önerilen oyuncu hakkında verilen geniş bilgilerle oyuncu önerisi yapılacaktır. Bunun için bir süre daha bekleyeceğiz.

Bu başlık oyuncu hareketlerinin genel başlığı niteliğinde olup geçmiş yıllarda konuşulan aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

Transfer Haberleri
Oyuncu Önerileri
Takımdan Gönderilecek ve Takımda Kalacak Oyuncular
Yeni Sezonda Kadro Yapısı

Çok güzel bir karar. oyuncu topcilerine bakınca aynı kişilerin oyuncunun haftalık kararlarına göre yorumlar yapması, bir hafta gitsin, bir hafta baş tacısın ifadelerini kullanması bence kirlilikten ve alınan yenilgilerden sonra moral bozukluğundan başka bir şeye neden olmamaktadır. Eleştirelim ama maçın ardından hemen oyuncu topiğine girip yazmak o anki duygularla açıkcası doğruluğu yansıtmamaktadır.
Bu kararla daha düzgün yazılar çıkacağına inanıyorum.

Basketbol takımını takip eden herkes gibi benim de eleştirilerim, gitmesin, kalmasını, gelmesini istediğim oyuncular bulunmaktadır. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimi önümüzdeki hafta yazacağım.

Herkes bu başlıkta düşüncelerini saygı ve terbiyeyi elden bırakmadan yazabilir. Kimse kimsenin düşüncesiyle doğru kelimeler kurduğu sürece dalga geçemez, ona bu konuda baskı uygulayamaz. Bu forumda düşüncelerin ifade edilmesine hiçbir zaman engel olunmamıştır. Bu çerçevede verimli bir başlık olur umarım.

2012-2013 sezonu takımımız için Mahmuti ile başlayan dönemin en önemli sezonu bence. 2 sezondur büyüme trendiyle EL'de mücadele edecek seviyeye ulaşan takımımız hem bu seviyede kalıcı olmak hem de daha ileriye gidebilmek için en önemli transfer hamlesini bu sene yapacak gibi görünüyor.
Şüphesiz ki transfer döneminde kadromuzdaki devşirme oyuncunun kim olduğu ve pozisyonu tüm yerli ve yabancı rotasyonunu belirleyecek. 1-2 ay öncesine kadar genel bir yanılgı vardı Shipp'in devşirileceği yönünde. Olsaydı bizi çok rahatlatırdı ama maalesef halamın bıyıkları kısmına giriyor burası.

Devşirme kuralı aşağıdaki gibi salsabasket'ten alabildiğim kadarı ile
2010-11 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2011-12 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 2 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2012-13 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.

Bu durumda 2011-2012 sezon başı devşirilebilir oyuncular aşağıdaki gibiydi:
Tarence Kinsey (Efes) --devşirilmedi
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)--devşirilmedi
Chuck Davis (Banvit)--devşirilmedi
Keith Simmons (Banvit)--türk statüsünde
Lance Williams (Banvit)--devşirilmedi
Bootsy Thornton (M.Siena)--devşirilmedi
Mire Chatman (Karşıyaka)--devşirilmedi
Tomislav Ruzic (Tofaş)--Türk statüsünde
Ray Wesson (erdemir)--devşirilmedi
Aubrey Reese (Mersin BŞB)----devşirilmedi
Kaspars Kambala (t.Telekom)--devşirilmedi

Fakat bu sezon "en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular" ibaresi eklendiği için yukarıdakilerden bir çoğu hakkını kaybediyor.
görünürde elde kalanlar şunlar:
Tarence Kinsey (Efes) --sözleşmesi 1+1 yıllık
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)
Lance Williams (Banvit)
Chuck Davis (Banvit)
Bootsy Thornton (M.Siena)
geçen sezon devşirilebiliyorken evrakları yetişmeyen Chatman'da devşirilemiyor bu durumda. Tbf bu saçmalığa bir kılıf bulabilir belki.

Gel gelelim Galatasaray'a. Bizde sözleşmeli Mert Shumpert var zaten. Üsttekilerden Kinsey, Vidmar belki bir de chuck davis takıma faydalı olabilir. Kinseyi Efes'ten, Vidmarı karşı yakadan kopartabilir miyiz veya bunu ister miyiz bilemiyorum. Shipp'in ise türk olamayacağı aşikar ancak tbf'nin sitesini karıştırırken şöyle bir şey buldum. Luksa Andric 09/10 sezonunda bizde 1 maça çıkmış görünüyor.
istatistikleri de : 19:13 dk 6 sayı 9 rib. 2 asist. Eğer bu doğru ise (ki ben tbf'nin hata yaptığını düşünüyorum) Andric de üstteki kurala ucundan girmiş oluyor (ya da oluyor mu?). Ahan da linki:
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2010-2011&TakimKod=1008&Kod=4351

Son söylediğiniz doğru değil. Hata yapılmış muhtemelen.

Devşirme oyuncular üzerine ben de çok düşündüm ama malesef uygun bir oyuncu bulunmuyor. Vidmar oluyorsa alınabilir ama tam emin değilim ondan da. Vidmar yabancı oyuncu olarak kadroda tutulabilecek bir oyuncu değil ama devşirme oyuncu olarak değerlendirilebilir. Savunma performansı az olmayan bir oyuncu ama hücumda da çok şey beklememek gerekiyor ama Fenerbahçe bırakmaz zaten.

Chuck Davis 3. senesini dolduruyor bu sene Banvit'te.Bence bize Shumpert'tan daha faydalı olur.Ayrıca Ali Karadeniz'den de kullanabiliriz devşirme hakkımızı,fakat Chuck Davis'in dış şut tehditinin olması daha cazip kılıyor kendisini.

Hem bizim ligde, hem Avrupa ve Nba'de sözleşmesi biten ve alınabilme ihtimali olan(fiyat, mutsuzluk ya da gelme isteğinden bahsediyorum) oyuncuların olduğu bir havuz yapılsa konu daha derli toplu olur sanki. Öyle bir şey oluşturma imkanı olursa biz de daha rahat takip ederiz.

Aaron Jackson ile F.Ülker ilgileniyor diye haberler vardı yanılmıyorsam.Alırlar muhtemelen.

Bu arada Efes finale kalamazsa yeni sezon için bütçe arttırımı çok olmayacaktır.Bu da hedefimizdeki oyuncuları alamamamıza neden olur.

Alan Anderson, Erazem Lorbek, Zaza, Domercant benim 2012-2013 sezonunda kadroda görmek istediğim oyuncular.

Alan Anderson iyi bir kontratla gelebilir bence, bu sene içinde gelmedi NBA'den kontrat bekliyorum diye ama bilemiyorum

Zaza sanırım Free-agent oldu NBA'de bende alınmasını istiyorum. İçerde dominat bir oyuncu eksikliği yaşıyoruz üstelikte Türk

Erazem Lorbek beğendiğim bir 4 numara Abdi İpekçi'de o atmosferde ayakta kalan tek oyuncuydu.

Domercant sokak basketbolu stili ile kalbur üstü pek çok takımda can yakacak bir oyuncu devşirme seçeneği varmı bilmiyorum ama Oktay Mahmuti'nin sert basketboluna çok yakışır.

Zaza , free agent değil.2013 Temmuz'a kadar kontratı var Atlanta Hawks'la.Onu baştan unutun.
http://hoopshype.com/salaries/atlanta.htm

Henry Domercant ve Erazem Lorbek'inde gelmesi Zaza kadar imkansız çünkü onlarında takımlarıyla devam eden kontratları var.

Alan Anderson'ı ise siz söylemişsiniz.Kendisi artık her ne pahasına olursa olsun NBA'de kalmak isteyen bir isim.Öyle olmasa lottary'e oynayan Toronto Rapters'ı bizim yerimize tercih etmezdir.Mutlaka bulur kendine bir NBA takımı.

Erazem Lorbek beğendiğim bir 4 numara Abdi İpekçi'de o atmosferde ayakta kalan tek oyuncuydu.

Domercant sokak basketbolu stili ile kalbur üstü pek çok takımda can yakacak bir oyuncu devşirme seçeneği varmı bilmiyorum ama Oktay Mahmuti'nin sert basketboluna çok yakışır.

Lorbek Barcelona'nın en önemli oyuncularından biri, gerçekçi bir hedef olduğunu sanmıyorum.

Domercant'in Bosna Hersek pasaportu var, onun da devşirilebileceğini sanmam.

2012-2013 sezonu takımımız için Mahmuti ile başlayan dönemin en önemli sezonu bence. 2 sezondur büyüme trendiyle EL'de mücadele edecek seviyeye ulaşan takımımız hem bu seviyede kalıcı olmak hem de daha ileriye gidebilmek için en önemli transfer hamlesini bu sene yapacak gibi görünüyor.
Şüphesiz ki transfer döneminde kadromuzdaki devşirme oyuncunun kim olduğu ve pozisyonu tüm yerli ve yabancı rotasyonunu belirleyecek. 1-2 ay öncesine kadar genel bir yanılgı vardı Shipp'in devşirileceği yönünde. Olsaydı bizi çok rahatlatırdı ama maalesef halamın bıyıkları kısmına giriyor burası.

Devşirme kuralı aşağıdaki gibi salsabasket'ten alabildiğim kadarı ile
2010-11 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2011-12 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 2 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.
2012-13 Sezonu: En az 3 yıl Türkiye’de oynamış olan ve bu süre zarfında en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular Türk statüsüne geçebilir.

Bu durumda 2011-2012 sezon başı devşirilebilir oyuncular aşağıdaki gibiydi:
Tarence Kinsey (Efes) --devşirilmedi
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)--devşirilmedi
Chuck Davis (Banvit)--devşirilmedi
Keith Simmons (Banvit)--türk statüsünde
Lance Williams (Banvit)--devşirilmedi
Bootsy Thornton (M.Siena)--devşirilmedi
Mire Chatman (Karşıyaka)--devşirilmedi
Tomislav Ruzic (Tofaş)--Türk statüsünde
Ray Wesson (erdemir)--devşirilmedi
Aubrey Reese (Mersin BŞB)----devşirilmedi
Kaspars Kambala (t.Telekom)--devşirilmedi

Fakat bu sezon "en az 3 yılını aynı takımda geçiren yabancı oyuncular" ibaresi eklendiği için yukarıdakilerden bir çoğu hakkını kaybediyor.
görünürde elde kalanlar şunlar:
Tarence Kinsey (Efes) --sözleşmesi 1+1 yıllık
Gasper Vidmar (F.Bahçe Ülker)
Lance Williams (Banvit)
Chuck Davis (Banvit)
Bootsy Thornton (M.Siena)
geçen sezon devşirilebiliyorken evrakları yetişmeyen Chatman'da devşirilemiyor bu durumda. Tbf bu saçmalığa bir kılıf bulabilir belki.

Gel gelelim Galatasaray'a. Bizde sözleşmeli Mert Shumpert var zaten. Üsttekilerden Kinsey, Vidmar belki bir de chuck davis takıma faydalı olabilir. Kinseyi Efes'ten, Vidmarı karşı yakadan kopartabilir miyiz veya bunu ister miyiz bilemiyorum. Shipp'in ise türk olamayacağı aşikar ancak tbf'nin sitesini karıştırırken şöyle bir şey buldum. Luksa Andric 09/10 sezonunda bizde 1 maça çıkmış görünüyor.
istatistikleri de : 19:13 dk 6 sayı 9 rib. 2 asist. Eğer bu doğru ise (ki ben tbf'nin hata yaptığını düşünüyorum) Andric de üstteki kurala ucundan girmiş oluyor (ya da oluyor mu?). Ahan da linki:
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?sezon=2010-2011&TakimKod=1008&Kod=4351

ben kuralların ileriye doğru işletileceği düşüncesiyle sözleşmesi devam eden oyuncular geldikleri dönemdeki kurallarla devşirilir diye düşünüyorum. yasalar ileri doğru işler shipp transferinin altyapısında bu yok mu seneye 4 sene ibaresi konursa yatırım ne olacak shipp konusunda bence biraz muğlak olmuş.
örnek verecek olursak ben Türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirmek üzereyim Pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmen olmaya hak kazandım. ama dönem arkadaşlarımdan notları düşük olanlar alamadı şimdilik ancak planlarında okul bittikten sonra almak vardı bu eğitimi. bir anda alınan bir kararla formasyon eğitimi kaldırıldı denildi ve artık fen edebiyatlar öğretmen olamayacak denildi. artan tepkiler nedeniyle ve kuralların ileriye doğru işletileceği maddesine uyarak bundan sonra fen edebiyatlardan öğretmen alımı yapılmayacak okumakta olanlar pedagojik formasyon akabilirler diye bir karar çıktı. bu durum da buna benziyor bence devşirmek için ek süre verebilir takımlara ileride gelecek oyuncular için kullanılır bu kural.

Nikola Velickovic veya Donatas bir tanesi'de 4 numara için düşünülebilir yada biz kendimize diyorsak gelecek sene İlkan-Cevher-Kerem Gönlüm bizi idare eder yabancı bir guard, pota altına bütçeyi yatırabiliriz.

Ayrıca Sinan Güler Galatasaray forması altında görmek her zaman hayalimdir.

Chuck Davis devsirilemiyor bu arada, Azeri milli takiminda forma giydi kendisi onu da dusunmeyin yani. Vidmar konusu da ayni milli takimda oynadi bu adam, he zaten Fb birakmaz bize devsirilen bir Vidmar'i, kendileri ekmegini yiyemiyoken.

Aaron Jackson la Banic ayrılmışlar . Jackson fenere gibisinden bişeyler gördüm de Banici alırsak güzel bir transfer olabilir . Alternatif olabilecek de Dedovici gelecek sene görmek isterim kiralık olmamak üzere . Donatas Montejunas genç ama ileride çok güzel bir 4 numara olabilir .

Ender-Dedovic-Savovic-Shumpert-Lakovic ile bence yollar ayrılmalı.Sinan Güler-Ali Karadeniz(Michael Wright) önereceğim yerliler yabancılarda ise Gordon ve Andric in yanına 1-2 oynayacak bir skorer 3-4 oyanaybilecek bir isim birde 5 numara oynayacak isim gerekli yabancılar kimler olur çok bilemiyorum...

Ali Karadeniz savunma olarak Euroleague standartlarında bekleneni veremeyebilir ama hala çok önemli bir skor gücü, Shumpert gönderilecekse gelmesini isterim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...