Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dorsey'i fazla abartıyorsunuz bana kalırsa. O takımdaki görevleri ile bizdeki görevleri bir olmaz onun. Tamamen tamamlayıcı bir oyuncuydu orada ama bize sayı da yapacak bir oyuncu lazım. Dorsey demiyorum, birakmazlar zaten ama onun gibi oyuncu ile anlaşılması halinde Andric'ten çok daha skorer bir uzuna daha ihtiyaç olur.

Dorsey'i fazla abartıyorsunuz bana kalırsa. O takımdaki görevleri ile bizdeki görevleri bir olmaz onun. Tamamen tamamlayıcı bir oyuncuydu orada ama bize sayı da yapacak bir oyuncu lazım. Dorsey demiyorum, birakmazlar zaten ama onun gibi oyuncu ile anlaşılması halinde Andric'ten çok daha skorer bir uzuna daha ihtiyaç olur.

Katılıyorum. Ayrıca bu sene Ivkovic ondan inanılmaz verim aldı, normalde oyun zekası son derece kısıtlı bir oyuncudur, belki abartıyor diyeceksiniz ama Andric Dorsey tercihinde Andric'i seçerim.

Dorsey Spanoulis ile oynadigi ikili oyunlarinda sikca sayi bulan bir isim. Bizde ikili oyunlari oynamaya meyilli Lucas ve Tutku varken kendisinden sikca yararlaniriz. Ayrica Andric'in ribaundlarda daha etkili ve savunmada daha agresif olan versiyonunun neler yaptigini gordukten sonra Dorsey bizi pota altinda rahatlatacaktir.

gordon ve laka tutulmalı. Sağlam gerçek bir beş numara alınmalı. haraketli bir sf ve şutu olan bir pf alınmalı. ve asıl önemlisi eli titremeyen bir şutör alınmalı. Laka iyidir ama yalnız kalınca rakipler ona rahat rahat yönelebiliyor ve o da verimli olamıyor.

Vidmar ve Engin bence erken davranmalıyız bu iki isimde
Engin-Tutku-Göksenin-Gordon-Shipp-Caner-Cevher-İlkan-Furkan-Vidmar-Andriç ve 2 iyi yabancıyla bu takım baya iş yapar..

Bu transfer döneminin bizim adımıza en önemli olayı, takım olgusunu bozmadan bizi yetenek, sorumluluk ve yaratıcılık adına daha ileriye taşıyacak oyuncular kadroya katmak. Oyuncu seçimlerinde şu aşamadan sonra sadece sisteme uyma kriteri yeterli olmayacaktır. Çünkü takım olarak kötü oynadığımız, sistemimizin çözüldüğü, formumuzun düştüğü anlarda -ki bu şansımıza sene sonuna denk geldi- , bu tarz oyuncu eksikliğini çektik. Bizim birebir yaratıcılık anlamında en önemli silahımız olan Gordon kitlendiğinde, takım olarak da zor durumlara düştük. Ve takımı ateşleyecek oyuncusu sıkıntısı çektik. Bu hem kısa rotasyonunda, hem uzun rotasyonunda ortaya çıktı. Rakiplerimiz pick&roll savunmalarını iyi yapıp, içeri gömülünce uzunlarımızı kullanmakta sıkıntı çektik. Çünkü uzunlarımızın hiçbiri pota altı birebir aksiyonları olan oyuncular değildi. Evet bir sistem takımıyız, oyuncuların bireysel yeteneklerine dayalı bir kaos sistemi oynamıyoruz veya ''isolation'' oyunlarına ağırlık vermiyoruz, ama yeri geldiğinde bunları yapabilecek birebirine güvendiğimiz bir uzun, bir kısa oyuncumuz olmalı. Tabi Oktay Hoca sistemin sağlığı açsısında bu tip oyuncuları minimum düzeyde tutmaya çalışıyor, eksik olan parçaları tamamlamak istiyor ancak yer yer bunun dezavantajlarını da çekiyoruz.

Gordon ve Shipp dışında yabancılarla yolları ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Lakovic her ne kadar iyi niyetli olsa da, tecrübesiyle bize yer yer fayda sağlasa da daha farklı tip bir oyuncuya yönelebiliriz. Andric keza bir uzuna göre müthiş ayak çabukluğu ile, özel bir oyuncu olsa da birebiri de olan bir oyuncu ihtiyacımız var. Savovic'in zaten baştan beri yeterli olmadığı kanaatindeydim. Yabancı statüsünün son durumunu tam bilemiyorum, ama eğer mümkün olur da Shipp'i de yerli statüsünde oynatabilirsek önemli bir avantaj olur.

Yabancı hakkımızı oyun kurucu, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında kullanmak mantıklı olacaktır. Oyun kurucu ve pivot seçimlerimiz gerçekten çok önemli. Hem takımın düzenini devam ettirebilecek, hem de bireysel yetenekleri ile sorumluluk alabilecek bir oyun kurucuya ihtiyacımız var. Uzun forvet için bir ara adımızın geçtiği Velickovic iyi bir seçim olur. hem yeteneği, potansiyeli iyi bir oyuncu hem de Yugoslav ekolü nedeniyle sistemlere adapte olabilecek bir oyuncu. Bireysel yetenekleriyle skor üretebilmesi de önemli yarar sağlayabilir. Pivot konusu da yine aynı şekilde önemli. Kalıp olarak bizi dezavantaja sokmayacak, defans ve ribaund katkısının yanında hücumda da yeri geldiğinde opsiyon olabilecek bir oyuncu gerekli.

Umarım sistemi bozmadan, üstüne koyarak ancak yaratıcılık, yetenek ve kazanma faktörlerini de işin içine alan bir transfer dönemi geçiririz.

Yerli olarak Engin Atsür bence faydalı olacaktır.Onun dışında Serkan Erdoğan ve Doğuş Balbay olabilir ama sözleşmeleri sürüyor onların

Sevgili Galatasaray'lılar, biliyorsunuz ki şampiyonluğun anahtarı yerli ounculardan geçiyor. Galatasaray duruşuna yakışan, oyunu iki yönüyle oynayabilen Engin Atsür konusunda seferber olmamız lazım. Geçen sene alamadık bu sene almak için her şey müsait.

Facebook'taki bir sayfa Engin'e teklif goturdugumuzu yazmis. Avrupa'dan bir teklif gelmezse -ki gelecegini zannetmiyorum- kendisini seneye kadromuzda gorebiliriz. Umarim dogru bir haberdir.

Gordon tutku engin
göksenin shıp
keselj alan anderson
ilkan cevher
semih furkan David anderson
Gelecek sezon kadromuz bu şekilde olursa çok iyi olurdu.Artık büyük hedefler için büyük oynamalıyız.

bu sene bende ki en büyük hayal kırıklığı ender oldu
çok şeyler beklerken klübeden çıkamadı
bence ender engin değişikliği çok iyi olur
ilkan kesinlikle bize çok faydalı olacak
ama bizim bu sene artık şu dört numara ve skorer guard sorurunu çözmemiz gerek
şut blok tehditi olan bir dört numara
ve iyi bir şutör alınmalı

Yabncılardan Gordon ve Shipp, yerlilerden ise Furkan, Tutku, Göksenin, İlkan tutulsun , diğer isimlerle yolları ayırabiliriz.3 yabancı, 3 yerli transferiyle yola devam ederiz.

Bütün hepsine teşekkür ederim.Adam gibi oynadılar.Kaybetmiş olabiliriz.Fakat onlar ''Son Topa Kadar'' savaştılar.İşte takım olmak budur.Şimdi bazıları gidicek.Bazı yeni isimler gelicek.Bu doğa kanunu gibi birşey.Giden oyuncularda bu takım için adam gibi savaştı.Kalan oyuncularda önümüzdeki seneler için tekrardan ''Son Topa Kadar'' parolasıyla savaşmaya devam edecekler.Bu yazıyı yazmamdaki amaç Galatasaray bayan basketbol şubesindeki rezillikleri görüp böyle bir takıma sahip olduğum için Allah'a şükretmemdendir.Oktay Mahmutisiyle,Jamon Gordonuyla,Tutku Açıkıyla,Jaka Lakoviciyle,Boris Savoviciyle,Ender Arslanıyla,Evren Bükeriyle,Haluk Yıldırımıyla,Göksenin Köksalıyla,Zaza Pachuliasıyla,Nihad Dedoviciyle,Caner Topaloğluyla,Luksa Andriciyle,Furkan Aldemiriyle,Preston Shumpertıyla,Cevher Özeriyle,Joshua Shippiyle,Sertaç Şanlısıyla TEŞEKKÜRLER!

Engin ve Cenk Akyol'a evet, Dorsey'e hayır derim. Dorsey çok çabuk erken faul problemine giren bir oyuncu, eurolig için bize daha akıllı-zeki oyuncular gerekli. Motiejunas ve Spanoulis’e kim hayır diyebilir ki ?! Ancak Motiejunas sanırım yakında NBA’a gider yani biz yararlanamayız, keşke bize gelse. Aslında bence NBA dışında Avrupa’dan alabileceğimiz çok kaliteli oyuncular yok. Mesela Furkan gibi bir oyuncuyu sadece NBA’da bulabilirsiniz. Yani bütün iyiler NBA’ya gidiyor. Avrupa’dan sadece tecrübesiyle takıma direnç kazandıracak Spanoulis gibi oyuncular alınabilir. Bunun dışında ya NBA’dan oyuncu getirmek lazım ya da yerlilere daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Furkan, İlkan, Sertaç, Melih hamlelerimiz bence çok önemli ve çok değerli, yani doğru yoldayız diye düşünüyorum, bu istikametteki projelere ısrarla devam etmeliyiz.

Engin Atsür'ü bence kesinlikle almalıyız. Efes'ten de Kerem Gönlüm'ü alalım artık bu sene, Cenk de gelse itiraz etmem sanırım. Benim merak ettiğim konu ise Zaza ? giderken sözleşmem bitiyor sene sonu tarzında bir açıklaması vardı.

Dili sürçmüştür yada Türkçe olarak söylemek istediğini tam ifade edememiştir Zaza 1 sene daha sözleşmesi var. Kaldı ki bitse dahi bu sezon gösterdiği performanstan sonra yeni bir kontrat alırdı bence.

Zaza muhabbetleri bence de boşuna yapılmasın. Sözleşmesi var diye biliyorum ben de. Olmasa da her türlü iyi bir kontrat alır Nba'deki takımlardan.
Zaza her takımın görmek isteyebileceği bir pivot. Hırslı, güçlü, asist yapabiliyor, takımı ateşliyor. Küçük takımları geçtim, büyük takımlar bile en kötü ihtimal ikinci pivotu olarak takımda görmek ister.

herkese merhaba uzun süredir sizi takip ediyorum ve yeni üye olma fırsatı yakaladım ben öncelikle sponsor durumunun nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum medical park artık bizim düşündüğümüz miktarda maddi destek sağlayacağını hiç zannetmiyorum uzun soluklu bir sponsor neden bulamadık yıllarca bir türlü anlayamıyorum eurolig başarısı bile fayda etmiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...