Bu sezon bir aksilik olmazsa şampiyon olacağız, en kötü şartlarda final oynar Euroleague oynamaya hak kazanırız. Yatırımın biraz daha artacağını düşünüyorum ama takviye için konuşmak erken. Hawkins'in durumunun netlik kazanması lazım öncelikle.
PG pozisyonunda Arroyo, Engin ve Ender 3'lüsünde değişiklik olacağını sanmıyorum, bu oyuncuların kontratları var ve yerine alternatif yok gibi, belki Tutku.
SG pozisyonuna 2 yeni transferimiz şimdiden garanti ; Henry Domercant ve Göksenin Köksal. Bu oyuncularımızın dışında Jamont Gordon, Cenk Akyol ve Manuchar bu pozisyonda oynayabiliyor. Burayada takviye geleceğini zannetmiyorum, içeriden çözeriz.
SF pozisyonu için çıtayı yukarı çekip Sonny Weems'i alabilirsek harika ötesi olur. Backup olarak Cenk yeterlidir bana göre, bu sezon hem savunmada hem hücumda iyi işler çıkartıyor, gelecek sene dahada iyi olur bu özgüvenle devam ederse.
PF pozisyonu için kararsızım. Macvan'ı çok seviyorum ama post-up oyunu yok denecek kadar az. Özellikle yardım savunmasında çok aksıyor üst seviye maçlarda, Euroleague seviyesinde canımızı yakabilir. Ama daha iyisini bulamıyorsak maceracı olmaya gerek yok. Backup olarak Kerem'i görmek isterim takımda.
Pivot için Boniface'la muhtemelen yolları ayırırız. Yerine Bonsu yada D'or Fischer gibi atlet ve bitirici uzuna ihtiyacımız var. İkisinide almak zor değil bu dönemde. Furkan Houstan'a giderse işler biraz karışır ama sanmıyorum.
Arroyo - Ender - Engin
Domercant - Goksenin
Weems - Manuchar - Cenk
Macvan - Kerem - Ersin
D'or Fischer - Furkan
Manuchar'ı 6. yabancı olarak kullanabiliriz SG-SF pozisyonunda.