Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İllaki sorunlar vardır bunu anlayışla karşılıyorum ama bu sorunlar sadece biz olduğumuz zaman mı uzuyor büyüyor ?

Erkek takımımızda Kristijan Nikolov Kız takımımızda Era Shatri vatandaşlık sorunları giderilemediği için beklemede maalesef..

İki yıl önce bir röportajları vardı oradan hatırlıyorum Nikolov'u babası koç'tu sanırım Makedonya'da ve ailesiyle beraber Türk Vatandaşlığına geçmek istediklerini falan söylemişlerdi.

Şimdi forumda okuyunca hatırladım hala problemin çözülmemesine üzüldüm.Umarım en kısa zamanda çözüm buluruz.

Can Pelister, TrendBasket adına Nikolov ile bir röpörtaj gerçekleştirmiş.. Nikolov'un durumunu Ergin Hoca'da biliyormuş ve Nikolov A Takım ile de antrenmanlara çıkıyormuş.. Umarım bu olay yeterince duyulur.. Duyurmalıyız da..

Siyasette Süleyman Demirel, basketbolda Turgay Demirel bu ülkenin başlına bela oldu yahu.

Bu Turgay Demirel denen herif zamanında Galatasaray'da kupa sevinci yaşamadı mı? Nereden geliyor bu nefreti, GS kompleksi? Yuh olsun ulan, yuh olsun.

Bu sezon bir aksilik olmazsa şampiyon olacağız, en kötü şartlarda final oynar Euroleague oynamaya hak kazanırız. Yatırımın biraz daha artacağını düşünüyorum ama takviye için konuşmak erken. Hawkins'in durumunun netlik kazanması lazım öncelikle.

PG pozisyonunda Arroyo, Engin ve Ender 3'lüsünde değişiklik olacağını sanmıyorum, bu oyuncuların kontratları var ve yerine alternatif yok gibi, belki Tutku.

SG pozisyonuna 2 yeni transferimiz şimdiden garanti ; Henry Domercant ve Göksenin Köksal. Bu oyuncularımızın dışında Jamont Gordon, Cenk Akyol ve Manuchar bu pozisyonda oynayabiliyor. Burayada takviye geleceğini zannetmiyorum, içeriden çözeriz.

SF pozisyonu için çıtayı yukarı çekip Sonny Weems'i alabilirsek harika ötesi olur. Backup olarak Cenk yeterlidir bana göre, bu sezon hem savunmada hem hücumda iyi işler çıkartıyor, gelecek sene dahada iyi olur bu özgüvenle devam ederse.

PF pozisyonu için kararsızım. Macvan'ı çok seviyorum ama post-up oyunu yok denecek kadar az. Özellikle yardım savunmasında çok aksıyor üst seviye maçlarda, Euroleague seviyesinde canımızı yakabilir. Ama daha iyisini bulamıyorsak maceracı olmaya gerek yok. Backup olarak Kerem'i görmek isterim takımda.

Pivot için Boniface'la muhtemelen yolları ayırırız. Yerine Bonsu yada D'or Fischer gibi atlet ve bitirici uzuna ihtiyacımız var. İkisinide almak zor değil bu dönemde. Furkan Houstan'a giderse işler biraz karışır ama sanmıyorum.

Arroyo - Ender - Engin
Domercant - Goksenin
Weems - Manuchar - Cenk
Macvan - Kerem - Ersin
D'or Fischer - Furkan

Manuchar'ı 6. yabancı olarak kullanabiliriz SG-SF pozisyonunda.

Spanoulis-Engin-Ender
Langford-Göksenin
Weems-Cenk
Macvan-Ersin-Barış Hersek
Zaza-Furkan

Markoishvili kadro dışında kalıcak yoğun maç trafiğinde eksiklerin yerine.hatta 4 yabancı olduğu için kadroya da girebilir barış'ın yerine.kafama takılan sorulara cevap verirseniz sevinirim;Langford mu Gary Neal mı Planinic mi Hickman mı?

Spanoulis-Engin-Ender
Langford-Göksenin
Weems-Cenk
Zaza-Furkan

Markoishvili kadro dışında kalıcak yoğun maç trafiğinde eksiklerin yerine.hatta 4 yabancı olduğu için kadroya da girebilir barış'ın yerine.kafama takılan sorulara cevap verirseniz sevinirim;Langford mu Gary Neal mı Planinic mi Hickman mı?

Spa Weems ikilisini silin kafadan. Barış'ın yerine ben oynarım. Göksenin'in hücuma katkısı büyük problem. Macvan ise ne yazık ki soru işareti. Olmamış bence bu kadro.

Piyasası nedir bilmiyorum ama Sanikidze'yi çok beğeniyorum ben. Seneye EL'de olursak almamız çok da zor olmayabilir.
Kendini besleyecek guard bulduğunda çok verimli oluyor. Ceza şutlarını da iyi sokan bir oyuncu. Arroyo, Engin ve belki de Spanoulis varlığında büyük işlere çıkartır.

Kendisi Gürcü sanırım, Marko da belki yardımcı olur bu transfere.

Hidayet artık basketbolu bırakmış burada emekliliğini geçirmek için kapak atacak takım arıyor ki kendisi fb li olduğu için oraya gidecektir. Bize de Zaza gelir umarım yerli oyuncu hamlesi olarak iyi bir hamle olur.
Pota altını Zaza ve Furkan götürür bence ama 4 numaraya iyi bir oyuncu almalıyız. Markosvili de bu şekilde takımda yer bulabilir kendine

Arroyo-Engin-Ender
Spanoulis-Göksenin
Weems(Hairston)(Childress)-Cenk
Zaza-Furkan

Bu kadro için iki soru sorucam;Arroyo ile Spa birlikte oynar mı?Hairston mı Weems mi Childress mı?Weems'i almak zor sizce Hairston mu Childress mı?

Arroyo-Engin-Ender
Spanoulis-Göksenin
Weems(Hairston)(Childress)-Cenk
Zaza-Furkan

Bu kadro için iki soru sorucam;Arroyo ile Spa birlikte oynar mı?Hairston mı Weems mi Childress mı?Weems'i almak zor sizce Hairston mu Childress mı?

Seneye kadro planlaması yapılırken ilk yazılması gereken oyuncu Arroyo olmalı. Arroyo ve Spanoulis yan yana oynar. Spa'yı 2 numaraya çekersin olur biter. Arroyo hakkında bir şeyler söylemek gerekirse Spanoulis ve Planinic ile birlikte avrupanın en iyi oyun kurucusu. Şutör mevkiinde avrupanın elit şutörlerinden birine sahibiz. Tek handikapı yaşı olabilir 30 aralıkta 33 yaşına girecek. Domercant'ı göndermek istesek çoktan gönderirdik ama seneye tekrar bizde. Zaten gönderseydik aptallık ederdik. Bir çoklarına göre son 10 yıllık süreç içinde avrupanın en iyi şutörleri arasında yer alıyor; Fragiskos Alvertis, Langdon, Domercant, Navarro şimdi'de Jaycee Caroll.

3 numarada Manu kalsın diyorum ben. Hatta dönerse Hawkins gibi bir winner oyuncuya'da sahip olabiliriz. Weems'i CSKA kimseye yedirmez ama diğerleri gelebilir. Kısa rotasyonundan çok uzun rotasyonuna iyi eklemeler yapmalı. Macvan'ın yerine birini bulmak lazım. Erceg, Kaymakoğlu... Seneye 5 numaraya Ndong'un yerine'de birini bulmak lazım. Muhtemelen bu Bonsu olacak. Furkan'da Nba giderse...

Kristijan Nikolov'un Türk statüsünde oynayamaması için uğraşan en başlıca kişi Ali Özsoy'muş Tbf genel sekreteri. Bu adamın Semih Özsoy ile akrabalığı var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...