Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Guard olarak Ender seneye gider büyük ihtimalle. Kenan'ı alsak Enginle beraber bu işi götürür. Zaza ise ilk önceliğimiz olmalı. Ama NBA'de var olan uzun ihtiyacı göz önüne alındığında Zaza'ya kesin teklif gelecektir almamız zor:(

Tofaş'ta oynayan Can Altıntığ da çok iyi bir oyuncu 2- 3 numarada oynayabiliyor içeri penetreleri çok iyi şutu da oldukça iyi. Yerli rotasyonuna kazandırmalıyız.

Kenan Sipahi yaşı itibari ile alınıp, başkalarına kaptırılmamak kaydıyla kiralanarak yatırım yapılabilir. Ama 3 senedir Kenan'ı izliyorum; forumda bu kadar beğenilmesini gerektirecek kadar (potonsiyeli var ama) gelişimini malesef göremedim. Tabi Galatasaray'ımızın hedefleri için söylüyorum bunu.
Kişisel fikrim Kenan, Banvitteki Şafak, Mehmet Yağmur hatta Barış Ermiş bence kendilerinden beklenen gelişimi sağlayamadılar.

Kenan'a yapacağımız yatırımı Can Korkmaz'a ve Muhammed Baygül'e yapsak eminim daha büyük iş yapmış oluruz.
Can ve Muhammed varken ben Kenan'a tonlarca para sayıp yatırımı ona yapmazdım şahsen.
Tutku-Ender değişikliği çok iyi olurdu gelecek sene için ama Tutku'nun her sene yaşadığı sakatlıklar bu konuyu düşünmemi sağlıyor.
Bence Ender gelecek sene 3.guard olarak devam etmeli.
Arroyo-Engin-Ender
Göksenin-Hawkins(Caroll ya da Jamont Gordon)
Henry-Marko-Cenk
Macvan-Cevher-Ersin
Furkan-Zaza ve Sertaç

kadrosu hem geniş hem kaliteli bir kadro olurdu sanki.
1-Hawkins inşaAllah döner. Eğer o olmazsa Caroll'ı çok isterim.O da olmazsa bence Gordon'la sözleşmesinden dolayı devam edilebilir.
2-Hawkins döner Henry dönmezse yine yukarıdaki 2 seçenek tercih edilebilir.Sırasıyla Caroll ve Gordon.
3-Hawkins ve Henry ikisi de olmazsa Caroll ve Gordon ikisi birlikte kadroda olabilir.
4-Çok gerekirse Euroleague için yabancı bir 4-5 oynayabilen bir oyuncu alınabilir 6.yabancı olarak.

Arkadaşlar altyapımızda olan 1996 doğumlu geleceğin yıldız adaylarından biri olarak görülen Kristijan Nikolov'u tanıyanınız var mı ? Ben ilk defa duydum nasıl bir oyuncu ? 2 sezon önce Oktay Hoca'nın büyük gayretleri sonunda alınmış. ( Oktay hoca'ya genç oyuncu konusunda %100 güvenirim) Sezon başı Efes istemiş ama yerinde bir hareket yapıp satmamışız.

Metehan seneye Domercant bir yere gitmiyor yine bizde. Adam seneye daha iyi döneceğim diyor.
FCN Blog: [ÇEVİRİ] Domercant: Daha iyi dönmek için çalışıyorum..

Ayrıca seneye sponsor konusu'da önemli olcak daha iyi bir sponsor bulmak lazım.

Arkadaşlar altyapımızda olan 1996 doğumlu geleceğin yıldız adaylarından biri olarak görülen Kristijan Nikolov'u tanıyanınız var mı ? Ben ilk defa duydum nasıl bir oyuncu ? 2 sezon önce Oktay Hoca'nın büyük gayretleri sonunda alınmış. ( Oktay hoca'ya genç oyuncu konusunda %100 güvenirim) Sezon başı Efes istemiş ama yerinde bir hareket yapıp satmamışız.

Metehan seneye Domercant bir yere gitmiyor yine bizde. Adam seney daha iyi döneceğim diyor.
FCN Blog: [ÇEVİRİ] Domercant: Daha iyi dönmek için çalışıyorum..

Ayrıca seney sponsor konusu'da önemli olcak daha iyi bir sponsor bulmak lazım.
Geçtiğimiz ay Ankara´daki turnuvada izleme imkanı bulduk genç oyuncumuzu. Kendine güvenen ve bu güvenin hakkını veren bir yeteneğe sahip. Gerçi yeteneğimiz demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü birtakım sorunlar mevcut bu isimle ilgili. Türk vatandaşlığına geçirilememe ve dolayısıyla oynatamamak gibi.

Sağlıklı bilgiyi Şamil, Aras, Tanju gibi altyapıyı yakından takip eden isimlerden almak daha doğru olur.

Geçtiğimiz ay Ankara´daki turnuvada izleme imkanı bulduk genç oyuncumuzu. Kendine güvenen ve bu güvenin hakkını veren bir yeteneğe sahip. Gerçi yeteneğimiz demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü birtakım sorunlar mevcut bu isimle ilgili. Türk vatandaşlığına geçirilememe ve dolayısıyla oynatamamak gibi.

Sağlıklı bilgiyi Şamil, Aras, Tanju gibi altyapıyı yakından takip eden isimlerden almak daha doğru olur.

Cevabın için Teşekkür ederim Onur abi. Umarım bu arkadaşlarda bir iki kelam ederse çok iyi olur ? Cidden bu oyuncuyu merak ediyorum.

Jaka Lakovic'in ozelliklerini dusunun, aynisi iste bu cocuk tarz olarak, saga vurup attigi sutlari daha yuzdeli onun gibi :)) Sut stili bire bir zaten, sag eli de kuvvetli o artisi sma fizik olarak cok guclu degil. Doga Koleji'nin de en onemli ismi ki Doga'nin ne kadar onemli okul oldugunu bilir takip edenler. 2 senedir ligde oynayabilse simdi ne durumda olurdu dusunemiyorum bile, inanilmaz bir kumasi var Kris'in ama mac eksigi sebebiyle gelisimi yeterince yapilamiyor, cok uzuluyorum onun icin oyuncunun kendisi de kahroluyodur bu duruma, eminim.

2 ya da 3 sene önce geldi galiba, önemli bir yetenek olarak bahsediliyor kendisinden.. U16 Avrupa Şampiyonası'nda 25.9 gibi ciddi bir sayı ortalaması tutturmuş.. Türk vatandaşlığına geçirilemediği için, ligde oynayamıyormuş sanırım..Neden çözülemiyor bu sorun?

Hakikatten ben de merak ettim, genç bir oyuncunun Türk vatandaşlığına geçirilmesi için ne gibi şartlar aranıyor? Bir de sözleşme durumu nasıl acaba, yani basketbolda profesyonel sözleşme ne zaman imzalanabiliyor en erken?

Genç yeteneklere çok ihtiyacımız var, Göksenin örneğinde bunu gördük, hakeza Furkan da. Farklı mevkilerde takıma verdiği katkılar çok büyük.

Gerekirse bu oyuncu için gündem oluşturalım ve Türk vatandaşlığına geçmesine önayak olup kulüpte tutulmasını sağlayalım.

Oyuncu bir kulübün altyapısında birkaç sene bulunduktan sonra Türk vatandaşlığına geçmiyor mu?
Örneğin Ermal Kuqo ve Zaza Pachulia bu şekilde Türk statüsünde oynama hakkı elde etmediler mi?
Nedir bu işin prosedürü veya bu arkadaştaki eksik kriter? Açıkçası çok merak ettim..

Açıkçası prosedür hakkında detaylı bir bilgim yok, ama bu prosedürler sanki tamamen bizim aleyhimize hazırlanmış gibi. Her sene değişiklik olduğu için Shipp'i Türk yapamamıştık mesela. Yani kötü niyetli yaklaşmak istemiyorum olaya, ancak Nikolov gibi bir yeteneği hakkıyla oynatamıyor oluşumuz da beni kıllandırmıyor değil.

Galatasaray olduğumuz için. Ne tesadüf ki Slovenya Milli Takımında bize karşı bile oynamış Emir Preldzic bir şekilde vatandaş yapılıp bir de nasıl oluyorsa Milli Takım oyuncusu yapıldıysa Shipp'te aynı çabayla engellendi.

Kulüp yetkililerini bu konuda eleştirmek ne denli doğru kararsızım. Sonuçta henüz reşit olmamış bir isimden bahsediyoruz ve doğal olarak ülkesi de kaybetmek istemiyordur oyuncuyu.

Profesyonel sözleşme imzalandıktan sonra yerli statüsünde oynatmak zorlaşacağı için de bekliyor olabilir şube sorumluları. Yerli statüsünde oynaması çok önemli bizim açımızdan. Doyurucu bilgi almadan suçlamak bence yanlış.

Arkadaşlar büyük çaba harcanıyor Nikolov'un Türk olması için ama Makedon federasyonu olayı namus meselesi haline getirmiş durumdalar. Cedi Osman var Efes'teki bilirsiniz, onu kaçırdıktan sonra bu çocuğun da Türkiye'ye kaçmaması için büyük çaba harcıyo Makedonlar. Bizim yönetim uğraşsa da federasyonun yardımı gerekiyor ve bizim federasyonumuz doğal olarak pek sallamıyor ismimiz Galatasaray olduğu için. Tüm masraflarını biz karşılıyoruz zaten, Makedon federasyonuna da gereken parayı biz veririz siz yeter ki ilgilenin deniyor Türk federasyonuna ama çocuk hala resmen Türk olamadı. Ailesi de burada 2 senedir, beraber kalıyolar ve çok istiyolar uzun seneler bizde kalıp, belki ileride Milli takımda oynamayı. O potansiyel kesinlikle var, A milli olur Nikolov, inşallah sorunu halledebiliriz bir an önce.

Bu konunun üzerine gitmemiz lazım eğer bu çocuk iyi bir oyuncu olacaksa. Galatasaray bu kadar emek vermiş bu çocuğa mutlaka Türk yapılıp ahem Galatasaray'a hem de Türk milli takımına kazandırılmalı. Yöneticilerimiz uğraş vermeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...