Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Twitterda Ftw ağabeyin öncülüğündeki Spanoulis muhabbeti makara mı yoksa yarı şaka yarı ciddi mi anlayamadım :)

Semih Ağabey,Arroyo varken Spanoulis'e sizce gerek var mi ? Ben açıkcası istemem Arrôyo varken. Onu alacağım 2 numaraya Joycee Caroll'ı alırım Gordon'un yerine. Ya da Marko'yu 2 numara da kullanıp 3 numaraya skorer bir oyuncu alırım Weems gibi. Arroyo varken Spanoulis bence gereksiz bir hamle olur. Arroyo,Joycee,Henry,Marko ve Macvan yabancı rotasyonunu seneye takımda görmek isterim. Kısa yerli rotasyonu Engin,Ender(aslında pek görmek istemem ama Euroleague'e de 3.guard olarak olabilir kadroda)Göksenin ve Cenk'ten oluştururdum. Furkan,Cevher,Zaza,Sertac ve Ersin'de uzun yerli rotasyonu yapardım. 14 kişilik müthiş bir kadro oldu. Henry'i Euroleague'de kullanırız tek. Sakatlığından ve yaşından dolayı. Sertac'da Ersin ile bazı maçlarda değismeli oynar. Cenk'te Euroleague'de Henry ile değişır...

Semih Ağabey,Arroyo varken Spanoulis'e sizce gerek var mi ?
Eurolegue'e kalmazsak gerek yok..Ama kalırsak 12 maçlık normal sezon, 14 maçlık top 16 turunu artık 35 yaşına girmiş Arroyo ile girmemiz için bence ya süper bir yerli olması lazım arkasında yada 6.yabancı hakkımızı orada kullanacağız Sevgili Metehan...Spa'nın 2 numaradada çok iyi olduğunu düşünürsek Domercant'ında iyileşmesiyle süper bir 1-2 rotasyonu olur...Hayal tabi bunlar şimdilik..Hele bir final oynayalımda düşünürüz...

Serkut Ağabey,bende isterim tabi oynasın,dağıtsın,yıksın ortalığı :) Ama 2 senedir sakatlıklarla uğraşıyor ve yaşı da ilerledi. Bu yüzden dinlendirilse bazen iyi olur bence. Yoksa sağlam bir Henry'i istemeyen olmaz :) Cem Ağabey,Arroyo'nun arkasînda muhtemelen gelecek sene yine Engin ve Ender olacaktır. Bu 3 isim bence Euroleague için yeterli. Ben 6.yabancı hakkımızı daha değişık bir bölgemize kullanmaktan yana olurdum şahsen bu 3 isim varken. Spanoulis sanki biraz gereksiz olur. Ama olursa da yok demem tabiki kesinlikle :) Muharem Ağabey,Sponoulis'in gelmesine karşı değilim yahu :))

Serkut Ağabey,bende isterim tabi oynasın,dağıtsın,yıksın ortalığı :) Ama 2 senedir sakatlıklarla uğraşıyor ve yaşı da ilerledi. Bu yüzden dinlendirilse bazen iyi olur bence. Yoksa sağlam bir Henry'i istemeyen olmaz :) Cem Ağabey,Arroyo'nun arkasînda muhtemelen gelecek sene yine Engin ve Ender olacaktır. Bu 3 isim bence Euroleague için yeterli. Ben 6.yabancı hakkımızı daha değişık bir bölgemize kullanmaktan yana olurdum şahsen bu 3 isim varken. Spanoulis sanki biraz gereksiz olur. Ama olursa da yok demem tabiki kesinlikle :) Muharem Ağabey,Sponoulis'in gelmesine karşı değilim yahu :))
Herşey gönlünce olsun Metehancım :) Zaten eğer iyi bir sponsor olmazsa gordon marko'nun kontratı var çok bir esneklik olmaz kadro yapısında..Ndong ve Arroyo 1+1 di sadece galiba...

Bence yerli guard rotasyonuna Tutku-Ender değişikliği yapılmalı. Belli bir standartı olmayan Ender yerine her maç belli bir standartı olan ve limitleri zorladığında neler yapabildiğini gördüğümüz Tutku'yu isterim ben takımda. Bir de Spa'nın sezon sonu sözleşmesi bitiyormuş. Efes bize yedirir mi ayrı mesele tabi.

Jaycee Caroll en sevdiğim şutör EL'de (Domercant seneye döneceğine göre pek ihtiyac yok gibi). Sonny Weems'i CSKA bizi geçtim hiç kimseye yedirmez. Spa'yı çok isterim ki Arroyo-Sponoulis çok iyi PG rotasyonu olur. Bunlara Domercant belki Hawkins'i de katarsak kısa rotasyonumuz winner (Arroyo-Sponoulis-Domercant-Hawkins) oyunculardan kurulmuş olur ki bence süper olur. Spa'nın seneye sözleşmesi bitiyor. Ünal Aysalın eşi Fani Aysal basketbol tutkunu bir isim ve yunanistanda ki basketbol kulüpleriyle arası iyi. Belki ordan bir şey çıkarabiliriz ama yine seneliği çok yüksek bir oyuncu. El gidemeceğimiz sürece bu oyuncuyu almak ihtimal dahiline bile girmez.

Eğer Hawkinste dönerse seneye kısa rotasyonumuz; Arroyo-Domercant-Marko ve Hawkins olacak gibi. Gordon'un 2 senelik anlaşması olmasına rağmen gönderilmesi gerekiyor bence. Yine de Gordon gibi savunması iyi bir oyuncu'da gerekli gibi. Kısa rotasyonuna 5. yabancı alınır mı ?

Ben Macvan'dan memnun değilim onun yerine 1 oyuncu alınabilinir. Ndong gidiyor yerine Zaza iyi gider.
:)

Bunları konuşmak için erken ama ben Gordon'un gelecek sezon da kalmasını isterim. Adım gibi eminim ki beni çıldırttığı maçlar yine olacak ama ritmini bulduğunda hem savunmada hem de hücumda muazzam oynuyor. Adam Türkiye Kupası'nda Savanovic'i tuttu abi, son periyot resmen etkisiz hale getirdi Dusko'yu :)

Macvan da daha iyisinin transfer edilme ihtimali somutlaşmadığı sürece takımda kalmalı bence. Çok kötü ve çok iyi oynadığı maçlar oldu ama daha henüz 23 yaşında olduğunu da unutmayalım.

Gordon öyle bir oyuncu ki, adam hakkında 2 hafta net konuşamıyorsun. Eleştirmeye başlasan, o periyotta her maç 19-20 sayı atıyor, şutu yok diyorsun bir maçta kaldırıp 4-5 üçlük sokuyor.. İyi demeye başlıyorsun pota dövüyor.. Bir türlü standartı tutturamıyor..

Bugünkü maçta iyice kararımı verdim artık. Ben Macvan' ı beğenmiyorum. Belki basketi bilmediğimdendir. Ama uzun olarak 4 numarada oynayan bi adamın pota altında daha etkili olması lazım. Hep 3 lük çizgisine yakın al gülüm ver gülüm oynuyor. Defansı ise gerçekten çok kötü. Mesela Marko'nunda defansı kötü ama hiç değilse en önemli anlarda çıkıp öldürücü 3 lükler atabilecek kalitede. Ama Macvan' da buda yok. Ha bazen iyi oynadığı maçlarda oluyor tabii ama ben genel kalitesi olarak Galatasaray'a yakıştırmıyorum. Ayrıca 23 yaşının çok genç olduğunuda düşünmüyorum. Seneye yerine Euroligde' de oynayacaksak çok daha kaliteli ve 4-5 pozisyonunda müthiş etkili birisini almamız lazım diye düşünüyorum. Yani bence bazen müthiş maçlar çıkaran ve özellikle defansta müthiş oynayan, bazende batıran Gordon'un yerine Macvan ve Ndong' un gönderilip yerlerine daha kaliteli ve etkili isimler almalıyız. Eurolig için tabiiki.

Bu kadar sıkıntılı bir dönemde (cezalı (!!!) ve sakat oyuncularımız Euroleague şampiyonu bile olabilecek kalitede) 10 maç üstüste kazanıp bizi liderliğin şu an favorisi yapan oyuncularımıza tebrikler. Sakatlar, cezalılar (!!!) ve şans bizimle olsun yeter.
Bu sezon bitince o numaraya x, bu numaraya y gelsinden ziyade sakatlık olmasın da kim gelirse gelsin muhabbeti yapsak yeridir.

mevcut takım yapısına bakıldığında acaba Hawkins veya Domercant'e ihtiyaç var mı diye sormuyor değilim.
Guard rotasyonda Engin - Ender - Göksenin, Türk oyuncular olacak belli ki bunların yanında Arroyo - Gordon ikilisi Arroyo - Henry ikilisine göre daha komple bir rotasyon oluşturur gibi geliyor.
Henry'nin şut yeteneğine laf eden taş olur elbette ama savunma düzeyi hiçbir zaman çok yüksek olmamış bir oyuncu ayrıca Arroyo ve Gordon daha takım oyununa yatkın, sistem içersinde kullanılabilecek oyuncular.

Kısa forvette de Manu için bu kadar masraf yapılmış takımla da bütünleşmişken gönderilmesine için hiç razı gelmiyor.
Ayrıca bu takım bu haliyle bir sistem içersine oturdu, alışkanlık edindi.

Göksenin yeni transfer gibi savunmayı güçlendirecektir.
Velhasıl Arroyo, Ender, Engin, Jamont, Göksenin, Cenk, Manu rotasyonu kısa rotasyonu için gayet yeterlidir diyorum ben.
Daha doğrusu şu rotasyona bakınca üst düzey savunma yapabilecek, penetre edebilecek, şut sokabilecek, ribauntlara katkı verebilecek, top çalabilecek, kısaca hem savunmada hem hücumda üst düzey setlere uyum sağlayabilecek bir rotasyon görüyorum ben.
Zaten Avrupa basketbolu dakika burdaki major oyunculara dakika ortalama verince rakam olarakta daha fazla sayıda oyuncu almak biraz israf olur hele yabancılar için.
A.Efes gibi açık bütçemiz yada Ülker gibi destekleyenimiz olmadığından parayada dikkat etmek lazım.

Uzun rotasyona'da N'dong seneye ayrılırsa onun yerine 3 saniye koridorunu karartacak bir uzun gerek. Ersin - Macvan - Furkan üçlüsüne yeni transferi de eklersek yine bence bir tanede iyi bir 4 numara bulmak lazım Türk olarak.

Sene sonunda Ender in sözleşmesi bitiyor. Onun yerine Tutku' yu alabiliriz. Arroyo/Tutku/Engin rotasyonu çok daha iyi olur. Ayrıca Serhat Çetin i düşünemez miyiz 2-3 numarada bayağı iyi bir derinlik olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...