Re: Tbl- Galatasaray: 80 - BJK: 66 (Kazanmaya devam)
Sistem'i Oturtmak
Koray Hoca'nin korktugu basina geldi. Sancili donemden ust uste maglubiyet alarak devam ediyoruz. Erdemir macini oyle yada boyle atlatmis idik. Ancak o oyunla maglubiyetlerin gelecegi belli idi.
Sistemi oturtmamiz lazim. set uzerinden oynamamiz lazim, bireysel oyun ile hicbiryere varamayiz. Yildizlarimiz var. Sisteme gecememisizki yildizlarimiz'i oynatamiyoruz.
Koray hoca Erdemir macin'dan sonra ilerleyen zamanlarda cok guzel basketbol oyniyacagiz. Yenilsek bilene buraya gelen taraftar mactan zevk alacak demis idi. Sene basinda ne idi sistemimiz bos adami bulana kadar top ceviriyorduk. Simdi ise bireysel oyuncularin eline bakan. sistemsiz bir anlayis ile oynuyoruz. Dogru duzgun set hucumu yok dogal olarak.
Yapmamiz gereken biraz sabirli olup Koray Hoca'nin kafasindakileri sahaya yansitana kadar sabir gostermek.
Ruhsuz adamlar demek biraz mantik disi.
Cunki henuz sistemi otuturtamadik.
Ben inaniyorum sistem oturdugu zaman iyi isler cikaracagimiza. O yuzden bu maglubiyet canimi acitmadi.
Yanliz bu yenilgileri aliskanlik haline getirmememiz lazim. Yerimizi koruyup olabildigince cabuk halde sistemi oturtmamiz lazim.
Dogaldir iki yeni oyuncu aldik sezon ortasinda ve yerden blok kavramini amerikalilarin dedigi gibi Destroit etmeye calisiyoruz Bu yeni oyuncular ile atletik bir takim oldugumuz icin sistemi ona gore uygulamaya calisiyor Koray hoca.
Hani bir meyve alirsin ama o meyve olmamis olur biraz bekletmek gerekir olsun diye.
Bizim takimda olmamis meyve henuz.
Biraz sabir gostermemiz lazim ki en iyi netice ciksin ortaya.Malesef
sezon basinda oynadigimiz kumarlar tutmadigi icin bu sanciyi cekiyoruz.
THE END.
Aylar oncesinde yazdigim bir yazinin bir kismi. Gereksiz kisimlarini sildim. Sistem tam zamaninda oturdu diyebilirz. Yildizlarimizi oynatabiliyoruz artik. Bireysel olarak degil, takim halinde, bos adami bulana kadar top ceviriyoruz. Koray hoca kafasindaki sistemi oturtmus. Hosley,Tolliver dizgilenmis, ( Tolliver bos olmadikca ucluk atmiyor, Ki bir basketinde, ucluk pozisyonunda iken, iceriye penetre etti, ve sayiyi yapti.) Bu arada Hosley son ceyrek teknik faul aldiktan sonra yanilmiyorsam, oyuna birdaha girmedi.
Neden acaba?
Mehmet Yagmur'un son ceyregin sonuna dogru, bir atisi kacirmasi, bir top kaybetmesi ile, ve bizde bu hatalardan sayi ile donmesini basarinca, maci koparmasini bildik.
Sert savunma yapiyoruz. Top'u iceri iyi ceviriyoruz. Atkins son anlarda hata yapar idi, simdi iceri penetre edip sayilar buluyor. Cok iyi oynadi bugun Atkins. Takim oyunu oynadigimiz icin, onunda performansinda arti.
Kisaca kucuk nuans'lar disinda iyi bir yolda gidiyoruz. Play-Off iyi bir baslangic yaptik diyebiliriz. Kendi evimizde 2 kere kazanarak, iyi basketbol ile, seride durumu 2-0 getirmesini bildik. Umarim akatlar'dan bir galibiyet ile doner, seriye son maca birakmayiz. Sistem'in Play-Off'da oturmasi ise harika oldu. Simdi adim adim ilerlememiz lazim Sampiyon'luga.
Go Cimbom