Play-Off Çeyrek Final Serisi Maçları | Galatasaray CC - Türk Telekom (71-78, 68-73, 86-88)

Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

sen 30 dk sahada ruh gibi gez, sonra son çeyrekte farkı kapatacağım diye bi tarafından kan damlasın!! Sonra tam yakalamışken,rakip pes etmek üzereyken saçma sapan hücumlarla tekrar maçı geri ver.

Bu maçın bir playoff maçı olduğunun farkında değildi adeta bizimkiler. 30 dk ne hücum yapabildik ne de savunma. Gaines dışında tüm takım kötüydü. Takımın havasını hiç beğenmedim açıkçası. Karakterimizin tamamen dışında,son derece yumuşak bir oyun oynadık. Geri gelişimiz heyecan vericiydi ancak ben bu maçı kazanabileceğimizi hiç düşünmedim ne yazık ki..çünkü 69-69 berabereyken bile yüzlerdeki o ışığı göremedim. Dee ve Hite tek kelimeyle berbattı. Top kayıpları en büyük derdimiz oldu son dönemde. Daha ciddi ve daha agresif olmalıyız. Umarım bu maç bi ders olmuştur. 2.maç için benim en büyük beklentim gerçek oyun karakterimizi koymamız. Zira bu seri 5.maça kadar gidecek gibi. 2-0 bile olsa pes etmemeliyiz bence.
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Bayram Kurtulmuş":1vj7x1tf]Son Periyotta Takımımızla Gurur duydum bu oyuncular yenildiler belki ama turu geçebileceklerini gösterdiler ve geçeceklerde ama utanç duyduğum bir oyuncu var takımda ve onu taraftar olarak bundan sonra sevmem çok zor 40 sayı atsada önümüzdeki maç değişmeyecek duygularım performansın kötü olabilir ama galatasaray ruhu denilen bişey var c.gaines herşeye rağmen nasıl aslanlar gibi savaştı ama takımda bir arkadaşımız varki onun umrunda değil hiçbirşey konsantrasyonu sıfır çok kırgınım ona ama son olarak şunu söyliyeyim bundan sonraki 3 maçı alarak turu geçeceğiz bunu herkes görecek 3-1 bizim olacak bu tur

Kim bu oyuncu?[/quote:1vj7x1tf]
Bu oyuncu Dee Brown hep sabır ettim eleştirinin dozunu alta çektim hatta eleştirenleri bile yatıştırmaya çalıştım ama en başından beri Dee Brown'a kızanlardan biriyim ve bundan sonra bize şampiyonluğu getirse bile düşüncelerim ve ona karşı olan sinirim değişmeyecek karakter çok önemlidir aptalca gelebilir ama senin takımında bir oyuncu böyle karaktersizce oynarsa o bütün takımı etkiler.Sonuçta en önemli pozisyonda kendisi oyun kurucu kazanmayı en çok o istemesi lazım hucümları başlatan o ama onun elinden arkadaşlarına giden toplar isteksiz gayri ciddi kendini hala amerikada sanan biz zihniyet.Bunu bir kez daha yineliyorum benim için galatasaray herşeyden önce gelir kişilere bağlı kalmam o yüzden dee brown galatasaray'a zarar veriyor burda demek istediğim performanstan çok kişilik kazanma hırsı kötü oynar belki ama kazanma hırsı olur bir insanda malasef onu göremiyorum önümüzdeki yıl gitmenin planlarını yapıyor ve takımımızı yerli oyuncular kadar önemsemiyor düşünsenize arkadaşlar telekom'a elensek dee'nin kaybı ne olur daha çabuk kavuşur yeni takımına ama bizdeki bu kişilere tapma olayı kendimize yani galatasaray'a zarar veriyor.Benim eleştirim kötü oyuna değil isteksiz laubali oyuna sen galatasaray oyuncususun oynadığın klübün tarihine bir bak taraftarın isteğine arzusuna bak sonra birde kendine bakıp utan dee brown sen böyle oynasanda oynamasanda bu takım telekom serisini 3-1 kazanacak ve gelebildiği en iyi yere kadar gelecek çünkü taraftarın hırsının isteğinin yansımasını herşeye rağmen geriye kalan 11 oyuncuda görüyorum.Ve takımımızla,aNtrenörümüzle,şube sorumlumuzla gurur duyuyorum bu takımı buralara kadar getirdiler ben takımımızı başarılı olarak görüyorum ve takımımızın arkasında olma çağrısı yapıyorum yazımı okuyan herkese.

GALATASARAY RUHUMUZ VE TEK BORCUMUZ
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

tek bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.. khalid el amin 9 sayı 4 asist 1/5 üçlük.. bu adam bir dahaki maç asla böyle oynamayacaktır.. o böyle oynarken yenemezsek bir dahaki maç daha zor olacaktır.. bu benim fikrim.. tutku zaten muazzam bir oyuncu.. bu halimizle başımız büyük belada..

ayrıca tvden gördüğüm kadarıyla el amin ile dee arasında bir sürtüşme falan var.. sürekli fauller, birbirlerinin suratına gülmeler, faulden sonra yanından geçmesine rağmen el verip kaldırmamalar.. hatta dee bir top kaybı yaptı el amin havalara uçtu sevinçten.. ya da bana öyle geliyor.. el amin in 5 tane çocuğu varmış.. korkulur :)
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

maça bir tane kısa oyuncumuzu sokamadık eğer bir tane oyuncumuz gününde olsa bu kötü halimizle bile yenebilirdik.bu takımın potansiyelinin bu olmadığını hepimiz biliyoruz.telekomda bizi zorlayacak tek kişi tutku olacak gibi penetreleri çok tehlikeli oluyor.
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Ilk yarı sonunda ne yazdım takım da arıza aramayın Telekom çok iyi diye.
İkinci yarı ilk yarıya göre ne kadar iyi oynadıysak bir o kadar da saçma oynadık. Gerçi tamamen bireysel özveriyle geldik ikinci yarıda. Önce Gaines sonra Cüneyt. Takım hücumda inanılmaz saçma oynuyor. Dee Brown un sene başında ki halinden eser yok. Cüneyt zaten belli bir tempoyu kaldırabiliyor. Bu ikinci oyuncu dışında en iyi pas veren oyuncumuz Hüseyin. Rakip Telekoma bakıyorsun; El-Amin,Tutku,Haluk 3lüsüyle oynuyor ve 3üde oyun kurabiliyor. Zaten attıkları hızlı oyunlar inanılmaz. Ezbere doğru basketbol dersi verdiler resmen. Hite konusunda da birşeyler söylemek gerek. İlk günden beri söylediğim 2 şey var. 1- Süreklilik olmadıkça Kobe olsan ne yazar. Maç seçen oyuncuyu oldum olası sevmedim. 2- Bu kadar atletik olupta bu kadar kötü bitiriciliği olan adam ben daha görmedim.
Sonuçta hepimizi bir karamsarlık aldı. Bu takımın inanılmaz bir karakteri var. Daha geri dönmediğimiz maç olmadı gibi birşey bütün sene. Yine yeniden buna güvenip çarşamba kendine güvenilmediği yerde çıkıp birşeyler yapmasını umut ediyorum.
Son bir sözüm olacak anlayana.
RAĞMEN
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

2.mac serinin kaderini belirleyecek.Ama su bir gercek ki Telekom bu turu gecme adına daha agir basiyor.
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Kervanlar erken dizilmiş yola....
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

telekom çok basit oynuyor, bu kadar top kaybı ile adamlara extra birşey yaptırmadan 15 sayiya çıkartmalarına izin verdik zaten..şu tutku ve el amin in bire bir müdafalarını adam gibi yapamassak 2. maçıda kaybederiz..Muratın da dediği gibi 3 oyun kurucuyla oynadıkların da mutlaka her hücum da doğru şutu buluyorlar bi şekilde içerden dışardan..

bu seriyi geçmek istiyorsak top kayıplarını minimuma çekmek lazım..müdafa yi özellikle Tutkuya ve El Amin e yapılan müdafayi daha da sertleştirmek lazım aksi taktirde 2. maç giderse Allah korusun,telekom yenilmez 3 kere üstüste..

Hite koymuşken Haluk' a koysaydı ne güzel olurdu ya..herif hayatının basketbolunu hangi takımda olursa olsun bize oynuyor..haz duyuyor herif Galatasaray maçlarında..
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Telekoma karsı galibiyet istiyorsak macın 25-30 dakikalık kısmını su ilk 5 ile oynamalıyız...

Hite(Oyun kurucu olarak!!!!!!!)-Cenk Akyol-Erdem Turetken-Gaines-Huseyin

Murat Ozyer eger su mesajı gorebilirse,NBA'de!! Hite'in oyun kurucu olarakta NJ Nets'te oynadigini hatırlatmak isterim...

1 numarada Hite savunmasıyla El-Amini denize doker ayrıca skorer oyunuyla..

Cenk Akyol uzun kolları sayesinde savunmada-dis atislarda etkili olur,kendinde olursa!

Erdem Savunmasıyla Haluga karsi ustunluk kurar ve dis atislardan basket buluruz!!

Ayrıca Dee Brown-Murat Kaya ve Cuneyt'e cok fazla sure verilmemesi tarafındayim.
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

koçumuz daha erdem ile fatihi hiç oynatmıyor bile..dee ile hüseyine verdiği sürelere bakınca bu oyunculara haksızlık yapıldığını düşünüyorum
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

B.Johnsen varken Fatih-bilhassa Erdem daha cok oynama sansi bulur.Erdem cok yonlu bir oyuncu.Gercek bir 6.adam aslında.Ama iste Johnsen faktoru(sakattı NDBL'de aldilar,geldi Turkiyeye,niye,nasi vs..) neyse,daha fazla sinirlenmek istemiyorum!
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

arkadaslar telekom bıze hep ters gelmıstır ıstanbulda yendıgımız macta bıle wrıght olmadan nerdeyse son sanıyede yıne yenıyorlardı bence ısımız cok zor tutku hep bızım maclarda super oynamıstır takımı cok ıyı yonlendırıyo
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

...Bir sorum olacak...Eğer Telekom'a elenirsek Avrupa'ya gidemeyecek miyiz?...
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Ben dünkü maçı canlı izleyememiştim.Ama bugün maçın tekrarını izledim.Ve sizin gibi düşünmüyorum .
telekom ne abartılacak kadar iyi oynamış ne de bizimkiler buraya yazıldığı gibi kötü oynamış.
Telekopm bizim yaptığımız ufak hatalardan sonra farkı 15 e kadar çıkarmış.
Biz yaptığımız hataları düzeltince ,sayıları bulduk,farkı kapattık,yani hatalar da olmayınca telekom
7 dk boyunca sadece 7 sayı bulmuş.Biz yine basit bir iki hata yapınca,faullerle adamlarmaçı kazanmış.
Bana göre telekomun doğru düzgün hücumu olmamış.Adamlar,bizim yaptığımız hatalarla ,faullerle maçı kazanmış.
Bence bu telekom serisinde ,kendi yaptığımız hataları düzeltirsek ,seriyi rahat geçeriz gibi.Ama yarın ki maç çok önemli ,bizimkiler bunun farkına yaptıkları hatalardan sonra vardılarsa ,kesinlikle
RAHAT KAZANIRIZ!!!
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Selim Aktepe' Alıntı:
...Bir sorum olacak...Eğer Telekom'a elenirsek Avrupa'ya gidemeyecek miyiz?...

Eğer bu seride elenirsek fiba euro cup hakkımız oluyo galiba ligdeki konumumuz nedeniyle, geçen sene banvitin katıldığı,ulebde ise gelecek sezon daha farklı olacak takımsayısı bu seneki gibi fazla takımla değil yanılmıyosam 32 takımla oyanacak yani bizim ligden daha az takım katılacak büyük ihtimalle fakat bu senki başarımız ve dördüncülüğümüz referans alınarak wild card la katılmamızı isteyebilir uleb yönetimi, umarım bunlara kalmadan bu seriyi geçip en azından uleb cup vizesi alırız...
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Zehra Betül Güneş' Alıntı:
Ben dünkü maçı canlı izleyememiştim.Ama bugün maçın tekrarını izledim.Ve sizin gibi düşünmüyorum .
telekom ne abartılacak kadar iyi oynamış ne de bizimkiler buraya yazıldığı gibi kötü oynamış.
Telekopm bizim yaptığımız ufak hatalardan sonra farkı 15 e kadar çıkarmış.
Biz yaptığımız hataları düzeltince ,sayıları bulduk,farkı kapattık,yani hatalar da olmayınca telekom
7 dk boyunca sadece 7 sayı bulmuş.Biz yine basit bir iki hata yapınca,faullerle adamlarmaçı kazanmış.
Bana göre telekomun doğru düzgün hücumu olmamış.Adamlar,bizim yaptığımız hatalarla ,faullerle maçı kazanmış.
Bence bu telekom serisinde ,kendi yaptığımız hataları düzeltirsek ,seriyi rahat geçeriz gibi.Ama yarın ki maç çok önemli ,bizimkiler bunun farkına yaptıkları hatalardan sonra vardılarsa ,kesinlikle
RAHAT KAZANIRIZ!!!

Dünkü maçta ne onlar iyidi nede biz son anlarda 22-7lik bi seri yakaladı takımımız, sanırım o ara bizi hafife aldılar yakaladık fakat büyük acemlilklerle verdik maçı ben genede umutluyum ikinci maçtan umarım herşey daha iyi gider ve maçı alır avatajla döneriz kendi salonumuza...
 
Re: Play-Off Çeyrek Finali; Galatasarayımız-Türk Telekom

Sezonun son maçlarına doğru play-off'lar şekillenirken kazandığımız-kaybettiğimiz maçlar bizim elimizdeydi.Yani erteleme maçımızın olduğunu da hesaba katarak rakibimizi kendimiz seçtik.Hem de öyle bir rakip seçtik ki bence çok çok iyi oynamasa da ligin tecrübeli ve play-of'flarda tehlike yaratabilme kapasitesine sahip bir rakip..

Bence ligde son iki maçımız olan MASÜ-Efes maçlarını mantık çerçevesinde oynamalıydık.Böylece rakibimizi kendimiz belirleyecektik.Telekom il olarak mıdır bilmem ama hertürlü bize basketbolda ters gelen bir ekip.Geçmiş maçlara baktığımızda hiç de içaçıcı olmayan tablolar görebilirsiniz.

Çok güzel bir örnek sunmak istiyorum.

İspanya'da şampiyon Real Madrid olurken ve bu haftalar önce kesinleşmese de yüksek ihtimal görülürken lig ikincisi kimin olacağı merak ediliyordu.Merak edilmesinin nedeni de Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak diğer takımın kim olacağıydı.İspanya gazeteleri ve medyanın ortak bir görüşü vardı ki bizim play-off eşleşmesinde kiminle karşılaşacağımız ile paralel olan bir konuydu.
İspanya medyasının görüşü şuydu:
İkincilik için Villareal ve Barcelona takımlarından Villareal'in ikinci olması İspanya açısından daha olumlu olacaktır.Çünkü Villareal ikinci olması durumunda Şampiyonlar Ligine doğrudan gidecek,Barcelona da ön eleme oynayacaktı.Barcelona'nın Villareal'e göre ön elemede torba bakımından daha kolay rakiplerle eşleşme şansı ve bu turnuvalardaki tecrübesi daha fazlaydı.Yani Villareal'in olası bir ön eleme kazasından kurtarılarak İspanya'nın temsilci sayısının daha fazla olması amaçlanıyordu.

Ne dersiniz; sporda mantık bazen güç ve mücadeleden daha ön planda olmalı mıdır?
 

Üst