Play-Off Yarı Final 3. Maç | Galatasaray Liv Hospital: 76 - Banvit: 71

Galatasaray, çok kötü oynadığı bir maçta Banvit'i 76-71 yenerek seride 2-1 öne geçti. Arroyo yine son dakikalarda direksiyona geçti ve adeta tek başına maçı aldı, ne kadar büyük bir basketbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi. Takımın üzerindeki büyük stres sahaya yansıdı. Serinin 4. maçı bence daha kolay olacaktır ve Galatasaray Banvit'i 3-1 geçerek finale kalacaktır. Herşey rağmen serinin kilit maçı olan bu maçı kazanan Aslanlarımıza başta "büyük reis" olmak üzere teşekkürler...
 
Çok stresli maçtı çok. Bu kadar gerildiğim bi maç hatırlamıyorum bu sene, son Partizan maçı falan da dahil.

Artık tribünlerin full çekmesi lazım. Bugün taş çatlasa 8000 kişi falan vardı.

Arroyo, Marko, Ersin ve biraz da Erceg&Sinan dışında katkı verebilen olmadı maalesef. Ender formsuz, Hairston etkisiz, Bonsu savruk ve güçsüz... Hoca neden Furkan'dan bu kadar çabuk vazgeçiyor anlamıyorum.

Çok şükür kazandık. Cuma da bir şekilde kazanıp finale kapağı atmamız lazım.

Finale kaldı 1, haydi Yenilmez Armada!
 
Arkadaslar tamam iyi durumda degiliz ama fb de bizden farkli degil el de gorduk butun kritik maclarda dagildilar yedikleri farklari hatirlayin , cuma gunu kazanip finale cikacagimiza inaniyorum, bizi finalde daha kolay seri bekliyor.
 
Ersin bugün kıpırdandı, Arroyo geçen seneden esintiler verdi, diğer oyuncularda biraz canlansa takim gerçek gücünü gösterecek. Fakat hala Gordon'u ve N'dong'u arıyoruz maalesef.
 
Yalnız bugün nasıl biR basketbol oynandı öyle. İki takımda felaketti bir ara topu eline atan potayı dövdü. Her şeye rağmen kazanmak güzel . Takıma inanıyoruz BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ ...
 
Kötü oynuyoruz, bu maç kazanamayız diyoruz ama bir şekilde takım kazanmasını biliyor. Takımda bir kazanma kültürü var. Serinin ilk maçına gittiğimde de kazanacağımızdan emin bir şekilde gitmiştim. Cuma günü bu seriyi bitirip finalde feneri nasıl alt ederiz onu konuşmaya başlarız.
 
Hücumda durağan oynadığımız için ritim yakalamak da sorun yaşıyoruz ve buna rağmen Banvit'e karşı 76 sayıya ulaştık. Bu durağanlığı çözmenin yollarından biride penetre etmek ve bunu takımda Sinan ve Ender dışında süreklilik sağlayacak şekilde yapan oyuncumuz yok ki Ender'in de bu penetrelerde asist özelliği yüksek değil. Bir diğer hücum organizasyonumuz tepede çift uzunla perdeleme yapıp biri içeri devrilirken Erceg'in dışa çıkması fakat burada Furkan haricinde içeri devrilen ne Bonsu ne de Ersin yeterli olmadığından ( Bonsu daha çok alley opp kovalıyor Ersin'de form olarak ileriye gitse de henüz tam ritim bulamadı) savunma Erceg üzerine daha çok yoğunlaşıyor.

Bu seride iyi uyguladığımız setlerden biri de Marko'ya dipten koşularla hazırladığımız pozisyonlar oluyor o da sağolsun mahçup etmiyor bizleri. Hücum olarak devam edersek Arroyo kadar Sinan'a da fazla bağımlıyız çünkü penetresi çözüm oluyor. Sinan gibi bunu yapabilen biri daha olsa aynı anda daha da rahatlayacak hücumumuz ahh Jamont ah :) Çözüm olarak belli zamanlarda Ersin-Erceg ikilisiyle oynamak işe yarayabilir ikisininde şutunun olması pota altını biraz açabilir bunu da oyunlarının parçası olarak kullanabilecek olan Sinan ve Hairston var elimizde.

Savunmamıza bakarsak savunma aklın,zekanın ön planda olduğu bir konu ve hepimizin gözüne çarpıyor Bonsu'da bu savunma zekası yok blok kovalamayı tercih ediyor ve savunmada tercih işi değildir , Bonsu gerçekten kafa olarak maça gelmediğinde hiç çekilmiyor. Koç Furkan'a biraz daha mı süre verse diyorum 2 maçtır biraz daha geri planda tutuyor bunun nedeni olarak da gördüğüm,okuduğum Furkan oyundayken Banvit'in daha çok seri yakaladığı görüşü var buna da pek katılmıyorum. Banvit serisinde savunmada 1e 1 de yenilmediğimiz zaman şut yüzdelerinin de düştüğünü görüyoruz özellikle ilk maçta yaptığımız savunmayı genele yaymaya çalışmamız Fb serisinde de işimize yarayacaktır onlarda ilk öncelik olarak 1e 1 üzerinden çözüm bulmaya çalışan bi takım.

Banvit adına onların lehine farkına vardıkları konu ise pnr savunmasında Furkan yokken çektiğimiz sıkıntı diye düşünüyorum bunu önümüzdeki maçta da bolca deneyeceklerdir Rowland hem iyi bi bitirici hem de asist özelliği olan bi delici ki bunu bence daha da fazla kullanmaları bizi sıkıntıya sokar.

Maç içinde dikkatimi çeken başka bi konuda Ergin Hocanın hücumdayken sürekli tempo,hareket şeklindeki mimik ve davranışları oldu koç tabii ki durumun farkında ve buna da kısa vadede çözeceğini düşünüyorum.
 
bu basketbol ile feneri gecemeyiz. bu mac ersin 5 numara oynadifurkanda 5 numara.sunu deneyebiliriz popsu tribüne gönderip macvan deneyebiliriz. en azindan az bucuk savunma yapiyor sutuna güven olmasada. birde gecen sene sikistigimizda 3 uzuna dönüp bol bol hücum riboundu yapiyorduk macvan o zaman 3 numara oynuyordu macvan ersin furkan arroyo manu deneyebiliriz en azindan 3-4 dakika
 
bu basketbol ile feneri gecemeyiz. bu mac ersin 5 numara oynadifurkanda 5 numara.sunu deneyebiliriz popsu tribüne gönderip macvan deneyebiliriz. en azindan az bucuk savunma yapiyor sutuna güven olmasada. birde gecen sene sikistigimizda 3 uzuna dönüp bol bol hücum riboundu yapiyorduk macvan o zaman 3 numara oynuyordu macvan ersin furkan arroyo manu deneyebiliriz en azindan 3-4 dakika

Lisans değiştirme hakkımız kalmadı maalesef. Arroyo-Marko-Hairston-Erceg-Bonsu-Domercant ile devam etmek zorundayız.
 
Maça çok kötü savunma ve yumuşak başladık. Beklediğimin tam tersi bir atmosferle maça başladık. Formumuz yükselmesi gerekirken düşüyor devamlı.
 

Üst