Playoff 2012-13

Ligde normal sezonun sonuna doğru gelirken playoffta muhtemel rakiplerimizi burdan tartışabiliriz sanırım.

Benim gönlümden geçen senaryolar;

1-GS 2-Efes 3-Fbü 4/5-Banvit/Ksk.... Bu şekilde 3. olan FBÜ, 6. olması neredeyse kesin olan BJK ile eşleşecek çeyrek finalde. Burdan fazladan 1 maç oynanması en muhtemel senaryo. Ayrıca Efes-FBÜ yarı finali muhtemelen 3-2 bitecektir kim kazanırsa kazansın. Eğer biz finale gelebilirsek büyük bir avantaj olacak 3-2 ile gelen bir takımla final oynamak. Aynı zamanda lider olursak çeyrek finali 2-0, yarı finali ise 3-1 ile çok daha az yıpranarak geçeceğimizi düşünüyorum.

2. senaryo da hiç de fena değil bizim adımıza: 1-GS 2/3-Efes/Banvit, 4/5-FBÜ/KSK.... Burda ise Karşıyaka'nın FBÜ'i henüz çeyrek finalde eleme şansı bulunuyor ki, hiç de az değil bence. Öyle olmasa dahi çok yorucu bir başlangıç olacaktır onlar için. Eğer biz 2-0 ile geçersek ilk rakibimizi, yarı finalde işimizin kolay olacağını düşünüyorum. Ayrıca yine Banvit-Efes eşleşmesinin 5 maça uzama ihtimali hayli yüksek. Hesaplarım tutarsa 3-1 ile yarı finali geçip dinç bir şekilde rakibimizi bekleme şansımız oldukça kuvvetli.

Hele son birkaç haftaya bakınca şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olduğumuzu düşünüyorum. Yolumuz açık olsun..

Birincilik bu sezon saha avantajından farklı olarak ilk ikiye giren takımların farklı bir avantajı daha var..Genelde bundan önce 3-4 takım iddialı olur şampiyonluk mücadelesi yarı finalde başlardı. Bu sezon 5. ve 6.lıkta karşıyaka ve beşiktaş gibi tehlikeli takımlar var..Bu takımların çeyrek finali geçmesi bana göre sürpriz olmaz ...Bu 3. ve 4. nün stresli bir seri oynarken 1 ve 2' ye turu erken geçip sakin ve dinlenmiş olarak saha avantajlıyla birlikte rakibini bekleme şansınıda veriyor...Bu bakımdan takımımız hemen hemen ilk ikiyi garantilemekle, önemli bir iş başardı bence...

Daha önce de sormuştum, forumda muhabbeti olmuştu ama play-off finaline kalırsak (rakip Efes ya da FB Ülker olduğu sürece) Euroleague vizesi garanti oluyor mu? Resmi açıklama oldu mu bu konu hakkında?

Daha önce de sormuştum, forumda muhabbeti olmuştu ama play-off finaline kalırsak (rakip Efes ya da FB Ülker olduğu sürece) Euroleague vizesi garanti oluyor mu? Resmi açıklama oldu mu bu konu hakkında?

Evet Semih...Euroleague kurallarına göre Türkiye şampiyonu ve playoff finalisti direk Eurolegue Normal sezona katılıyor... Ön Elemeye katılacak takımlar sezon başı belirleniyor ...

Yalnız benim bildigim, finali banvitle oynarsak direkt katılamıyoruz mesela, A lisansı olan bir takımla oynarsak direkt katılabiliyoruz diye biliyorum.

Finale çıkarsak diğer ülkelerdeki finalistler de önemli galiba. Şampiyon olalım bu hesaplara girmeyelim.
Antep deplasmanı en zor maçımız olacak, alırsak ilk 2 garanti.
Telekom (hafife almamak gerek) Banvit'i yenerek ligde kalmayı hemen hemen garantiledi, son maç İpekçi'de alırız.

Anlatacağım sistem yıllardır uygulanmakta ancak önümüzdeki yıl uygulanacak olan aşağıdaki takım sıralamasıda geçen yaz değişti...Önceki sezonlarda biraz daha farklıydı...
Euroleague'de toplam 3 çeşit lisans var ...
1)A lisansı olan takımlar direk olarak turnuvaya katılır...(14 takım)
2)C Lisansı olan takım Eurocup şampiyonu (eğer bu takım B lisansı almaya hak kazanırsa C lisansı alacak takım otomatik olarak wild carda dönüşür...
Ön elemeden gelecek bir takım ve genelde bir wild cardla birlikte katılacak takım sayısı 16 yada 17 takımla birlikte belirlendikten sonra B Lisansı alacak takımlar belirlenir ve aşağıdaki sıralamaya göre tespit edilir..Üstte bulunan takım A yada C lisansı sahibiyse bir alttaki takımdan devam edilir..Geçen seneki B lisansı çizelgesini pasteliyorum..Böylece daha iyi anlaşılacaktır :
1Spain Champion (FC Barcelona Regal)
2Russia Champion (CSKA Moscow)
3Greece Champion (Olympiacos Piraeus)
4Italy Champion (Montepaschi Siena)
5TurkeyChampion (Besiktas JK Milangaz)
6FranceChampion (Elan Chalon)
7GermanyChampion (Brose Baskets)
8Lithuania Champion (Zalgiris Kaunas)
9Adriatic League*1st Serbia (Partizan m:ts Belgrade)
10Adriatic League*1st Croatia (Cedevita Zagreb)
11Adriatic League*1st Slovenia (Union Olimpija Ljubljana)
12Spain Runner-up (Real Madrid)
13Russia Runner-up (BC Khimki Moscow Region)
14Greece Runner-up (Panathinaikos Athens)
15Italy Runner-up (EA7 Emporio Armani Milan)
16 Lithuania Runner-up (Lietuvos Rytas)
17 Turkey Runner-up (Anadolu Efes Istanbul)
18 France Runner-up (Le Mans)
19 Germany Runner-up (Ratiopharm Ulm)
20 Adriatic League Next best team without B licence (Maccabi Electra Tel Aviv)
21 Belgium Champion (Telenet BC Oostende)
22 Czech Republic Champion (CEZ Basketball Nymburk)
23 Ukraine Champion (BC Donetsk)
24 IsraelChampion (Maccabi Electra Tel Aviv)
25 Poland Champion (Asseco Prokom Gdynia)
26 Bulgaria Champion (PBC Lukoil Academic)
27 Netherlands Champion (Eiffeltowers Den Bosch)
28 Latvia Champion (VEF Riga)

Özür dileyerek Semih kardeşime verdiğim cevabı ve buraya yazdığım kısmı değiştiriyorum..Dikkat etmemişim..Garanti değil finalist takımımızın direk katılımı...Geçen seneki değişiklik adriatic liginin üst tarafa geçmesini unuttum cevap verirken...Geçen sene 16.sıradaki takıma kadar inmiş eurolegue'e girecek takımlar..Yani üstümüzde bulunan takımların A lisansı olması için çizelgeyi takip edeceğiz..Mesela yunanistanda olympiakos ve pananın finale kalması A lisansı sahibi oldukları için lig finalistimize avantaj olması gibi...
Not:Genelde eurolegue elemelerine girecek takımlarda listenin devamındaki takımlar alınarak belirlenir...Ancak Eurolegue yönetimi elemelere alınacak takımlarda ve bir fazladan wildcard belirleme konusunda uygun gördüğü değişiklikleri yapabilir..Malum olay tamamen duygusal :))

Futbol takımının stressiz şampiyon olması çok güzel oluyor...Geçen sene play-offlarda ilgi çok düşmüştü , futboldaki yüksek tansiyondan dolayı...Şampiyonluğun Kadıköy'e ve son maça kalması gene aynı durumu yaratacaktı...
Ayrıca, Vujacic'te kadro dışı şimdilik...Euroleague'deki sert maçların onlara play-off'larda bir karakter katacağını düşündüğümden önümüzdeki tek engel olarak Efes'i görüyorum...Vujacic'in eksikliği zaman zaman dış alan savunmasında üst üste hatalar yaptığımız için bizim için çok önemli...Son dönemde Engin'in sakatlığı hariç şartlar lehimize gelişiyor...Nazar değmesin...

Bizim potaaltımız ligin en iyi pota altı bu konuda her rakibimizden 1 adım öndeyiz. Arroyo gibi maestro ve diğer skorerlerin eşliğinde, Ergin Ataman'ın mükemmel yeteneğiyle mutlu sona ulaşırız gibi. Allah yardımcımız olsun !

Bugün Olympiakos ile maça çıkacak Efes 3 gün sonra Fenerbahçe deplasmanına gidecek.Bence Fenerbahçe sahasında kazanır ve son haftada Olin'e takılmazlar.2. sırada tamamlarlar ligi.

Efes ,Pınar Karşıyaka ve Fb deplasmanı dışında ertelenen maçlarla birlikte yoğun maç trafiğine girecek ve buralarda hata yapabilirler.Bu yüzden Banvit 3,Efes 4 tahminim.
7 ve 8. sıralar karışık ama kim gelirse gelsin önemli değil.

Toplayacak olursak;
1-Galatasaray
2-Fenerbahçe
3-Banvit
4-Efes
5-Pınar Karşıyaka
6-Beşiktaş
7-????
8-????

Bu sonuçtan sonra 4-5 Efes-Karşıyaka eşleşmesi ve 3-6 Beşiktaş-Banvit eşleşmeleri yıpratıcı eşleşmeler olacaktır.Muhtemel Banvit-Fenerbahçe ve Galatasaray-Efes yarı finallerine görmemiz büyük olası.Banvit ,Beşiktaş karşısında fazla zorlanmaması ve Karşıyaka'nın olabildiğince Efes'i zorlaması bizim için iyi ihtimaller. Bunlar olmasa bile normal sezonda sürekli yendiğimiz Efes'i yine yeneriz.

Eğer Banvit sürprizi olmazsa Galatasaray-Fenerbahçe finali görmemiz bence bu sezon çok olası.

Bugün Olympiakos ile maça çıkacak Efes 3 gün sonra Fenerbahçe deplasmanına gidecek.Bence Fenerbahçe sahasında kazanır ve son haftada Olin'e takılmazlar.2. sırada tamamlarlar ligi.

Efes ,Pınar Karşıyaka ve Fb deplasmanı dışında ertelenen maçlarla birlikte yoğun maç trafiğine girecek ve buralarda hata yapabilirler.Bu yüzden Banvit 3,Efes 4 tahminim.
7 ve 8. sıralar karışık ama kim gelirse gelsin önemli değil.

Toplayacak olursak;
1-Galatasaray
2-Fenerbahçe
3-Banvit
4-Efes
5-Pınar Karşıyaka
6-Beşiktaş
7-????
8-????

Bu sonuçtan sonra 4-5 Efes-Karşıyaka eşleşmesi ve 3-6 Beşiktaş-Banvit eşleşmeleri yıpratıcı eşleşmeler olacaktır.Muhtemel Banvit-Fenerbahçe ve Galatasaray-Efes yarı finallerine görmemiz büyük olası.Banvit ,Beşiktaş karşısında fazla zorlanmaması ve Karşıyaka'nın olabildiğince Efes'i zorlaması bizim için iyi ihtimaller. Bunlar olmasa bile normal sezonda sürekli yendiğimiz Efes'i yine yeneriz.

Eğer Banvit sürprizi olmazsa Galatasaray-Fenerbahçe finali görmemiz bence bu sezon çok olası.

Bence şöyle bir sıralama bizim için daha iyi olur;

1-Galatasaray

2-Efes

3-Fener

4-Banvit

5-Karşıyaka

6-Bjk

Finale kadar bizi zorlayacak kimse olmaz.Finaldede Efesle mücadele ederiz.

Tofaş-Banvit maçına tekrar kararı verilmeseydi Banvit 4.olurdu. Final yolumuz çok açık olurdu. Tofaş-Banvit, Efes'in EL dönüşü F.Ülker-Efes ek olarak Karşıyaka-Efes maçları sıralamayı belli edecek. Her ne kadar bu sezon hep kazanmış olsak da Efes ile finalde oynamak isterim. İlk etapta yarı finalde Banvit eşleşmesi işimize gelir o olmazsa yarı finalde F.Ülker gelsin. Ayrıca Efes'in o kadar çok maçı eksik ki EL sonrası eşleşmeleri ayarlama şansları var. Pazartesi F.Ülker maçına kadar akıllarına gelmez ama o maçtan sonra oturur hesap kitap yaparlar ve istedikleri yere yerleşirler gibi. Oktay hocanın bizle erken eşleşmek istemeyeceğini düşünüyorum. Bekleyip görelim.

Fanatiklikle ve rakibi küçümsemek için söylemiyorum ; ben yarı finalde Fener'i istiyorum....Git gide daha uyumsuz ve yumuşak bir takım oluyorlar..Eurolegue'de maç alamamaları maç kaybetmeye alışkın bir takım haline de getirdi...Play-offlar dada kırılma anlarında kolay teslim olacaklarını düşünüyorum..Banvit ters bir takım 5 dakika konsantrasyon kaybetsen anında geri dönüyorlar, 20 sayıda geri düşseler oyunlarını oynuyorlar...Gerçi en çekindiğim takım Efesi bile 3 kere yendik sezon içinde...Bütün hesaplarımız boş...Biz sağlıklı, şansızlık yaşamadan, hakem ve federasyon oyunlarına gelmeden gidelim yeter....

Efes'in maç eksiklerini kayıpsız geçerlerse(bana göre geçecekler) fener den 1 galibiyet fazlası olacak.Fener-Efes maçında,fenerin Efes'i 18 sayı ve üzeri yenmesi gerekiyor ki normal sezonu onların üstünde bitirsinler.Ama bana göre bu imkansız.Hatta Efes feneri gidip yenebilir bence çünkü ilk maçlarını izlemiştim, çok kolay kazanmıştı Efes. Yani fener Efes'i yenerse, Efes'le aynı galibiyet sayısında 3. olur,yenilirse de Banvit'le aynı galibiyet sayısında 3. olur.

Bana göre sıralama şöyle olacak;

1-GALATASARAY
2-Efes
3-Fener
4-Banvit
5-Karşıyaka
6-Beşiktaş
7-Ted Ankara Kolejliler
8-Tofaş

Çeyrek finalde en zor seriler banvit-karşıyaka ve fener-beşiktaş eşleşmeleri olacaktır.Fener ve Banvit zorlansalar da çıkacaklardır yarı finale.Biz çeyrek finalde yıpranan banviti 3-0 ya da 3-1 ile geçeriz diye düşünüyorum.Efes-fener yarı finali de çok yıpratıcı olur iki takım içinde.Finalde Efes de gelse farketmez fener de gelse farketmez inşallah.Ben saha avantajımıza ve çeyrek ve yarı finaller de daha az yıpranacağımıza da güvenerek kupayı alırız diye ümit ediyorum.

bizim liderliğimizden sonra federasyon tıpkı voleybol federasyonu gibi saçma sapan bir play off sistemi getirirse şaşırmam.. yok o kadar da olmaz artık demeyin.. adamlar ellerinden gelse ligi 3. bitireni şampiyon ilan ederler :)