Playoff 2012-13

Bakın çok net bir şey var. Aklımızı başımıza devşirmemiz ve adam akıllı tepki vermemiz gerekiyor yoksa hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyonluğu elimizden alacaklar. Yönetim ve taraftarı kastediyorum, "biz" yani, hepimiz. Şu hakem skandallarının yarısı FB ya da Efes'e olsaydı Turgay Demirel çoktan koltuğu kaptırmıştı. Bugün herhangi bir Galatasaray taraftarı hakem yerine hala "ya ama Harding de çok kötü oyun kurucu" diyorsa, geçmiş olsun, bırakalım bu işi. Hala oralarda takılı kalıyorsak, ölmüşüz ağlayanımız yok. Beş altı saat önceki son dakika kararları FB aleyhine çıksa iç savaş çıkmıştı, bizdeki bu sinmişlik neden anlayamıyorum!

Burası değil ama twitter sayesinde çok geniş bir yelpazenin tepkilerini ölçebiliyorsunuz. Efes'in kaçan final fouruna kadın basketbolcularımızın hiç edilen emeğinden daha fazla önem verenler var. İşte neymiş efendim Yunan lobisiymiş. Yahu sen kendi ülkendeki lobiyi hele bi hallet de, Yunan'a sonra gelirsin!

Yönetim hala susmaya devam ederse ve Abdi İpekçi'de ve Galatasaray taraftarının sesini duyurabildiği her sosyal medya ortamında tepki koymazsak, çok iğrenç hakem kararlarıyla, kazanabileceğimiz iki kupa da elimizden zorla alınacak. Hele ki erkeklerde ligin açık ara en iyi basketbolunu oynuyorken, şikeci haysiyetsizlerin ördüğü duvara toslayacağız!

Efes'in maç eksiklerini kayıpsız geçerlerse(bana göre geçecekler) fener den 1 galibiyet fazlası olacak.Fener-Efes maçında,fenerin Efes'i 18 sayı ve üzeri yenmesi gerekiyor ki normal sezonu onların üstünde bitirsinler.Ama bana göre bu imkansız.Hatta Efes feneri gidip yenebilir bence çünkü ilk maçlarını izlemiştim, çok kolay kazanmıştı Efes. Yani fener Efes'i yenerse, Efes'le aynı galibiyet sayısında 3. olur,yenilirse de Banvit'le aynı galibiyet sayısında 3. olur.

Bana göre sıralama şöyle olacak;

1-GALATASARAY
2-Efes
3-Fener
4-Banvit
5-Karşıyaka
6-Beşiktaş
7-Ted Ankara Kolejliler
8-Tofaş

Çeyrek finalde en zor seriler banvit-karşıyaka ve fener-beşiktaş eşleşmeleri olacaktır.Fener ve Banvit zorlansalar da çıkacaklardır yarı finale.Biz çeyrek finalde yıpranan banviti 3-0 ya da 3-1 ile geçeriz diye düşünüyorum.Efes-fener yarı finali de çok yıpratıcı olur iki takım içinde.Finalde Efes de gelse farketmez fener de gelse farketmez inşallah.Ben saha avantajımıza ve çeyrek ve yarı finaller de daha az yıpranacağımıza da güvenerek kupayı alırız diye ümit ediyorum.

İmza

ben şahsen efes pilsenin şampiyon olmak için çok fazla uğraşacağını sanmıyorum.lig şampiyonluğunun adamlar için herhangi bir getirisi yok. özellikle yabancıları sezonu cuma günü kapadılar.
her ne kadar fenerbahçeden şu anda çok önde olsak bile, play offlarda en ciddi rakip olarak aradaki rekabetten ve federasyondan dolayı fenerbahçeyi görüyorum. diğerleri hava civa:)

Fenerbahçe bize gelmeden elensın mumkunse . Bı sekılde aramızdakı farkı kapatıyorlar . Dış faktorler sebebıyle . Yoksa bu sene uzaydada oynasak yenerız Fenerbahçeyı .

Tofaş-Banvit maçına tekrar kararı verilmeseydi Banvit 4.olurdu. Final yolumuz çok açık olurdu. Tofaş-Banvit, Efes'in EL dönüşü F.Ülker-Efes ek olarak Karşıyaka-Efes maçları sıralamayı belli edecek. Her ne kadar bu sezon hep kazanmış olsak da Efes ile finalde oynamak isterim. İlk etapta yarı finalde Banvit eşleşmesi işimize gelir o olmazsa yarı finalde F.Ülker gelsin. Ayrıca Efes'in o kadar çok maçı eksik ki EL sonrası eşleşmeleri ayarlama şansları var. Pazartesi F.Ülker maçına kadar akıllarına gelmez ama o maçtan sonra oturur hesap kitap yaparlar ve istedikleri yere yerleşirler gibi. Oktay hocanın bizle erken eşleşmek istemeyeceğini düşünüyorum. Bekleyip görelim.

Mahmuti bizle erken oynamak istemiyorsa 2/3 olmak zorunda. 3'e inip yarıfinalde saha avantajını vermek istemezler.
1-GSMP
2-Efes
3-Banvit
4-FÜlker
5-KSK
6-BJK

Bu da 3-6 ve 4-5 maçlarının çok zor olması demek.

Efes FBÜ'i yendi ve çok çok büyük ihtimalle ligi 2. bitirecek. Bu nispeten istediğimiz bir senaryo idi. Potansiyelli bir takım neticede, eşleşeceksek finalde olsun bu.

3-4-5. sıraları kim paylaşacak orası iyice karıştı yalnız. sanırım 3-banvit 4-fb 5-ksk olacak.

Banvit'in Aliağa ve Tofaş deplasmanları resmi şekillendirir.Maç kaybederlerse onlar,kayıpsız çıkarlarsa FBÜ rakibimiz olur yarı finalde.

Efesin maçları ertelendi tamam ülkemizin başarısı, hangi takım olursa olsun gocunmam da , ligdeki 2 maçı en azından fuzuli ertelendi ...Rakipleri oynadı iki haftasonuda maç..Hadi erteledin madem o zmn playoffdan elenince 2 günde bir maç oynatacaksın dengeleyeceksin fikstürü...Biz çalışmışız ligi iki maç erken bitirmişiz..dinlenerek gireceğiz play off'a ama öyle olmuyor Efesin ertelemeleri için..Hafta sonu lig bitiyor Efes'in 3 maçı eksik federasyon 1 -1.5 hafta ileri atıyor fikstürü herkes dinlenecek hazırlanacak...Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama bence haksızlık..Basketbolda ince detayların ne kadar belirleyici olduğunu herkes biliyor...
Adaletli bir yönetim olsa gereksiz iki maç ertelenmez, eksik 2 maçta şu araya sıkıştırılır dengelenirdi..Göreceğiz bakalım bizde o konuma gelince lig bekleteceklermi bizim için...

Şöyle ilginç bir tablo var. Efes yarı finalde bizle eşleşmeyi istemez. Ergin Ataman'ın son maçlarda Oktay Mahmuti'ye olan üstünlüğü malum. Ndong-Furkan-Ersin rotasyonu Semih-Kerem-Ermal'e ağır basıyor ve saha avantajımız da ayrıca önemli bir artı.

FB Ülker ise yarı finalde Efes ile eşleşmek istemez. Efes ise FB'yi tercih eder. Oktay hoca ikili oyunlarla FB Ülker pota altını maden gibi işlemeyi her zaman başarmıştır. Bugün Vujacic, Farmar, Barac yokken ve üç gün önce cehennem atmosferinden moralsiz çıkmışken bile FB'yi yenmeyi başardılar.

Seçme şansı olsa bizim için de diğeri ki takım için de yarı finalde en uygun rakip Banvit ya da KSK olur.

Tabi bunlar kağıt üstünde hesaplar sadece...

Boş yere 2 hafta erteleme büyük bir tuzak bunu bizim yöneticilerimiz görmüyor mu? Amaç belli değil midir? Böyle bir düzeni asla kabullenmemeliyiz.
Diğer yandan 1. ve 2. belli oldu. 3-4-5 belli değil. Deplasmanda KSk Efes'i yenerse işler daha da karışır fbü 5. liğe kadar düşebilir.

Karşıyaka tulum çıkarır,Banvit kalan maçlardan birini kaybeder ve FBÜ Edirne'yi yenerek bitirirse üçlü averaj doğar.FBÜ-KSK-Banvit sıralaması oluşur o türlü.Banvit ikili averajdan baya içeride herkese karşı. :)

Çok basit olacak ama kocaman bir "şampiyonluk için saldırın" pankartı tüm taraftarımızın duygularını en iyi şekilde ifade eder sanırım.

İşin gerçeği tüm takımlara karşı seyirci ve salon avantajı bizde olacak kim kaçıncı olursa olsun demek lazım fakat kazın ayağı öyle değil zira diğer eşleşmelere göre final yolunda rakiplerimizin yıpranmaları ve yorulmaları çok çok önemli. İyimser tablodan bakınca ligde sadece 3 yenilgi almış bir takım, salon avantajıda kendisinde şampiyon olması lazım. Ben biraz daha ittiyatlı yaklaşıyorum olaya ve sebeplerini aşağıda kendimce sıralayacağım.

- Muhtemel 17 maçlık bir galibiyet serisi her nekadar güven versede erken form tutmanın sıkıntılarını play off'un 2. turundan sonra yaşama riskimiz var.
- Yaklaşık 3 aydır haftada 1 maç yapıyoruz, dar rotasyonla oynasan bile bizi etkilemiyor fakat play off döneminde üst üste maçlar takımı yorabilir.
- Takımımızın kritik oyuncularının yaş ortalamaları oldukça yüksek, fizik olarak üst üste gelen maçlarda özellikle final serisinde aynı diriliği gösterememe riski mevcut.
- Yerli oyuncu rotasyonumuzda Engin'in sezonu kapatması handikap(Arroyoyu 5 dakikada olsa dinlendirebilmek açısından)
- Macvanda son haftalarda süre gelen düşüş

Eşleşmelerde ise en son hangi takımı istersen diye sorulursada ben her türlü sakat ve yorgunluğuna rağmen Efes Pilsen derim zira Banvitte, Fenerbahçede takım oyunundan çşok bireysel oyunlar ile oyuna tutunmaya çalışan takımlar ve tek maç değil, seri maçlarda bireysellik ile bir yerlere kadar gelinebilir. Oysa Efes Pilsende sistem oynuyor ve her maç farklı bir oyuncu ön plana çıkabiliyor.

Kesinlikle en tehlikeli takımın Efes olduğunu düşünüyorum. O yüzden Finale gelene kadar karşılaşmamak en mantıklısı. Finalde ise şartlar çok farklı olur uzun yıllardır şampiyon olamayan Galatasaray taraftarı İpekçi'yi mahşer yerine çevirir. O yüzden Finalde taraftarı olmayan bir Efes ilk tercih olmalıdır.

Efes'e hem pota altında hem dışarda bariz üstünlüğümüz var. Fener'e de bariz üstünlüğümüz var. Banvit ve KSK bizi yenecek çapta değiller. Büyük sürpriz olmassa inşallah mutlu sona ulaşacağız.