Playoff 2012-13

Büyük ihtimal Fenerbahçe 4. olur ve yarı finaldeki rakibimiz olacak.İnşallah fenerbahçe yarı finalde karşımıza gelmez,finalde gelir.Tabii bizde final serisine çıkabilirsek.İnşallah çıkarız.Ben final serisine gelmeyi düşünüyorum ve inşallah geleceğim.Rakibimizin fenerbahçe olmasını istiyorum.Güzel bir atmosfer yaşamış oluruz.

Tofaş- Banvit maçı oynanmayacakmış. 9 unda tahkim yeniden karara bağlayacakmış. Büyük ihtimallede oynanmayacak. Bu durumda yarı final rakibimiz Banvit gözüküyor. Ne enteresan bir federasyonumuz var bir türlü rakip bulamadılar bize.

Basketbol, haber ve spor sitelerinin ilk sayfalarında yer bulmaya devam ettikçe, federasyonun bu şekilde at koşturamayacağı açık.

Kamuoyu adına görev yapan, bu tip skandalları ortaya çıkartıp sayfalarına taşıyanlara helal olsun.

Normal şartlarda bu gündem yaratma işini, basketboldan anlayan(!), yüreği yeten(!), basiretli(!), kabiliyetli (!) idarecilerimiz olsa kulübümüz yapmalı. Ama olmayınca işte bu şekilde medyadan medet umuyoruz.

Eğer sonuç Tofaş'ın lehine çıkarsa -bu art niyetli federasyonun tahkimi de art niyetli davranacaktır, o yüzden hiç sanmıyorum!- Banvit 4'e geriler ve bizim açımızdan harika olur.

25 Mart'ta oynanmış maç için hala karar verememiş bir federasyon ve tahkim kurulundan bahsediyoruz. Bunlar hala nasıl yöneticiyiz diye ortalıkta dolaşabiliyorlar anlamak mümkün değil. Play-off'lar başlıyor ve direkt sıralamayı ve hatta ligin kaderini etkileyebilecek bir maçtan sözediyoruz ve hala ne olacağı belli değil. Tofaş'ın sıralamasını hiç etkilemeyecek olmasına rağmen sonuna kadar hakkını arıyor olmasını takdirle karşılamak gerekir.
Hem maçın başhakeminin verdiği karar çok doğrudur, Banvit'in yaptığı atış sıralamasını bozmanın cezası sayıların silinip topun da rakibe verilmesi şeklinde olmalıdır. Hem de Tofaş'ın tüm bu olup bitenlerde hiçbir kusuru olmadığı halde maçı tekrarlatarak cezalandırılması kabul edilebilir bir durum değildir.
Birilerinin bu meydanın boş olmadığını anlatması gerekiyor. Bizim yöneticilerimiz bunu yapamıyor, yapanları alkışlıyorum...

Maç(Tofaş-Banvit) oynanmazsa takımlar tamamı formalite olan maçlar için 2 haftaya yakın bir süre maç ritminden uzaklaşacak. Birde maçları ertelenme sırasına göre oynatmak zorundalar mı. Karşıyaka niye1 haftada sadece 1 maç oynuyor. Bu boşlukta efesten sonraki iki maçtan birini oynayabilirdi. Bir sürü enteresan iş.
Herhalde sakatlar iyileşsin daha zevkli bir play-off olsun diye düşünüyorlar. :)

Kendini yönetmekten aciz, yönetilmeye muhtaç TFF ve TBF başkanları siyasi tercihle makam işgal ettikleri için her türlü sürpriz normaldir.

Yok son seçimlerde nasıl olduysa Erdoğan'ın tercih ettiği adamı bile ekarte etti. Turgay Demirel oraya kurmuş sistemini kimse onu yıkamaz bu saatten sonra. Doğan Hakyemez çıkıyor federasyonda iki görev veriyor geri çekiliyor. Buralara arpalık olmuş. Şu prim 68 kişiye dağıtılmış sözde hala kime kaç para verildi belli değil.

Bu süre zarfında bizim Göksenin ile Domercant'ın iyileşme durumu yokmudur? Çünkü bu gidişle final maçları Temmuz'a bile sarkabilir...

Son yılların en komik sezon sonu yaşanıyor.Avrupa'nın sözde en iyi liginde normal sezon efesin euroleague play-off maçları sırasında "lig maçı mı olur?milli mesele....bunların ki de can haftada 3 maç mı olur..."gibi "prensiplerle" bir türlü bitemiyor.İspanya liginde el classico bile oynanırken biz efese maç oynatmadık.Her sene play-off oynayamadığımız için tbf resmen afalladı.Demek ki efes final four oynasaymış bu hafta play-offlar gelecek sezon başı oynanacakmış:)Hadi ertelemeleri anladım bari son hafta maçlarını da adına yakışır bir şekilde ertelemeler sonrası oynatsaydık.Takımlar maça ne için çıkacaklarını bilselerdi.Örneğin erdemir tofaşı yense rakbini mi bekleyecekti sezonum bitti mi bitmedi mi diye.Şimdi yaklaşık 2 haftada biz maç ritminden koparken tofaş 1 maçın erteleme kararı iptal edilsede 1maç daha oynayacak.play-offtaki şampiyonluk yolunda en ciddi rakibimiz efes play-off atmosferi olmasada neticede ciddi rakiplerle 3 günde 1 karşılaştığından frene basmadan gidecek.Play-offlarda çok dinlenmek avantaj getirmez bildiğiniz üzere...Heralde bu tarz saçmalıkları gelecek yıllarda yapmaz "avrupanın en iyi ligi"ne yakışır bir federasyon olurlar...

Tofaş-Banvit maçının akıbeti bugün belli olacak. Tofaş'ın galibiyeti tescillenirse, Banvit 4'e geriliyor ve muhtemel yarı final rakiplerimizden biri oluyor. Bu durumda şampiyonluğa giden yol, Tofaş-Banvit-Efes(ya da FB Ülker) şeklinde olacak.

Karşıyaka'nın sıralaması da hiçbir şekilde değişmeyecek. Üç gün üstüste oynatırsın biter gider. Biz üç günde 3 maç yaparak Euroleague elemesi oynadık. Ama bunları düşünebilecek zekaya sahip bir federasyon gerekiyor ki bu da masal gibi birşey...

Son yılların en komik sezon sonu yaşanıyor.Avrupa'nın sözde en iyi liginde normal sezon efesin euroleague play-off maçları sırasında "lig maçı mı olur?milli mesele....bunların ki de can haftada 3 maç mı olur..."gibi "prensiplerle" bir türlü bitemiyor.İspanya liginde el classico bile oynanırken biz efese maç oynatmadık.Her sene play-off oynayamadığımız için tbf resmen afalladı.Demek ki efes final four oynasaymış bu hafta play-offlar gelecek sezon başı oynanacakmış:)Hadi ertelemeleri anladım bari son hafta maçlarını da adına yakışır bir şekilde ertelemeler sonrası oynatsaydık.Takımlar maça ne için çıkacaklarını bilselerdi.Örneğin erdemir tofaşı yense rakbini mi bekleyecekti sezonum bitti mi bitmedi mi diye.Şimdi yaklaşık 2 haftada biz maç ritminden koparken tofaş 1 maçın erteleme kararı iptal edilsede 1maç daha oynayacak.play-offtaki şampiyonluk yolunda en ciddi rakibimiz efes play-off atmosferi olmasada neticede ciddi rakiplerle 3 günde 1 karşılaştığından frene basmadan gidecek.Play-offlarda çok dinlenmek avantaj getirmez bildiğiniz üzere...Heralde bu tarz saçmalıkları gelecek yıllarda yapmaz "avrupanın en iyi ligi"ne yakışır bir federasyon olurlar...
Tofaş-Banvit ilk maç sonucu ile tescil edilirse bugün kalan maçların hiçbir hükmü kalmıyor, sıralamalar kesinleşiyor. Neden 10 gün daha bekleyelim hemen oynatalım bitsin diyebilecek yüreklilik, sorumluluk ve zekaya sahip bir federasyon var mı ülkede?

Açıkçası kızlardaki seriden sonra basketbolda ben rakipten çok federasyon ve hakemlerden çekiniyorum. Kıyımlar olacak diye.Yoksa bu saatten sonra biz rakip çekmeyelim. Rakiplerin arasında karma takım oluştursun ve onunla oynayalım yine şampiyon oluruz.