Preston Shumpert

Re: 9 # Preston Shumpert

A.Çağlar Torun' Alıntı:
'TBL de hangi statúde resmI mac oynamaya başlarsan O Şekilde devam edíyorsun' diyor koç Murat Özyer.

Biraz açarmısın Çağlar,yani sözleşmenin önemi yokmu diyor?Özür dilerim tam anlayamadım...

A.Çağlar Torun' Alıntı:
'TBL de hangi statúde resmI mac oynamaya başlarsan O Şekilde devam edíyorsun' diyor koç Murat Özyer.

18.4. Herhangi bir sezon öncesi sözlesmesi yabancı statüsünde tescil edilen sporcular ilk resmi
maçtan önce TC vatandaslık hakkı kazanmaları ve o sezonu TC vatandası olarak oynamak istediklerini
beyan etmeleri durumunda bu istekleri kabul edilerek statüleri degistirilir.

Madde de maç kadrosunda yer aldığı ilk resmi maçtan önce demiyor ilk resmi maçtan önce diyor .

Yabancı olarak tescil edilmişse sözleşmesi maçta oynamamış bile olsa statü değişmiyor madde net Çağlar.

Tek çıkış herhangi bir şekilde TBF nezdinde tescilin olmaması eğer bu şekilde ULEB cup'da oynayabiliyorsa bir çıkış var.

Eurocup'ta oynamasının, federasyonla ve onayıyla kesin bir ilişkisi yok sanırım. Shumpert'la yapılan sözleşme bu ihtimaller dusunulerek federasyona geçilmemiştir buyuk ihtimal. Resmi maçlar başladıgı için de sanırım hülle dısında yol yok gibi. Tabi hulle dediginiz gibi mumkunse.

Herhangi kulup yetkilisine ulaşmadan bu sorulara cevap bulmak güç.

Not: TFF'de lisans sorgulama mumkun ama TBF'de gozukmuyor. TBF resmi siteden takım/oyuncu sorguladıgımızda Galatasaray'da 14 oyuncu gozukuyor. T.Kupasındaki oyuncular, Shumpert yok. Belki resmi sözleşmenin federasyona gönderilmediğine bir işarettir.

1. Amaç
Bu Yönergenin amacı, Basketbol 1. ve 2. Ligi müsabakalarına katılmak isteyen spor kulüpleri ile
sporcuların uyacakları sporcu tescil, lisans, vize, transfer ve sözlesme ile ilgili usul ve esasları
belirlemektir.

Yurtdışı müsabakalara bir atıf yok burada belki bir çıkış olabilir

Detayını öğrenir, bilgileeri geçerim buraya ama şu anda olaya Euro Cup'ı hiç katmayın bence..Lig için herhangi bir bağlayıcılığı yok.

A.Çağlar Torun' Alıntı:
Detayını öğrenir, bilgileeri geçerim buraya ama şu anda olaya Euro Cup'ı hiç katmayın bence..Lig için herhangi bir bağlayıcılığı yok.

Yoksa ve biz sözleşme yapmadı isek çıkış var ama sözleşme yaptı isek federasyon nezdinde maç kadrosunda yer alıp almaması bir anlam taşımıyor.

Bende acaba maç yapmadan federasyon nezdinde yaptığımız sözleşmeyi geri çekebilirmiyiz diyorum...Böyle bir durum olabilirmi yani...

Sözleşme kesin yapmışızdır. Ama bu sözleşmeyi Federasyona gönderdikmi acaba. Aynı sözleşmeyi FIBA'ya gnderdik büyük ihtimalle ama TBF'yi bağlamıyor o sözleşme. Bence bu anlamda risk olsa gene de oynatmazlardı Schumpert'i. Bu anlamda sorun olacağını sanmıyorum.

Ama oldu ki Schumpert yabancı oldu. O zaman kesinlikle Takım kadrosunda büyük değişikliklere gidilir.

Zaten bunu bilmiyormuyduk acaba diye içimizde bir korku var,yani durum biliniyorsa gereken önlemler alınmıştır zaten,beni düşündüren ya bilinmiyorsa,bu konuda çok organize bir sistemimiz yokki...Belkide bilmiyorlardır bu durumu,başkanımız euroligte maç oynamak için kapasite sınırı olduğunu bilmiyormuş mesela,ne hikmetse bunu taraftar söyleyince öğrenmiş,bunu bilmeden plan hazırlatıp,izin almaya çalışan bir organizasyon bunuda bilmiyor olabilir yani...Korkum bu açıkcası...

Kesinlikle federasyona göndermedik, göndermiş olsak niye Shumpert'i oynatmadık en basiti. Uleb'de oynamanın, federasyonla bildirmeyle bir ilişkisi yok. Tek sorun, resmi sözleşmeyi geçmesek bile, vatandaşlık suresinin ilk resmi maçla birlikte dolmuş olmasında. Hülle mumkun mu ona yogunlaşsak daha iyi bence.

Timur Saglam' Alıntı:
Kesinlikle federasyona göndermedik, göndermiş olsak niye Shumpert'i oynatmadık en basiti. Uleb'de oynamanın, federasyonla bildirmeyle bir ilişkisi yok. Tek sorun, resmi sözleşme geçmesek bile, vatandaşlık suresinin ilk resmi maçla birlikte dolmuş olmasında. Hülle mumkun mu ona yogunlaşsak daha iyi bence.

Teorik olarak kesinlikle mümkün duruyor.Yerli oyuncu statüsünde olacağı ilgili madde de açıkca bell, belli .Yurt dışında oynayan yerli oyuncular için transfer hala mümkün.

Evreni de yurt içi hüllesi ile aldık hangi klüpten aldık bilmiyoruz bile :) doğuavrupa ülkelerinde falan daha da kolay olmalı bu tarz illegal işler

Kendimi mafya avukatı gibi hissettim yahu :oops:

Kutay Çamcı' Alıntı:
Teorik olarak kesinlikle mümkün duruyor.Yerli oyuncu statüsünde olacağı ilgili madde de açıkca bell, belli .Yurt dışında oynayan yerli oyuncular için transfer hala mümkün.

Evreni de yurt içi hüllesi ile aldık hangi klüpten aldık bilmiyoruz bile :) doğuavrupa ülkelerinde falan daha da kolay olmalı bu tarz illegal işler

Kendimi mafya avukatı gibi hissettim yahu :oops:

Soyle bir risk olmaz mı? Sezon başladıktan sonra vatandaşlığa geçen bir oyuncu, yurtdışına transfer olsa bile, ulke içine transfer yaptığında; tıpkı sezon başladıktan sonra vatandaşlığa geçmiş yerel ligdeki oyuncu gibi o sezon için yabancı statusunde oynamaz mı? Yut dısına transfer bu acıdan nasıl bir hak genişlemesi sağlıyor ki?

Not: Hukukçu musun Kutay?

Bizle hiçbir alakası olmayan yurt dışında oynayan yerli bir oyuncuyu transfer ediyoruz gibi düşünüyoruz...Yani benim anladığım bu...

Yok tıpçıyım :) ama sosyal bilimlere en yakın alanından deiyebiliriz :))

Tutku bey hukukçu ama :)

O yüzden mevzuatı inceleyip tahmin yürütüyorum

18.1. Birden fazla vatandaslık hakkına sahip sporcular ilk sözlesmelerini yaptıkları dönemde hangi
vatandaslık haklarını kullanmak istediklerini noter kanalıyla yazılı olarak beyan ederler ve o sezona ait
Federasyon ile ilgili tüm islemleri bu beyanlarına dayalı olarak yapılır.

Bu maddeden ben federasyon nezdindeki sözleşmeyi imzaladığı dönem hangi vatandaşlıktan yararlanmak isterse yararlanır anlamı çıkarıyorum.

İlgili diğer maddelerde de bir engel gözüme çarpmadı .

Ortada bir hak genişlemesi yok aslında bir oyuncu ilk resmi maç tarihine kadar yabancı oyuncu statüsünde sözleşme yaptı ise vatandaşlığa geçerse durum değişebiliyor.İlk resmi maçtan sonra geçerse değişmiyor.

Ortada bir sözleşme yoksa isözleşme yapılma tarhinde birden fazla vatandaşlığı varsa istediği statüden yararlanabilir.Shumpert 3 yıl önce tc vatandaşlığını kazanmış (ve 3 yıl boyunca türkiye oynamış ) bir oyuncu olarak şu an italya liginde oynuyor olabilirdi.Bu durumda nasıl yerli oyuncu gibi alabiliyorsak.Yine alabiliriz diye düşünüyorum

Zaten hülle yolunu genel olarak kapanmaya çalışan bir mevzuat yok öyle olsa Evren olayı da o kadar kolay olmazdı

Teknik olarak yerli oyuncular için de transfer dönemi bittiği halde bölgesel link üzerinden kiralayarak boştaki her oyuncu alınabilir mesela buna engel bir hüküm getirmemişler.Söz konusu durumda da engelelyici bir hüküm gözükmüyor.

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Bu basketfaul'un editörü kimdir,bilen varmı?
Yazının altında bir isim filanda yok...

Boş biri değil malesef

Eski bir hakem ,necip kapanlı olabilir

En azından bir olasılık olmalı olmasa bu maçlarda kadroda olurdu

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Beklediğim cevap bu değildi açıkcası,moralim sıfır oldu... :(

HAber değil yorumsa yani bu adam galatsarayla sözleşme yaptı ilk resmi maçta oynandı iş işten geçti diye düşünüp haber yaptı ise ki öyle olmalı ayrıntılara vakıf olmadığı için yanılmış olabilir.

Bizim klüpten yada federasyondan sözleşme yapılıp yapılmadığını öğrenip ondan sonra haber yapacak kadar araştırmacı gazeteci değildir diye umuyor ve temenni ediyorum.

Birde tektat tekrar yazıyorum ama Shumpert petersburg maçını sağlıklı tamamladı hafifi sakatlığı olsa bile kadroda yer alabilir çok gerekli durumda oynardı.Demek ki sakatlıkla ilgili değil kadroda olmaması.