Preston Shumpert

Re: 9 # Preston Shumpert

Yerli statüsüne geçmezse büyük hayal kırıklığı olur cidden. Umarım yoktur bir sorun, en azından üstesinden gelinemeyecek bir sorun değildir ve yerli olarak oynatabiliriz.

Bende olumlu düşünmek istiyorum,yinede korkuyorum,sonuçta çok ama çok önemli bir olay bu takım için,Shumpert'in türk olması ile olmaması arasındaki farkın ne kadar büyük olacağını hepimiz biliyoruz...Yarın bir şekilde kokusu çıkar diye düşünüyorum,İnş.olumlu birşeyler çıkar ortaya...Yoksa herşeyi baştan planlamamız gerecek...Çok planda yok gibi gerçi...Şu iş sorunsuz halledilebilirse final oynamış kadar sevineceğim valla...

Benim anlamadığım Vidmar Wright yerli statüsüne geçmiş olamsına rağmen bizim Schumpert'in neden hala o statüye geçmemiş olduğu? Ne farkı var bunlardan da hala süreç bitmedi.

Sonuçta TBF'ye biz Schumpert'in sözleşmesini yolladıysak Schumpert dilekçe ile yerli statüsünde oynamak istediğini de belirtmiştir. Bu saatten sonra schumpert Türkiye kupasında oynasa da oynamasada statüsünün yerli konumunda olması lazım. Ta ki TBF'den olumsuz bir yanıt gelene kadar bu böyle devam eder. Ki TBF olumsuz yanıt vermiş olsa bunu hepimiz duyardık. Eğer TBF olumlu olumsuz bir karar vermediği sürece oyuncu oynayamaz diye bir şey deniyorsa TBF'nin bu kararı geciktirmiş olması da skandaldır. Hadi biz Schumpert oynamadığı için Türkiye kupasından elenirsek? Sonuçta o kupada mücadele eden Vidmar ve Wright şu an türk statüsünde oynuyor. Ayrımcılık yapamaz TBF.

Burda iki şey ortaya çıkıyor. Ya biz kendi kendimize gelin güvey olduk schumpert yabancı statüsünde oynayacak ya da adam zaten yerli statüsüne geçti burda gereksiz bir gerginlik yaşıyoruz.

Emir için ve Olin'li dixon için süren epey önce başlamıştı Wright için tüm prosedür tamamlandı mı aslında tam olarak bilmiyoruz sonuçta yerli olarak saha da görmedik.

Benim kafa iyice karıştı,şimdi hem Vidmar hemde Emir'mi Türk oldu,iyide bunun ikisini nasıl oynatıyor bu adamlar,sadece bir devşirme bulundurulabilir kadroda olayı yalanmı oldu?

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Benim kafa iyice karıştı,şimdi hem Vidmar hemde Emir'mi Türk oldu,iyide bunun ikisini nasıl oynatıyor bu adamlar,sadece bir devşirme bulundurulabilir kadroda olayı yalanmı oldu?

YOk Cem yanlışlıkla Vidmar yazmıştır Emir sadece

Birden şok oldum,noluyoruz dedim...Neyse artık fikir yürütemediğim için düşünemedim yanlış yazabileceğini...

Wright da Shumpert gibi T.Kupasında oynamadı sakatlıgı da yok bildigim kadarıyla. Olursa ikisi de olacak ya da olmayacak, hulle mi olur ne olur yarın belli olur hersey.

Vidmar derken Predziç'i kastetmiştim ama Vidmar yazmışım onu düzelteyim öncelikle:)

Predziç'i birden alelacele milli takımda oynatacağım diye Yerli statüsüne sokabiliyorsanız demekki bunu hızlı şekilde yapmak mümkün. TBF herkesinfederasyonu. Böyle işine gelene yavaş işine gelene hızlı hareket edemez. Biraz midesi olsun artık Turgay Demirel'in. Wrighat ta oynamamış evet Schumpertte oynayamıyor. TBF belkide Ali Ağaoğlundan, söz verdiği evleri tahsil etmek için mücadele ediyordur. İşleri bu oldu zaten.

Aziz yıldırım ile Arası bozukmuş Turgay Demirel'in bu süreçte kendisine yeni kapılar arayacaktır. Bu anlamda lige yeni çıkmış osla da Trabzon gibi lobisi sağlam bir camia ile GS'ı karşısına almak istemeyecektir. Milli takım dünya 2. si olmasına rağmen Turgay Demirel'in eli güçlenmedi tam tersine zayıfladı.

Bu yüzden Schumpert olayında TBF'den bir olumsuzluk beklemiyorum. Trabzon'un Wright'ı oynatmadığı gibi bizde Schumpert'i oynatmıyoruz sadece hepsi bu. Bahsi geçen site de buradan çıkarımlar yapmış olabilir. Ya da çıkarım yapanlardan duyum almış olabilir. Bu anlamda prosedürde ne yazdığı artık pek umurumda dğeil. Kurallar da ne yazıyorsa bunu delecek maddelerde vardır ve gerekirse TBF bu yoları söyleyecektir başına iş almak kesinlikle istemez.

İçerden (bizim taraftan) bilgi alabilecek biri insanlık namına alsa da en azından öyle yada böyle kafamız rahatlasa .

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Kerem BOZGEYİK":2f4e5j77]Benim kafa iyice karıştı,şimdi hem Vidmar hemde Emir'mi Türk oldu,iyide bunun ikisini nasıl oynatıyor bu adamlar,sadece bir devşirme bulundurulabilir kadroda olayı yalanmı oldu?

YOk Cem yanlışlıkla Vidmar yazmıştır Emir sadece[/quote:2f4e5j77]

Aynen öyle:)) Yanlışlıkla yazdım:)

Kutay Çamcı' Alıntı:
İçerden (bizim taraftan) bilgi alabilecek biri insanlık namına alsa da en azından öyle yada böyle kafamız rahatlasa .

Aynı çağrıyı bende yapıyorum,kafaları rahatlatmak adına yardım talebinde bulunuyorum...

c. Basketbol 1. Ligi kulüpleri, yukarıdaki madde kapsamı dısında, sadece Avrupa Kupası müsabakalarında oynatmak üzere kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcularıyla da tek tip sözlesme imzalayarak, Federasyon?a onaylatmak zorundadırlar. Tek tip sözlesme imzalamamıs yabancı uyruklu sporcu bulunan, kulüplerin FIBA ya bildirecekleri oyuncu listesi Federasyon tarafından onaylanmaz. Bu sporcuları, ligde oynatmak üzere lisans talep edilmesi durumunda (Madde
24.1.b. sartlarına uygun olarak), bu Yönergenin 7. Maddesindeki sartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu tip sporcular kulüplerin izin vermesi ve sözlesmesini feshetmesi durumunda aynı sezon içerisinde baska bir kulüple sözlesme imzalayarak lisans çıkartabilirler.

Eurocup ULEB'in mi FİBA'nın mı organizasyonu ?

Bu işin sonucu pek iç açıcı değil bizim için korkarım.

Lige yeni çıkmış eti butu belli olan Olin Edirne bu işi hallediyorsa, yönetim buna bir çare bulamıyorsa oturdukları koltuktan yavaş yavaş hareketlenmelerinin zamanı gelmiştir derim...

FIBA'nın kulüpler düzeyinde bir organizasyonu varmıki?
eurolig,eurocup,euroc.,bunların hepsini Uleb yapmıyormu...
Belliki orda belirtilen bizim bahsettiğimiz durum ve bu işin sonu sanırım birşeye saracak...

Aklıma gelen birşey var ama ne kadar mantıklı bilemiyorum...Şimdi Turgay D. ile A.Yıldırım ilişkileri gergin,kulüpler birliği kurulması için toplantı yapıldı ve bu toplantının baş aktörü A.Yıldırım yardımcı erkek oyuncusuda syn.başkanımızdı...Acaba buna içerlenen TBF başkanı sen görürsün hesabı işleri geciktirip bizi böyle bir çıkmazamı soktu...Bizim başkanımız Aziz yıldırımın o toplantıda herzamanki gibi sol koluydu,ne işi varsa artık bunada anlam veremedim ya...Yıllarca koyun koyuna yatmış iki herif birbiriyle bozuşuyor birisi diğerine sen görürsün deyip bir hamle yapıyor,e be adam sanane bundan bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar gidip yancı gibi orda oturmana ne gerek var,gönder birini katılsın...Neyse düşündükçe aklıma birsürü şey geliyor...

beyler ; sorunu ve çözümü yanlış yerde arıyorsunuz. Bu nedenle hülle yolu da doğal olarak kapalı oluyor. Sorun federasyonda değil devlette. Vatandaşlık kanunu gereği ; vatandaşlık hakkı kazanmak için; para kazandığınız bir işiniz olması lazım. Yani Shumpert vatandaşlık hakkı kazanmak için başvurduğunda; an itibariyle Galatasary'ın resmi oyuncusu olmak zorunda. Aksi takdirdde ; vatandaşlık hakkı kazanamaz. NAsıl ki ; gidip İtalyaya " MEraba ben Ünsal; beni İtalyan vatandaşı yapın " diyemiyorsam; Shumpert de; Arnavutluğun şu bu vs kulübünde oynarken " Merhaba ben Preston; beni Türk vatandaşı yapın " diyemez. O nedenle hülle yolu kapalı; işin federasyonla da bir alakası yok; federasyonun sadece kuralını koyup takipetmediği bir süreç o . Ki Shumpert de kurallara uyuyor; yani federasyonun " yok hacı " demek ; işi savsaklamak falan gibi bir lüksü yok. Araştırılması gereken konu; sezon öncesi sözleşmelerde; ilk resmi maç mı ; yoksa oyuncunun oynadığı ilk resmi maç mı kriterdir; onu görmeli. Eğer; süreç ilk resmi maçla sona eriyorsa; ve evraklar gerçekten yetişmediyse, hülle vs yollar kapalı kalacaktır .

Can Altay' Alıntı:
Eurocup ULEB'in organizasyonu.

Eurocup Ulebin organizasyonu. Ancak eurocupın eleme turlarını Fiba düzenliyor. İstatistikleri Fibanın sitesinden takip etmemiz ve petersburgh maçı saatinin 2 defa değişmesi bu yüzden. Eurochallenge da Fibaya ait. Sonuç olarak biz fibanın organizasyonunda oynadık diyebiliriz.

c. Basketbol 1. Ligi kulüpleri, yukarıdaki madde kapsamı dısında, sadece Avrupa Kupası müsabakalarında oynatmak üzere kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcularıyla da tek tip sözlesme imzalayarak, Federasyon?a onaylatmak zorundadırlar. Tek tip sözlesme imzalamamıs yabancı uyruklu sporcu bulunan, kulüplerin FIBA ya bildirecekleri oyuncu listesi Federasyon tarafından onaylanmaz. Bu sporcuları, ligde oynatmak üzere lisans talep edilmesi durumunda

Ünsal Y.' Alıntı:
süreç ilk resmi maçla sona eriyorsa; ve evraklar gerçekten yetişmediyse, hülle vs yollar kapalı kalacaktır .

Süreç ilk resmi maçta sona eriyor o konu ile ilgili madde açık.Sözleşme feshi ve yeni bir sözleşme için açık bir kapı yoksa tabi