Preston Shumpert

Re: 9 # Preston Shumpert

Sabit şutör olarak biliyoruz, o konuda en iyilerden belki de en iyisi.

Ama bugün içeriye penetre sonrası reverse yapıp bitirdiği pozisyon bu adam herşeyi yapıyor dedirtti.

Yıldız olsun Fb Ülker maçında.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Sabit şutör olarak biliyoruz, o konuda en iyilerden belki de en iyisi.

Ama bugün içeriye penetre sonrası reverse yapıp bitirdiği pozisyon bu adam herşeyi yapıyor dedirtti.

Yıldız olsun Fb Ülker maçında.

Bu maçtaki en büyük kozumuz olacak şüphesiz,İnşALLAH gününde olur...

En büyük övgüyü o hakediyor aslında.

Zaten yetenekli müthiş hücum gücü, savunmadaki gayreti ve hırsı.

Beşiktaş maçındaki basket faulünden sonra gözüme daha bir girdi.

79 doğumlu 2013'e kadar rahat bu seviyelerde oynar.

Re: Shumpert'ın Vatandaşlık Meselesi

Hımmm :) biliyorum ,Konuşma(yazışma) benim de aklıma geldi bugün alt yazı geçiyordu.Anayasa mahkemesinin sporla ilgili iki kararı vardı bir bu diğeri de federasyonun yayınlarla ilgili ceza vermesi ile ilgili idi sanırım.

Federasyon-tahkim kararlarına başka bir siyasi-idari-hukuki iradenin müdahele etmesi durumunda uluslararası federasyonların çok katı ve sert yaptırımlar uyguladığı sabit olduğundan bu durumun vatandaşlık ile ilgili konu özelinde pratik bir sonucu olmaz diye düşünüyorum Federasyonun yada tahkimin bir kararınının başka bir idari-hukuki merci tarafından kaldırması durumu uluslararası müsabaklardan men edilme sonucunu doğuruyor çünki

Yine de Ankaraspor gibi bu yolu zorlayacak kaybedecek birşeyi olmayan klüpler çıkabilir.

Pratik bir sonuç Olursa iyi mi olur kötü mü olur emin değilim yani o günkü tartışma özelinde TC vatandaşı olan her sporcu direk yerli statüsünde oynarsa bu pek iyi olmaz gibi geliyor.

Tabi böyle bir sonucun doğması için öncelikle zaten mevcut mevzuatın yargıya taşınması gerekiyor.

3 sayı çizgisi onu da mı etkiledi acaba? Son maçlarda kaçırdığı bomboş üçlüklerin sayısı çok fazla.

Samet Semiz' Alıntı:
3 sayı çizgisi onu da mı etkiledi acaba? Son maçlarda kaçırdığı bomboş üçlüklerin sayısı çok fazla.

Öyle olsa sene başında da atamazdı.

Ben öyle bomboş kaçırdığı üçlük de 1-2 defa hatırlıyorum. Diğerlerinin hepsinde üzerinde el vardı.

En iyi şutörümüz yine.

Son dönemlerde şut yüzdesinde inanılmaz bir düşüş var. Attığı zaman gözümüz kapalı şekilde gireceğini bildiğimiz şutlarını sokamaz oldu ve bu durum epeydir böyle.

Psikolojik(?) bir sorun mu var, bilemiyorum, anlamıyorum..

Gelecek sene yerli olacağını unutsam hemen takımdan gönderilsin derdim.Gerçekten boş üçlük atamayacak halde.

Shumpert hakkında konuşuyoruz dimi ?

Shumpert maç boyu 4 numara oynamaya devam ederse çok yıpranır ve sene boyunca verdiği katkı dalgalanma gösterir. Fiziksel yıpranmanın dışında savunmaya ekstra motivasyon gösterip mental olarak da yıprandığını düşünüyorum. Öyleki maç boyu hiç 3 numara oynamadan kapattığı maçlar dahi oluyor. (kısa süreler hariç)

Rado uzun sürede daha iyi katkı veriyo yani 30-32 dk oynayabilir 4 numarada Shumpert'ta böylece 3 numarada oynayabilir yoksa katkı alamıcaz Shumpert'tan bazı bölümlerde.

Shumpert oyunu bir kenara şutları ile şaşırtıyor beni. Bu kadar kötü yüzde ile üçlük atmasının sebebi olarak 4 numara oynamasını gösteremeyiz elbette. Değil 4 numara pivot olarak koysan takıma Shumpertı gözü kapalı atacağı şutlar vardır. Çizginin uzaklaştırılması konusunda soru işaretlerim vardı ama inanmadım hiçbir zaman kendi sorularıma cevaplarıma bile. En büyük nedenin yine şanssızlığı olduğunu kabul etmek geliyor içimden ve önümüzdeki maçlarda Shumperta güveniyorum.

Ayrıca iyi adam olsaydı Efes bırakmazdı gibi bayağı ve sıradan yorumlarla değil teknik olarak eleştirelim oyuncumuzu...

bence o dediğinizi her kendi sahamızdaki maçlarda yapmamız gerek neyse bence shumpertin dış şutları üçlük bölgesinin geriye çekilmesinden sonra kaynaklandı gibime geliyor daha alışır önemli olan play offlarda düzgün şut yüzdesi ..

zamanında türk yapılabilseydi.şimdi şov yapıyor olurdu.ignerski gibi 2.06lık 3.5 numara bulmalıydık.

uzun zamandır shumpert ta yaşanan form düşüklüğü bu akşam son buldu diyebiliriz
bu akşamda shumpert gibi oynamadı ama düzelmeye başladığının sinyalini verdi
umarım en kısa zamanda yekselişe geçer onun kritik şutları takım adına çok önemli