Rakibimiz Buducnost

Bu akşam güzel bir oyunla turu geçtik. Rakibimiz Karadağ temsilcisi Buducnost. Öncelikle bu maç konusu değil. Rakibi analiz edebileceğimiz, tanımayanlara tanıtacağımız ve şansımız hakkında fikir yürütebileceğimiz bir ön hazırlık konusu.

Ben kısaca oynadığı maçların linklerini vereyim;

Adriyatik Ligi 1.Hafta
Buducnost-Union Olimpia 82-73

http://www.eurobasket.com/boxScores/Adr ... 71_628.asp

Adriyatik Ligi 2.Hafta
Vojvodina-Buducnost 76-85

http://www.eurobasket.com/boxScores/Adr ... 1_1671.asp

Adriyatik Ligi 3.Hafta
Buducnost-KK Split 85-68

http://www.eurobasket.com/boxScores/Adr ... 671_81.asp

Adriyatik Ligi 4.Hafta
Cibona-Buducnost 84-73

http://www.eurobasket.com/boxScores/Adr ... 4_1671.asp

Yorumlarımı daha sonra yaparım ama kolay bir rakip olarak görünmüyor.
 
saka maka iyi takima benziyor. Union Olimpija ki adamlar Pao'yu baya baya zorladi..eger onlara fark atabiliyorlar ise isimiz hic de kolay degil. umarim turu geceriz.
 
Rakip zor gibi sanırım 4 macın 3 nü kazanmıs ama biz dişimize göre bir takım GALATASARAY bu takımın üstesinden de gelir bizim (taraftar ) desteğiyle
 
Bu turu atlarsak Bilbao, Hemofarm ve Nymbruk takımlarının bulunduğu gruba dahil olacağız.
 
ilk maç 4 kasımda istanbul'da ikinci maç 11 kasımda karadağ'da.ilk maçı deplasmanda oynamak iyi olurdu.4 kasımda iyi bir sonuç için iyi bir taraftar topluluğu gerekiyor.şimdiden bu tarih için çalışma yapmak gerekiyor.biletler 1 hafta önceden satışa çıksa çok güzel olur.
 
Buducnost Avrupanın klasik takımlarından biridir. yıllardır uleb - fibacup mücadele ediyor. geçen sene oynadığımız hemofarm ayarında bir takım olduğunu söyleyebilirim. Dünkü maçtaki performansı sergilersek turu geçeriz
 
Biz bu ön elemeleri haketmedik, uleb bize haksızlık yaptı.
 
Rakip hakkında bilgi sahibi değilim .. Geçiceğimizi düşünüyorum rakipi ..

Dünkü oynanan oyunu sahaya yansıtırsak rahat geçeriz , onlardan çok çok iyi bir kadromuz var ..
 
Buducnost basketbolda ekol bir ülkenin cibonada sonra ilk akla gelen takımlarından biri, basketbolunda bu ülkede ne kadar popüelr olduğunu düşünürsek özellikle deplasmanda yapacağımız maçın çok zor geçeceğini düşünüyorum. İlk maçın nerede olacağını bilmiyorum ama ilk maç İstanbulda olacaksa mutlaka 10 ve üzeri bir farkla galip gelmemiz şart, ilk maçımız deplasmanda ise kesinlikle 5 sayının üstünde bir yenilgi turu zora sokar.
Ama asıl önemli olan ilk maça kadar geçecek 2 haftalık süreçte takımımızın oturması ve takım olarak iyi savunma yapmamız. Siulina ile yaptığımız ilk maçın 2. yarısından bu yana takımımız iyi savunma yapmaya başladı. Fakat yıllardır süren sıkıntımız devam etmekte ve içeriye çok fazla top indirmemekteyiz, Hüseyin ve Zizic gibi topu içeri indirdiğimizde hem skor hemde asist yönü kuvvetli 2 uzunumuz var. İçeri iyi top indirirsek ve savunmayı iyi yaparsak turu geçeriz. Ama her aldığımızı dışardan atmaya kalkarsak kesinlikle gerek hücumda gereksede savunmada çok zorlanırız. Aman dikkat.
Yanlış hatırlamıyorsam 10 sene kadar önce Milojevici ilk kez Galatasaraya tavsiye ettiğimide Milojevic Buducnostta double double ortalamaları ile oynuyordu. Yani Milojevic eski takımına karşı oynayacak, buda hoş bir tesadüf.
 
Buducnost, 90'lı yılların sonu ve 2000'li yılların başında Euroleague'de oynuyordu. Daha sonra mali sıkıntılar yaşadılar ve yüksek maliyetli oyuncuları transfer etmeyi bırakıp altyapıya ağırlık verdiler. Son iki yıldır Karadağ şampiyonu olup, Karadağ Kupası'nı kazanıyorlar. Şu anki kadrolarındaki oyuncuların tamamı Yugoslav kökenli. En yaşlı oyuncuları Milos Bojevic (02.12.1981). Oyuncuları hayli genç ve uzun boylu. Kendilerini göstermek istiyorlar!

En fazla öne çıkan oyuncuları

Vladimir Dasic: 1988 doğumlu, 206 boyunda, forvet oynuyor, pota altında çok tehlikeli ve iyi şutör.
Vladimir Micov: 1985 doğumlu, 201 boyunda, forvet oynuyor, savunmada ve hücum organizasyonunda etkili.
Marko Simonovic: 1986 doğumlu, 201 boyunda, forvet oynuyor, boş bırakmaya gelmeyecek bir oyuncu...
Nikola Otasevic: 1982doğumlu, 184 boyunda, oyun kurucu, şutu istikrarsız fakat, penetresi kuvvetli bir oyuncu.

Buducnost, iç-dış dengesi oturmuş bir takım. Siauliai ile mukayese edersek, onlardan en büyük farkları set oyununu daha iyi oynamaları ve açık sahayı tercih etmemeleri diyebiliriz. Genel nitelikleri itibariyle Siauliai'den daha güçlü bir takım.

Geçen sezon Uleb Cup'ta Triumph Lyubertsy, Swans Gmunden, Antwerp Giants, Benetton Fribourg ve Hapoel Galil Elyon ile E Grubu'nda mücadele etmişlerdi. Grupta 7 galibiyet, 3 mağlubiyet alıp ikinci oldular ve son 32 takım arasına kalıp bizim grupta üçüncü olan BC Hemofarm Stada'ya elendiler.

Budocnost, kendi evinde iyi oynayan tehlikeli bir takım. İlk maçı içeride oynuyoruz, dolayısıyla iyi bir fark yakalayıp, Karadağ'da turu geçmemiz lazım.
 
En onemli maçımız, grup maçlarının telafisi var ve cok zor bir grup degil ama once Buducnost'un işini evimizde bitirmemiz gerekir. Atletik ve uzun olmaları zorlayabilir.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Biz bu ön elemeleri haketmedik, uleb bize haksızlık yaptı.
İstifa ediniz sayın fiba ve uleb basşkanı. :) :)

Şaka bir yana bu ön elemeleri oynamamız gerçekten çok komik bir sezon önce son 4 e kalmışız bir değil 2 ön eleme birden oynatıyorlar. Rakip sırbistan şampiyonu maç çok zor geçecek inşallah bilet fiyatlarında düzenlemeye gidilirde evimizde oynayacağımız maçta salon full çeker.

TEKER TEKER GEÇECEĞİZ TURLARI
AVRUPADA İSTİYORUZ KUPAYI
 
Bu kez rakibimiz çok ciddi.Bu turda yaptığımız gibi bir devrelik kötü oyunun bile telafisi olmayabilir bu kez.Ancak şu var ki grupta bizi bekleyen rakiplerimiz nispeten daha kolay diğer gruplara göre.Örneğin Beşiktaş direkt katılmasına rağmen bizden daha zorlu ekiplerle karşılaşacak.Bu turu kazasız geçelim önümüz açılsın ve 4 Kasım dün akşamki gibi olmasın.
 
bence eşleşebilecegimiz takımlar içinde en sert takımla eşleştik...gerçekten sırp ekolünün en güzel örneklerini veren bir takım...eger tam kadro çıkabilseydik %51 % 49 şans bizden yana derdim ama şuan ortada gibi duruyor...umarım sakatlardan murat ve polat biran evvel dönerler ve rotasyona katılırlar...ilk maç çok önemli burada full seyircili bi maçta yakalabilecegimiz maxsimum farkı yakalamamız lazım...ama ben inanıyorumki moli zizic gurovic üçlüsü farkını ortaya koyacaktır ve turu getireceklerdir...şimdiden başarılar....ASALETİN BİZE YETER:
 
Takım kendini buluyor gibi Hüseyin'in randıman vermeye başlaması rotasyonu bir nebze rahatlatacaktır.
MS işinide halledip yerine daha bizim seviyemizde bir adam aldığımızda bu takım herşeyi yapabilir ama var olan bu kadro sistemi biraz daha kavradıktan sonra bu turu rahat geçer.
 
ilk kademeyi geçtik sıra daha zor olanı vede en önemlisi ile.Umarım bu maça kadar takım daha çok toparlanır ve bu turuda geçip hakettiğimiz uleb cupa kalırız.
 

Üst