Roberto Mancini

Birebir konuşmalar gerçekleştirdin galiba :) Tebrik ederim bu araştırmacı yönün için.

City forumlarında yoğun eleştiri vardı Mancini hakkında. Nuri için de Real forumlarında "Türk milli takımının oyuncusunun bizde işi ne" diye yazıldı.

Haberin yoksa benim değil senin problemin. Biz de bir yalan dünyası var Avrupa'da eleştiri yok her şey güllük gülistanlık. 2010 dünya kupasında İngilizler hatalı gol yiyen kalecilerine "aptal" dediler. Gazeteler "aptalın eli" diye başlık attı.
 
City forumlarında yoğun eleştiri vardı Mancini hakkında. Nuri için de Real forumlarında "Türk milli takımının oyuncusunun bizde işi ne" diye yazıldı.

Haberin yoksa benim değil senin problemin. Biz de bir yalan dünyası var Avrupa'da eleştiri yok her şey güllük gülistanlık. 2010 dünya kupasında İngilizler hatalı gol yiyen kalecilerine "aptal" dediler. Gazeteler "aptalın eli" diye başlık attı.

Desenize onların forumları da sizin gibilerle doluymuş:) Ama keşke demek istediğimi anlayıp öyle yorum yapmaya çalışsaymışsınız.

Dünya üzerin hiç kimse yoktur eleştirilmeyecek ve eleştirilmeyen. Ama işte siz gibilerin anlayamadığı nokta şu ''bok atmak'' eleştiri değildir. Şimdi Nuri transferi (sadece Nuri değil kariyerinde böyle transferler çoktur) yapıldı diye kimse Mourinho zaten transferden anlamaz diye ahkam kesemez. Ya da Mancini, Avrupa da başarısız oldu diye zaten büyük hedeflerin adamı değil diyemez. Bu liste böyle uzar gider. Oraya gidip konuştuğunda da Real taraftyarı da City taraftarı da saygı ve sevgiyle anar.

İngiliz gazetelerinden niye örnek veriyorsun onu anlamadın. Sizin kafanızın ürünü gazeteler fazlasıyla mevcut ülkemizde. Buyrun; https://www.google.com.tr/search?q=...utulmaz-spor-gazetesi-mansetleri.html;696;548

Not: Sizin gibiler yazdım ama şahsınız bu tarz biri olmayabilir. Eğer öyle bir durum varsa sözüm meclisten dışarı.
 
Emre Utkucan'ı Fatih Terim getirmedi ki? Ve Fatih Terim kendi ellerine bırakılırsa çok kötü transfer yapar. Özhan Canaydın güvenip bunu yaptı o dönemi hatırlıyorsunuz. Fatih Terim organizasyonu becerir ama organizasyonun içine alacağı kişileri seçmeyi beceremez. Sepp Piontek'in milli takımın başındayken yaptığı çalışmaların ödülünü aldı Galatasaray'da da Jupp Derwall'dan kalma bir sistem vardı ikisi Galatasaray'da buluşunca başarı geldi.
2005-2010 arası yine A Milli Takımın başındaydı takımı aldığında Milli Takım grup ikincisiydi yine grup ikincisi olarak bitirdi. 2006 elemelerinde İsviçre'ye elendik. 2008'de olmayan bir oyun planıyla özellikle Hırvat maçını 5-0 kaybetmemiz gerekirken bir şekilde yarı finale çıktık. Orada elendik sonra 2010 elemelerinde Bosna'nın ardından 3. bitirdik. Beyimiz bir de Bosnalı gazeteciye ayar çekmeye çalıştı. "hele bakalım gidebilecek misiniz" diye . Koca 5 yılda Türk futbolu için ne yaptı. O gün atılan temellerden bugün 18-19 yaş grubunda süper gençler mi var? hayır yok.
 
Emre Utkucan ve Scout ekibinin Fatih Teim'in onayı, bilgisi ve isteği olmadan ona bağlı çalışacağını gerçekten düşünüyor musunuz? Ya da sadece bir miras ile geleceğine inanıyor musunuz? Zaten tüm hatalar ve başarısızlıklar hocanın ama tüm başarılar ve doğrular başkalarının. Dünyanın en ballı adamıymış Fatih Terim.

Eleştirilecek bir çok yönü var hele ki son ayrılışı çok kalp kıran ve insanların sevgisini zedeleyen biçimde oldu. Ama transferi bilmez, hoca değil gibi yaklaşımları şahsen kabul etmem.


Neyse artık mazimizde kaldı sevgi duymasak bile saygı duyalım. Mancini ile birlikte de önümüze bakalım
 
Mancini ile pek onumuze bakmak mumkun olamayacak gibi. Bunu gormek icin cok futbol bilmeye gerek yok. Mancini kendini kanitlamis bir hoca ama tutmadi bizde, tutmayacak da. Bunu soylemek icin cok erken degil. Olabilir gayet dogal. Rijkaard gibi bir hoca tutmadi bizde. 1 mac guzel oynuyoruz, 5 mac vasat, 3 mac kotu. Mancini ile boyle gidecek gibi. Biz Fatih Terim ile boyle degildik.
 
Mancini ile pek onumuze bakmak mumkun olamayacak gibi. Bunu gormek icin cok futbol bilmeye gerek yok. Mancini kendini kanitlamis bir hoca ama tutmadi bizde, tutmayacak da. Bunu soylemek icin cok erken degil. Olabilir gayet dogal. Rijkaard gibi bir hoca tutmadi bizde. 1 mac guzel oynuyoruz, 5 mac vasat, 3 mac kotu. Mancini ile boyle gidecek gibi. Biz Fatih Terim ile boyle degildik.
Malesef katılmıyorum Yunus ya bu hazırlık dönemi geçirmemiz lazım hoca 3 5 2 yi oturtmaya ve oyuncuların yerlerini değiştirerek görmek istiyor ligde böyle Meloyu ortada oynatacağını sanmıyorum yani bence rahat ol takım iyi olacak sezon sonu görüşmek ümidiyle o zaman konuşuruz bence hocayı ve geleceği ...
 
100 ve 1000 kere gurur duydum, ofansif gücü yüksek takıma defans yaptırdık ya helal olsun, helal olsun, helal olsun.

MANCİNİ BABA!
 
Beraberliği (olumsuz manada) kendisine yazarım. Maçın başında macera aramaya gerek yoktu be hocam. Ama hiç ısrar etmeden doğru sisteme dönmesi taktire şayan.
 
96-97 sezonunda Borussia Dortmund maçında da Fatih Terim Emre'yi 30. dakikada oyundan almıştı.

Mancini'de kadro hatasından döndü. Drogba gerçekten formsuz lakin ismi rakibe yetiyor. Ve golde doğrudur Eboue topu kaptırıyor lakin top 60 metre mesafeyi kat ederken müdahale edebilen yok ve Telles topa bakarken yanından adam geçip gol atıyor.
 
Zorla adamı günaha sokuyorlar. Kızınca sen daha mı iyi biliyorsun diyor herkes ama yeter artık ya.

Allah aşkına durum 0-0 iken Drogba'yı çıkarıp Ceyhun'u oyuna almanın mantığını biri açıklayabilir mi? Yahu Drogba'yı çıkarman zaten adamla aranda sorun yaratıyor, Chelsea maçı öncesi adama posta koyuyorsun, o da sana koyuyor, hadi çıkardın Berk İsmail'i al ya da git Ufuk'u al forvete koy yemin ediyorum daha az yıkılırdık biz ekran başında. Ki zaten çıkacak adam yok mu başka? Daha önce de Yekta'yı çıkarıp orta alanı boşaltmıştı. Biz anlamıyoruz ya da hoca bizimle kafa buluyor. Şampiyonluk gitti artık, kimse kusura bakmasın.

Chelsea'yi elersek yine kapak durumu olacak ama eleyelim de kapak olsun ne yapalım ama hoca hatalı arkadaş, bunları da dile getiremeyeceksek niye yazıyoruz.
 
geçen maçta 90 dakikada maç berabereyken 2 oyuncu alarak süreden çaldın MANCİNİ, Bu maçta 90 dakikada Drogba'nın yerine Ceyhun'u aldın, bu yaptıklarına sadece gülüyorum şampiyonluğu hediye etmek hoşuna gidiyor herhalde 2. yarı dört deplasman beraberliği var ve dört maçtada beraberliğe razı bir futbol, bu GALATASARAY değil, olamazda MANCİNİ Hocam!!! sanki karşımızda chelsea, real, bayern yada barça var ki BENİM galatasaray'ım hiçbir maçta beraberliğe razı olmaz MANCİNİ hocam!!! zaten hiçbir zaman beğendiği bir hocada olmadı Mancinİ, Chesea'yi elesekte, ligde şampiyonda olsak ki zor artık Mancini'yle yola devam edilmemeli ayrıca bu hajroviç yada Ontivero felan bu kadarmı kötü oyuncuda hiç Umut'un yerine sonradan girecek oyuncu olarak düşünülmez, yada bu Ceyhun'da ne görüyon benim göremediğim, Fatih hocanın Hamit takıntısı gibi ne bu böyle bıkkınlık verdi artık...
 
Kendini elit hoca zanneden Galatasaray'a yukardan bakan kibirli Avrupa'nın büyük bir kısmının overted bulduğu Roberto Mancini yarın gidebilirim demiş , isabet olur.Kendisi Türkiye'ye gelen yabancı hocalar içinde en overted olanıydı belkide yerine gelecek hoca inşAllah Galatasrayın büyüklüğünün farkında olan biri olur.Tercihim Bielsa geç olsun güç olmasın
 
Galatasaray futbolda altyapıdan üst yapıya aynı düzeni kuracak bir yapı oluşturmalı. Yeni Jupp Derwall'imizi bulmalıyız. Alt yapıya başarı odaklı değil çocukları ileri taşımaya önem veren bir yapıya büründürmeliyiz.

Ve asıl önemlisi yönetici profilini değiştirmeliyiz. Abdurrahim Albayrak'ı severim lakin geçen sezon bir mülakatında "sevgililerinin doğum günü hediyelerini bile aldım ki dert etmesinler" dedi. Yahu sen Galatasaray yöneticisisin, bu neredeyse bebek gibi pışpışladığınız adamların en az kazanını 1 milyon tl alıyor yılda neden maaşını verip yardımcı tutmuyor? Neden bu kadar maaş kazananlar her şeyi kulüpten bekliyor?
Yao'nun NBA'e gidişini film yapmışlardı vermişler İngilizce öğretecek kapasitede bir tercüman adama 6 ayda İngilizce öğretti ve sonra ayrıldı. Biz neden gelen yabancılara bunu yapmıyoruz?
Bize A takımda başarı yakalayacak ve alt yapıda da sistem kuracak hocalar lazım.

Bu yüzden Bielsa bize olmaz Kaan. Bielsa ancak kendine sabır gösterecek ve 4-5 yıllık bir yapılanmaya gidecek kulüplere uygundur.
 
Helal olsun, dobra dobra konuşmuş. Doğru da söylemiş.
 
Teknik-taktik sevmediğim şeyler olmakla birlikte sezonun en günahsız ismi benim için.Bilhassa stadda Fatih Terim'e tezahürat yapan Galatasaraylıların adını ağzına almaya dahi hakları olmadığını düşünüyorum.
 
2+2 = 4 se Mancini = başarısız. Önce bunu kabul edelim.

Ama istifaya çağırmak filan yanlış şeyler. Zaten çok bu istikrarsızlıktan kaybediyoruz. Başımızda ki hoca da boru değil. Seneye kendisinin kuracağı takımla ve mutlaka iyi bir yardımcı ile devam edilmeli.
 
Mancini bizim ligi İngiltere ve İtalya ligleriyle karşılaştırıyor. Doğru futbolu oynat iç-dış farketmez bizim takım yener. Lakin 10 yıllık Avrupa macerası da Tugay'ı aynı düşünce yapısına sokmuş.
 
Ya arkadaş 90+3 te oyuncu değiştirmek ve değiştiremeden maçın bitmesi nedir berabere giden bir maçta? Dalga mı geçiyorsun bizle?
 
Geçen senelerde iyi kötü sistem vardı. Kalite-yetenek olmasa da sistem içinde parlayan adamlar vardı. Sistem gitti Burak Yılmaz yeteneksizliği ortaya çıktı. Hiçbir meziyeti yok ama kral yapılmıştı. Bunu söyleyince suçlu oluyorduk. Kral çıplak. Aynı şey 2008 şampiyonluğunun kahramanlarından Barış Özbek ve Servet te oldu. Ertesi yıl sistem kaybolunca ya da ayak uydurulamayınca yeteneksizler meydana çıktı. Mancini ile de umudum yok. Devam ederse seneyi de kaybedebiliriz. Yarıda kovulur. Şu takımda Burak Yılmaz'ın forveti çiftleme mecburiyeti yüzünden önde Drogba arkada Sneijder'i sadece Emirates Cupta izleyebildik adam akıllı. Geçen seneki efsane Real Madrid maçında Burak cezalı diye yine teke döndük. Oynadığımız futbol ortadaydı. Burak'ı Lazio ya kitleyemeyince seneyi riske atmıştık. Rakipler her sene senden kötü olmuyor. FB de de bi cacık yok ama kötünün iyisi adamlar. 15e bağlayacaklar sezon sonuna kadar. Topçuları kafalarına vura vura çalıştıracak bir hocaya ve de yeni oyunculara ihtiyaç var. Forveti Burak orta sahası Ceyhun defansı Dany falan olan takım zaten bir yere o kadardı. Bittiği noktadayız.

Sezon sonu Eboue gider. Dany,Amrabat zaten yolcu. Muslera-Telles-Melo-Sneijder zaten 4 ediyor. Geriye tek yabancı hakkın var. Bence kesinlikle hücum hattına takviye yapılmalı. Hatta ne kadar üst düzey forvet alsan da kanatlarda eksik kalacaksın. Gökhan Töre'yi falan yoklamak lazım. Ya da alabiliyorsan Olcan'ı alacaksın. Misal gelecek sene sadece Robben takviyesiyle ve ona duvar olabilecek bir Türk forvetle ligi alırsın bir şekilde. Burak Yılmaz onu bile yapamaz. Tabi Robben de hayal. He bu arada tek yabancı hakkı kaldı dedim. Drogba'da gider. Yanarım yanarım yeteneksiz adamlarla oynayıp doyamadığımıza yanarım. Selçuk bu sezon berbat ancak vazgeçilebilecek oyuncu değil. İleriye ise Drogba sonrası Drogbagillerden devam edilmeli. Lukaku veya Bony yoklanabilir. Doumbia farklı bir tarz sisteme göre o da büyük transfer olur. Hajrovic Türk oynamayacaksa takıma giremez. Ontivero için erken. Umarım Chedjou falan da yollanır.

8 yabancıdan 5i kadroda olacak. Bu sebeple 6 tane direk takıma girebilecek adam olmalı. 2 tanesi de yedekliği sorun etmeyecek isimler olmalı. Misal bana kalsa Elmander ile 1 yıl uzat takımda kalsın. Ne olursa olsun bu kontenjan sebebiyle kadro hep eksik kalacak. Kaliteli yerli bulmak da imkansız. İşin içinden nasıl çıkarız bilemiyorum.
 

Üst