• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Roberto Mancini

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet Yaman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:47
Olayı niye sürekli Fatih Terim'e bağlama zorunluluğu hissediyoruz.

Takım tur atladı ve başında ki hoca Mancini'ydi. Tebrik ve teşekkür etmek borcumuz. Yok ezilmiş yok büzülmüş bunlar hiç bir şey ifade etmez.

6-1'lik maç üzerinden filan laf sokmaya çalışanlara da hatırlatma; 10 kişilik Real'e (Ronaldo yok) 4-1 kaybeden de Mancini.

Bıraksak bunları geçmişe saygı ve sevgi geleceğe de umutla baksak.

Mithat abi o maç hayatımda en çok utandığım maçlardan biri, Formaya "Sarbi" yazılışı, De Bour'un o halleri, Mondragon'un orta sahadan gol yemesi, o günkü kadar hiç bir maçta kötü hissetmedim ben. Juventus maçında ezilmedik demiyorum ama sonunda ortaya konan bir karakter vardı, yıkılmadık. Lakin Villareal maçında ezilmemizin yanı sıra karaktersiz bir oyun ile yıllar boyu hatırlanacak...

Bir şeyler deniyor, kendi bildiğini okumuyor. Sürekli sistem değişiyor, oyuncular değişiyor, çabalıyor yani. Bu yönetim gidene kadar hiç bir şekilde bu yönetimi desteklemem Fatih Terim'den sonra ama artık bu takıma destek olmalıyız. Bu sene gelecek bir şampiyonluk bütün düzenleri yıkar.

Mancini Tebrik ediyorum.Fatih Hocanın Egolarıyla torpilleriyle bıraktıgı takımı toparlamaya başladı.

Sezon ortası güzel bir iki Fatih hoca gibi transfer işini İnata bindirmeyip gereken yerlere takvıye yapılırsa güzel günler yine bizi bekler

3-5-2 denedi. Bence daha iyi oldu bu. Farklı birşeyler denediği belli bir düzen oturtursak ve Fenerbahçe'nin şansı bir yerde patlak verirse ligde yine şampiyon oluruz 9 puanın önemi kalmaz.

Takım rezilleri oynayınca kadro yetersiz,kazanınca büyük hoca.Her şeyin senaryosu çizilmiş ne güzel...

Bahsediyorsunuz ya bir realistlikten,14 maçta 2 galibiyeti olan takımdan gol yemedik ve çamur savaşında Juventus'u yendik.Hayır ne oldu da duygusala bağladık hemen? Daha iki hafta önce bu takımdan bir şey olmazdı?

Camia olarak inanalım,başaramayacağımız bir şey yok.Mevcut kadronun yanına yaklaşacak bir takım göremiyorum Süper Lig'te.Fakat hocaya hala inanmıyorum ben,çamur savaşında bile büyük hataları olduğunu düşünüyorum(realistlik var artık,duygusallık yok).Umarım dediklerimi yutturur bana...

Şu günün tadını çıkarmak bu kadar zor olmamalı.Geçmişi düşününce son 2 sayfada yazılanlar ışığında bir sayfa yazabilirim ama gerek görmüyorum,zihnim için lüzumsuz yorgunluk demek en başta.Herkese de tavsiye ediyorum naçizane.

Üzülme Mancini senin hatan yok takım çok kötü yapabileceğin bir şey yok!!!!

3-5-2 nin de içine ettik. Başka Sistem kaldı mı denemediğimiz?

10-0-0 deneyelim birde

Ölümlü dünyada sen baki yaşa Fatih Terim, velakin sen olmadığın dünyada Galatasay'ı yerin dibine gömülmesini isteyenler var.

Yazık ki çok yazık,

Ha bu arada
2012-2013
Gençlerbirliği 3 - 3 Galatasaray :)

Mancini'ye bizim ligin Seria A ya da EPL olmadığı anlatılmali.

Ebuoe forvetten geri gelmiyor beyfendi kalecinin önünde duruyor Drogba sağ tarafı kapatmaya çalışıyor. Sonra şeşu hata yapınca ona kızıyoruz. İlk yarı Ebuoe geri mi geldi ki kademe olsun. Sabriyi oynatıp geriden oyun kurmakta zorlandığımızda ilaç gibi olan Rieranın solda başlaması en iyisi olurdu.

Yavaş yavaş çözecek inşallah bunları. Şampiyonluk ümidimiz pek kalmadı. 2. ol , Türkiye kupasını al, Chelsea ele.

An itibariyle 3 kulvarda ilerleyen Galatasaray futbol takımının teknik direktörüdür.

İlk yarı itibariyle Lider Fenerbahçe'nin şu an 5 en kötü 8 puan gerisinde bir takımı vardır.
Şampiyonlar Ligi grupları ilk maçında evinde Real Madrid'den 6 gol yemiş takımı devralıp İtalya şampiyonu Juventus'un önünde takımını son 16'ya taşımıştır.
Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kalan takıma sahiptir.

Eleştirmek çok güzel değil mi ? Hem de gelmeden, hatta gelir gelmez yerin dibine sokmak yetenek istiyor..
Vasatın altında yedek kulübesi ile çok çok iyi işler başarmış teknik adamdır kendisi. Önceki meslekdaşı gibi egosuna yenik düşmeden dünya yıldızı Wesley Sneijder'i futbola döndürmüş ve takımını kendi çıkarlarından önde tutmuştur. Devre arası istediği transferlerin yapılması durumunda şampiyonluk ipini de göğüsleyecektir; bunda şüphemiz yoktur..

Devre arasına keşke biraz daha olsaydı,Takımı tanıdı Torpilli oyuncuları keserek herkese savaşmayana FORMA yok dedi.İtalya şampiyonuna yenilmeden ŞL ikinci tura cıkardi.Eli kalbinde değil aklı Galatasarayda nasıl başarılı olurum diyip ADALETLİ EGOSUZ Kavgasız devam ettiği sürece Başarılar bizi bekler.

Kaos Ortamından en hasar ile cıkardığını düşünüyorum.Futbolcuların İsteksiz vurdun duymaz tavılarını hatırlladıkca Sezon başı koşmaya halleri yokken Burak kendi sahasına gelip top cıkartmaya yardım ediyorsa ,Ezbere eleştirenlere gülüyorum şuan

Devre arası Transferleride dogru yaparsa sezon sonunda yine biz güleriz

Açık ve net konuşmak gerekirse daha önceki örneklere dayanarak bir del bosque , riijkard , aragones gibi lige uyum sağlayamayacağını ve takım için de kabulenilmeyip ikili ilişkiler de sorun yaşayabileceği konusun da şüphelerim vardı.

Öncelikle Terim Galatasarayın bir kangreni idi. Galatasaray adının üstüne çıkmış neredeyse kulübün sahibi gibi davranıp bütçeyi de geleni de gideni de yönetime gireni de çıkanı da hatta biraz da mübalağ edersek faşizan bir yönetimle tek başlılıkla sadece ben bilirim ben yaparım benim yaptığım doğrudur la başarıların dan dolayı fazla su üstüne çıkmasa da bu anlam da Galatasaraya zarar veren bir hastalık tı.

Şu an düşünüyorum Mancini dışın da Terimin etkisini silecek bir Teknik direktör olamazdı heralde. Takımı terimin etkisinden çıkartıp bambaşka düzene yelken açtırdı. Başarılı bir teknik adam Başkanla neden anlaşamasın? Kulübün sahibi gibi davranırsa anlaşamaz. Mancini ben sadece takımın patronuyum dedi ve tüm mesaisini oyuncalara ve yeni düzen için harcadı.

Terimin saha için de katı kuralları vardı. Melo çıkmayacaktı, Selçuk Topu dağıtıp orta alanı bekleyecekti, sneijder kanatlara koşacaktı, Burak o yarı saha senin bu yarı saha benim debelenip duracaktı . Aksi bir durum da Burak haftalarca yedek bekleyecek, sneijder zoraki oynatılacak ki bu durum her dakika yüzüne vurulup küsterilmesine sebep verilecekti. Mancini ilk değiştirdiği serbestlik oldu. Oyuncuların zaten saha içinde ki tavırlarından bu serbestlikten memnun oldukları belli oluyor.

Yine bir değişiklik Mancini ilk 11 ni asla oyuncularına belli etmiyor.Böylelikle herkesi oynayacakmış gibi hazır tutmayı amaçlıyor. örneğin aydın Yılmazı juventus maçı öncesi as takımla oynatıp maç için 18 e bile almaması takıma bir iyi bir mesajtı.

Tabiki sistemsel değişiklik. Herkes Manciniden savunma ağırlıklı bir kadro ve takım beklerken o Terim zamanın da asla oynayamaz oynarsa takım savunma dengeleri bozulur denilen sneijder burak ve drogba üçlüsünü korkusuzca sistemin önemli parçası yaptı ve bunun iyi bir sonuç ortaya koyduğunu gösterdi.

en önemlisi;
galatasaray kadrosunun en verimli kullanbılabileceği taktiksel diziliş 3-5-2'di ve mancini sezon ortasında gelen bir teknik direktörün yapması gerektiği gibi eldeki oyuncularla en iyi 11'i çıkarmak için 3-5-2'yi tercih etti. türkiye'ye gelen kariyerli teknik direktörler (vicente del bosque, aragones, rijkaard vs) her zaman kendi kafalarındaki taktiklerde ısrar ettiler ve başarısız oldular. mancini'nin bu kararı bir teknik direktör başarısıdır.

Özetle bu sene ne getirir puan farkı kapanır mı Şampiyon olunur mu bilinmez Ha bu sene şampiyon olamaz seneye olur sonraki sene belki yine 2.olur ama Mancini, rijkaard olmadığını aragones olmadığını yaptıklarıyla gösterdi en azından kimsenin aklında böyle bir şüphe yok.Takım ona güveniyor saygı duyuyor o oyunculara Saygı gösteriyor.Bizde bir tabir ve tavır vardır. Babacan ! Oyunculara babalık yapmıyor arkadaşlık yapmaya çalışıyor ama bunu yaparken de mesafeyi koruyor ve Kenar yönetimi dinliyor. Konu mankeni antrenörler dikmiyor aksine Tugay ve Taffarel ile beraber onların her görüşünü dinleyip ortaklaşa hareket ediyor

İmzalanan sözleşmesi başarı şartı ile birer yıla çevrilse,görevdeyken başka hocalarla görüşülürse tavrı ne olur acaba Mancini'nin? :)

Şaka bir yana,geçen senenin ikinci yarısından oyuncu bazında gördüğüm farklar;baya geri giden bir Selçuk ve yaz kampı sonrası muazzam diri haldeki Sneijder.

Mancini'nin ilk gelişteki tercihleri baya yaraladı bizi kaosun yanında.Burada Tugay'a ve Taffarel'e kızmak gerekiyor tabi...

3-5-2 tercih edilen maçlar bitip okeye dönen Elazığspor ve Juventus maçları.Ardından Gençlerbirliği maçında denendi ve durum ortada.Benim düşüncem 3-5-2 en uymayacak dizilişlerden biri ki kağıt üstünde 3-5-2 gözüksede Mancini'nin kafa yapısından dolayı 5-3-2 oluyordu o.

Aslında pek önemi yok bu yazdığımız dizilişlerin ama son maçlarda oynadığımız 4-3-1-2 ve 4-1-2-1-2 dizilişleri en mantıklı dizilişler gibime geliyor.

Son olarak,Mancini'nin göklere çıkarılacak düzeye geldiğini düşünmüyorum.Son iki yılın şampiyonu ve şampiyonlar ligi çeyrek finalistini futbol olarak çöpe atıyorsak sonunda üzülmemek için temkinli yaklaşmak gerek :)

Ben de başkan olsam son gelişinde takımı bulunduğu durumdan 20 yıl geri getirmiş birine, başarı şartı koyardım.

Ama gel gör ki bu ikinci dönem hep yaşanmamış sayılır, lakin söyleyeceklerim şimdi "halamın bıyığı olsaydı amcam" olurdu kapsamında ama Lucescu kovulmasaydı belkide Şampiyonlar ligi şampiyonu bir kulüp olabilirdik, bunu söylememde ki tek gaye biz hep farklıyız Lucescu belki Shaktar'da bunu hiç yapamayacak ama Galatasaray'da yapabilirdi. :) Tıpkı Mancini'nin Man City değilde Galatasaray'ı gruptan çıkarma başarısı gibi.

Teşekkürler Ünal Aysal...

Mancini için City taraftarı ''CL de gruplardan çıkamadık iyi ki gönderdiler bu başarısızı'' diyor mudur acaba. Ya da Jose Morinho için ''Nuri'ye 10M verdi transfer yapmasını bilmiyor zaten'' diye konuşanlar oluyor mudur? Misal Ferguson giderken Zaha için '' gider ayak 12M kitledi bize'' gibi atıp tutuyorlar mıdır?

Futbol garip ve nankör bir oyun. Misal kimse çıkıp şu gençleştirme operasyonu için bir şey demiyor. Fatih Terim'in göreve getirdiği Manci ile daha da büyüyen scout ekibinin çalışmaları hakkında yorum yapmıyor. Ama ''ulan bu ibrahim iyi topçu olacak hee'' demesini biliyor.

Şu ana kadar ki Mancini performansından gayet memnunum. Çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu sene alınacak şampiyonluk çok önemli inşallah başarabiliriz.

Mancini için City taraftarı ''CL de gruplardan çıkamadık iyi ki gönderdiler bu başarısızı'' diyor mudur acaba. Ya da Jose Morinho için ''Nuri'ye 10M verdi transfer yapmasını bilmiyor zaten'' diye konuşanlar oluyor mudur? Misal Ferguson giderken Zaha için '' gider ayak 12M kitledi bize'' gibi atıp tutuyorlar mıdır?

Futbol garip ve nankör bir oyun. Misal kimse çıkıp şu gençleştirme operasyonu için bir şey demiyor. Fatih Terim'in göreve getirdiği Manci ile daha da büyüyen scout ekibinin çalışmaları hakkında yorum yapmıyor. Ama ''ulan bu ibrahim iyi topçu olacak hee'' demesini biliyor.

Şu ana kadar ki Mancini performansından gayet memnunum. Çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu sene alınacak şampiyonluk çok önemli inşallah başarabiliriz.

Mancini için City taraftarı aynı cümleleri kullanıyor. Nuri'yi neden aldık Türk Milli takımının oyuncusu diyor Real taraftarı. Alex Ferguson'un da o kadar hakkı olsun diyorlar.

Mancini için City taraftarı aynı cümleleri kullanıyor. Nuri'yi neden aldık Türk Milli takımının oyuncusu diyor Real taraftarı. Alex Ferguson'un da o kadar hakkı olsun diyorlar.

Birebir konuşmalar gerçekleştirdin galiba :) Tebrik ederim bu araştırmacı yönün için.

Geri