• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Roberto Mancini

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet Yaman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:47
Ziya, Şener ve Ömer'i kadroya katmalıyız kesinlikle.. Bence bu takımda oynayacak potansiyelli oyuncular.. Takımın yaş ortalaması her sene artıyor..

Objektif olmak gerekirse defans hattımız koca bir sıfır. Ne Semih, ne Chedjou, ne Eboue, ne Dany, ne Balta, ne de Reyiz.. Sadece Gökhan Zan diğerlerine nazaran biraz daha derli toplu..

Korkak ve inançsız bir hoca bu takıma ne verebilir.

Çok acil yerli yedek kaleci , Salih Dursun , Serdar Aziz , Tarık Çamdal alınabilir bunların yanı sıra Melo ve Selçuğu dinlendirebilecek bir yerli daha alınıp sol açık ya da sağ açığa bir yerli daha alınmalı kısacası takım olarak yerlilere yönelmemiz lazım yoksa lig harbiden gidiyor ..

Futbol ateisti! hocamız takımı ikinci tura çıkardı. Hayat ne tuhaf, vapurlar filan...

Elindeki malzemeyi bilerek oynatmıştır. Hala benim hayalimdeki adam değil ama malzeme ne iyi biliyor.

Juventus ve Real Madrid gibi takımların bulunduğu gruptan çıkmak her yiğidin harcı olamaz.

Korkmadan, yılmadan... Teşekkürler Mancini

Juventus ve Real Madrid gibi takımların bulunduğu gruptan çıkmak her yiğidin harcı olamaz.

Korkmadan, yılmadan... Teşekkürler Mancini

Gerçekten gülüyorum Korkmadan öylemi adam turu geçti tebrikler ancak sahada futbol yok saha şartları buna sebeb yoksa taktiksel bir deha yok öyle ama kazanan haklıdır.

Saha da çok güzel futbol vardı. Lucescu döneminde milan'i 2 - 0 yendiğimiz maç gibi kendi istediğimiz tarza oyunu çevirdik ev sahibi olmanın avantajını doğru kullandık. Birileri sun tzu yu okumuş galiba.
Zor bir gruptan önemli bir takımı saf dışı ederek çıktık. Hem de evimizde ağır bir mağlubiyetle baslamamiza rağmen.

Düşüncelerime gülebilirsiniz alay da edebilirsiniz :)

Mancini'yi grup aşamasında sadece bir maçta eleştirebilirim oda deplasmandaki Kopenhag maçı, onun dışında nerede ne oynamasını gerekiyorsa onu oynayan bir Galatasaray vardı.

Mancini geldiğinden beri haklı olarak sistem ve taktik deniyor. Hiçbir futbolcuya ekstra muamele yapmadı, hepsini teker teker denedi. Mesela kadroda mevcut kanat oyuncuların hepsini denedi. Amrabat, Bruma ve Aydın. Ama hiçbirisinden verim alamadı. Buda onun suçu değil. Ne yazıkki bu transferlerin yanlış olduğu en başından beri belliydi ama artık gün gibi ortada. Bitek Bruma'yı ayırabiliriz ama oda şu anda inanılmaz tecrübesiz ve fiziki olarak çok zayıf. Hiçbir güçlü takımlara karşı oynanan önemli maçta katkı veremedi, veremezde. Daha çok zamana ihtiyacı var. Sol bek olarak Balta, Riera ve hatta Dany hepsini denedi. Ne yazıkki buradanda verim alamadı. Çok formsuz olan ve inanılmaz goller kaçıran Burağı biraz daha kanata kaydırdı. Performansı arttıkça tekrar hucüm bölgesine çekti. Şu anda yavaş yavaş kendine gelen bir Burak var. Sezon ortasında kafasındaki oluşan plana ve eldeki imkanlara göre kanatlara 1 veya 2, solbeke de 1 futbolcu alınacağını tahmin ediyorum. Kanatlara alınacak futbolculardan birinin santrfor bölgesinde oynayabilme özelliği olursa çok daha iyi olur.

Sistem konusunda da takıntılı olmadığını gördük. Kadroya uygun sistemi bulana kadar hemen hemen her sistemi denedi. En sonunda baktıki 4 lü defans düzenindeki sistemlerde oynayabilecek adam akıllı bir sol bek yok. Stoperlerde çok bireysel hata yapıyor ve takıma 2 stoperde yetmiyor. Çok akıllı bir taktik dehayla son 2 maçtır 3-5-2 ye geçti. Stoperler Ched-Semih-Gökhan, sağ ve sol kanatlarda ileri geri çalışabilen Eboue ve Riera, orta göbekte Melo ve Selçuk, onların biraz ilerisinde Sneijder ve santrfor Drogba, Burak. Umut ise hem sağ açık hem santrfor oynayabildiği için tam bir joker oluyor bu sistemde. Juve maçında da gördükki çok doğru bir kararla Eboue nin yerine girdi.

Şu andaki durumda doğru sistemle beraber futbolcularımızın genel performansında da müthiş artış var. Mesela Riera. 3-5-2 nin solunda müthiş oynuyor. Resmen kendini buldu ve bence Juve maçının gizli kahramanıdır. Mesela Selçuk. Sol içte değilde Meloyla beraber orta sahanın göbeğinde oynadıkça eski Selçuk yavaş yavaş geri dönmeye başladı. Sneijder en sonunda gerçek mevkii forvet arkası oynadıkça gerçek kalitesini göstermeye başladı. Sadece sakatlığı performansındaki ivmeye biraz sekte vurdu. Ama bu ivme oynadıkça aynı şekilde yukarı doğru devam edecektir. Edeceğinide Juve maçında gördük. Stoperlerimiz Gökhan Ched ve Semih beraber oynayınca çok daha fazla güven vermeye başladılar. Özellikle Ched performansını arttırmaya başladı. Yukarda belirttiğim gibi sezon başında dökülen Burak bile yavaş yavaş kendine geliyor.Birtek isim var hala kötü oynayan. Eboue. Onun yerinede Umut rahatlıkla oynayabilir.

Şimdi tüm bunlar ışığında hala Mancini yi eleştirmek inanılır gibi değil. Bırakın Real ve Juve gibi bi gruptan alnının akıyla çıkmış olmasını, takıntıları olmadan adaletli ve sistemli kararlarla haraket ederek takımı hem sistem olarak hem futbolcu performansı olarak yukarıya taşıması bile başarıdır. Bu takım kendi kurduğu takım değil. Kadro planlaması yanlış, fizik kondüsyon yerlerde ve defans yapmayı unutmuş bir takıma gelmesine rağmen takıma şu anda kazandırdığı ivmeye rağmen hala maç içinde taktiksel deha yok demek kusura bakmayın ama insafsızlık. Bu yorumları okudukça gerçekten gülmüyorum ama kendi kendime acı acı tebessüm ediyorum ve çok üzülüyorum.

Düşüncelerime gülebilirsiniz alay da edebilirsiniz :)

Mancini'yi grup aşamasında sadece bir maçta eleştirebilirim oda deplasmandaki Kopenhag maçı, onun dışında nerede ne oynamasını gerekiyorsa onu oynayan bir Galatasaray vardı.

Sen juventusla torinoda berabere kaldığın maçı unuttun galiba 22 yaşındasın en az 15 senedir maç seyrediyorsun Galatasaray'ın bu kadar ezildiğini daha önce gördünmü?

Açıkça söyleyin öyle dolandırmayın Fatih terim döneminde deyin. Her şeyi hatırlıyoruz Lucescu dönemi hatırlayan bilir Galatasaray ın kendini bilerek oynadığını.Şimdi de buna benzer bir düşünce yapısı hakim.Ama bir şeyi çok iyi hatırlıyorum 6-1 deki takımın başındaki hoca nın çaresizlik ifadesi dün gibi aklımda.Ondan sonraki haftadaki maçın kolay olmaması mümkün gibi oyuncu psikolojisinden dolayı.

Sen juventusla torinoda berabere kaldığın maçı unuttun galiba 22 yaşındasın en az 15 senedir maç seyrediyorsun Galatasaray'ın bu kadar ezildiğini daha önce gördünmü?
Evet Abi o maçtan önceki maç 60 dakika sahada varlık gösteremedin. Terim 2. golden sonra çaresiz kaldı.

Yine deplasmanda Athletic Bilbao'ya yenildiğimiz maç saha da yoktuk. Belki skor ağır bir hezimet değildi ama oyun öyleydi.

Geçen sezon Schalke maçı ikinci yarı turu geçebildiysek Schalke'nin beceriksizliği.

Ezilmek nedir abi. Bir önceki maç 6 gol yemişsin sahanda ve sonraki maça o futbolcuyu hazırlayacaksın.
Bakın bu maç her şeyi doğru yaptık. İkinci yarı savunacağımız yarı sahayı kirli tutarak oyun içinde de sahayı doğru parselledik ve bizden daha formda bir takıma fırsat vermedik. Herkes diyor juventus oynamak isteyen bir takım da o öyle değil. Bizim futbolcularımız daha ayağına hakim adamlar.

Ya yapmayın Allahaşkına. O maç Mancin nin geldiği 2. gün oynandı. Bakın 1. hafta değil, 2. hafta değil, 1. ay değil 2. ay değil. 2. gün Mancini maça çıktı. Bi önceki maç inanılmaz defans hatalarından 6 gol yemiş Galatasaray. Juve gibi İtalya nın en iyi takımıyla deplasmanda maça çıkıyor. İtalyan felsefesiyle yetişmiş birisi. Ve tüm bunların ışığında hala o maçı hemde 2-2 berabere kaldığımız maçı Mancini yi eleştirmek için kullanmak. Yazacak bişey bulamıyorum daha fazla, ama gerçekten olmuyor.

Malesef gördüm Mithat abi, Villareal'a yenildiğimiz bir 3-0'lık maç var...

Hatta bişey daha ekliyim. Ben Mancin yi Kopenhag maçında da eleştirmem. O maçta futbolcuların hepsi inanılmaz ruhsuzdu. Rakibi küçümsemyerek ve önemsemeyerek maça çıktıkları ve hiç konsantre olmadıkları belliydi. Ha sakın o ruhu hoca verecek demeyin. Artık geçelim bunları. Bu takıma morunho gelse ruh vermek için falan uğraşmaz. Hiçbir yabancı teknik direktör, hele üst düzey teknik direktör böyle şeyşerle uğraşmaz. O ruhu, konsantrasyonu, motivasyonu futbolcu kendi sağlıyacak. senede 3-4 milyon Euro para alan biride artık o ruhu ve motivasyonu koysun sahaya bi zahmet. Zaten maçtan sonraki demeçleri hatırlayın. Tüm futbolcular özür diledi ve hatanın kendilerinde olduğunu kabul etti. Bu bile çok olumlu ve bişeylerin değiştiğini gösteren bir gelişme. O lması gereken bu.

Ben Mancini yi eleştirirsem Madrit maçının 2. yarısında eleştiririm. Oyuncu değişikliklerini yerinde ve zamanında yapmadığı için. Kupa maçında eleştiririm. Oyuncu deneyeceğim diye, neredeyse kupadan elenmemizi sağlayacak kadar saçma sapan bir kadro çıkardığı için.

Ama ne Juve ne başka maçta eleştirmek çok büyük haksızlık. Genel olarak Mancini başarılıdır. Ama esas sınavı Ocak ayından sonra verecektir. Hem kendi istediği yaptıracağı transferlerle, hemde takımı daha iyi tanıyıp kaynaşacağı için ligin 2. yarısında esas olarak ne olup ne olmadığını tartışabiliriz. Biraz zaman verin.

Ya yapmayın Allahaşkına. O maç Mancin nin geldiği 2. gün oynandı. Bakın 1. hafta değil, 2. hafta değil, 1. ay değil 2. ay değil. 2. gün Mancini maça çıktı. Bi önceki maç inanılmaz defans hatalarından 6 gol yemiş Galatasaray. Juve gibi İtalya nın en iyi takımıyla deplasmanda maça çıkıyor. İtalyan felsefesiyle yetişmiş birisi. Ve tüm bunların ışığında hala o maçı hemde 2-2 berabere kaldığımız maçı Mancini yi eleştirmek için kullanmak. Yazacak bişey bulamıyorum daha fazla, ama gerçekten olmuyor.

Benmi dedim 2 gün oldu maça çık diye yanında bu kulübü çok iyi tanıyan tafo var tugay var bu benim sorunum değil .Ben eleştiririm sebebi belli rakip 3-5-2 sisteminden 2-5-3 sistemine dönmüş sen ancak mağlub duruma düşünce forvet aldın.Bunun süre ile ilgisi yok ki oyun okuma zekası ve mantaliteyle var. Kopenag maçı son 15 dakika sahaya ne kadar hucumcu varsa sürdü zaten rakip 9 kişi defans birde kaleci 10 kişi sen o kalabalığın içine 5 hucum soktun demezlermi adama aklın nerde sen maça korkak çıkmasan kazanmak için çıksan zaten bu 11 le çıkmassın topu kanatlar oynaman gerekirken 1.90 lık adamların arasına havadan top şişiriyorsun bumu oyun anlayışı.Riera varken danyden solbek yaratmaya ben mi? karar verdim.Daha sayarım bu süre içersinde sen bana bir örnek verirmisin mağlup giden maça müdahele edip kurtardığını.

Geri