Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

  • nadal

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    12
Nadal 'ın kazanıp Federer'in göz yaşlarına boğulduğu Avustralya açık finalinden yaklaşık 4 ay sonra 2. grand slam turnuvası 24 Mayıs Pazar günü Paris'te kapılarını açıyor.. Yıllardır Nadal'ın dominasyonu altında geçen turnuva, geçtiğimiz hafta Federer'in Nadal ı toprak kortta, hem de Madrid de yenmesiyle ilginç bir hale geldi.. Federer'in olası bir finalde Nadal'ı yenip yenemeyeceği şimdiden konuşulmaya başlandı ki Federer de kazanabileceğini düşünüyor..

Bayanlarda da Sharapova kortlara dönecek, nerdeyse 1 senedir kayıptı.. Alem güzel görsün.. Tabii ki genel manada İspanyol tenisçilerin kıyım yapacağı bir turnuva olacak.. Fikstür 22 mayıs cuma çekiliyor..

maçlar her daim olduğu gibi eurosportta. türk kanallarından trt-3 yayıncı kuruluş olacak.. gönlümüz fahri ikiler in anlatmasından yana ama kim anlatır maçları trtde bilmiyoruz..

Bu turnuvayı, maçları ve tüm haberleri bu başlık altında konuşalım..
 
pek inanmasamda oyumu federere verdim.nadalın wimbledonda federere yaptığını, federerin de roland garrosta nadala yapabileceğine inanıyorum, bakalım ne olacak? bide federerin finale çıkması için önünde ki djokovic gibi bir engeli geçmesi lazım,bir süpriz olmayıp yarı finalde karşılaşırlarsa federer baya bir zorlanır.isteğim FEDERER-NADAL finali izlemek ama geçen sene ki roland garros finali gibi olmamak kaydıyla :)
 
Az önce TRT 3'te 2008 Finali vardı. Biraz bakıp hafızayı tazeledim, sonra vazgeçtim. Bir yenisini nasıl olsa 24 Mayıs-7 Haziran arasında görülecek dedim.
Nadal'a güvenim tam, son turnuvayı kaybetmiş olabilir ancak boşuna ona ''Toprak Kortların Kralı'' demiyorlar. Rafa-Federer finalini sabırsızlıkla bekliyorum.
 
aslında tenis başlığı vardı ama madem ayrı bir turnuva olarak açıldı bizde yazalım bişeyler

nadal ın madrid de aldığı mağlubiyet bence iyi bir ders oldu bu yüzden fransa ya daha bir konsantre gelecektir, novak ın arka arkaya aldığı mağlubiyetlerden sonra ne kadar hırslandığını gördük son nadal maçında

federer in eski günlerine dönmesi için son fırsatı wimbledondan önce
ama topraksa eğer kort; nadal her zaman 1-0 önde başlar
oyum tabiiki nadal
 
Birkaç gün önce sona eren Barcelona toprak kort turnuvası finalinde Federer Nadal'ı 6-4 ve 6-4'lük skorlarla 2-0 yendi... Bu da Federer'in Nadal'a karşı 2. toprak kort zaferi olmuş oldu...
Tabi Roland Garros'un havası çok farklı ama ben bu sene rüzgarın farklı bir yönden eseceğini düşünüyorum dolayısıyla oyumu Federer'e verdim...
 
hayret oylamada federer öne geçmiş.sanırım federer sevenleri benim de yaptığım gibi duygusal davranarak federere oy vermişler :)
 
emel bak isyan ediyorsun kimse tenis sevmiyor mu diye.. tam 15 ( yazıyla 15) kişi gelip oy kullanmış :)

nasıl nadal, federer i wimbledon da yenebildiyse, federer de nadal ı pariste yenebilir.. ikisi de 1. sınıf şampiyonlar.. son 1-2 yılda yaşanan bu devinimin bence tek bir nedeni var..; federer pick noktasını geçti.. kariyerinin en iyi günleri geride kaldı.. hala çok üst düzey ama en iyi federer bu değil.. ama nadal yükseliyor.. hiç kazanamadığı turnuvaları kazandı, hiç yenemediği rakipleri yendi çimde.. avustralyayı da kazandı. aralarında ki kuşak farkından dolayı nadal çıkışta federer inişte görünüyor ama bence değil..

turnuvanın favorisi kuşkusuz nadal tabii.. nadal, federere çimde yenilirken kan kusturuyordu, 5 setlik finaller izledik.. yenmeye, kazanmaya yaklaşıyordu.. ama nadal , roland garros da federere set bile vermiyor.. yani federerin kapatması gereken mesafe daha fazla.. yine de yapabilecek bir oyuncu. sınırsız bir yetenek..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
emel bak isyan ediyorsun kimse tenis sevmiyor mu diye.. tam 15 ( yazıyla 15) kişi gelip oy kullanmış :)
o hayıflanmamdan sonra baya kişi cevap yazınca bende sözümü geri alayım bali demiştim. :) rakamla veya yazıyla hiç farketmez 15 kişi oy verdiyse iyidir.
Emre Yuksel' Alıntı:
turnuvanın favorisi kuşkusuz nadal tabii.. nadal, federere çimde yenilirken kan kusturuyordu, 5 setlik finaller izledik.. yenmeye, kazanmaya yaklaşıyordu.. ama nadal , roland garros da federere set bile vermiyor.. yani federerin kapatması gereken mesafe daha fazla.. yine de yapabilecek bir oyuncu. sınırsız bir yetenek..
bu dediğine katılıyorum.federerin roland garrosta yapması gereken şey,nadalın wimbledonda yaptığından daha zor birşey.bide dediğin gibi nadal yaşı dolayısıyla daha güçlü haldeyken federer biraz düşüşte ama yinede söz konusu kişi federer gibi biriyse herşeyi yapabilir.
 
emel dizili' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":2pfcu6je]pick noktasını geçti
??????[/quote:2pfcu6je]

emel orda anlatmak istediğim şuydu.. bana göre federer kariyerinin zirvesini geçti.. yani en formda, en iyi oyununu oynadığı zaman geride kaldı.. yine iyi performanslar gösterecektir, turnuvalar kazanacaktır ama bence zirve geride kaldı..yaş itibariyle böyle olması da normal..
 
iddaa , roland garros yu kim kazanır diye bir bahis açmış.. erkeklerde nadal 1.2, federer 7.0 oranlı.. İlginç olan djokovic de federer gibi 7.0 orana sahip..

bayanlarda ise durum karışık.. en düşük oran 4.25 ile safina'ya ait.. arkasında yakın oranlarla s.williams, jankovic, kuznetsova ve dementieva geliyorlar..

bu oranlar turnuva başlayınca tabii ki değişecek, yoluna devam edenlerin oranı azalacaktır.. mantıklı olan da o zaten.. ama federer e bir miktar para yatırılabilir.. 1.2 nerde, 7.0 nerde..
 
??????[/quote]

emel orda anlatmak istediğim şuydu.. bana göre federer kariyerinin zirvesini geçti.. yani en formda, en iyi oyununu oynadığı zaman geride kaldı.. yine iyi performanslar gösterecektir, turnuvalar kazanacaktır ama bence zirve geride kaldı..yaş itibariyle böyle olması da normal..[/quote]
 
Federer iddialı konuşmaya başladı

ATP Madrid Masters şampiyonu Roger Federer, Roland Garros'ta şampiyon olarak ezeli rakibi Nadal'ın 'Takvim Slam' hayallerini suya düşürmek istediğini söyledi...

Madrid'de beklenmedik bir şekilde Rafael Nadal'a set vermeden şampiyon olan Roger Federer, Roland Garros'ta kendine güveniyor.

"Her zaman toprak kortta kendimi geliştirmeye çalışıyorum" diye konuşan ATP 2 numarası, "Birkaç hafta öncesine kadar kendimi yeterli görmüyordum ancak özellikle son 3 hafta çok gayret gösterdim. Şuanki formumdan gayet memnunum" dedi.

Rafael Nadal'ın bu yıl 'Takvim Slam' yapma imkanına da değinen İsviçreli raket sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avustralya Açık'ı kazanan ve favori kortu toprak olan biri için çok büyük bir şans. Fransa'da şampiyon olabilirse yolu yarılayacak. Ben de birkaç kez bu fırsatın eşiğinden döndüm. Kolay ulaşılacak bir başarı değil. Rafa'yı Paris'te yenerek bu fırsata set çekmek istiyorum. Wimbledon ve Amerika Açık'ta kırdığım rekorlar var aynı başarıyı Fransa Açık'ta da yapmayı hayal ediyorum"

Tenishaber

İnşallah dediğin gibi olur ;)
 
roland garros 2009 un fikstürü belli oldu.. merak edilen konu muhtemel yarı final eşleşmeleri idi.. eğer daha önce elenmezlerse nadal-murray , federer-djokovic yarı finalleri görünüyor ufukta.. nadal ın önceki turlarda zorlanabileceği muhtemel maçlar vatandaşları ferrer ve verdasco.. djokovic in fikstürü bu 4 seribaşı içinde en zor ve dikenli görüneni.. federer de çok fazla ispanyolla oynamak zorunda kalacak ki toprak kortta bir ispanyolla oynamaktan zor olan tek şey iki ispanyolla oynamak herhalde..

bayanlar yine sürprize daha açık.. safina ve ivanavic erkenden karşı karşıya gelebilecek gibi görünüyor..aynı şekilde jankovic ile dementieva pastanın aynı diliminin iki köşesine düşmüşler.. erken bir final sayılabilir böylesi maç..2. numaralı seri başı s.williams ın karşısında ise küçük bir kızıl ordu var.. her tarafını ruslar sarmış.. çok uzun aradan sonra dönen sharapova nın ileri gitmesi için hemen 2. turda nadia petrova yı yenmesi gerekecek ki hiç kolay olmaz.. avustralya açıkta göz yaşları içinde çeyrek finale kadar giden ve hayata geri dönen jelena dokic ise 2. turda dementieva ya tosluyor.. ne yaparlar bilmem ama djokic ve sharapova yı tuttuğum kesin.. bunlar olmazsa ivanovic e de eyvallah.. williams kardeşler, jankovic ve safina yı hiç sevmiyorum. ama şu anda benim sevmediğim kim varsa onlar formda.. bakalım ne olacak..
 
emel dizili' Alıntı:
Federer iddialı konuşmaya başladı

ATP Madrid Masters şampiyonu Roger Federer, Roland Garros'ta şampiyon olarak ezeli rakibi Nadal'ın 'Takvim Slam' hayallerini suya düşürmek istediğini söyledi...

federer den beklemediğim yorumlar gelmiş doğruysa, hep alçak gönüllü ben çıkar oynarım sonrası önemli değil kim iyiyse o kazanır, daha çok kortta oyunuyla konuşan federer gitmiş saha dışında konuşan federer gelmiş ki bu da federer in psikolojisinin ne durumda olduğunu gösteriyor...

nadal ın madridde novak a kadar gelmesi tecrübe, novak ı geçmesi taraftar sayesinde oldu. nadal ın madriddeki maçlarını izlediyseniz finali kaybedeceğini zaten tahmin etmişsinizdir, ben hollanda da -sakatlığından dolayı- maçı bırakmak yerine bir an önce bitsin de bu eziyetten kurtulayım düşüncesindeki murray maçından sonra bu kadar pısırık oynayan bir nadal görmemiştim.

kendi evindeki yenilgi nadal ı kendine getirmiştir tahminim, fikstürü de iyi finale çıkarsa kim olursa olsun rakibi, karşısında madriddeki gibi pısırık bir nadal görmeyeceğine eminim
 

Üst