Roland Garros 2009

erkeklerde, olası bir nadal-federer finalini kim kazanır?

  • nadal

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    12
Dinara Safina'nın ilk finalist olduğu Roland Garros'ta diğer finalist Roma'da ve Stuttgart'ta olduğu gibi Svetlana Kuznetsova oldu...

Bende Kuznetsova'nın yerine Safina'nın şampiyon olmasını tercih ederim, zaten favori gözüküyor.Bence ilk Grand Slam şampiyonluğuna çok yakın tek şüphem ise;
Emre Yuksel' Alıntı:
sözü :)
 
galiba safina şampiyon
çok emin olamamakla erkekler tahminim del potro vs soderling finali ve 5 setlik maçın sonunda soderling şampiyonluğu.sadece tahmin :)
 
Saadet Unal' Alıntı:
Yok Emel bence Emre abi uğursuzluğunu Safina'yada bulaştırmayı başaramıyacak. :p

evet emel, saadet haklı.. bu turnuvada kimi tutsam tepetaklak oldu.. ama safina'ya benim gücüm yetmez.. en baştan beri hiç kaybetmeyecekmiş gibi oynadı.. son maçını da kazanır..

aslında bugün turnuvanın en güzel günü.. erkeklerde yarı finaller oynanacak.. del potro - federer maçı , soderling-gonzalez maçı.. ben federer in yine kaybedeceğini düşünüyorum ama dur bakalım.. monfils i çok kolay geçince biraz fikrim değişti..
 
Gonzalez'in hakemlerle girdiği tartışmalar süper..Toprağın üstüne oturup ileri-geri silmesine yorum koyamadım zaten.. :) Diğer yandan Söderling'de ise tam bir İsveçli havası var , adam mumya gibi aynı surat ifadesi her maç..

Bu arada Gonzalez şu anda son sette 4-1 önde..
 
Soderling - Gonzalez maçı 5 sette bitti, Soderling 3-2 ile finalde...

soderling finale gelene kadar toplam 13 saat, (finalle birlikte yaklaşık 17 saat) kortta kalırken gonzalez te bu rakam sadece 8. adam ona rağmen hala takır takır oynuyor...
bu arada setler 2-1 ve oyun 4-4 berabereyken soderling in topuna içerde denilince uzun süre tartışma çıktı seyirciler tepki göstermeye başladı gonzales e. karar değişmeyince gonzales topun düştüğü yere oturup ileri geri giderer topun izini silme şekliyle tepki gösterdi. gelen tepkilere rağmen bu tartışmalı oyunu kazandı...

bu adam böyle oynuyorsa şimdiye kadar nerdeydi hayret, bu oyunla federer e yenilirse çok şaşırırım...
 
Soderling bir ara finali zora soktu ama Gonzalez'i yenmeyi başardı. Tebrik ederim kendisini. Bu arafa Federer - Juan Martin Del Potro maçı saat kaçta bilen var mı ? :roll:
 
Del Potro puan alınca alkışlar bir elin parmağını geçmez iken , Federer aldığında ise alkış tufanı kopuyor..

Nadal rulo yapacak bu taraftarı seneye , buraya yazıyorum.. :)
 
Roger Federer hayranlarını kesinlikle heyecandan öldürür. Del Potro karşısında yine eşsiz bir geri dönüşe imza attı ve üst üste 4.kez finale yükseldi...

Setlerde Skorlar

Birinci Set: 3-6
İkinci Set: 7-6
Üçüncü Set: 2-6
Dördüncü Set: 6-1
Final Seti: 6-4
Tenis Haber

Bu Federer adamı kalpten götürür yahu.Yine beş setlik müthiş bir maç sonunda kazanan yine FEDERER.Çok mutluyum, Söderling fırtınası Federer karşısında sönecektir buna inanıyorum 14. GRAND SLAM ŞAMPİYONLUĞU ÇOK YAKIN.
TEBRİKLER FEDERER :)
 
hayatımda bu kadar holiganın bir kortta toplandığını görmemiştim. madrid de bile nadal ı desteklemelerine karşın rakiplere böyle davranılmamıştı.
utanmasalar alkışlamaya bile gerek görmeyecekler.
federer in finale çıkmasında en büyük etken oyunu falan değil holiganların rakip tenisçiye yaptıkları.
söderling in şimdiye kadar hep holiganlar tarafındaydı ama şimdi o da yalnız kalacak. holiganlar şampiyon olacak kupayı federer alacak fransızlar önceden de aynı şeyi yapıyordu ama nadal ı geçemiyorlardı, sağolsun soderling o sorunlarını gideriverdi holiganların
 
Tenis gibi bir sporu bile futbol fanatizmine dönüştürdükleri için Fransa halkına teşekkürler..Maç sürecindeki 3.5 saatlik zaman diliminde üvey evlat muamelesine tabi tuttukları Del Potro'yu birde utanmadan alkışlıyorlar maç sonunda..Federer de yatsın kalksın dua etsin , 20 yaşındaki adam önünde bile taraftar desteğiyle zorla alıyor maçı..Gerçi o da biliyor artık , kalmadı öyle eski rahat kupa kaldırdığı günler , yeni nesil süpürgesiyle beraber geliyor..
Finale gelirsek , Söderling ile iyi bir maç yapacağı kesin lakin taraftar yine Federer'i destekleyip finali baltalayacaktır..Kazanan yine Federer olacak ama Federer fanları dışında tenisten gram zevk alacak olan çıkar mı sanmıyorum..
 
Sıkı bir Federer tartarı sayılabilirim...
Ama Söderlirling'e de bu turnuva performansıyla hayran olmamak mümkün değil...
Dolayısıyla kim kazanırsa sevineceğim, kim kaybetse onun adına da üzüleceğim bir maç olacak...
 
22 haziran'da wimbledon başlayacak.. orada tenis seyircisi nasıl olur öğrenecek fransızlar.. roland garros yıllardır böyle.. s-graf - m.hingis maçını unutmadık.. kızı ağlatarak kaçırdılar.. daha ne olaylar oldu oralarda..

tenis, gelenekleri,teamülleri en güçlü spordur.. kaybedilen puan alkışlanmaz mesela.. adamın topu filede kalıyor, bütün kort ayaklanıyor.. servis atarken çıt çıkmaz, tribünde ayağa kalkılmaz, yürünmez.. bir sürü inceliği var bu işin..

wimbledon'da 100 bilmem kaç yıldır kent dükü finalden sonra top toplayan çocuklarla konuşuyor.. neden ? gelenek.. tabii kimse fransızlardan ingilizler kadar gelenekçi olmasını bekleyemez.. ingilizler o konuda ellerine su döktürmezler. ama sportmenlik, centilmenlik beklenebilir.. sen dünyanın en büyük toprak kort turnuvasını yapıyorsan, en büyük 4 turnuvadan birinin sahibiysen seyircini de eğitmek zorundasın.. Kendimizi hiç beğenmeyiz ya.. Bu turnuva bizde olsa, kortu yoldan geçen adamlarla doldursak bu kadar kötü bir ortam yaratamayız..

Ama normaldir.. Fransa'da Rugby nin hızla 1. spor olmaya gittiğini düşününce, tenis gibi ince, biraz aristokrat, teknik bir sporun gerilemesi normal.. ondan sonra bizim neden artık oyuncumuz gelmiyor diye ağlıyorlar..

fransa tenis geleneği olarak ingiltere'nin, özellikle avustralya'nın, kıta amerikasının çok gerisine gitti.. güney amerika gibi kaynayan ülkelerde bile böyle maçlar izleyemezsiniz..
 
Ana dili Fransızca olan olan bir tenisçiyi desteklemeleri gayet normal bence o kadarda hooliganlık yapmadılar,biz daha neler gördük zamanında Henman-Federer maçında Wimbledon da ben Federer e servis topu havadayken bağırdıklarını biliyorum,Atp ve Wta in geldiği milyar dolarlık seviye artık o gentelman ruhunu öldürdü kabul;Fransız veya Avustralya veya İngiltere hepsinde zamanla birlikte tenis kültüründe bir gevşeme olduğu aşikar ama en azından bir kültürleri var hala ,.Dün kü Fransa-Türkiye maçıda spor kültürü meselesinde iğneyi kendimize önce bir batırmamız gerektiğini göstermişdir.
 
Bende size katılıyorum, tenis izleyicisinin oyuna bu kadar müdahil olması yanlış.Federer'e destek olacağız derken rakibin konsantrasyonunu olumsuz manada etkiliyorlar,bir bakıma karşı tarafa haksızlık ediyorlar,ama Federer'in finale çıkmasını seyirciye bağlamak Federer'e haksızlıktır, eğer seyirciyle finallere çıkılsaydı her sene Fransızlar finalde olurdu.
 
Tenisden pek zevk almasamda dün maçı izledim seyirciyi öyle görünce şaşırdım :) Seyircinin oyuna katılması heyecan katıyor iyi de oluyor ;) federer seyirciyle kazandı diyemeyiz bu onu motive etmiştir tabiki federer güzel oyun çıkardı.Tipsiz ama ne yapalım :)
Nadalı nedense oldum olası sevmem belki tenisi nadal yüzden sevmeyip zevk almıyorum :)
Federer nadalı oraya KAZI ve KAZAN :)
 
Ayşegül Aygün' Alıntı:
Tenisden pek zevk almasamda dün maçı izledim seyirciyi öyle görünce şaşırdım:)Seyircinin oyuna katılması heyecan katıyor iyi de oluyor:) federer seyirciyle kazandı diyemeyiz bu onu motive etmiştir tabiki federer güzel oyun çıkardı.Tipsiz ama ne yapalım:)
Nadalı nedense oldum olası sevmem belki tenisi nadal yüzden sevmeyip zevk almıyorum:)
Federer nadalı oraya KAZI ve KAZAN :)
Ya tühh saadeten öğrendiğim üzere nadal elenmiş ya tüh bee bu zevki ve intikamı federer kaçırdı :)
Bu sene gaf rekoru benim kaptırmam :)
 

Üst