Şampiyonlar Ligi 2.Maçı : Arsenal-Galatasaray

Maça Doğru: Arsenal - Galatasaray

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Arsenal ile karşılaşacak. Emirates Stadı’ndaki mücadele, 1 Ekim 2014 Çarşamba akşamı, saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşma Smart Spor’dan naklen yayınlanacak.

Kupa 1’deki 153. Randevu
İlk olarak 1956-1957 sezonunda Avrupa arenasında boy gösteren takımımız, Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon 24. kez katılıyor. Galatasaray, Kupa 1'de oynadığı 152 maçta 55 galibiyet, 38 beraberlik ve 59 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 198 defa havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 222 gol gördü.

Avrupa Kupalarında 257. Maç
Galatasaray, Arsenal maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 257. defa sahne alacak. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 256 maçta 97 galibiyet ve 92 yenilgi aldı, 67 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 358 gol göndermeyi başaran Galatasaray kalesinde ise 369 gol gördü.

Son İki Sezonda Şampiyonlar Ligi
Son iki sezonda da Şampiyonar Ligi'nde yer alan Galatasaray, 2012-13 sezonunda son sekiz takım arasına kalmayı başardı. Çeyrek final Real Madrid'e elenen Galatasaray, geçtiğimiz sezon ise son 16 turuna kaldı. İngiltere temsilcisi Chelsea ile rakip olan Galatasaray, son 16 turunda Devler Ligi'ne veda etti.

İngiltere Takımları ile 20. Kez
Galatasaray, Avrupa Arenası'nda İngiltere ekipleriyle ise 19 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, üç maçtan galibiyet ile ayrılırken sekiz maç berabere sonuçlandı, sekiz karşılaşma ise İngiltere takımlarının üstünlüğü ile bitti. Galatasaray, bu maçlarda 17 gol atıp, kalesinde 31 gol gördü. Galatasaray bugüne kadar 6 farklı İngiliz takımına rakip oldu: Manchester United (6), Chelsea (4), Liverpool (4), Leeds United (2), West Bromwich Albion (2), Arsenal (1)

17 Mayıs 2000, Parken Stadı
Galatasaray, tarihinin en anlamlı maçlarından bir tanesini Arsenal’a karşı oynadı. Bu karşılaşma aynı zamanda bugüne kadar iki ekibin resmi olarak tek maçıydı. 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’da Parken Stadı’nda oynanan UEFA Kupası final maçında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesi penaltı atışlarında son bulmuş, Galatasaray penaltı atışları sonucunda sahadan 4-1 galip ayrılarak Türk futbol tarihinin en büyük başarısına ulaşmıştı.

Galatasaray
Claudio Taffarel, Bülent Korkmaz, Gheorghe Popescu, Capone, Ergün Penbe, Okan Buruk (Hakan Ünsal dk. 83), Suat Kaya (Ahmet Yıldırım dk. 95), Gheorghe Hagi, Ümit Davala, Arif Erdem (dk. 95 Hasan Şaş), Hakan Şükür

Arsenal
David Seaman, Lee Dixon, Martin Keown, Tony Adams, Sylvinho, Ray Parlour, Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Marc Overmars (Davor Suker dk.115), Thierry Henry, Dennis Bergkamp (Nwankwo Kanu dk. 75).

4 Ağustos 2013, Emirates Cup
Avrupa futbolunun sezon öncesindeki en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Emirates Cup'a 2013 yılında katılan Galatasaray, turnuvayı iki maçını da kazanarak şampiyon olarak tamamlamıştı. Turnuvanın ilk maçında Porto’yu Felipe Melo’nun penaltıdan attığı golle 1-0 yenen Galatasaray, ikinci günde ise Arsenal’ı 2-1’lik skorla geçmeyi başarmış ve Emirates Stadı’nda Arsenal taraftarı önünde Emirates Cup’ı havaya kaldırmıştı.

Arsene Wenger 19. Sezonunda
İngiliz ekibinde 19. sezonuna başlayan Fransız teknik adam, Arsenal ile 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Arsene Wenger, Avrupa kupalarında ise takımına 2 kez final oynatmasına rağmen kupa kazanamadı. Wenger, 2000 yılında Galatasaray'a UEFA Kupası finalinde, 2006'da ise Barcelona'ya UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kaybetti.

Arsene Wenger 6. Kez Galatasaray’a Karşı
Fransız teknik adam Arsene Wenger, bugüne kadar çalıştırdığı takımlarla Galatasaray’a 5 kez rakip oldu. 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile Wenger'in çalıştırdığı Monaco karşı karşıya geldi. Eşleşmede Galatasaray, Monaco’daki maçtan 1-0 galip ayrılmış, Köln’de oynanan maç ise 1-1 eşitlikle sona erince Galatasaray tur atlayan taraf olmuştu. Galatasaray, ilk kez 1993-94 sezonunda katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha Arsene Wenger’in başında bulunduğu Monaco ile karşılaştı fakat bu kez gülen taraf 2-0 ve 3-0’lık skorlarla galip gelen Monaco oldu. 1999-2000 sezonunda Galatasaray’a bu kez Arsenal ile rakip olan Wenger, sahadan üzülen taraf olarak ayrıldı.

Şampiyonluk Sıralamasında Üçüncü
Arsenal, kendi liginde 13 kez mutlu sona ulaşarak, İngiltere’de en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü takım konumunda. Ligdeki son şampiyonluğunu 2004'te kazanan Arsenal, geçen sezon kazandığı FA Cup'ı ise toplamda 11 kez müzesine götürdü. İngiltere ekibi, geçen sezon ligi dördüncü sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turundan mücadele etme hakkı elde etti.

Türk Takımlarına Karşı Büyük Üstünlük
2000 yılında Galatasaray ile UEFA Kupası finalinde karşılaşan ve sahadan finali kaybeden taraf olarak ayrılan Arsenal bu maç dışında Türk takımları ile dört kez eşleşti. Üç kez Fenerbahçe, bir kez daha Beşiktaş’a rakip olan Arsenal bu eşleşmelerin tamamında tur atlayan taraf oldu. İngiltere temsilcisi bu maçlarda 5 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Arsenal bu sezon play-off eleme turunda Beşiktaş'ı 0-0 ve 1-0'lık skorlarla saf dışı bırakırken, geçen yıl aynı turda Fenerbahçe'yi 3-0 ve 2-0’lık skorlarla elemişti.

Premier Lig’de 4. Sırada
Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Arsenal, bu sezon Premier Lig’de 6. hafta sonunda 10 puanla 4. sırada yer alıyor. Ligdeki son maçında Kuzey Londra derbisinde Tottenham ile 1-1 berabere kalan Arsenal, sahada şu 11’le yer aldı: Wojciech Szczesny, Kieran Gibbs, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Calum Chambers, Mikel Arteta (Mathieu Flamini dk.28), Jack Wilshere (dk.63 Alexis Sanchez), Mesut Özil, Alex Chamberlain, Aaron Ramsey (Santi Cazorla dk.45), Danny Welbeck
 
Mümkünse cesur oynayalım Arsenal muhtemelen saldıracak, açıkları iyi değerlendirir, son vuruşlarda becerikli olabilirsek gol veya goller atabiliriz.
 
Arsenal-Tottenham'a haftasonu 1-0 yenildi hemde kendi evinde. Tottenham tempoyu düşürdü ve kontra ile çıktı gayet makul bir taktik. Bizde tempoyu düşürmeliyiz. Eğer tempo artarsa Arsenal galibiyet alır. Ayrıca hızlı oynamalıyız. Topu al 20 saniye bekle pas ver olmaz bu sistem.
 
Arsenal-Tottenham'a haftasonu 1-0 yenildi hemde kendi evinde. Tottenham tempoyu düşürdü ve kontra ile çıktı gayet makul bir taktik. Bizde tempoyu düşürmeliyiz. Eğer tempo artarsa Arsenal galibiyet alır. Ayrıca hızlı oynamalıyız. Topu al 20 saniye bekle pas ver olmaz bu sistem.

Arsenal-Tottenham maçı 1-1 bitti @Emre Çelik.

Pek ümidim yok açıkçası maça ait.
Bu hoca,bu oyun sistemi ve bu oyuncu kadrosu ile beraberlik bile mucize bizim için.

2-0,3-1,4-2 lik mağlubiyetler yeterli bizim için. Farklı mağlubiyet kötü olur. Hatta 3-0,4-1 lik sonuçlar bile bence iyidir.
 
Arsenal-Tottenham maçı 1-1 bitti @Emre Çelik.

Pek ümidim yok açıkçası maça ait.
Bu hoca,bu oyun sistemi ve bu oyuncu kadrosu ile beraberlik bile mucize bizim için.

2-0,3-1,4-2 lik mağlubiyetler yeterli bizim için. Farklı mağlubiyet kötü olur. Hatta 3-0,4-1 lik sonuçlar bile bence iyidir.


Aklımda öyle kalmış kusura bakmayın :) Çok umutsuz görüyorum sizi bu kadar umutsuz yaşanmaz futbolda 1-0'da 3-0'da mağlubiyettir sonuçta. Benim içimden geçen 1-1 gibi bir skor Avrupa'daki kaliteli oyunumuza güveniyorum açıkcası.
 
Deplasman galibiyeti üstelik Arsenal deplasman galibiyetinden bahsederken ezbere konuşuluyor diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmak istemem ama GS'ın deplasmanda sadece 5 galibiyetinin olduğu organizasyon bu arkadaşlar. Üstelik 3'ü son 2 yılda geldi. Cluj, Braga ve Schalke. Diğerleri de malum Lokomotiv ve Nantes galibiyetleri. En net hatırlanan Cluj ve Braga'da sıradan Anadolu takımlarıyla oynanan maç havasındaydı. Ligde bile bir tek BJK derbisi kazanılabildi son yıllarda. Schalke dışında elle tutulur galibiyet yok deplasmanda. Bu sezon lig kupasından elenen, ligde zaten şansı olmayan, tüm umudunu Şampiyonlar Ligi gruplarına bağlayan Arsenal'e karşı oynayacağız. Üstelik Dortmund'a yenilip gelen. Arsenal için beraberlik bile sezonu çöpe atacak risk demek. İstedikleri kadar sakat oyuncuları olsun 11 kişiyle kurabildikleri her kadronun kalitesi bizden üstün bir takım Arsenal.

Hücum oynayalım diyen de haklı isteğinde. Kapanalım diyen de. Yalnız şunu ayırmak lazım her şey sonuç. Misal önceki sene Real Madrid deplasmanına çift forvet çıkıp 3-0 kaybettik çeyrek final ilk ayağını. Belki temkinli oynasak İstanbul'Da işi bitirebilirdik. Ali Sami Yen'de bunu gösterdik. Ters taraftan Juve deplasmanında savunmadan başka bir şey düşünmeyen şekilde oynadık. İstediğimizi aldık. Şansımızı son maça taşıyıp İstanbul'da işi bitirdik. He yanıldığımız nokta şu; defansla istediğimizi almadık şansa aldık. Juve dünyaları kaçırmıştı. Her şey sonuç odaklı maalesef. Hem de bu aralar daha önemli. 1 puan alırsak Prandelli hocamı tebrik ederim. 3 puan alırsak hüloooooğ çekerim.
 
Aklımda öyle kalmış kusura bakmayın :) Çok umutsuz görüyorum sizi bu kadar umutsuz yaşanmaz futbolda 1-0'da 3-0'da mağlubiyettir sonuçta. Benim içimden geçen 1-1 gibi bir skor Avrupa'daki kaliteli oyunumuza güveniyorum açıkcası.

Siz umutlu musunuz gerçekten ?
Prandelli bu seviyelerin hocası değil bence.
Oynadığımız sistemsiz oyun ve bu oyuncu grubundan kimse kusuru bakmasin ama umutlu değilim.
Deplasmanda büyük maçlar da çok kötü oynuyoruz. Buna ligte dahil. @Alpaslan Koç buna çok iyi değinmiş.
Keşke oyuncular beni mahçup etse yarın. Özür dilemesini de bilirim ama durum bunu gösteriyor.
 
Beyler eleştirilerinizi en azından maç sonuna saklayın. Şurada maç öncesi umutsuz bir atmosfer olmasın sizden rica ediyorum. Sonuçta hepimiz o ekranın başına oturduğumuzda heyecanlanacağız. Umarım galibiyet alırız. Takımı hocayı başkanı filan geç ; ben Galatasaray'a güveniyorum.
 
Beyler eleştirilerinizi en azından maç sonuna saklayın. Şurada maç öncesi umutsuz bir atmosfer olmasın sizden rica ediyorum. Sonuçta hepimiz o ekranın başına oturduğumuzda heyecanlanacağız. Umarım galibiyet alırız. Takımı hocayı başkanı filan geç ; ben Galatasaray'a güveniyorum.

Aynen Veysi. Galatasaray'a güven benim ki.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Eleştiri yok. Bilhassa durum özeti yapıyoruz ki mağlup olunduğunda eleştirinin dozu artmasın istiyoruz. Yoksa ekran başında yine heyecandan duramayacağız.
 
"Savaşacağız, emin olabilirsiniz"
Zorlu mücadeleye ilişkin planlarını anlatan Prandelli, "Büyük bir takım gibi sahaya çıkıp savaşımızı vereceğiz. Bundan emin olabilirsiniz" dedi.
"ÇOK ZOR BİR MAÇ OLACAK"
Prandelli, "Antrenmanlarda geçen maçtan fiziksel sorun yaşayan oyuncuları anlamaya çalışacağız. Eğer varsa değişiklikler olabilir. Tabii Sivasspor maçı sonrasında da konuşmuştuk. 1 saat çok iyi oynadık. Boşlukları doldurduk. Yarın da zor bir maç olacak. Deneyimli bir rakibe karşı oynayacağız. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız ancak dengeli de oynamamız gerekiyor. Bizi zorlamaya çalışacaklardır" dedi.
"ÇOK ÖNEMLİ OYUNCULARI EKSİK"
Arsenal'in önemli eksiklerinin olduğunun altını çizen İtalyan teknik adam, "Ama kadrosu kaliteli oyuncularla dolu bir takım. Takım halinde oynamayı biliyorlar. Biz de büyük bir takım olarak her zaman yaptığımız gibi shaya çıkıp oyunumuzu oynamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
"HER MAÇ YÜKSEK ORTALAMA"
Prandelli, "Yüksek kilometreleri her maçta yapmamız gerekiyor. Sivasspor karşısında koşu mesafesinde yakaladığımız 110 kilometre, Avrupai bir ortalama. Her maçta bu ortalamayı tutturmak istiyoruz" dedi.
"SAVAŞIMIZI VERECEĞİZ, EMİN OLUN"
"Dizilişle ilgili bir not vermeyeceğim" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Her zaman yaptığımız gibi koşan ve mücadele eden bir takım göreceksiniz. Büyük bir takım gibi sahaya çıkıp savaşımızı vereceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Belirli bir oyunu ortaya koyan bir takım seyredeceksiniz yarınki mücadelede. Kendi oyunumuzu oynayacağız" ifadelerini kullandı.
DZEMAILI: SAVUNMA YAPARAK...
Basın toplantısında konuşan Dzemaili, "Birlikte hareket eden bir Arsenal var karşımızda. Biz çok iyi oynayıp, iyi savunma yaparak, kendi oyunumuzu sahaya yansıtarak maça çıkmalıyız. Çok eşit geçecek bir maç olacağına inanıyorum" dedi.
"TAKIMA ISINMAM GEREK"
"Henüz sadece 4 maç oynadım" diyen genç oyuncu, "Daha fazla oynayıp forma girmem gerek. İlk maçlar kötü değildi ama benim nasıl bir oyuncu olduğumu kimse görmedi. Yeni bir takıma geldim. Takım arkadaşlarıma ve takıma ısınmam gerek. Her şey benim için yeni. Galatasaray'da çok iyi işler yapmak istiyorum. Burada olmaktan memnunum. Her şey daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.
"UZAKTAN ŞUT ÇEKMEYİ SEVİYORUM"
İsviçreli yıldız, "Uzaktan şut çekmeyi seviyorum ama şu ana kadar pek olanak bulamadım. İtalya'da da ilk dönemlerde fazla şut şansı bulamadım ama takıma alıştıktan sonra arkadaşlarım da bana iyi pozisyonlar hazırladılar. Sonrasında şutlarım arttı" şeklinde konuştu.
"KENDİ KONSANTREME BAKARIM"
Kendisini Ünal Aysal'ın transfer ettiğini ve seçimde aday olmayacağı karşısında ne düşündüğü sorulan Dzemaili, "Ben bir oyuncuyum kendi oyunuma konsantre olurum. Futbolcu olduğum için görevimi yerine getiririm. Diğerleri de kendi görevleriyle ilgilenirler" dedi.
 
Muhtemelen 2 sezon önceki United deplasmanı gibi olacak.Klasik İngiliz futbolu oyun hız kazanacak, Bruma ve Olcan muhakkak oynamalı. Veysel falan oynarsa pamuk ipliği yaparlar.
 
Basketbol yorumlarimi okuyanlar bilir genelde gs nin olduğu yerde umut vardirdan yola cikarim ama bu sene gercekten futbol takimi ne oynadigini bilmiyor oyunculara da yazik biz ne 3-5-2 ne de
4-3-1-2 takimiyiz. Ortahasamiz benzer oyunculardan kurulu ki 4'ü de (yekta dzemali melo selcuk) ikili ortasaha tandem gibi oynayan isimler. Sol ic-sag ic oynayamazlar ki öle oluyor.kaymalari hücum beslemelri hic olmuyor. Ve dogalinda yavas kaliniyor. Ayrica bu sistemlerde bruma ve olcan harcaniyor. Uzatmayacagim beraberlik iyi sonuctur aslinda takim oturmus ve kargasa hali olmasa vurup geceriz derdim ama somut durum karisik. Yine de futbol bu aslan yürekliler asla pes etmez ve sampiyonlar ligi havamizin baska olmasina umut baglayalim.
 
Galatasaray takımının ve taraftarının diğerlerinden ayıran bir özelliği vardır. Tabi ki alınan skor önemlidir ama ilk hedef her zaman için cesur ve güzel futbol olmuştur. Gerçi artık bu profil yerini sadece skor ve başarıya odaklı müşteri tiplemesine bırakıyor.

Yarın çıksınlar toplarını oynasınlar. Sonucu düşünmeden sahada oynadıkları oyun ile bizi mutlu etsinler.
 
İçimden geçen skor 1-1. Bu şekilde biteceğini hissediyorum. Açık oynamamak lazım ve ilk yarı kesinlikle gol yemememiz lazım çünkü onların üstüne gitmeye kalkarsak Welbeck, Alexis ve Chamberlain gibi inanılmaz hızlı adamları var. İlk golü bizim atmamız lazım. Arsenal son dönemlerde defans'ta S.O.S veriyor. Umarım faydalanırız.
 
İçime doğan; "Buraya gelmeden önce 1 puana razıydık şimdi 3 puanı kaçırdığımıza üzülüyoruz."

Biz bunlara gol atarız, Ramsey ve Arteta yok iken Melo'nun kendi yerinde oynaması ve en güzel yaptığı işlerden biri olan topla çıkmayı devam ettirmesi lazım.
 
Bugün tüm spor servisleri 3-5-2 ile oynayacagiz gibi kadro veriyor yaa valla deli olcam sneijdere de meloya da selcuga da ayip valla ayip. Kanatlarda cok acik vermeyiz umarim. Herseye rağmen bana da 1-1 gibi geliyor skor
 
Maç Turksat uydusundaki TV 1 GEORGIA kanalından canlı yayınlanacak. İnternette şifresiz yazıyor ama biss şifre girebilirler.

Frekans: 11472
Pol: Yatay (H)
S/R: 23450
Fec: 5/6

Biss: 00 20 05 00 00 19 56 00 veya 00 20 05 25 00 19 56 6F
 

Üst