Seimone Augustus

Re: 23 # Seimone Augustus

Augustus'un bu yılki maçlarını izlemedim henüz. İzleyen arkadaşların yorumlarına saygı duymakla birlikte tablonun fazla kötümser çizildiğini düşünüyorum. Augustus 2008'de 19 sayı ortalamasıyla oynamış wnba'de. 2009'da yalnızca 6 maç oynadığı için 21 ortalama tutturmuş. Şu anki ortalaması da 17.4. Yani 2008'deki Augustus'tan yanızca 1.6 sayı geride. Galatasaray'ın Eurocup maçlarıyla karşılaştırmak ne kadar doğru bilmiyorum. wnba'de çok daha üst düzey maçlar oynanıyor ve Augustus, belki bir iki maç dışında hep lider oyuncu. Kadın daha ne yapsın, kısa sürede istatistiklerde eski konumuna gelmiş. Bir de oyun stilini değiştirebilir bir oyuncu. Daha az içeriye girmek vb. gibi. Örneğin Neslihan (voleybolcu) eskiden smaç servis atardı. Artık pek atmıyor. Oyuncular hem takımın yapısından hem de kendi yaptıkları antrenmanlara göre oyun stillerinde ya da tercihlerinde değişikliklere gidebilirler. Örneğin ben Hüseyin'in bizim takımdaki kadar üçlük attığı bir takım olduğunu hatırlamıyorum. Kısacası fazla karamsar olmaya gerek yok. Augustus, bildiğimiz Augustus işte. En azından istatistiklerden anladığım bu. Benim tek endişem neredeyse tamamen değişen kadronun birbiriyle nasıl uyum sağlayacakları.

sakatlıktan sonraki halini biz de yazdik zaten ama sakatlıktan önceki hali hakkında da Taurasi onu top diye oynar şeklinde langır lungur bir giriş yaptınız. oysaki aynı seviye oyuncular ikisi de. sakatlıktan once Seimone'nin sayı ortalaması 21.2 idi Taurasi'nin 20.5, Seimone 3.8 rebound alıyordu Taurasi 4.3, Seimone 2.1 asist yapıyordu Taurasi 4.1, Seimone 0.9 top çalıyordu Taurasi 1.2, Seimone 0.5 blok yapiyordu Taurasi 1.

Bu arada savunma (blok,rebound,top çalma) istatistikleri açısından Taurasi'nin 2 sene daha tecrubeli olduğunu, hucum (sayı,asist) istatistikleri açısından da Taurasi'nin daha fazla top kullandığını not düşelim. Kaldı ki Taurasi'nin 2006 savunma istatistikleri Seimone'nin 2008 istatistikleri ile nerdeyse birebir aynı.

Tek argumanınız şampiyonluklarsa, ben de o zaman Dinamo'da, Galatasaray'da (EL bazında), Minnesota'da Oxford vardı da bu kız mı okumadı derim.

Simdi hangi dilde, hangi istatistikte Taurasi Seimone'yi top diye oynarmış, yazın da ufkumuz açılsın, benim bizim argumanlar yukarıda, buyrun çürütün.

Augustusu mu tartisiyoruz biz ya :? nerdeyse 1 yildir basket oynamadi kizcagiz azicik sabir lutfen.

Augustus cok agirlasmis ve kilo almis, umarim biran once kendi formuna gelir ;)

EFSANE PRENSES!!!!!!!!!!!!

Çıkart Artık Pençelerini !
augustus2.jpg

Minnesota Lynx, Batı Konferansı'nın kaygan yollarında 3.'lük ve 5.'lik arasında gidip geliyor. Lynx'in bu sabaha karşı aldığı Silver Stars galibiyetiyle, konferansta işler iyice kızıştı. Sparks, Lynx ve Silver Stars aynı galibiyet ve mağlubiyet sayılarıyla sıralandılar. Bu karışık durumlara başka bir yazıda değineceğiz. Dünkü maç ilham kaynağı olduğu için bu yazı Lynx'in starı, Galatasaray'ın umudu Seimone Augustus'a adandı.

Uzun süreli bir sakatlığın sonrasında bir de hastalıkla uğraşan Augustus, parkelerden uzunca bir süre ayrı kalmıştı. Dönüşünün aynı güç ve form ile olması beklenemezdi tabii ki. Alıştığımız, bildiğimiz Seimone'un dışında bir profil çizerek başladı sezona. İzlediğimiz maçlarda gözlemimiz açık; daha çok dış şut kullanıyor, içeriyi zorlamıyor, mücadeleye tam olarak hazır değil ve sorumluluk almaktan kaçıyor. Eminim ki, Seimone'u iyi tanıyan herkesin gözüne batıyordur bunlar. Rakamlar da bunları doğruluyor aslında. Mukayeseyi, Seimone'un Galatasaray'da oynadığı 15 Eurocup maçı ile bu sene WNBA'de oynadığı 22 maçın üzerinden yapıyoruz. Galatasaray'daki Avrupa macerasının yaklaşık 1.5 katı maçı maça çıktı Seimone ama burada kullandığının 4.6 katı fazla üçlük denemesinde bulundu bunu birinci veri olarak alıyoruz. Bir diğer veri ise; Taranto ile oynanan final serisinde 13 kez serbest atış çizgisine giden Seimone'un, bu sezon 22 WNBA maçında toplam 43 kez çizgiye gitmesi. İçeriyi eskisi kadar zorlamadığını gayet net bir şekilde gösteriyor bu iki istatistik de. Ribaund ve blok ortalamaları bu kadar net değil ama ribaund ortalamasının maç başına yaklaşık 1.3 eksildiğini görüyoruz. Blok ortalamaları aynı ama en kritik maçların en kritik anlarında yaptığı bloklar, bloktan öte Osmanlı tokatlarıyla hem taraftarı hem de takımı ateşleyen Seimone, bu özelliğinden de sakatlık sonrası ayrı kalmış gibi.

Sayı ortalamaları çok değişmedi Seimone'un, Eurocup'ta maç başına 20 ortalama ile oynayan yıldız oyuncu, Lynx formasıyla da 17.4 ortalama ile oynuyor. Bahsetmek istediğim de bu değil zaten, o ortalama İstanbul'dakinden yüksek de olsa bu yazı gelecekti. Bir Galatasaray taraftarı olarak beni en korkutan şey sorumluluk almadan oynaması, en net resmi de son maçta gördük. Maçı 17 sayıyla bitiren Seimone, son çeyrekte 0 sayı attı. Olabilir mi; şut kaçar, şanssızlık vardır, elin tutmaz o gece sayıları atamazsın, tabii ki olabilir. Ama olmayacak bir şey var, Seimone son çeyrekte hiç top kullanmadı. Playoff için en önemli maçlardan birine çıkan Lynx'te Seimone'un maçın finalinde sinmesi, potaya bakmaması en kötü mesajdır şimdiye kadar bahsettiklerimiz içinde. Minnesota Lynx'te top paylaşımının kötü yapıldığından ve Seimone'un az top kullanmasından sıkça şikayet ediyoruz ama Silver Stars maçında durumun farklı olduğunu söyleyebiliriz, çaylak Monica Wright nasıl kendi şutunu yaratıyor, savunmada-hücumda takımını ateşliyorsa veya Whalen içeriye Wade gibi -başarılı başarısız- sortiler yapıyorsa, normal sezonun belki de en önemli maçında aynısını Seimone'dan da beklerdim. Seattle maçında eski günlerden esintiler veren Seimone için, sanırım biraz erken konuşmuşuz dedim San Antonio maçının da sonrasında.

Dostun acı söylemesi gerektiği için üzülerek de olsa kötü bir tablo çizdik. Bu demek değil ki böyle gidecek, illa ki oynadıkça açılacak ve kendini bulacak Seimone Augustus. O bile olmasa, şu hali ile, Katie Douglas'ın burada verdiği katkıyı sağlar Galatasaray'a. Az mı? Değil. Yeter mi? Yetmez. Bir Galatasaray efsanesi olan Seimone'dan yine rüya bir sezon istiyoruz. WNBA'de playoff oynamasını, buraya daha hazır gelmesi için çok istiyoruz. Eminim o da istiyordur, kalan 3 maçta bu isteğini gösterirse, yani pençelerini çıkarsa artık, beklentilerimizi almaya başlarız hep beraber.

Eleştiriyorsak, sevdiğimizden. Hem de çok...

http://www.gsbasket.org/index.php/compo ... erini.html

Çok zor bir dönemden geçti ama burada, yuvasında tekrar o bildiğimiz Seimone olacaktır. Bizimle birlikte tekrardan, eskiye dönüş yapacaktır, ayağa kalkacaktır.

Eleştiri yazısı çok doğru maalesef. Bu gece de 18de 2 atabilmiş :? Bizim tanıdığımız Seimone bu değildi. 1 maçta kullandığı maksimum şut 14 falan olurdu ki bunun da 7-8 ini sayı yapardı. Şutlarının girdiği zaman yüksek skorlar atıyor ama çoğunlukla da girmiyor şutları. İzlediğim 2-3 maçında da gördüğüm, içeri penetreleri minimuma inmiş. İnşallah toparlar ve özlediğimiz Seimone'a kavuşuruz.

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
Eleştiri yazısı çok doğru maalesef. Bu gece de 18de 2 atabilmiş :? Bizim tanıdığımız Seimone bu değildi. 1 maçta kullandığı maksimum şut 14 falan olurdu ki bunun da 7-8 ini sayı yapardı. Şutlarının girdiği zaman yüksek skorlar atıyor ama çoğunlukla da girmiyor şutları. İzlediğim 2-3 maçında da gördüğüm, içeri penetreleri minimuma inmiş. İnşallah toparlar ve özlediğimiz Seimone'a kavuşuruz.
Kendini bize saklar o :)

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:

Anosike sakattı, oynayamadı.Onun kullanacağı topları da Seimone kullandı.

Dün bir kaç pozisyonda içeriyi zorladı Prenses...Faul aldırdı.

Seimone'yi anlamak lazım.Çok ciddi sakatlıktan çıktı, yaklaşık 1 sene maça çıkmadı. Sürekli tedavi , sürekli tedavi. İster istemez formdan düşmüştür. Maç sonlarında sorumluluk almaması, şut kullanmaması tamamen ikinci bir sakatlık yaşamak istememesinden kaynaklanıyor. Önümüzde Işıl örneği var.Sakatlığı tam olarak bitmemişken EL maçına çıktı ve ilk maçtan sakatlandı. Şimdi nasıl dönücek bilmiyoruz. Işıl ve Seimone bizim iki kilit oyuncumuz. Onların performansı kaderimizi etkileyecek.

Seimone 1 senesini tamamen rehabilitasyona ayırdıktan sonra WNBA'de bu sene başarılı bir sezon geçirdi bana göre.

Diziyle ilgili hiç sorun çekmedi oynadığı 25 maçta. Sakatlığı oyun stilini biraz değiştirmiş sadece, iyi olan şutu daha da gelişmiş, daha çok güveniyor artık şutuna. Sakatlığın ondan götürdüğü tek şey olarak, blok ve ribaunda daha az çıkması diyebiliriz.

Artık kısa forvet gibi değil de şutör guard gibi oynuyor bu yüzden.

Bu sene onu hücumda daha çok 2 numara olarak seyredeceğiz.

En önemli nokta budur.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Seimone 1 senesini tamamen rehabilitasyona ayırdıktan sonra WNBA'de bu sene başarılı bir sezon geçirdi bana göre.

Diziyle ilgili hiç sorun çekmedi oynadığı 25 maçta. Sakatlığı oyun stilini biraz değiştirmiş sadece, iyi olan şutu daha da gelişmiş, daha çok güveniyor artık şutuna. Sakatlığın ondan götürdüğü tek şey olarak, blok ve ribaunda daha az çıkması diyebiliriz.

En önemli nokta budur.
Katılıyorum ama özellikle baskı halinde eski Seimone zorlardı korkusuzca potaya giderdi şimdi topu elinden çıkarıyor,normalde buna fundamentalini geliştirdi olarakta bakabilirdik ancak Seimone gibi bir yetenek için potaya gidip foul aldırmak veya basket atmak daha iyi bir seçimdir bana göre..
Özetle biraz ürkek kraliçe.

Sefa Kadakal' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":cizsnogu]Seimone 1 senesini tamamen rehabilitasyona ayırdıktan sonra WNBA'de bu sene başarılı bir sezon geçirdi bana göre.

En önemli nokta budur.
Katılıyorum ama özellikle baskı halinde eski Seimone zorlardı korkusuzca potaya giderdi şimdi topu elinden çıkarıyor,normalde buna fundamentalini geliştirdi olarakta bakabilirdik ancak Seimone gibi bir yetenek için potaya gidip foul aldırmak veya basket atmak daha iyi bir seçimdir bana göre..
Özetle biraz ürkek kraliçe.[/quote:cizsnogu]
Bizde öyle olacağını düşünmüyorum çünkü lynxde whalen da augustus gibi lider bir oyuncuydu hatta karakter olarak daha liderdi ama Galatasarayda hücumda tek general augustus olacak ayrıca izlediğim maçlarda içeriye de girdiğini gözyaşı damlasını bolca atıığını gördüm augustusun... Bence bu sene augustus geldiği ilk seneden daha da yararlı olacak

ABD Kadın Basketbol Milli Takımı, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası çalışmalarına başladı.

23 Eylül ? 3 Ekim tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti?nde düzenlenecek turnuva öncesinde dün gece Avustralya Milli Takımı ile bir hazırlık maçı yapan ABD, XL Center?daki (Connecticut) mücadeleden 89-56?lık skorla galip ayrılmayı başardı.

2010-11 sezonunda Galatasaray Medical Park forması giyecek oyunculardan Seimone Augustus, ABD?nin maça başlayan beş oyuncusundan biri oldu. Augustus, yaklaşık 23 dakika süre aldığı karşılaşmada 4/7 saha içi isabetiyle 8 sayı, 3 ribaund ve 2 asist üretti. Geçtiğimiz sezon Galatasaray için oynayan Tamika Catchings ise 17 dakika sahada kalarak 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 3 blok ile oynadı.

2010 WNBA Finalleri?nde yer alacak isimlerden Sue Bird, Swin Cash ve Angel McCourghtry?nin ABD, Lauren Jackson ve Penny Taylor?ın ise Avustralya Milli Takımı?nın kadrosunda yer almadığı maçın ilk yarısını da ev sahibi ekip 46-24 üstün kapadı.

Nihai Kadro 21 Eylül Salı Günü Açıklanacak

ABD Milli Takımı, 13 Eylül Pazartesi günü kamp çalışmaları için İspanya?ya geçecek.Chicago Sky?daki performansıyla beğeni toplayan ve 2010-11 sezonunda Galatasaray için oynayacak olan Sylvia Fowles ise İspanya seyahati öncesi takıma katılacak. Fowles ile birlikte Candice Dupree ve Cappie Pondexter?ın da kampa dâhil olması bekleniyor.

ABD Milli Takımı, İspanya?danın Salamanca kentindeki çalışmaları boyunca iki hazırlık maçı yapacak. 17 Eylül Cuma günü bir kez daha Avustralya ile karşılaşacak olan ABD, mücadeleden galip ayrılması hâline, 18 Eylül Cumartesi günü İspanya ? Senegal maçının galibiyle bir hazırlık maçına çıkacak. Augustus ve Fowles?un formasını giydiği ABD, 20 Eylül Pazartesi günü de Brno?da Çek Cumhuriyeti karşısına çıkacak.

NCAA takımlarından Connecticut Huskies?in antrenörlüğü yapan ve Çek Cumhuriyeti?nde ABD Milli Takımı?nın başında yer alacak olan Geno Auriemma, 12 kişilik nihai oyuncu kadrosunu ise 21 Eylül Salı günü açıklayacak.

Bu haber 1284 kez okundu

Re: Seimone ve Sylvia Galatasaray' da

Seimone Augustus ABD milli takimina secilemedi. Big Syl kadroda...

Umarım Prenses'in, ABD milli takımına seçilemedi diye morali bozulmaz.

Seimone'da bariz bir form düşüklüğü var, o yüzden seçilemedi herhalde. Umarım bizde kendini iyice toparlar ve eski yırtıcı kimliğine bürünür.

Benim tahminimce, Seimone sakatlığının etkilerini daha atamamış olabilir. Çünkü o içeri penetre eden Seimone yerne şutuna daha çok güvenen resmen 2 numaradan 3 numaraya geçmiş bir Seimone vardı bu sezon seyrettiğim bir kaç maçında.Bu sebeple de seçilememiş olabilir. Sonuçta sakatlıkların etkisi geçse de psikolojik etkileri kolay geçmez. Klübün bu anlamda mental destek de sağlaması lazım ona ve Işıl'a.