Seneye Guardımız kim olsun?

Türk oyun kurucumuz kim olsun


  • Kullanılan toplam oy
    87
Transfer topiğinde konuşulmayacak kadar spesifik bir konu olduğunu düşünüyorum.

Oyuncu kurucu pozisyonunda son senelerde problem yaşadığımız bir gerçek. Cüneytin ilerleyen yaşı, zamansız sakatlıkları ve herşeyden öte penetre-turnike gibi meziyetlerinin olmaması, yabancı guardlarda bir türlü istikrar yakalanamaması bu mevkiye ciddi bir takviye yapılmasını mecburi kılıyor.

Geçtiğimiz sezonki performanslar ve oyuncuların devam eden kontratları baz alarak bir liste yaptım. Tutku açıkın telekomda devam edeceği söyleniyor, aynı şekilde Tunceri de efesten ayrılmaz. Hakan Demirel erdemirde kiralık olarak oynadığı biliyorum, fb de bize vermez heralde. Bu isimleri dışarda tuttum o yüzden.

Geriye kalan isimleri tartışalım, artılarını-eksilerini belirtelim ve bizi bir üst seviyeye taşıyacak oyuncuyu bulalım.
 
Küçülsekte takım için yine de birşey yazıp,çizmeye değer!

Tartışmasız Hakan Köseoğlu diyorum.Çünkü; ligin en iyi guardı benim gözümde. Tam bir takım oyuncusu...
 
Öncelikle bütçeyi öğrenelim sonra daha sağlıklı tartışabiliriz sanırım.

Lüks olmayacaksa;

Cüneyt kesinlikle takımda tutulmalıdır. 11. veya 12. oyuncu olarak.

Takım düşük bütçe ile devam ederse Hakan Köseoğlu takımın guardı olabilir. Yalnız yeni mezunlardan alırız 50bin dolarlık bir guard. Var mı tabiki sürüyle var.

Bu seneki bütçe devam ederse (oyuncular transfer oldu mu bilmiyorum direk yazıyorum) Cibona'lı Earl Calloway, AJ Milano'lu Hollis Price, UNICS'li Marco Popovic güzel tercihler olabilir.
 
Cevdet Akay' Alıntı:
Can beyin başlığını heba etmeyelim. :) Kusura bakmayın Can bey :oops:

Estagfurullah Cevdet bey :)

Guardları kısaca analiz etmek gerekirse:

Barış Ermiş: Altyapılarda geleceğin yıldızı olarak gösterilmişti. ancak patlamayı yapamadı. geçen sene karşıyakada yaktığı kıvılcım , telekomda çok çabuk söndü. takımın 4. guardı durumuna düştü, tekrar çıkış için GS'ı seçebilir.
Engin Atsür: 2006 dünya şampiyonasındaki performansından sonra kendisinden pek bir şey göremedik. Zayıf bir benetton kariyeri, ardından efeste sakat geçen bir sezon. Açıkçası bence bir kapalı kutu.
Can Akın: Baskıyı sevmeyen bir oyuncu bana göre. Bir sene efeste şansını denedi. Gözü okşamasa da kaliteli bir oyuncu.
Hakan Köseoğlu: Bu sene müthiş bir sezon geçirdi. İzmirdeki maçta bize karşı çok iyi oynamıştı. Saha görüşü üst düzeyde. asist yeteneği tartışılmaz. şut mekaniği bozuk ama skora ciddi katkı verebiliyor.
Soner Şentürk: Bu senenin yükselen yıldızı. Özellikle fb maçındaki performansı akılda kalıcıydı. Hızlı bir oyuncu. Efes-daçka birlikteliği bozulursa bize gelme olasığı olur diye düşünüyorum
Ender Arslan: Kerem Tuncerinin yanına Vujanici gönderip sağlam bir yabancı alırsa Ender daha çok süre alabileceği bir yeri tercih edebilir. fbnin de ilgilendiği soylenmişti. 2008 avrupa kupası elemelerinde kendine gelmişti, bu sene efesin makine parçalarından biri oldu.
 
Cüneyt Erden - Murat Kaya ---> Hakan Köseoğlu - Furkan Aldemir. 10 numara takas olur.

Hakan Köseoğlu - Furkan Aldemir gelmesini o kadar isterim ki.

Yeri değil ama kısa bir bilgi; .08.1991 doğumludur. Lise 1'den beri eğitim gördüğü İzmir Özel Yamanlar Lisesi'nin son sınıf öğrencisidir. 17 kere milli takım kampına gitmiştir. Beko basketbol ligi takımlarından Pınar Karşıyaka da oynamaktadır. Boy 208 cm dir.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında formasını giydiği Özel Yamanlar Lisesi Türkiye 2.'si olmuştur. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ise İzmir final gruplarına kalmıştır.

2007 yılında Pınar Karşıyaka ile yıldır erkeklerde Türkiye şampiyonu olmuştur. Ayrıca turnuvanın en iyi pivotu seçilmiştir.

Ayrıca Hakan Köseoğlu´nun bu sezon ki istatistiği;

Sayı: 15.80 Rib: 2.7 Asist:8.0 Top Çalma:1.7 ortalamalarıyla oynamıştır.

Madem yönetim alt yapıyı düşünmeye başladı Furkan çok genç ileri ki zaman da ligin en iyi pivotu olmaya adaydır!
 
Valla gerçekten şampiyonluk hedeflersek hakan köseoğlu alınmalı.Ligin en iyi guardı.Fazla iyimser olduğumu düşünmeyin ama yanına birde yabancı guard olursa tadından yenmez.Fakat şu yönetimle zor gibi.
 
Cücü bu takıma zarar verecek düzeye erişti sportif açıdan takımda bir abi olur,Hüseyin kalacaksa cücü kesinlikle gitmeli,tercihim stilini çok beğendiğim Barış ERMİŞ.
 
Agresif savunmasıyla Barış Ermiş diyorum.Zaten bize çokta yabancı bir oyuncu değil.Altyapımızdan yetişti diye duymuştum.Telekom da yeterli süreyi alamadı ama Karşıyaka daki başarılı performansını bizdede sergileyebilir.
 
ben oyumu barışa verdim ama hakanla beraber olsa kaymaklı ekmek kadayıfı olur....eger ben olsam cüneyt ile yolları ayırırdım oyuncu olarak fakat takımda abilik yapması açısından basketbol içinde bi görev verilebilir...eger böyle olursa barış hakan türk guardlar olarak çok ii olur...bu iki oyuncunun yanına mallet alınırsa yabancı guard olarak şampiyonluk hiçte uzak degil...mallet ve hakan boy olarak belki karşı guarda baskı konusunda yetersiz kalır die barış bence o açıgı kapatır diye düşünüyorum...bu arada MALLET ile ilgili düşüncesi olan yazarsa sevinirim...
 

Üst