Sessiz Kalmayın!

Son yıllarda taraflı tarafsız sporseverlerin gönlünde taht kuran, onların yüzünü güldüren bir takım var. Bu takım Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı.

Dünya Şampiyonu olarak daha önceleri çok az kişinin bildiği bu muhteşem mücadelenin sporu, Tekelekli Sandalye Basketbolu'nu ülkemizde popülerleştiren takım. Öyle bir takım ki bu, taraftarı tribüne çağırdığında kolunu rakibine takıp onu da alkışlatan bir takım. Ama takım dedik mi tümüyle takım yani. Hocasıyla malzemecisiyle. Galatasaray taraftarı onları çok sevdi, bağrına bastı.

Daha fazla uzatmanın manası yok, zira bu satır ve gibilerini defalarca bu sayfalarda yayınladık. Eminim bu yazıyı okuyan sadece Galatasaray taraftarları değil, tüm sporseverler Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na samimi bir biçimde saygı duyuyordur.

Şimdi değerli sporseverler, sevgili Galatasaraylılar bizi sonsuz mücadeleleri ve azimleri ile büyüleyen bu takımı sahiplenme zamanı. Çünkü meçhul kişiler, bu takımın yapı taşlarını oynatmaya çalışarak düzeni bozmak istiyorlar. Lütfen, sessiz kalmayın!
 
Dilara Endican'a "Neden maçlara gelmiyorsunuz, takımı sahipsiz bırakıyorsunuz?" diye sorulduğunda, cevabı "Önce siz gelin" olmuştu.

Engelsiz Aslanlar için deplasmanlar dahil herşeyi yapan o kişilere söylediği bu sözü unutamıyorum ben.

Kuvvetle muhtemel, yarın birgün takım 2.olsa, zaten kupa kaldıramayacağı için bırakır görevi sevgili ablamız.
 
Tekerlekli sandalye basketbol sporunda milli maçlar dönemi sona erdi Kulüpler ve oyuncular yeni sezon hazırlıklarına başlamak için yola koyuldu.

Bu her sene bu tarihler arasında yapılan normal bir olay.Ancak nedendir bilinmez bizim kulüpte hiç bir gelişme yok.Gelin incelemeye başlıyalım şu konuları.

Son zamanlarda Dilara Endican diye bir bayan şubenin başına geçti bilindiği üzere.Ve o geldiği süreden sonra şube büyük bir ivme ile aşağı sürüklenmeye başladı.Takımdan ayrılan tüm oyuncular ile yaptığımız sohbette de bunu ortaya sundular.Bu sene son olarak ta Avrupa Şampiyonluklarında büyük payları büyük olan Justin ve Haidari ve takımın Türkiye ligine ağırlığını koymasını sağlayan Ferit takımdan ayrıldı.Ferit hem de ezeli rakibimize gitti.

Bunun üzerine avrupalı dostlarla yaptığımız sohbetlerde inanılmaz isimlerle anlaştığımızı duymuştum.Kendileride bu transferlerin onaylandığını söylemişlerdir bana.İsimler Giden oyunculardan daha da büyüktü.

Bu transferler şuanda gerçekleşmiyor.Nedenide az parayla çok iş yapıyoruz fantazisi yüzünden.Önceki senelerde şube kendi gelirleri ile dönüyordu bildiğiniz üzere.Ama geçen sene hanım efendinin gelirlerin bir bölümüne el koyması bizim tüm dengemizide alt üst etti.Şuan 2-3 oyuncu ile sözleşme yapılmış.Sözleşmesi biten oyunculara ağırlık verilmemiş.Hocaya yeni sözleşme önerilmemiş.Akın ve Barışa alo denmemiş.

Birileri şubenin üstünden prim yaparken iyice oyun hamuruna dönüştürmüş olayı.İstediği gibi at koşturmaya başladılar.Bugün hoca ve ekibini kaybedersek başımıza gelecekleri biliyorsunuz.Normal basket takımlarından birinin hocasını takıma koyup bizi tamamen bitirecekler.2 sene sonrada tamamen kepenk kapatıp unutturacaklar bizi.

Galatasaray taraftarı.Biz bugün tepkimizi ortaya koymazsak 1-2 sene sonra gurur kaynağı bir takımımız olmayacak.Bu kulüpte çok vefasızlık örneği yaşadık.Ama biz taraftarlar olarak artık buna izin vermiyelim.Yapılacak her öneriyi değerlendirip en iyi şekilde takımımıza sahip çıkalım.Haydi uyanın.
 
benim anlamadığım şu, ben dilara endican diye birini tanımıyordum dana önce, kendisinin modacı falan olduğu yazıyor sağda solda.. basketbolla, tekerlekli sandalye basketbolu ile ilgisi nedir ? Birikimi nedir ? Şube yöneticliği yapmaya ehliyeti var mıdır ?
 
Birde şu var hoca şimdi yeter be dese avrupa da çağırmayacak takım yok.Umarım o duruma getirmemştir bayan onu.
 
Emre Yuksel' Alıntı:
benim anlamadığım şu, ben dilara endican diye birini tanımıyordum dana önce, kendisinin modacı falan olduğu yazıyor sağda solda.. basketbolla, tekerlekli sandalye basketbolu ile ilgisi nedir ? Birikimi nedir ? Şube yöneticliği yapmaya ehliyeti var mıdır ?


Bende bunu anlamıyorum abi.
Bu Bayan Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımının Sosyal Konuları için göreve getirildiğini ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını biliyorken bu derece takımdaki transferlerden, tekerlekli basketbol oyuncularından ne anlar ki ?

Yani burada suçlanması gereken bu bayan mı bu bayanın ne sıfatla orada olduğunu anlatmayan yönetim mi ?
 
Dünya Şampiyonu olurken güzeldi. Havalanında poz vermek, zerre emeğin olmayan kupayı kaldırmak...

İki sezon önce Dünya Şampiyonluğu´nu kazanacağımıza tereddüt etmezken bu sezon acaba Beşiktaş rakibimiz olur mu diyoruz. Elbette rekabet güzeldir ama rakibinin senin seviyene gelmesi halinde. Sen seviyeni düşürdüğün zaman pek bir kıymeti kalmıyor o ezeli rekabetin...

Ve Engelsiz Aslanlar´ın son günlerde yaşadığı sıkıntıları duydukça, bir şubenin doğumundan yetişkin hale gelmesine kadar büyük emek harcayan isimlerin şubeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını gördükçe içim daralıyor. Eğer Sedat Hoca şu takımın kuruluşundan bugüne kadarki aşamalarında yer almasa çoktan çekip giderdi ama bir baba oğul ilişkisi olunca işin içinde... Sedat Hoca gidince takımın sadece hocası gitmiş olmuyor, vizyonu da gidiyor.

Ey ahali! Duyduk duymadık demeyin! Gurur duyduğunuz takım birilerinin kaprisine kurban gidecek.

Sessiz kalmayın!
 
serdarmengi' Alıntı:
Kendileri Adnan Polat'ın kankası olurlar. Hava atmak çok iş yapmak yok.

ben adnan polat'ı hiç anlamadım ki zaten.. o kadar seviyorsa arkadaşı, alsın polat holding'de değerlendirsin.. ama yok.. orası gerçek dünya.. koskoca holdingte işten anlamayan, fazladan bir adam çalıştırılmaz, galatasaray spor kulübünde, başkanın babasının kulübüymüş gibi çalıştırılır..

adnan polat'ı seven bir taraftarım genel anlamda ama bir kavram karmaşası yaşanıyor.. birisi başkana hatırlatmalı.. baba malı olan polat holding, olmayan kulüp.. adnan sezgin ve dilara endican gibi tartışılır isimlerle neden taraftarı üzüyor, anlamıyorum.. o arkadaşları bir zahmet holdingde değerlendirelim.
 
Resmi sitede "Engelli Araçları Yerlerine Teslim Edildi" başlıklı haberi okudum ve gurur duydum kulübümle. Yalnız bizim maçlarda görünmeyen şube başkanı Dilara Endican kameraların ve başkanın geleceğini duyunca soluğu Zincirlikuyu Tofaş´da almış.

Maçlara gelmesi için pankart yapılan, buna rağmen gelmeyen şube başkanının bu davranışına şaşırdık mı?

Yalnız şaşırdım, taraftarın şubeye sahip çıkmamasına. Kendinizi de, tepkinizi de küçümsemeyin. Tepki koyarsanız yaşanacak olumsuz gelişmelerin önüne geçebilirsiniz. Aksi halde şubeyi sahipsiz sananlar, istediği gibi at oynatır.
 
Bence bu taraftara bu şube bile bu kadar başarı bile çok. Kıytırıktan bir fenerbahçe maçı bile olsa kimbilir bu konu başlığı nerele3rdeydi. valla ilgimizi ço9k güzel bir şekilde belli ediyoruz.
 
Sessiz kalmayalım tabiki ama sesimizi nasıl duyuracağız? Forumdaki tepki tabiki etkili oluyordur ancak bir kampanya başlatılabilir. En basitinden topluca kulübü mail yağmuruna tutabiliriz, imkanı olanlar faks çekebilir vs vs... Toplu hareket edilirse kesinlikle istediğimiz sonuca ulaşırız diye düşünüyorum.
 
İnternet'te protestoda bir yere kadar sonuç verir. Daha fazlası için fiili protesto da yapılabilir belirlenecek herhangi bir noktada.

Susmuyoruz yeter ulan...
 
Aslında sezonun son maçlarında salonda protestomuzu yapmıştık ama tabi canlı yayın veya gazeteciler olmadığı için pek yankı bulmadı hali ile. Fakat böyle devam ederse bizim de sesimiz daha gür çıkar kimsenin şüphesi olmasın.

Biz Sedat hocamızı sokakta bulmadık kolay kolay yedirtirmiyiz.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Aslında sezonun son maçlarında salonda protestomuzu yapmıştık ama tabi canlı yayın veya gazeteciler olmadığı için pek yankı bulmadı hali ile. Fakat böyle devam ederse bizim de sesimiz daha gür çıkar kimsenin şüphesi olmasın.

Biz Sedat hocamızı sokakta bulmadık kolay kolay yedirtirmiyiz.
canlı yayın olmuştu bildiğim kadarıyla ? ama gazetede yer bulmadı malesef ..
 
Bu iş daha fazla büyümeden tepkimizi koyalım. Ortak bir metin hazırlayalım, kulübü faks, e-mail bombardımanına tutalım.

Okudukça kan beynime sıçradı, yazıklar olsun. Şubenin bütçesi ne ki daha hala kısıntıya gidiliyor, paralarına el konuyor?
 
Evet ne yapalim? Ben elimden gelen destegi vermeye hazirim. Aslinda fan page biraz ilgilense sorunlar hemen cözülür de onlarin amatör branslara bakis acisi kötü bile diyemiyorum, cünkü yok, amatör branslara bakmiyorlar. Benim 38 bin kisilik bir sayfam var oradan da birseyler paylasabilirim eger bir fikri olan varsa.
 

Üst