• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Şike Operasyonu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Murat Temur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:30
Sevgili Onur,
Öncelikle uygun zamanda görüşelim derim. :)

Burada bir ayrıntıyı atlamamak gerekiyor. Spor hukuku ve normal hukuk farklı işler. Tabii ki sonuçta yasalar herşeyden üstündür ve bir ülkede mahkemenin verdiği karar uygulanacaktır. Ancak spor hukukunda 'uluslararası hukuk' da devreye giriyor. "Ben hele şu davayı bir sonuçlandırayım, kararları sonrasında alayım" dersen, UEFA da, "sen hele bir kararları al, ben de seni Avrupa kupalarına, dünya kupasına vs. o karardan sonra alayım" der. Juventus'un davasının hala devam ettiğini düşünürsek kendi iç hukukumuzun karar almasının beklenemeyeceği açık. Benim anlayamadığım Fenerbahçe, bu kadar belgeden sonra hala nasıl ligde oynayacak? Bunu Fenerbahçeliler ve futbol camiası nasıl sindirebilecek? Pek çok şehirde pek çok olay çıkacak. Süreç bu kadar uzatılacak bir süreç değil. Şikeye ve teşvike teşebbüs de suç artık. Zaten adamların telefon konuşmaları kopuk kopuk. Belli ki şifreli konuşuluyor. İnsan hiç telefonla konuşurken sürekli 'o iş öyle, o öyle oldu' gibi laflar eder mi? Belli ki yüzyüze başka şeyler konuşulmuş, sonra o konuşulanlar teyid ediliyor. Ah davayı bana vereceklerdi ki :)))

Konyalı Recep'in olayı farklı bu olay çok farklı bana göre tahkim geri döndüremez bu işi. Şike'nin varlığına mahkeme karar vermez asıl karar vermesi gereken TFF dir neden disiplin kurulun var o zaman demezler mi? Belgeler gelmiş bu işin kanaatı olmaz belgeler açıksa mahkememeyi beklemek şike yapan takıma açıkça çıkar sağlamak olur. Ama Gerçeker'den herşey beklenir. Adam herşeye muhalif sonuçta

Sevgili Onur,

Burada bir ayrıntıyı atlamamak gerekiyor. Spor hukuku ve normal hukuk farklı işler. Tabii ki sonuçta yasalar herşeyden üstündür ve bir ülkede mahkemenin verdiği karar uygulanacaktır. Ancak spor hukukunda 'uluslararası hukuk' da devreye giriyor. "Ben hele şu davayı bir sonuçlandırayım, kararları sonrasında alayım" dersen, UEFA da, "sen hele bir kararları al, ben de seni Avrupa kupalarına, dünya kupasına vs. o karardan sonra alayım" der. Juventus'un davasının hala devam ettiğini düşünürsek kendi iç hukukumuzun karar almasının beklenemeyeceği açık. Benim anlayamadığım Fenerbahçe, bu kadar belgeden sonra hala nasıl ligde oynayacak? Bunu Fenerbahçeliler ve futbol camiası nasıl sindirebilecek? Pek çok şehirde pek çok olay çıkacak. Süreç bu kadar uzatılacak bir süreç değil. Şikeye ve teşvike teşebbüs de suç artık. Zaten adamların telefon konuşmaları kopuk kopuk. Belli ki şifreli konuşuluyor. İnsan hiç telefonla konuşurken sürekli 'o iş öyle, o öyle oldu' gibi laflar eder mi? Belli ki yüzyüze başka şeyler konuşulmuş, sonra o konuşulanlar teyid ediliyor. Ah davayı bana vereceklerdi ki :)))

Malesef Türkiyede hukuk birilerinin işine nasıl gelirse öyle işliyo o yüzden rahat olun fener bu işden yırtar

Bu işten de sıyıracaklar yani çok güzel çok .

Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz, cezaları sonra vereceğiz diyemezler. O zaman sorarlar ligi 1 ay niye erteledin diye!

Deliller ellerinde olduğuna göre mutlaka karar alacaklar ve en büyük ceza Fenere gelecektir. Bunun üstünü kapatmaya çalışıp inceledik birşey yokmuş diyemezler. Evet şike var ama küme düşürmüyoruz derlerse UEFA var karşılarında. Herşeye rağmen düşmezlerse de bundan sonraki her sene adamların gözlerinin içine baka baka şikeci der, dalgamızı geçeriz.

O yüzden biz Galatasaraylılar gerilmeyelim boşuna düşecekler, yırtacaklar vs diye. Adamlar gerilsin.

Ama düşecekler bence, düşmeliler :D

Ligi bosuna ertelemediler, lig baslamadan kesin bir karar çikar.

Eryaman´a taşınman bu yönden iyi olmadı, arayı bayağı uzattık. : ) Tez zamanda (bir pazar günü) buluşmak lazım.

Konuya gelecek olursam, kuralların çok açık olduğunu ve "kalın kitap"ta neler yazdığını biliyorum ama ilerde hayal kırıklığına uğramamak için burası Türkiye diyorum zaman zaman. Zaten tek güvencem UEFA, yoksa bu Federasyon Fener´i değil küme düşürmek, itibarı zedelendi diyerek onlara tazminat bile ödemeye kalkar.

Süper Lig´in marka değerine dem vuruyorlardı geçen sezon, görürüz yakında marka değerini yükseltmek mi istiyorlar yoksa dibe vurdurmak mı?

Sevgili Onur,

Fenerbahçeli Emre Belözoğu, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek için Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.

Türkiyede bir pislik olacak ve içinde emre b. olmayacak..Gözümüz yollarda kalmıştı

Kaan Söylemezoğlu, Ekrem Okumuş, Emre B. Adliye'ye sevk edilmiş.

Aziz Yıldırımla Sinan Engin'in ahbap çavuşluğu ortaya döküldüğüne göre 2003-2004 incelensin bir zahmet.Hani Aziz Yıldırım'ın saha dışında şampiyonluk kazandığı için övündüğü,Lucescu'nun 'Çavuşesku dönemi Romanyasında bile futbol bu kadar kirli değildi' diyerek Türkiye defterini kapattığı sezon.

Şike soruşturması kapsamında Galatasaray Futbol Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ve Türk Telekom Arena Stadyumu'nda arama yapıldı

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

"Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir."

Galatasaray Spor Kulübü

YÖNETİCİ SEDAT DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan aramalarla ilgili şöyle bir açıklama yaptı: "Güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a bir davet geldi. Sayın Tulun, Arena'dayken, Florya'ya geldi. Bülent Tulun hakkında gözaltı kararı yoktur. Tamamen tanık sıfatıyla ifade veriyor.

2007 tarihine ait bir belgeyle ilgili, güvenlik güçlerine bilgi veriyor. Galatasaray Kulübü olarak, güvenlik güçlerine yardımcı oluyoruz. Bir arama emri olmamasına rağmen, güvenlik güçlerini TT Arena'ya davet ettik.

Bülent Tulun tarafından yazılmış bir belge var. Tamamen bilgisine başvuruluyor ve tanık sıfatıyla"

ve beklenen ziyaret gerçekleşti
fenerli arkadaşlar umutlanmasın buradan hiç birşey çıkmayacak bizlerde temizliğimiz ıspatlanmış bir şekilde daha rahat dalgamıza bakabileceğiz :)

Denizli maçında teşfik primi ile ilgili aramalar yapılmış o dönemde suç değildi ki ? Adnan Sezgin İstanbul başkanıyken 400milyar teşfik primi aldıklarını fb den açıklamıştı ne oldu söndü anlamış değilim o dönemde yasak olmayan bir şey neden kanun çıkınca ceza alınacak hale geliyor . Amaçları belli Fb yi küme düşürmeyecekler bakın konuşmayın sizi de küme düşürmedik demeye çalışıyorlar uğraşmayın yemezler biraz daha uğraşın 1922 yılında filanda teşfik primi vermişizdir bir gazeteci yazar verin cezaları .

Eğer böyle bi'şey yapılmışsa -ki ihtimal vermiyorum- küme düşürsünler, yapanlara da en ağır cezalar verilsin. Kimse Galatasaray'dan büyük değil. Yok eğer böyle bir olay yoksa bunu haber yapan şikede en büyük dalga diyen şikenin Florya ayağı diyen gazetelere medya kuruluşlarına en sert yaptırımlar uygulansın.

Ya arkadas mantiga bakarmisin baskani tehdit eden adam su an ki baskanin yardimcisi rolunde kulupte bu nasil bir zihniyet ya kulubu zor duruma birakacak belgeler varmis elinde acaba Bulent Tulun Fenerbahceli mi ne bicim bir is tir

14 Nisan dan önceki tarihlerde istediklerini iddia etsinler hiç bir değeri yok yasaya göre.Geçerli olsa bile zerre kadar şüphe etmiyorum kulüpten.Hala utanmadan Denizli diyorlar.Ayıp gerçekten o 16 dk yı yaşayan çeken sanki biz değiliz.Fb tarihinin en çok kollandığı sezondur o yıl.Sen bizim kocaman gururumuzsun dedikleri Aykut bakın bakalım ne demiş fb-konya maçından sonra,niye mesleği bırakma kararı almış.Hatta rahmetli Canaydın sezon içinde fb lehine verilen yanlı kararlardan oluşan bir video hazırlatıp basın toplantısı bile yapmıştı.Her şeye rağmen Bülent Tulun ve Galatasray a karşı teşvik primi alan bir güzel o paraları yiyen Adnan Sezgin e hiç güvenmiyorum.Ömürleri boyunca bir daha bu camiaya atamazlar inşallah.

Ali Dürüst:'Bahsedilen evrak bulundu..Yanlış bir anlaşılma olmuş..Emniyete teslim ettik..Teşvikle ilgili en ufak soru sorulmadı'

Durum anlaşılmıştır. Artık sıra yönetimde, bizi bu işe çekmeye çalışanlara, şike damgası vurmaya çalışanlara en sert yaptırım uygulanmalıdır.

Gereken açıklama yapılmıştır artık.
FB´li arkadaşlar Aziz Yıldırım tişörtlerine sarılıp ağlamaya kaldıkları yerden devam edebilirler.

Geri