Bizde bu tüzük varken büyük sponsor hayal ötesi. Kulübe üye olurken bile liseli olmayana uygulanan akla hayale gelmez zorlukları ve üyelik aidatları arasındaki uçurumu gören hangi iş adamı gidip bu kulübe üye olur? Tabi kendisi de liseli değilse. Eğri oturup doğru konuşalım bu kulübün bu rezil mali durumunun müsebbibi de liselilerdir. Kimse liseye rağmen seçim kazanamaz Galatasaray'da. Ee o zaman kim gelir para verir? Hem eşek yüküyle para ver hem de milletin ağız kokusunu çek. Galatasaray'ın acilen bu tüzüğü değiştirmesi gerek yoksa lise tayfası kendi arasında "körler sağırlar birbirini ağırlar" misali devam ederse ciddi bir kopma yaşanacak. Sportif başarısı olmayan kulübü kim ne yapsın? Unutulmasın Galatasaray'ın büyüklüğü liseden gelmiyor. Bu camianın milyonlarca taraftarından geliyor. Bugün bu destek olmasa lisenin Saint Joseph'ten veya Robert Kolej'den hiçbir farkı kalmaz. Unutulur gider. Ve en acı olan da şu ki "Lisenin özellikle belirli yaş üzeri grubu megalomanlık derecesinde kibirli, herşeyi ben biliyorum zannediyorlar ve kimsenin görüşüne de saygı duymuyorlar. Kulüpten dünya kadar para kaldırıp hiçbir iş yapmadan ortalıkta gezinen, bizlerin parasıyla yaptığı transferler sayesinde böbürlenen bu tayfadan artık iyice midem bulanıyor.
ÜYE GİRİŞ ÜCRETLERİ
Galatasaray Lisesi Mezunları 600 TL,
Aile Bireyleri 2.500 TL;
Bu Kategoriler Dışındaki Müracaatlar 10.000 TL,
Sporculuktan Üye Olanlar 1.250 TL.
ÜYELİK KOŞULLARI
Üyelik Koşulları GSK Tüzüğünde şu şekilde belirtilmiştir:
ÜYELİK TÜRLERİ
MADDE 6: Kulübün iki tür üyesi vardır:
6.1) Üye
6.2) Onursal üye
ÜYE OLMA KOŞULLARI
MADDE 7: Kulübe üye olabilmek için adayın Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu'na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması; Sicil Kurulu tarafından üyeliğe alınmasının önerilmesi; Yönetim Kurulunca kabul kararının alınması zorunludur.
Ayrıca, üye olmak için başvuruda bulunan kişilerin aşağıda belirtilen gruplardan birine dahil olmaları da zorunludur.
A Grubu - Galatasaray Lisesi'nde en az iki yıl okumuş olanlar.
B Grubu- Kulüp Başkanının önerisi ile takvim yılı başına en fazla 15 (on beş) kişi, başka bir kayıt aranmaksızın üye olabilir.
C Grubu- En az 5 (beş) yıl süre ile amatör veya profesyonel olarak Kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını Kulüpte tamamlamış, bu hususu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 (beş) yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular. (Kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular Yönetim Kurulu kararı ile spor yaşamını Kulüpte tamamlamış olma koşulundan muaf tutulabilirler)
D Grubu- En az 5 (beş) yıllık üyelerin çocukları ve eşleri.
E Grubu- Yukarıdaki grupların dışında kalanlar.