Spirou Charleroi: 64 - Galatasaray CC: 62

Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":1copanh0]Emir Kalyoncu biraz soluk al bence.

Hocam cok sinirliyim su an..Hani kime hangi oyuncuya kizacagimi bilemiyorum..Bu maci bir kaza olarak degerlendirmemiz mumkun degil..Efes macida ayni sekilde..Efes macindada gercek oyunumuzu oynayamadik...Bir oyuncunun yoklugu ile bu kadar degismemeliyiz..[/quote:1copanh0]
hanzevast ın yendiği takımı yenemeyince kim sinir olmaz ki haklısın (bende senin kadar sinirliyim , ağlamak istiyorum)
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

Ben pek yazmayı sevmem ama elimden geldiğince forumu takip etmeye çalışırım...Yazılanları görünce dayanamadım.Evet haklı serzenişleri olabilir arkadaşların ama unuttuğumuz bişeyler var gibi geliyor bana takımımız ligde iyidir veya kötüdür ama ilk yarının LİDER'i dir.Kadro,bütçe,tecrübe,destek...Bu saydıklarıma baktığınızda sizce liderlik çok önemli bir başarı deil mi? VE unuttuğumuz bişey daha: Takım olarak 20 yıldır ilk kez katılıoruz avrupaya geçen sene ülkerle birleşmesine rağmen fülker olan takıma bir bakın takım neredeyse tamamen ülkerden kuruluydu ligde efes'i süpürdüler ama avrupada ne yaptılar?Avrupada tecrübe çok önemli maç kaybetsek bile takım olarak bişeyler kazanıyoruz.
Herkesin bu takımı çok sevdiğini ve ii niyetli olduğunu düşünüyorum okuduklarımda ama iki maç yüzünden ne olur şu takımın hakkını yemeyelim...
Saygılar...
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

ibrahim cengiz' Alıntı:
bu takıma transfer şart .çıkaralım artık pembe gözlükleri ,burada her oyuncu eleştirilebilir ve yetersizde bulunabilir.maç içerisinde bu kadar basit hatalar yapılmaz ki çoğu maçta yapılıyor bu basit hatalar.çoğu maçta belki çok iyi savunma yapıyoruz ama üretkenlik konusunda çok fazla sıkıntımız olduğunu düşünüyorum .özellikle bireysel anlamda takımda takım kötü gittiğinde sazı eline alıcak güvenilir bir üretken oyuncu yok bu takımda.ısrarla söylüyorum sene başı yabancı oyuncu seçimleri daha iyi, kaliteli olabilirdi.cemal nalga maç içerisinde çok fazla hata yapıyor.tamam çok fazla mücadele ediyor çok genç iyide galatasaraylı olabilir ama olmuyor işte zorlamanın anlamı yok.özellikle bu maçta cüneytin güzel asistleri dışında yerli oyuncuların gerçi çoğu maçta hem savunmada hem hücumda çok az katkı yapması takımımzın eksiğk olan yönleridir .bu takımın basketbolda büyük olabilmesi için oyuncu seçimlerini daha dikkatli ve mantıklı yapması gerekiyor.takım iyi giderkende şartlara bakıp gerçekleri görmek gerekiyor.
Testi kırılmadan yol göstermek güzel ama 10 gün önce bu testi çok sağlam deyip testi iki duvara çarpıp biraz zarar görünce; bu testiden bir yol olmaz tez zamanda değiştirmek gerek bu testiyi demenin mantığını çözemedim.
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

Olur böyle form durumunda ara sıra aşağıya doğru inişler. Mühim olan bunun kısa sürmesi. Ayrıca Dee yi Mitchell la kıyaslayan arkadaşlar, sanırım geçen sene oyun kurucumuzun sayı atamadan bitirdiği maçları unuttular.
Yola devam ASLAN lar.
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

maç bittiğinde adeta dayak yemiş gibiydim. acaip sıkıntılı bir maçtı. çember döven üçlükler,kaçan serbest atışlar,kaçan turnikeler,smaçlar,bomboş atışlar ve 62 sayıda kalan bir takım. açıkçası böyle kötü bi takıma 2 maçıda hediye etmemiz çok sinir bozucu,adamlar maçı kazanmamak için elinden geleni yaptı ama biz daha cömerttik bu gece. sonuçta bu telafisi olan bir maç,moralleri fazla düşürmemek lazım uleb için ama asıl korkum efes maçının bir düşüşün başlangıcı olması. bu sezon ilk defa iki maç üst üste kaybettik yanılmıyorsam,umarım burada kalır zira oyuncuların yüzlerinde bi afallama görüyorum.
murat hocanın biran önce takımı toparlaması lazım.
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

daha 15dk önce geldim eve, yorumlari okudumda kötü oynamisiz, valla bu takima 2.defa yenilmemize sinirlendim...maci izlemedim acikcasi tribünde görevimizi yapmaya calistik...
dünyada GS tribünlerinin TEK taraftar grubu ultrAslan...
Not: Biber gazi oley
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

1) Maçın başını sinemaskop, sonrasını da Hülya Avşar şov gibi yanlardan basık izledik, rezillikti..
2) Belçika gibi basketbol olmayan bir ülkenin takımına iki kere yenilmemiz çok üzücü..
3) Hüseyin ve Tufan ın yokluğu çok belli olmaya başladı..
4) Cemal smaç kaçırmaya devam ediyor.. 3 maç üst üste smaç kaçırmak da bir başarı..Hep de en kritik yerde..
5) Kötü savunma yapmadık ama hiç hücum edemedik..
6) Hakemlerin basketbolla alakası yoktu bana göre..Çalınmayan stepsler, yanlış sportmenlik dışı fauller verilmeyen 3 saniyeler..
7) Murat Özyer her maça farklı ve çok dar bir rotasyonla çıkıyor.. Murat bir maç 35 dakika oynuyor, bir maç hiç yok..Erdem ve Fatih zaten unutuldu. Şu anda Cenk ne yapıyorsa bence Erdem aynısını yapar.. Amaç Cenk i yeniden havaya sokmak, kazanmaksa bilemem ama Türk basketbolunu Türkiye Milli takımınının coachu düşünmezken, biz neden kendimizi yakalım ki.. Adam almış sloven gençleri, oynuyor.. Biz Cenk patlayacak diye paralanıyoruz..Ayrıca Cemal ne yapıyorsa, Fatih onları kötü oynarken yapar..

8) Yedek pivot şart gibi..
9) Seyircimiz güzel görünüyordu..
10) Maçın tek keyfi Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ un anlatımları, esprileri oldu..

Not: Beşiktaş yine balla da olsa kazandı.. Namağluplar.. Tebrik.. Yalnız Telekom-Badalona maçı müthişti.. Rick Rubio ile El Amin resmen düello yaptılar.. El Amin ikinci yarı tek başına hücum etti.. Ne attıysa soktu.. Canı isteyince oluyor.. Ricky Rubio sadece İspanya basketbolunun değil, Avrupa basketbolunun en büyük oyuncusu olacak.. Bu kesin.. Yanlış yola sapmazsa, psikolojik olarak kopmazsa, bizim Cenk gibi basketbol oynayacağına koluna dövme yaptırmakla uğraşan, Fatih gibi sürekli saç şeklini değiştirenlerden olmazsa , en iyisi olacak.. Baştan aşağı fundemental.. Yanlış veya eksik yaptığı hiç bir şey yok.. Tek eksiği tecrübe.. O açık da hızla kapanıyor..
 
Emre Bey,ben de sizi yazınızdan dolayı tebrik ederim.Güzel bir yazıda olan biten herşeyi anlatmışsınız.Belçika'da ki salonu ve taraftarı çok beğendim.Benim anlayamadığım noktalardan biri neden dar bir rotasyonda oynadık dün?
Maçı 64 -62 kaybettik.İyi savunma yapıyoruz.Rakibi 64 sayıda tuttuk,ama yenildik.Hüseyin'in eksikliğini dün gerçekten çok ama çok hissettik.Çok şükür dönüyor Hüseyin,10 gün sonra,ama takıma ısınması Casa Ted maçını bulur.
Hakemler,maçı tekrar tekrar izlesin bence.Maçı nasıl katlettiklerini görsünler.
Dee Brown,son saniyede üç serbest atış atacağı zaman,ben üçünü de sokabileceğini düşünmemiştim ki öyle de oldu zaten.(Bunu kendi ligimizde de gördük.Sanırım bizim potalara alışamadı daha)
Forumda ki hava değişmesin.Bu takım ,makine değil.Her zaman yenecegiz diye birşey de yok.Basketbol böyle bir oyun işte.Girona'yı yenmek var,Charleroi'ye de kaybetmek de.
Yiğiter Uluğ ve Murat Murathanoğlu'ndan maç dinlemek enfes...
 
Re: Spirou Charleroi - GALATASARAY CAFE CROWN

Onur Yavuz' Alıntı:
Testi kırılmadan yol göstermek güzel ama 10 gün önce bu testi çok sağlam deyip testi iki duvara çarpıp biraz zarar görünce; bu testiden bir yol olmaz tez zamanda değiştirmek gerek bu testiyi demenin mantığını çözemedim.

onur bey,

dikkat ediyosanız takımın basarısıyla es düzeyde bi çok yeni kullanıcı ortaya çıkmaya başladı forumda. bunların çogunun mesaj sayısı henüz "1". ama bakarsanız hepsinde ortak tema ya transfer şart oluyo ya da bu takım yetersiz. ben bu tip mesajlara maalesef iyi niyetli mesajlar olarak bakamıyorum.

kızmaya gerek yok. 10 sene sonra ilk defa avrupada oynayan, hem de avrupa basketboluna bu kadar yabancı iki oyuncuyla böyle maglubiyetleri yaşıycaz. daha iki sene önce play-out oynayan takımdan kimse bu sene uleb cup ı almasını beklemesin.
 
067.jpg
 
Takımda topyekün bir düşüş var yerlisinden yabancısına herkes özgüvenini kaybetmiş bir şekilde oynadı 2 maçtada...
M.Hoca eminim gerekli önlemleri alacaktır ve takımı tekrar ayağa kaldıracaktır, yabancı transferininde 5 numaraya şart olduğunu gördük Riddick gibi sıradan sadece blok yapabilen bir uzun bile resmen pota altında ezdi bizi!!!!
Cenki inşallah kazanacağız ama başabaş giden maçlarda yükü kaldıramıyor Erdemdende katkı almak zorundayız kısaca!!!
Owens gözü kapalı soktuğu şutları sokamıyor 2 maçtır bu düşüşün sebepleri araştırılıp gerekli önlemleri almalıyız!!!
Dee geldiğinde daha iyi oynuyordu bence gerileme var kendisinde.
Gaines ona nazar değmesin pota altında savaşıyor biraz şutu olsa tam süper olacak ama....
Ve...Hite inanamıyorum kesinlikle muhteşem bir oyuncu olacak ama hala beklediğim sıçramayı yapamadı Hocamızın biraz daha ona güvenmesi ve onun üzerine oyun kurması gerektiğine inanıyorum.
Cüneyt kaptanın bu kadar kötü şut attığını daha önce hiç görmemiştim ama bu kötü şutları yaptığı mükemmel asistlerle affetirdi bence...
Cemal bence her maç daha iyi olacak gibi birde her maç bir smaç kaçırmasa.

Umarım Banviti yenerek bu düşüş dönemini kısa tutarız....

Son sözüm ultrAslan Avrupaya gerçekten mükemmel destek verdiler ellerine sağlık!!!
 
ben hayatımda bu kadar şerefsiz hakem triosu görmedim valla..zorla maç nası satılır , nası ev sahibi kollanır 40 dk üşenmeden gösterdiler tebrik etmek lazım valla kendilerini..takımda düşüş yok aslında tek fark takım hala Hüseyin varmış gibi oynuyor buna çare bulması lazım hocanın ama bulacağı yok pek..ayrıca Murat hoca'nın bi anca şu Cüneyt , Dee , Hite tarzı 3 guardla oynama fantazisinden vazgeçmesi lazım , orda Cenk var Erdem gibi oyuncular varken takımı bu kadar kısaltmanın bi anlamı yok..adamlar alıp alıp attı keza hücumda Hite'ı tutan adam kendisinden 20 cm uzun nası şut atıcak bu adam atıyo ama atarken 2 metre sıçrıyo herif..
Banvit maçında farklı rotasyonlara girmesi lazım hocanın yine Hüseyin sahadaymış gibi oynarsak çok zor geçer maç..
 
şunu unutmayalım,charleroi bu yıl uleb cup ın en iyi takımlarından biri..yenilgi normal bence...iki maçta da kalitelerini ortaya koydular..
 
herkese mebalar,
basketebolda herkesin bildigi gibi başarı bir anda gelmiyor ama yinede o kimya yı yakalayabilmek için bile kaliteli bir takım kurmak gereklidir. Bu senenin takımı galatasaray adına kazanmayı ögrenecek ve galatsarayın agırlıgını hissedecek bir takım oılması gerekiyor bu da bir sürectir, bu sure içinde takımı ilerletecek vites artıracak ciddi yabnaclıra ihtiyacdır. Yoksa hep ortanın üstünde yeralack bir takım oluruz.
 
Bence,

Yenildiğimiz her iki maçta bizim için iyi birer ders olmuştur. tabi değerlendirebilirsek.

Forumdaki renkdaşlarımın aşağı yukarı hepsinin hemfikir olduğu gerçek Hüseyinin olmadığı zaman işimizin çok zor olduğudur. bunu biz rahatlıkla görüyorsak hocamız daha maçlar oynanmadan görmüştür.
gerekeni yapacaktır.transfer yapmasa bile oyun tarzında değişikliğe gidecektir. bundan eminim.

Owens'ın hatası, Hüseyinin olmayışına bağlı olarak, sorumluluk almaya çalışarak, içeriyi gerektiğinden fazla zorlaması, yetersiz kalıp, yapmak istediklerini yapamaması ve sinirlenmesidir.dikkat ederseniz maçta her kötü hucumundan sonra inanılmaz üzgün bir yüzle hocamıza bakmıştır. ve takım için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. yaptığı zamanlar ne olduğunuda hep birlikte gördük.

Gaines, adamım, hernekadar kimilerine göre şutu olmayışından, faul atışına kadar yeterli görülmüyorsada, takımımızın sezon başından beri en istikrarlı oyuncusudur.tam bir savaşçı gibi kanın son damlasına kadar savaşıyor. inşallah nazar değmez.

Dee, tam takım oyuncusu ,duygusal ama cesur. dün akşam devlerin üzerine bile tabiri caizse kafa göz gitti. üstlerinden turnike bıraktı. henüz bir şut istikrarı yok. serbest atışlarda da yeterince soğukkanlı olamadı. ama çok üzüldüğü bir gerçek. takımını yönetmeye devam etse yeter.

Hıte, naçizane fikrim takımızda olduğu sürece el üstünden şut atması yasaklanmalı, boş kaldığında can yakıcı, savunmada gayet iyi maçın bir bölümünde tremmel dardeni sahadan sildi. daha çok defansif oynamalı.

Cenk, takımı hissetmiyor. böyleliklede hiçbir şey yapamıyor. kafası başka yerde. bu şekilde yaralı olabileceğini zannetmiyorum.

Cüneyt, asisstleri mükemmel, şutları hayalkırıklığıydı.

Cemal, evet smaç kaçırdı, kaçırıyor. ama dün akşam bastıda. sadece yapamadıklarını görmemeliyiz. bana serbest atışlarda çok başarılı olacak gibi geldi mesela. buda birşeydir enazından.gayet rahat atıyor.

Murat,Erdem,Fatih dün akşam göremedik. ama onlarda sonuçta bizim oyuncularımız. para alıp yatmak onlarında hoşuna gitmiyordur eminim. fatih ve erdemden savunmada ,murattan hucumda birşeyler beklemeliyiz. yani yapabileceklerini.

Murat hocamız sanki epeyce stres yüklüydü gibi geldi bana. sakız çiğneyişi oldukça enteresandı.

Efes ve Charleroi' nın verdiği sıkıntıdan dolayı birşeyler karaladım. sonra gereksiz olduğunu düşündüm, sonra ulan bu kadar yazdım bari asayım yazıyı dedim.falan filan işte.

saçmalamışsam söyleyin, doğrusunu kabul ederim. ne yapıyım aşk işte. sevdiğim beni üzdü biraz son iki maçta.
 
Avrupa'daki her mağlubiyet son derece normaldir şu takımla.

Dee,Hite zaten sudan çıkmış balık gibiler farkındaysanız.
Gaines-Owens sadece daha iyi performans göstermesi gerekiyoro nlarda Hüseyin varken son derece iyi oynuyorlar zaten.5 numara olmadan 4 numara napabilirki bir düşünün.
Yerliler ise zaten bir acaipler bu sene.Tufanın acil dönmesi gerekiyor.Takıma hırs ve mücadele verecek isim gerekiyor böyle sıkışan yerlerde.

Kaybettiğimiz bir şey yok.Özgüven kaybolmasın sadece.Ama maşallah herkesin bütün güveni gitmiş.Ne diyelim beklemediğimiz bir şey değildi bu.Zamanın güzel bir sözü vardı. "Tatlı su Galatasaraylılarından korkacaksın" Hala 4 sene ve UEFA kupasının verdiği Galatasaray bilinci yüzünden bu haldeyiz.
 
Mağlubiyeti bekliyordum ama maçı veriş şeklimiz çok acı oldu.Gece gece pis oturdu...
Dee'nin faullerindeki sıkıntıyı Hanzevast maçında konuşmuştuk Gökçe'ye.Bence bu noktada ona yüklenebiliriz.Kendini geliştirmiyor çünkü.
Efes maçından pek bir farkımız yoktu.Teknik anlamda daha değişik şeyler yazmak zor.Takım olarak düşüşteyiz,şu ana kadar bir kayıp yok ama böyle gitmemeli.
Charleroi'ye 2 kere yenilmemize fazla takılmayalım,şartlar 2 maçta da kazanmalarına uygundu ve bunu değerlendirerek kazandılar.ULEB'de kalıcı olursak elbet eşleşiriz yine.
56-51'den sonra saçmalamasak veya Dee'nin şutu girse yine alıyorduk maçı.Hiçbir kaybımız yok gruba bakınca.Asesoft'a yenilmek gibi garip işlere girmezsek Hemofarm maçı final.Orada kazanırsak 2 bitiriyoruz.Dün kazansak da farklı birşey olmayacaktı.
En çok giden taraftara üzüldüm.Normalde fazla takmamak gerekiyor bir kaybımız olmadığı için.Ama 10 yıl sonra Avrupaya gidince her takımı yenmek istiyor insan.
 
Onur UNCU' Alıntı:
Dee'nin faullerindeki sıkıntıyı Hanzevast maçında konuşmuştuk Gökçe'ye.Bence bu noktada ona yüklenebiliriz.Kendini geliştirmiyor çünkü.

Blogunda serbest atış ve şut çalıştığını yazmış.Üzerinde çalışıyor anlaşılan;nacak açıkçası bend e bir tanesi kesin kaçar diye düşündüm maçta.Gerçi bu tarz durumlarda karamasarlığa kapılan bir insanım Dee ile alakası yok pek.
 
aslında o şartlar altında faul kaçırdığı için dee browna kızmamak lazım steve nash bile faul kaçırabiliyor...fakat dee brownun bariz bi zaafı var bu faullerde...chris owenstada bariz bi düşüş var...takımda 20/4 üçlük atınca malubiyet normal ama 6 sayı geriden maçı kazanabilecekken vermek kötü oldu...gece rüyama girdi resmen
 

Üst