Spirou Charleroi: 64 - Galatasaray CC: 62

Kadromuza bakiyorum da,Umit Milli Takimin yildiz oyuncularindan bir veya bir kaci,A Milli Takimda oynayan 2 veya 3 kaliteli Turk oyuncu yok.Boyle oluncada ister istemez butun yuk Huseyin'de sakat olunca 4 yabancimizin sirtina biniyor.4 yabancimizda hemen hemen biribiri ile ayni Iyi sinif yabancilar..Yani 5 sinif kalite kategorisi olsa 3.sinif kategori yabancilar.. 5.Sinif kategori=Jasikevicius,Langdon,Diamantidis,Siskauskas vs.. 4.Sinif yabanci=Milos Vujanic,Domercant,Hansen,Solomon,Drew Nicholas,Marc Gasol,M.Wright vs.. 3.Sinif kategoriye=Dee Brown,James White,Nicevic,Shumpert,Hite,Owens,Gaines,Bluenthal,Oscar Torres,Horace Jenkins vs.. seklinde siralandirabiliriz.

Bizim ligde ve Avrupada buyuk hedeflere kosmamiz icin kadromuzda en azindan 3 tane 4.sinif kategoriden oyuncu olmasi lazim.Geriye kalan 2 yabanci hakkimizi 3.sinif kategoriden secebiliriz.Yani 4.Sinif Kategorideki oyuncular lider oyuncular bir cok yonuyle.Tabi en ust seviyede 5.sinif yabanci alamayacagimiza gore winner oyuncuyu ancak boyle kapatabiliriz.

Buyuk hedeflere nasil gider,basarili oluruzun cevabi burda yatiyor.Yoksa Fatih,Cemal,Erdem,vs ile...Gidecegimiz yerin uzakligini dun gece gormus olduk ne yazikki...
 
Her yönden üzücü bir maç oldu. Tabir-i caizse pisi pisine mağlup olduk. Sakatlık hasebiyle eksik oyuncularımızı saymazsak yenilgide iki önemli faktör göze çarptı. İlki, hücumdaki etkisiz ve düşük yüzdeli oynayışımız idi. İkincisi ise, maçı yöneten hakemlerin ev sahibi lehine verdiği hatalı kararlardı. Ayakla müdahalelerin görülmemesi, çalınmayan stepsler ve faüller en az 10-15 sayımıza mal oldu. Maçın son dakikalarında Owens smaç için sıçramışken rakibin en etkili oyuncusu olan Matela'nın yaptığı bariz faül maçın kırılma anlarından biriyidi. O faül verilse Matela 5 faülle oyun dışı kalacak ve maçın son dakikalarında çok rahatlayacaktık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen son üç saniyede kullandığımız serbest atışlarla maçı uzatlamalara götürme şansımız vardı. Fakat bu şansıda değerlendiremedik...

Banvit çok zorlu bir deplasman olacak. Moraller bozuk olabilir, fakat takımın ortaya sağlam bir karakter koyma vakti geldi. Eksik-gedik var demeden, savaşarak ve akıllı oynayarak bu maçı kazanmak gerekiyor. Oyuncularımızın zor şartlarda göstereceği oyun, play-off'lardaki performansımıza dair ip uçları verecektir.
 
Aykun Alan' Alıntı:
madem fatih erdem ve murat kullanılmayacak ozaman verilsin çünkü bu oyuncularla başarının gelmneyeceği açık

Ulkerbahce kadrosundaki gencinden,yaslisina kadar tum oyunculari kullanirken,biz ne yazikki 4-5 oyuncuyu resmen oynatmiyoruz!!Benche hapis ettik.O zaman niye bosuna para veriyoruz?Bu oyuncular Avrupanin siradan takimlarina karsi oynayamadiktan sonra,Banvite karsi mi oynayacalar,mac alacaklar???Banvit Charleroi'den daha iyi bir takim.Inanc Koc,Umit Sonkol,Caner oyuncu kalitesi ve yabancilariyla..
 
cüneyti kenarda dinlenirken gördüm adam resmen kendinden geçmişti nasıl nefes alıyodu öyle.ah şu takım bi tamamlansa oyuncularımız takıma dönse harika olucak...camia olarak üzerimizde kara bulutlar var sakatlıklardan bi türlü kurtulamadık
 
Aykun Alan' Alıntı:
cüneyti kenarda dinlenirken gördüm adam resmen kendinden geçmişti nasıl nefes alıyodu öyle.ah şu takım bi tamamlansa oyuncularımız takıma dönse harika olucak...camia olarak üzerimizde kara bulutlar var sakatlıklardan bi türlü kurtulamadık

Bu sakat oyuncularimizdan sadece Tufan zirveye oynayan takimin oyuncusu olabilir o da yedegi 6.adam rolunde..Mesela Efes'e Tufani bugun versen rahat oynar ama yedek oyuncu olarak maclarda 10-12 dak sure alir.Yinede Mustafa Abiden daha cok katki verir..Yani Tufan disinda bizde Huseyini ve Cuneyti saymassak lider,winner bir turk oyuncu yok(yetenekli)..
 
tabi çok doğru...bunun olması için zaten oyuncuların gs li olması lazım aslında cüneyt fb li olmasına rağmen takım için elinden gelen herşeyi yapıyo...cemal de aslında iyi niyetli ama olmuyo olmuyo olmuyo...
 
Takımda işler Hüseyin'in yokluğu sonrasında iyi gitmiyor ama forumda da öyle. skor yazarlarının sayısında bir hayli artış oldu. Bir de yazı sayısını arttırmak için kastırıcı bir şekilde dakka başı yazanlarda da artış var. Mesela cüneyt'in bir şutu girmiş olsa ve maçı kazanmış olsak bazı kişilerin yazılarının gidişatının tamamen farklı olacağını tahmin etmek güç değil. bakınız yakın zamanda aynı şut seçimleri ile (yanlış şut seçimleri) cüneyt maç kazandırmıştı. O atışlar her zaman girmez. Bu cüneyt'e yönelik bir eleştiri değil. Pota altında zorlandıkça dışarıdan oynamaya başlıyoruz. dışardan ikilik ya da üçlük denemek zorunda kalıyoruz. Sıkıntı burada. O zaman set hücumuna kalmadan tempolu oynamamız geerkiyor. ama temo için de ribaunt gerekiyor. "Net ribaunt" Ama ribauntlarda çok zorlanıyoruz. bahsettiğim şey rakipten daha az ribaunt almamız değil. Ribaunt için bizim pota altında büyük bir mücadele yaşanıyor. bu mücadelede rakip kısalar geri döndükleri için hızlı tempolu hücumu oymayamıyoruz. Buna bence yapılabilecek fazla birşey yok. Alan asvunması denenbilir. Murat hoca zaten bunun farkında. Dönem dönem alan savunması da deniyor. Cemal hem yüksek tempoyu kaldırabilecek süratte hem de fizik olarak yeterli bir oyuncu olduğundan Hüseyin'in yokluğunda süre buluyor. (Cemal'in smaç basamamasının yorumcular tarafından eleştirilmesi bana çok komik geliyor. Aynı pozisyonda yumşak bırakıp kaşırsa aynı yorumcular adım gibi eminim "böyle fizikteki oyuncunun böyle pozisyonda yumşak bırakmasına gerek yok. garantiye gidip içine basmalı" gibisinden konuşurlar.

Hüseyin ve Tufan bu takım için çko değerli oyuncular. Takımın yerli oyuncularının yetersizliği görüşüne ve yuklarıda sınıfsal değerlendirmelere katılmadığımı belirtmek isterim. Tufan milli olacak düzeyde bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Fatih zaten milli oyuncu. cemal ümit milli. Cenk milli oyuncu. Bir de gönüllerin millisi Hüseyin Beşok. Bu bağlamda bakıldığında aslında iyi sayılabilecek yerli oyuncularımız var. telekomun, beşiktaş'ın ve hatta efes'İn yerlilerinden bile daha iyi yerli oyuncularımız olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama işte bu yerli oyunuclarımızı kullanamamız düşündürücü. Şu maçta bir erdem (sakatlığı falan yoksa)bence süre lamlıydı. erdem hücum ribauntlarını karıştıran savunmada sert ve istekli bir oyuncu. CEnk'e daha fazla süre vermek mümkündü. Fatih oynatılabilirdi. hatta maç esnasında dee-cenk-erdem-owens-gaines gibi bir beşle başarılı olabileceğimizi düşündüm. Murat hoca farklı varyasyonlar denemek yerine oldukça sınırlı sayıda oyuncuya şans verdi. tabi bu da koç tercihidir. Murat hoca cücü'ye çok fazla güveniyor ve sorumluluğu ona veriyor.

Aslında Uleb yolunda yanılmıyorsam bu maç çok da büyük bir kayıp değil. grup 1. ya da 2. olsan da seri başı oluyorsun. Grup ikinciliği için hemofarm'ı orada yenmemeiz gerekiyor. Asesoft'a burada yenilmeyiz. bu nedenle düğüm her şekilde hemofarm maçında çözülecek.

daha önce de yazmıştım. takımın hem kısa skorer'e hem de 4-5 oynayacak kalıplı, fizikli bir oyuncuya ihtiyacı var. kısa pozisyonunda tufi düzelecek, cenk nasıl bir performans gösterecek o belli değil. Uzunlardan Fatih (gerçi onun ne yapabileceğini öngörmek mümkün ama) ya da Cemal'in de ne yapacağı belirsiz. Bu arada Uleb'den ve EL'den üst tura çıkmayan takımlar olacak. o takımların oyuncularından da transfer etme durumu olabilir. Murat hoca'nın "godot'yu bekle"mediğini umuyoırum.
 
Murat Özyer'e güvenim tam şuan için transfere gerek duymadığını kendi söylüyor play offlar öncesi bir transfer yapabiliriz diyor biz bu durumda takımımıza desteğe devam edeceğiz sakatlıklar gerçekten etkiliyor takımı ama bizim iyi bir takım olduğumuz tartışılmaz benim bu takımda tek olumsuz gördüğüm nokta dee brown'un performansı skor'a daha büyük katkı yapmasını bekliyorum birde büyük maçlarda gerçekten katkısı az efes maçı fenerbahçe ülker maçı bunlara örnek bence dee brown hücumda daha fazla katkı yapmalı yoksa çok kaliteli bir oyuncu olduğu tartışılmaz onu seviyoruz zaten ...
 
bir oyuncu smaç kaçırabilir ama 3 maç arka arkayada smaç kaçırmazki be kardeşim...umarım yapılan yorum benim için değildir.çünkü ben buraya mesaj sayımı artırmak için değil basketbol sevdalılarıyla düşüncelerimi paylaşmak için geldim....geldim dediysem yeni değil 1 yıl oluyo....
 
Bence en kaliteli Turk oyuncular Efes ve Ulkerbahce'de ne yazikki..Biz Telekom ile bu konuda 3.luk icin cekisiriz.Bir Serkan,Ermal,Kerem,Ender hangi takimda var??? Bizde Huseyin,Tufan ve birazda Cuneyt disinda dogru duzgun isim yok kadroda..Erdem,Murat,Cenk,Fatih,Cemal hedefleri buyuk olan takimlar icin son derece yetersizler maalesef ki..Kendileri orta sinif takimlarda ancak is yaparlar hemde bayagi katki verirler.
 
Ahmet Arif' Alıntı:
Aslında Uleb yolunda yanılmıyorsam bu maç çok da büyük bir kayıp değil. grup 1. ya da 2. olsan da seri başı oluyorsun. Grup ikinciliği için hemofarm'ı orada yenmemeiz gerekiyor. Asesoft'a burada yenilmeyiz. bu nedenle düğüm her şekilde hemofarm maçında çözülecek.
Ahmet Bey yerinde değerlendirmelerinizi keyifle okudum. İkincilik düğümü hepimizin belirttiği gibi Hemofarm maçında çözülecek. Ancak bildiğim kadarıyla ULEB´de 9 grup var ve en iyi 7 ikinci seribaşı olabilecek.
 
Seribasi olmasak da onemi yok zaten..Buyuk dusunuyorsan,buyuk takimsan herkesi yeneceksin arkadas!:) Yenemesen bile GS'in ismini en yakisan sekilde temsil edeceksin.Ben seri basi olmamayi tercih ediyorum.Daha dogrusu Seribasi takimlar icerisinde: Moskova temsilcisi TRIUMF Lyubertsy Dinamo Moscow Region,Gran Canaria gibi zayif ekipler var..Oysaki Belinelli Bologna,Benetton Treviso'nun da Seri basi olmayan takimlar arasina girme ihtimalini unutmayalim...

Ben acikcasi bir ust turda TRIUMF Lyubertsy Dinamo Moscow Region takiminin cikmasini istiyorum.Hic olmassa oyunculara mactan once yuz yuze bir kac sey soyleme sansim olacaktir,bilhassa kenarda oturupta yesil dolarlari goturenlere!!! Salondaki atmosferde cabasi olur..Acikcasi Rumen ekibini yenmemiz yeter de artar.
 
Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Ahmet Arif":3n7t25un] Aslında Uleb yolunda yanılmıyorsam bu maç çok da büyük bir kayıp değil. grup 1. ya da 2. olsan da seri başı oluyorsun. Grup ikinciliği için hemofarm'ı orada yenmemeiz gerekiyor. Asesoft'a burada yenilmeyiz. bu nedenle düğüm her şekilde hemofarm maçında çözülecek.
Ahmet Bey yerinde değerlendirmelerinizi keyifle okudum. İkincilik düğümü hepimizin belirttiği gibi Hemofarm maçında çözülecek. Ancak bildiğim kadarıyla ULEB´de 9 grup var ve en iyi 7 ikinci seribaşı olabilecek.[/quote:3n7t25un]
Onu da ben kontrol ettim abi 3 yenilgi ile tamamlarsak %90 en iyi 2. olanlar grubuna gireriz.Averaj olarakta çoğu takımın üstündeyiz zaten.
 
Pazartesi aksam 20:30´da baslayan yolculuk 10 dakika(19:30) önce eve gelmem ile son buldu.

Toplamda 2800 km ve 45 saatin üzerine cikan bu yolculuk helali hos olsun Cimbomuma.Daglar duvar olsa önüme,yollar kör dügüm dügümlense.... diye diye gittik geldik.

Kazanamadik üzüldük ama bu takima olan inancimizdan hicbirsey eksilmedi.

ultrAslan-Avrupa´daki Abilerimizi,Arkadaslarimizi,Kardeslerimizi gördük,sarilip hasret giderdik,omuz omuza verip askimizi destekledik ya,binbir tane derdimizi unutturudu iste bunlar bize.

Yasasin GALATASARAY
Yasasin ultrAslan
 
Yine Söylüyorum Dee Brown Takıma Daha Fazla Katkı yapmalı artık ağırlığını koymalı serbest atış kaçırıyor,üçlüklerde çemberi dövüyor,asist olarak normal bir seviyede her maç 5-6 asist yapabiliyor ama skor olarak kesinlikle yeterli değil .....
 
Dee Brown görüşüne tamamen katılmıyorum.Oyunu bazen okuyamıyor hucumda tıkanıp kalıyoruz ama cüneyt kapatıyor diye düşünüyorum.Sadece istatistik olarak bakmamak gerek asist olayına.Dee Brown kesinlikle asist kısmını iyi yapıyor hucumlarda ve özellikle fast break sonlarında.Biraz daha oynanan oyuna alışması lazım.Benim gördüğüm en büyük eksiklik 5 numara her ne kadar kabarık görünsede...
Hüseyin beşok bi cıkınca gercekten boş kaldı orası.Fatih Solak niye hiç oynamıyor diye soruodum kendime ama Efes maçında gösterdi Murat Özyerin haklı olduğunu eğer bi yabancı transfer edilecekse Fatih Solak'ın yerine olmalı diye düşünüyorum.
 
Aykun Alan' Alıntı:
bir oyuncu smaç kaçırabilir ama 3 maç arka arkayada smaç kaçırmazki be kardeşim...umarım yapılan yorum benim için değildir.çünkü ben buraya mesaj sayımı artırmak için değil basketbol sevdalılarıyla düşüncelerimi paylaşmak için geldim....geldim dediysem yeni değil 1 yıl oluyo....

Mesaj sayısına ilişkin yorumum günde 15 mesaj ortalaması ile yazan arkadaşlara idi. Sizle ilgili değil yani.. Smaç mevzuu'nu da maçı tv'de yorumlayan y. uluğ ve m. murathanoğlu ikilisi içindir. Zamanında cemal'e benzer pozisyonlarda smaç yapmayıp yumşak bırakmak isteyen Fatih başarısız olunca "Fatih'İn bu pozisyonda yumşak bırakmaması, çembere basması gerekir" dediklerini...Ucuz yorumculuk böyle bir şey. Bol geyik, bol hakem, basketbol adına teknik ya da taktiksel yorum ise pek olmaz. Solomon kendi kendine konuşmaya başladı, yok cemal yumşak bırakmalı vs.. ufuk, ihsan, hakan demir gibi koç yorumcuları çıkarttığımızda, geriye kalanlar içinde en iyileri de bunlar maalesef.

Bence Avrupa kupası maçlarına şöyle bakmamız gerekiyor. Birkere gerek takım gerekse oyucnualrımızın büyük bir kısmı bu sertliğe alışık değil. Bu anlamada bu sene Avrupa bizim için öğrenme, deneyim senesi. Avrupa'ya ilişkin bir hedefimiz yok, zaten olmamalı da. (Bu sene için konuşuyorum.) Bu nedenle de Avrupa maçlarına ben hazırlık maçları olarak bakıyorum. Hem takımın hem de oyuncuların önümüzdeki sene gerçekçi avrupa hedefleri için ön hazırlık olarak bakıyorum. Bu bağlamda hemofarm maçındaki bir yenilgi bile kabul edilebilir olmaktadır.
 
ama beşiktaşın yıllardır arka arkaya katılıp gruptan çıkamamasına rağmen bizim daha ilk senemizde gruptan çıkıp tur atlamamız büyük başarı olucak
 

Üst