Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Daçka gene önemli bir maçı kaybetti. İlk devreyi 3. kapattık,şu saçma Telekom maçıyla Uşakı yensek süper gidiyorduk. Çok yazık oldu. Şu efesle fener deplasmanlarından nasıl çıkacağımızı merak ediyorum,umarım 1 maç kazanabiliriz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FB'de Bogdanovic çok büyük oynuyor dikkatle izliyorum adam Uşak maçında bile yumruklarını sıkıyor sayı attıktan sonra 40-26 geri düşüp geri çevirmek kolay iş değil. FB maçın içinde kalmayı biliyor zor anda camı kıracak oyuncuları fazla Dixon-Datome-Bogdanovic hatta Vesely bile.

İkinci yarı gideceğimiz deplasmanları düşünerek yine hüsranla bitecek bir sene daha.

Yarı finalde Efes ile eşleşebilecek şekilde normal sezondaki yerimizi belirlemeye çalışıp final kovalamak en mantıklısı. Ama onun haricinde ben bu sene yarı finale eyvallah derim, hüsran olarak düşünmem. EC şampiyonluğuna oynamak da mantıklı olabilir. Diğer taraftan eğer EL formatı değişecekse bunların hiç birinin anlamı kalmaz.

Geçen sezon 6 kişilik rotasyonla Ülker Arena'da 3.maçta önemli bir bölüm kafa kafaya gittiğimizi hatırlıyorum, onlar bile şaşırmıştı. Ya da biz zor şartları seven bir takımız.

fenere diş geçirmemiz zor.kabul etmeliyiz ki bizden daha kaliteli bir takım.dixon ın hatalı transfer olduğunu düşünüyordum onlar adına ancak gayet iyi katkı veriyor.

Derbilerin atmosferi farklı oluyor. Geçen sene rezalet durumdayken bir maçı yendik bir maç da epey iyi mücadelemizi verdik. Unutmayalım ki kimse Karşıyaka şampiyon olur da demiyordu ve Fenerin geçen seneki takımı da bundan iyiydi bana kalırsa. Tamam Fenerin önünde bitirirsek çok iyi ama enseyi karartmanın da manası yok biz son topa kadar gideriz play offlarda. Şampiyonluk şansımız da var hem de hiç azımsanmayacak kadar. Hem Feneri Hem Efesi geçebiliriz zor ama mümkün. Ben de şampiyon olamazsak olağan karşılarım ama bizim takımı da gömmeyin abi. Potansiyelimiz çok yüksek daha iyisini de yapacağımıza inanıyorum ben. Hem Eurocup hem de lig için durumumuz kötü değil bir guard alırsak net favorilerden biriyiz.

Takviyeler önemli unutmayalım ki tek bir Türk oyuncu oynatmadıkları avrupa ligi maçlarına kanmamak lazım rotasyonları ligimizde daralıyor.

Fener dün gene zor kazandı ama kazanıyorlar sonuç olarak. Fenere deplasmanda muhtemelen kaybedeceğimizi gözönüne alırsak ligi Fenerin önünde bitirmek için Efes i yenmemiz lazım bana kalırsa. Fener Efesle de içerde oynayacak Ergin hoca ilk 2 demiş ama bence 3. bitiririz %90

Deplasman maçları bizim için belirleyici olacak.İkinci yarı 14 maçımızın 5'i içerde 9'u dışarda olacak.Fener ve Efes ile deplasmanda Karşıyaka,Banvit ve Darüşafaka ile içerde oynayacağız.

Bugünkü maçı kazanmamız bence en azından 3.lüğümüzü perçinledi. Haftaya Royal galibiyeti alırsak yarın da Fener kaybederse Ülker Arenadan alacağımız sonuç tolere edilebilir bir hal alacak. Umarım yarın Daçka bir çelme takar.

Ataşehir'deki maç şampiyonluğu %70 oranında belirleyecek maç olacak. Eğer kazanırsak ligi onlardan yukarda bitirip saha avantajıyla şampiyonluğun bir numaralı adayı oluruz. İNŞALLAH ligi onlardan üstte bitirebiliriz.

Bence sıralamayı düşünmek için daha çok erken, ve büyük takımlar için asıl risk bence diğer rakipler. önemli bir avrupa maçının arkasında 5-6 tehlikeli abancısı olan her takımın fenerbahçe, galatasaray, efes i yenme ihtimal, %49 dan aşağı değil.

Ivkovic maç gününü eleştirmiş. GS bizden önce Avrupa maçı oynadı demiş.
19 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'daki maç öncesi "Yahu rakibimiz bizim maçtan yaklaşık 40 saat sonra yani 21 Ekim Çarşamba 17.30'da Avrupa maçı oynayacak, yazıktır onlara." deseydi eleştirisini anlardım, o yüzden geçecek bu işleri. Bizden kimse bu durumlara ses çıkarmadığı için gelen geçen bize laf söylüyor, Ivkovic de bu furyayı sürdürdü.

Bu galibiyet ve son dönem performanslara bakarsak lig 3. lüğü noktasında şansımız çok yüksek, FB'nin de 1. bitireceğini düşünüyorum. Yani yarı finalde Efes serisi olabilir ve final şansımız yüksek. Ama şampiyonluğu 4-3 kaybederiz. Eğer olursa final, bu sene özelinde başarıdır.

Fenerin şaka gibi Giresun ve TED maçları olmasaydı çok iyi olurdu. Ayrıca bizim de şaka gibi 2 yenilgimiz var.
Neyse daha yol uzun hayırlısıyla finali görürüz bence.

Lig sonunda oluşacak tablo için konuşmak henüz erken. Ama takımmızın ve hocamızın halen eksikleri olup, bu sezonda final oynamak benim için başarıdır.

Ivkovic maç gününü eleştirmiş. GS bizden önce Avrupa maçı oynadı demiş.
19 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'daki maç öncesi "Yahu rakibimiz bizim maçtan yaklaşık 40 saat sonra yani 21 Ekim Çarşamba 17.30'da Avrupa maçı oynayacak, yazıktır onlara." deseydi eleştirisini anlardım, o yüzden geçecek bu işleri. Bizden kimse bu durumlara ses çıkarmadığı için gelen geçen bize laf söylüyor, Ivkovic de bu furyayı sürdürdü.

Bu galibiyet ve son dönem performanslara bakarsak lig 3. lüğü noktasında şansımız çok yüksek, FB'nin de 1. bitireceğini düşünüyorum. Yani yarı finalde Efes serisi olabilir ve final şansımız yüksek. Ama şampiyonluğu 4-3 kaybederiz. Eğer olursa final, bu sene özelinde başarıdır.

Aslında bunlarda olmasa futbolla ilişkimi tamamen kesebilirim. Ne gerek var böyle beyanatlara. Avrupada mücadele eden takımlar, illa bir yerde karşılaşıyorlar ve bir taraftan birine, diğer taraftan da diğerine dokunuyor takvim. Her taşın altında bir şey aramak bize mahsus herhalde.
Aslında federasyon çok rahat çözebilir, bizim için önemli olan avrupa maçlarıdır, buna göre program belirlenecektir deseler sene başında kimse konuşamaz.