Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Fener top 8 veya kalırlarsa F4 zamanı ekstra mağlubiyetler alacaktır, biz Fener´e 2´ li averaji vermeden gerekli galibiyetleri alırsak Fener´in üstünde bitirmemiz sürpriz olmaz. Tabi deplasman sorunumuzu çözmek şartıyla.

Ivkovic maç gününü eleştirmiş. GS bizden önce Avrupa maçı oynadı demiş.
19 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'daki maç öncesi "Yahu rakibimiz bizim maçtan yaklaşık 40 saat sonra yani 21 Ekim Çarşamba 17.30'da Avrupa maçı oynayacak, yazıktır onlara." deseydi eleştirisini anlardım, o yüzden geçecek bu işleri. Bizden kimse bu durumlara ses çıkarmadığı için gelen geçen bize laf söylüyor, Ivkovic de bu furyayı sürdürdü.

Bu galibiyet ve son dönem performanslara bakarsak lig 3. lüğü noktasında şansımız çok yüksek, FB'nin de 1. bitireceğini düşünüyorum. Yani yarı finalde Efes serisi olabilir ve final şansımız yüksek. Ama şampiyonluğu 4-3 kaybederiz. Eğer olursa final, bu sene özelinde başarıdır.

Biz Fenerbahçe maçını da Pazartesi oynadık malesef. Üstelik Çarşamba Eurocup maçımız Moskovadaydı.
Dediğiniz gibi bunlara ses çıkarmayan yönetemeyicileriniz olunca rakiplerin işi de hiç zorlaşmıyor. Parası olan düdüğü çalıyor.

Bu ismail şenolun ülker şakşakcısı tavrı attığı tweetler maç anlatımlarındaki yanlı tavrı artık sinir bozucu olmaya başladı tweetlerini geçtim istediğini yapabilir ama tarafsız bir kanalda maç anlattığı unutulmamalı ve birisi hatırlatmalı

Bu ismail şenolun ülker şakşakcısı tavrı attığı tweetler maç anlatımlarındaki yanlı tavrı artık sinir bozucu olmaya başladı tweetlerini geçtim istediğini yapabilir ama tarafsız bir kanalda maç anlattığı unutulmamalı ve birisi hatırlatmalı
Üstelik Daçkanın maçında böyle saçma sapan Fener yorumları yapması beni hem şaşırttı hem de sinirimi bozdu

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Şenol Galatasaray maçlarını da aynı coşkuyla anlatmıyor mu?Anlatıyor.Murat Murathanoğlu deseniz anlaşılır da İsmail Şenol'a da şakşakçı demek komik duruyor.

İsmail Şenol Galatasaray maçlarını da aynı coşkuyla anlatmıyor mu?Anlatıyor.Murat Murathanoğlu deseniz anlaşılır da İsmail Şenol'a da şakşakçı demek komik duruyor.
Ben İsmail Şenol'a şakşakçı demedim ama maçı yorumlarken kullandığı ifadelere de dikkat etmesi gerekiyor. Tabiki bir M.Murathanoğlu kadar diyemem ama biraz daha eşit tepkiler göstermeli. Ondan sonrası benim umrumda değil. Bunu istemek de izleyici olarak doğal hakkımız. Bugün bariz saçmaladı bazı yerlerde. Mevzu çoşku da değil. Ben zaten Murat Kosova haricindeki anlatıcılardan hoşlanmıyorum maçın önüne geçmesinler okey

valla ben özellikle dikkat ediyorum yazın başından beri ismail şenol bariz bir şekilde fb sempetizanı sosyal medyadaki yazılarından yorumlarından dahi anlayabilirsiniz bunu tabi buraya kadar bunda sıkıntı yok ancak o kanala çıkıp spikerliğe soyunuyorsa takımlar her kim olursa olsun tarafsızlığını korumak zorunda öyle ağzını yaya yaya bu takım burda neden bir senedir yenilmiyor koç sebebini açıkla demeyi biliyorsa Abdi İpekçidede koç Galatasaray burda her koşulda obradovicli fbyi mağlup ediyor sebebi nedirki demeyi bilecek.!

İsmail Şenol'un Abdi İpekçi'de coşkuyla anlattığı bir sürü maç var ya da Karşıyaka'nın salonunda da anlatıyor.Ergin Ataman'ı övdüğü bir sürü tweet'i de mevcut.Hocanın oyuncu tavsiyesi almışlığı da var,fikikr alışverişinde bulunmuşlukları da.

O yorumları bu kadar ciddiye alıp da gerilmeye gerek yok. Sonra gaza gelenler oluyor, salonda kutsal değerlerine küfür ediyor. TRTSpor ve Lig TV'de maçları izleyince de anlaşılıyor ki Türkiye'de bir kaç tane değerli basketbol spikeri var ve onlar da NTVSpor'da. Kanal özel bir kanal ve aslında tarafsız olmak zorunda da değiller. Hatta daha bariz FB sempatizanlığı da yapabilirler, bu konuda bağlayıcı bir şey yok. Beğenmediğimiz yerde kanalı izlemeyiz olur biter, en azından Fenerbahçe maçlarını izlemeyiz. Ama Kosova, Kural ve Şenol maç anlatırken maçlar daha keyifli geçiyor, bunun tadını çıkaralım. Basit mevzulardan tadımızı kaçırmaya gerek yok. Zaten yeterince derdimiz var :)

İsmail doğma büyüme karşıyakalı ve koyu bir karşıyaka taraftarıdır. Ona gelene kadar o kadar çok fenerli var ki görsel ve yazılı basketbol medyasında bunların yanında ismail melek gibi kalır.
Bu arada oktay hoca ülker maçı sonrası nasıl saçmalamış okuyunca inanamadım, sanki hoca doğuşun başına yeni gelmiş gibi konuşmuş. Yahu piyasada ne kadar orta seviye yerli varsa topladın hoca, onlarında çoğunu heder ettin oynatmıyosun birde çıkmış yazın yapılan hatalar falan diye açıklama yapıyosun. Doğuş basketbol takımı basketbolun yüz karası bir organizasyondur.

Oktay hoca transferleri ben yapmadıma getirmiş resmen. Yaz başındaki hatalardan onu anlıyorum ben, haklı olduğu taraflar da olabilir. Ama madem sen bu kadar pasif durumdaydın tepki koysaydın istifa etseydin hocam. Sanki dünkü koç,kendini ispata ihtiyacı var.

Oktay hoca transferleri ben yapmadıma getirmiş resmen. Yaz başındaki hatalardan onu anlıyorum ben, haklı olduğu taraflar da olabilir. Ama madem sen bu kadar pasif durumdaydın tepki koysaydın istifa etseydin hocam. Sanki dünkü koç,kendini ispata ihtiyacı var.

Oktay Hocanın transferleri kendisinin yapmadığına kesin olarak inanırım. Özellikle Fenerbahçe'nin kurtulmak istediği sözleşmeleri Daçka'ya itelemesi en bariz örneğidir. Ama benim tanıdığım O.Mahmuti bu senaryonun içinde yer almazdı. Ne işi var bu komedinin içinde anlamak zor.
Bu arada meşhur Galatasaray-CSKA maçının son 2 dakikasını izledim sabah. Sahadaki 5'in3'ü Ender Arslan, Furkan Aldemir ve Jamon Gordon :) Daçkada ne haldeler, hey gidi günler diyor insan.
Oktay Hoca'nın o günlerde bir maç, belki de CSKA maçı sonrasında dediği gibi "Ben ilk defa bir kulüp takımı çalıştırıyorum ve bugün onun ne demek olduğunu çok iyi anladım" ifadesinden Daçka'nın hiçbir zaman bir takım olamayacağı gerçeği ortaya çıkıyor.

Daçka'nın işi reklam bütçesinden ve vergi indirimi ile bağlantılı gibi. Emir Prelzdic'in milyonluk kontratı işi ise Fenerbahçe Ülker'e hatır şikesi gibi. Resmen Fenerbahçe 1.5 m € kontrattan kurtulup, devşirme hakkını elde etti. bir taşla iki kuş. Ferit Bey ile İbrahim Kutluay pek üzülmemiştir bu işe. Ferit'in vosvoslarından çıkan kara dumanlar basketbol potasını da sarıyor.

İbrahim Kutluay bir röportajında "Sezon başında başantrenörümüzle tüm oyuncuları takip ederek ve birlikte karar vererek transfer yaptık." dedi.Dixon'ı alma imkanları varken gidip 1.6 milyon euro kazanıp devşirme kontenjanını işgal eden Emir'i alarak hem Fenerbahçe'ye transferde hareket alanı açtılar hem de kendi kadrolarını baltaladılar.Buna karar veren, çanak tutan veya sessiz kalan tüm karar vericiler sorumludur bu kötü kadrodan.Oktay Mahmuti hiç kaçmasın sorumluluktan.Oyuncuların karakterini eleştirecek kadar açıkyürekliyse transfer hakkında da açık konuşmalı.

Ferit Şahenk'e gelen telefonla yapılan bir rica transferiydi Emir Preldzic, adamın Fenerbahçe'liliği daha önde, umrunda mı sanki basket takımı :) Alakası yok yani koçla falan ama kadroyu baştan başkaları kurduysa hoca da kabullenmeyip ayrılsaydı. Darüşşafaka Türk basketboluna yarar değil zarar getiren bir organizasyondur, milyonlar verip kenarda oturttuğu, körelttiği isimler başka takımlarda yıldız olabilirdi, ha o oyuncuların da suçu var bunda, işte bu yüzden yabancı kontenjanının kaldırılmasının ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Göksenin, Sinan, Kartal Özmızrak, Cedi, Furkan Korkmaz, Nusret Yıldırım gibi söke söke süresini alan isimler kendilerini daha fazla geliştiriyorlar. Sınır kalkmasa her takımın benchi Darüşşafaka benchi gibi olacaktı.

Mahmuti malumu ilan etmiş .Bir klüp kendi kadrosunu şişirmesine rağmen sırf diğer klübü mali açıdan rahatlatmak için gözden çıkardığı tüm yüksek kontrata sahip kontratlı oyuncuları alıyor.Bunun spor literatüründe bir benzeri var mıdır merak ediyorum.