Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Bu halimizle Efes ve Ülkeri geçmemiz çok zor duruyor. 3.lük içinse iddialı bir çok takım var. Pınar, Uşak ve Telekom deplasmanlarını alsak şu an çok rahattık ama elimizle avantajı verdik. En kötü ülkerin üzerinde olmamız gerekiyor ama onu da nasıl başarırız bilmiyorum. Koç, takım ve yönetim hiç öyle bir hava vermiyor. Eskiden yönetimler basketbol maçlarına giderdi başkanlar falan bu yönetim de o da yok. Her şeyi o kadar sahipsiz bıraktılar ki. Birilerinin kuklası yönetim olursan olacağı bu. Kulüpte tüm şartları zorlasa yöneticilik yapacak birisi şu an başkan sıfatıyla geziniyor. Zor dostlar işimiz zor.

Hakemler her iki takım adına da rezaletti. Özellikle Bogdanovice çaldıkları faul komediydi. Dulyks ve Perkins'e de dokunmadıkları halde fauller çalındı. toplamda 4 teknik faul 4 sportmenlik dışı faul çıktı yanılmıyorsam. Uzun süre maç yönetemezler heralde.
Ancak Giresun son top savunmasında çok büyük hata yaptı. Bogdanovicin üzerinde adam kalması gerekirken geriden savundular.

Şans tamam ama bir yere kadar. Sonuçta son topa kadar mücadele etti iki takımda ve maç o noktaya geldi. Bogdanoviç gibi bir oyuncuya o kadar rahat şut attırılmaz, büyük hata.

Fenerbahçe 2007'den bu yana ilk kez bir 10 saniye kadar doğrandı, 11. saniyede sportmenlik dışı faulle hemen eyyama ve normale döndüler. :) Hosley'nin attığı 2. serbest atıştan da ziyade Hosley'nin son dakikası sonucu belirledi, omuzlar yerle yeksandı.

Rakiplerin ligdeki çoğu deplasman maçına umut bağlayabiliriz fakat esas problem Ergin Ataman'ın yaklaşımında. Ödeme sorunu yoksa şerhini koyuyorum tabi, varsa bir eleştride bulunamam. Kendi deplasmanlarımız hatta kimi iç saha maçlarımız için zihinlerde bir görüntü oluşmuyorken Hosley'i yerecek noktaya da erişemeyiz.

Artık ligde her maç zor... Top 16'nın da başlamasıyla EL takımları çok zorlu bir viraja girdi. Her hafta sürpriz puan kayıpları yaşayabilirler. Fakat biz ne yapacağız? Rakiplerin kayıplarını avantaja çevirebilecek miyiz? Asıl mesele budur.

Giresun deplasmanında son saniye basketiyle maçı alsak, son saniyeye kadar takım savaşıyor diye olumlu yaklaşanımız olur muydu? Hoca formsuz olabilir ama Obra nın imkanlarının 1/3 ü bile elinde yok.
Eleştirelim ama dozu kaçırıyoruz gibi...

Giresun deplasmanında son saniye basketiyle maçı alsak, son saniyeye kadar takım savaşıyor diye olumlu yaklaşanımız olur muydu? Hoca formsuz olabilir ama Obra nın imkanlarının 1/3 ü bile elinde yok.
Eleştirelim ama dozu kaçırıyoruz gibi...

Abi valla feci kızgınım Ergin hocaya. Acayip öfkeliyim öyle böyle değil. İmkanımız sınırsız değil evet ama Efes geniş rotasyonuna rağmen Furkan, Oğulcan, Emircan, Ahmet'e; Fenerbahçe de Berk ve Ömer'e süre veriyor. Hatta Efes'te Furkan ve Ahmet baya baya yıldızlaşıyor bazı maçlarda. Hadi ben yıldızlaşmasını falan geçtim, Şafak ve Ege'ye bari diğerlerini biraz dinlendirmek için süre versin. Yorgunluk yüzünden iki deplasman maçını kaybettik pisi pisine. Benim kafam durdu artık hocanın ne yapmaya çalıştığına anlam veremiyorum.

Rakibimizin 1 maç gerisine düşmek iyi olmadı,daha Ülker Arena deplasmanına gideceğiz ve son senelerde iki takım arasında oynanan maçlara bakarsak ev sahipleri kazanıyor,2 maçlık fark olması yüksek bir ihtimal.Euroleague grupları da cadı kazanı değil elbet Euroleague sayesinde tökezleme yaşarlar ligde ancak bizim de en formda halimizde olmadığımız ortada ve bazı problemler yaşıyoruz.Ligi normal sezonda Fenerin üstünde bitirmek önemli bakalım neler olacak.

Bakın şunu anlamıyoruz sanırım. Efes ve Fener yenilgiler alsa bile bunu telafi edecek güçte ve rotasyona da sahip. Bizim ise uzun maratonda çok kayıp vermemiz lazım. Rotasyonumuz dar oyunculara zamanla yorgun binecek ve maçlar daha fazla zor hale gelecektir. Kazanabildiğimiz kadar kazanıp ligin sonlarına daha avantajlı girmeliyiz.

Bakın şunu anlamıyoruz sanırım. Efes ve Fener yenilgiler alsa bile bunu telafi edecek güçte ve rotasyona da sahip. Bizim ise uzun maratonda çok kayıp vermemiz lazım. Rotasyonumuz dar oyunculara zamanla yorgun binecek ve maçlar daha fazla zor hale gelecektir. Kazanabildiğimiz kadar kazanıp ligin sonlarına daha avantajlı girmeliyiz.
Yalnız Efes ve FB'nin EL Top 16'da mücadele ettiğini ve lige nazaran, buraya daha fazla konsantre olduğunu unutmamak gerek. Eurocup geçen senelere nazaran daha zorlu, ama EL Top 16 turu ile kıyaslanamaz.

Ergin Hoca son saniyede kazanır yada kaybederse formsuz oluyor. Obra son saniyede şans topu ile kazanırsa dahi ama takımı sonuna kadar mücadele etti oluyor. Bunuda FB yazarları, taraftarı medya değil, bizim taraftar söylüyor. Ben bizim erken havlu attığımız tek maç dahi hatırlamıyorum. Bu işte bir yanlışlık var ama...

Ergin Hoca son saniyede kazanır yada kaybederse formsuz oluyor. Obra son saniyede şans topu ile kazanırsa dahi ama takımı sonuna kadar mücadele etti oluyor. Bunuda FB yazarları, taraftarı medya değil, bizim taraftar söylüyor. Ben bizim erken havlu attığımız tek maç dahi hatırlamıyorum. Bu işte bir yanlışlık var ama...

Ben diger koclarin macin devamli icinde olmasindan bahsediyorum. Ivkovic de Obradovic de bu acidan cok daha iyi bir goruntudeler simdilik. Mac iyi ya da kotu gecer ama koc kenarda her zaman o enerjiyi vermeli sahaya.

TED Ankara Kolejliler Anadolu Efes maçında esame listesinde yer almayan Dunston´un süre dolduktan sonra ekletilerek oynatılması ile ilgili kural ihlali başvurusunda bulunmuş ama hakemler itirazı kabul etmemiş. Maçın başlamasına 20 dakika kalaya kadar değişiklik hakkı var ancak ismin esame listesine eklendiği saat önemli tabii ama TBF kılıfına uydurur...

Dünkü Daçka maçından sonra diğer başlıkta arkadaşların yorumlarını da görünce bir TBF eleştirisi yapmakta daha fayda var. Yerli oyuncular süre bulamadığı için yabancı kısıtlaması noktasında değişikliğe gidilebileceğini söylemişti şüpheli şahıs Harun Erdenay. Son yıllardaki yerli oyuncu enkazlarına bakarsak müessese kulüplerinin (Ülker, Doğuş, İvkovic öncesi Efes) yüksek ücretlerle aldıkları oyuncuların gelişimine bakmak yeterli olur. İlkan, İzzet, Doğuş, Kenan, Emir, Samet, Oğuz aklıma gelen ilk örnekler. Yine Daçka sonrası Furkan, GS öncesi Sinan vs. Federasyon yetkilileri ve şikecibaşının yaverinin bu konu ile ilgili tek eleştiri getir(e)memesi de aklımızda bulunsun.
Tahkimin 5 üyesi de düşünüldüğünde Türkiye'deki basketbol üzerinde patronların ve şikecibaşının etkisi net görünüyor.
Son yıllarda bunlara baş kaldıran Ergin Ataman, Ekrem Memnun ve Ufuk Sarıca gibi spor adamlarının arkasında durmak (sevsek de sevmesek de ki Sarıca'yı sevmem) gerekiyor.

Yerli oyuncu kararı için kulüplerin birleşip Federasyona baskı yapması gerekiyor,bence bir değişiklik olmayacak ancak TBF ortalığı bulandırdı bir kere.Kararın değişmemesi lazım.Ligimizi ve takımları net geriye götürür bu hamle.

Yerli oyuncu kararı için kulüplerin birleşip Federasyona baskı yapması gerekiyor,bence bir değişiklik olmayacak ancak TBF ortalığı bulandırdı bir kere.Kararın değişmemesi lazım.Ligimizi ve takımları net geriye götürür bu hamle.
Kulüplerin baskı yapmasına gerek yok, fb'ye söylesinler yeter, nasılsa adamları Federasyonu...

Yabancı kuralının değişmesi mümkün değil... FB, Efes gibi kulüpler şu aşamada buna izin vermez. Onlar izin vermeden TBF de değişiklik yapamaz.

Son dönemlerde, yerli oyuncuların yeterince süre alamamasından yakınan bir kesim var. Harun'un açıklamaları bu kesimin -amiyane tabirle- gazını almaya yönelik açıklamalar.

Genç oynatmak için bir kural getirirsin eyvallah ama diğer türlüsü yıllardır bu ligde sınırdan dolayı haketmediği paraları kazanıp, kendini gram geliştirmeyen oyunculara yarar.