Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Efes kazandı ama Ataşehir de hem hakem hemde seyirci ile birlikte feneri yenmeleri çok zor yine de bir süpriz bekliyorum ben.bazı arkadaş lar dunston lasme demişler.bende eğer olursa efsane olur diyorum.

Şu Granger bize nasıl güzel olurdu yahu, o kadar isterim ki takımda görmeyi. Bizim seri ve bu seri bazında konusacak olursak Fenerbahce hakkında sunu söyleyebiliriz; adamlar ciddi anlamda doğru hücum ediyor, kaybetseler dahi basit hataları ve yanlış hücumları minimum seviyede dikkat edin, İpekci'de kazandıgımız macta da benim gibi orda olanlar daha dikkatli izlemistir, o kadar alternatifli kadroları var ki kim kaldırıp atsa o şutu giriyor, riske edebileceğimiz tek adam Kalinic idi mesela su an o bile atıyor. Efes ilk macı kazansaydı belki sampiyonluk icin sansı olabilirdi ama su an icin 4-2 bitecek gibi gözüküyor, bu iki takımism al Avrupa'da karsılassa Efes'in mac dahi alabilecegini düsünmüyorum, gecen sezon oldugu gibi bu sezonda Eurolig sonrası Fenerbahce'de umursamazlık ve düsüs söz konusu, o motivasyonları yok fakat ona ragmen kazanıyorlar cünkü takım gercekten iyi. Saha avantajını kaybetmeseydik kısıtlı ve yorgun kadromuza ragmen bunu basarabilirdik ama aynı konuları tekrar konusmanın mantıgı yok sadece demek istedigim bu kadar dogru hücum etmeleri rahatsızlık verecek seviyede.

Datome şut tekniği çok iyi kolay kolay kaçırmaz.
Heurtel fena alev aldı bi ara Teodosic gibi attı da attı 3 luk. Zaten maçı 24 s 6 as ile bitirdi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birkan,Cedi seri boyunca leş gibi oynadılar. Bu Cedi sakatlıktan felan mı döndü yoksa fazla mı şişirildi ?

Ayrıca Doğuş Balbay ara ara patlamalar yapsa da dış şutu Göksenin'den bile daha istikrarsız.

Efes in ilk periyot sadece 6 sayı gibi komik bi rakamda kalması ve maçı yaklaşık 10 sayı fark ile kazanması da ayrı bi ilginçlik oldu.

Size biraz farklı gelebilir ama ben olsam bende şampiyonluğu kendi sahamdaki maça bırakırdım.Risk falan yok Efes oradan galibiyet çıkaramaz

Kendi sahasına bırakmadı ki. 20-6 yla başlayıp son dakikaya kadar kafa kafaya gittiler, basit top kayıpları yapıp kaybettiler.

Vesely' nin önce hakeme salya küfür saydırıp, hemen sonrasında smacı vurduktan sonra dizlerini Birkan' ın yüzüne doğru savurduğu ve Birkan' ın çekilmese yüzününün dağılacağı pozisyonu buradaki Ülkerspor ve Vesely hayranlarının yorumlamasını bekliyorum.

Anadolu Efes önümüzde ki senelerde bir daha şampiyon olamayacak.Ya bir takımla birleşmeleri lazım taraftarı olan ya da 3. 4. Takım olarak kalacaklar...

Ülkerspor bu sene isim sponsoru olmadan hem Euroleague'de final oynamış hemde ligi kazanmış, büyük başarıymış. İsmail Şenol' un tarafsızlığı yanıyor bugün.

İsim sponsoru olmadan CSKA'dan sonra Avrupa'da transfere en çok para harcayan takım. Kendinden zayıf takımları seyircisiz maçta yenip dandik lig şampiyonluğunu kazanıyorlar. Uzunsuz CSKA karşısında 3. periyotta 20 sayı farkı görüp uzatmada maç veriyorlar. Tam bir anti Robin Hood, fakirden alıp zengine vermek. Fenerbahçe'yi bu zayıf kadrosu, dar rotasyonuyla aldığı şampiyonluktan dolayı kutluyorum. Bence bugün 2012 Olympiacos'undan bile daha büyük bir tarih yazdılar. Umuyorum ki Türk basketbolu bu eşsiz şampiyonluktan ilham alacak ve ortalama 1000 kişiye oynayan bir takıma karşı deplasmanda maç alıp şampiyonluğu kazanmak spor okullarımızda ders olarak okutulacaktır.

İsmail Şenol, Acun'un takımına karşı 2 gol atıp 3 ergenle şakalaşan, Ferit Şahenk'in istediği haberi, istediği şekilde veren tam bir basın neferi. Adeta sporun Can Dündar'ı. Bu ülkeye Naylon Voylavan, İsmail Şenol gibi adamlar lazım.

Ve Efes'in biraz aklı varsa, başarı istiyorsa kesinlikle bir takımla birleşmeli. En yakın gözüken Beşiktaş ama bence ligin en dandik seyircisine sahipler. Ufacık ama hoş Akatlar'ı ligin %90'ında doldurmaktan bile acizler. Yine de her türlü şimdikinden başarılı olacaktır. Doğuş da aynı şekilde. Kesinlikle bir taraftar takımıyla birleşmeye gitmeliler, yoksa basketbolun Manchester City'si olurlar.

Bütçe, kadro vb. argümanlarla başarıları küçümsemeye gerek yok, Fenerbahçe Euroleague'de hakederek final oynadı, tek bir ribaundla kupayı kaçırdı. Ligde de playoflar sonucunda hakederek şampiyon oldular.

Anadolu Efes'de İvkovic'i daha erken gönderseydi şampiyon olabilirdi, bana bu izlenimi verdiler en azından.

Gelecek yıl şampiyonluğun çok daha zor olduğu bir lig bizi bekliyor.

O 15 milyon euro'yu nasil finanse ettiklerini tahmin etmek cokda zor olmasa gerek . Salon bu seviyelerde hayati rol oynuyor . Maçı izlerken net 10 tane reklam saydim
Parkede odeabank ile birlikte bir reklam daha vardi . Reklam panolarında dönen reklamlar . Kigili , sarar , liv hospital vb bir cok reklam salonda dönüyor
Kafadan bir 10 milyon cukkalıyorlardir en az. Bu seviyelerde mücadele edebilmemiz icin ciddi bir sponsor ve salon şart oglu şart .

İyi de bunların hepsi doğru yönetilmesi ile ilgili. Fenerbahçe amatör branşlarda gayet iyi atılım yaptı. Ayrıca sponsorlarını da baya yüceltiyorlar. Gerek voleybol da gerekse basketbolda. Biz ise iki tane yan sponsor bulamıyoruz neden acaba?

Hepsi iyi güzel ama uluslararası firmaları ikna edebilmek lazım sponsor olmaları için, opel, toyota, samsung vs gibi.
İmajımız pek iyi olmayabilir ülke dışında, ama gerekirse kısa süreli, düşük miktarlara da olsa anlaşmalar imzalamak lazım. Ve bu süre içinde de her yönden başarılı olmak gerek. sportif başarıya bakmıyorlar, alınan cezalar, olaylar, hepsi önemli kriterler.