Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Maç sert başladı ama Heurtel'in yaptığı yanlıştı.Rakibine vurmasını geçtim Fener'i ve popcorn taraftarını havaya soktu maçı erkenden gerginleştirerek.

Maç sert başladı ama Heurtel'in yaptığı yanlıştı.Rakibine vurmasını geçtim Fener'i ve popcorn taraftarını havaya soktu maçı erkenden gerginleştirerek.

Huertel' in hareketi ne kadar yanlışsa, o pozisyonda tekme tokat üzerine gelen Vesely' nin hareketi de yanlış. Bunları geçtim, pozisyondan sonra İsmail Şenol ve İhsan Bayülken' in yaklaşık 4-5 dk boyunca Huertel' e kasti faul verilmeliydi, Vesely tepkisinde haklı, Vesely' e faul verilmemeliydi hatalı düdük diye ağlamaları daha da yanlıştı. Hadi İhsan Bayülken' in kolpalığını biliyoruzda, İsmail Şenol' u uluslararası maçları geçtim ilk kez bizim ligimizdeki bir maçta böyle taraflı yorumunu ik kez duydum. Zaten utanmasalar Ülkerspor' un her basketinde laylaylay çekecekler.

Huertel' in hareketi ne kadar yanlışsa, o pozisyonda tekme tokat üzerine gelen Vesely' nin hareketi de yanlış. Bunları geçtim, pozisyondan sonra İsmail Şenol ve İhsan Bayülken' in yaklaşık 4-5 dk boyunca Huertel' e kasti faul verilmeliydi, Vesely tepkisinde haklı, Vesely' e faul verilmemeliydi hatalı düdük diye ağlamaları daha da yanlıştı. Hadi İhsan Bayülken' in kolpalığını biliyoruzda, İsmail Şenol' u uluslararası maçları geçtim ilk kez bizim ligimizdeki bir maçta böyle taraflı yorumunu ik kez duydum. Zaten utanmasalar Ülkerspor' un her basketinde laylaylay çekecekler.

O pozisyonda Vesely ile Huertel'in yaptığı aynı şey değil, İsmail'in yorumu doğru sakatlamaya yönelik tekme attı bildiğin Huertel.

Ne kadar iyi savunma yaparsan yap, istersen içeri kat eden en iyi oyuncular sende olsun. Hiç farketmez Basketbol şut oyunudur. ne kadar iyi şut atarsan maçı kazanma şansın o kadar artıyor. Fenerin 4 tane NBA kökenli oyuncusu var. Ayrıca bu sene NBA yapacağı konuşulan Bogdan var bir de Kaliniç var. Bence en büyük farkı yaratan oyuncu Dixon çünkü adam sokuyor, yakaladımı affetmiyor. Her takımda bir tanesi Point Guard olmak üzere en az iki tane keskin nişancı olmak zorunda.

İsmail Şenol ve İhsan Bayülken yorumlarında haklı olmakla birlikte, verdikleri tepki abartılıydı.

Diebler Efes adina sezonun fiyaskosu oldu . Bitmiş okeye dönüyor . Bu kadar büyük bütceler harcayip her sezon rezil olmak efes adina bir gelenek haline geldi.
Dogus Balbay disinda milyonluk takimda sivrilebilen bir tane oyuncu yok .

Sezon başında da söylemiştim, Diebler gibi bir oyuncunun Efes'te ne işi var, nasıl aldılar şaşırıyorum.

Doğuş'un Udoh'a yaptığı blok neydi öyle :)
Ahmet Çakı Diebler-Tyus değişikliği ile yanlış yaptı.
Dunston tek başına direnemedi, Düverioğlu çok etkisiz kaldı.
Bu saatten sonra Efes şampiyonluğu unutsun...

Doğuş'un Udoh'a yaptığı blok neydi öyle :)
Ahmet Çakı Diebler-Tyus değişikliği ile yanlış yaptı.
Dunston tek başına direnemedi, Düverioğlu çok etkisiz kaldı.
Bu saatten sonra Efes şampiyonluğu unutsun...

Ahmet çakı, biraz da saric ve brown a güvenerek güvenebileceği bi atıcı aradı ama dunston tek başına vesely-udoh a karşısında daha fazlasını yapamazdı zaten.
Her iki koç da devamlı birşeyleri geliştiriyor. Artık fenerbahçe baskıda daha akıllı top çıkartıyor, efes de doğuş varken hucumda bir kişi eksik oynamıyor.
Bence, fenerbahçenin zorlanmasının sebeplerinden biri vesely olmadan oynamaya fazla alışmış olmalarıydı. Yeni yeni vesely-udoh u tekrar beraber kullanmaya başladı. Artık herhangi biriyle yada ikisi bir arada çok farketmeden aynı oyunu oynamaya başladılar.
Bir diğer etken de kalinic, transfer edildiği zamanlardaki gibi oynuyor.

Seri dediğim gibi ilk maçta kazanılmıştı. Efesin feneri deplasmanda yenebilmesi çok düşük bir ihtimal. Efes gibi kırılgan bir takım evinde küçük kıvılcımlardan bile ateşlenen müthiş bir enerji patlaması yaşayabilen fener karşısında deplasmanda kazanamaz. Fener sezon boyunca pek çok gerilimli pek çok sert maç oynadı çoğunu da kazandı. Kalite olarak takımlar birbirine yakın ama mental olarak acayip bir fark arada.

Doğuş'un ilk yarıda efesin en iyi oyuncusu olması esasında efesi çok bozdu. Ana silahların çalışmazsa Doğuş ile falan bir yere kadar tutunursun. Fenerin taktiği doğruydu atarsa Doğuş atsın.

Diebler tercihi tutmadı ama denemeye değerdi çünkü Diebler'ın seriye ortak olması efes açısından kritikti fener çok iyi yardım savunması yapıyor Diebler gibi net bir şutör çok ceza kesebilirdi ama tutmadı. 40 günün ardından iyi dönüş yapamadı Diebler.

Basketbolda hedef bir projedir. Projeye önce koç ve staff sonra oyuncular ve taraftar inanmalıdır. Bizde Eurocup hedefine inanmayan yoktu özellikle Münih maçından sonra FB'de bu sene yüksek seviye macları cok iyi oynadı projeye inanan bir oyuncu grupları var parayla iyi kadrolar kurulur ama FB savaşarak kalitesini de ortaya koyarak böyle maçları rahat alıyor. Efes'teki projeye ne İvkovic inanmış ne Huertel ne diğerleri taraftar zaten yok

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sezon başında da söylemiştim, Diebler gibi bir oyuncunun Efes'te ne işi var, nasıl aldılar şaşırıyorum.

Efes'te şaşılacak okadar çok şey varki. Mesela bu Doğuş sezon başından beri neredeydi. Çoğu maç süre bile alamamıştı. Lasme'yi nasıl bıraktılar. bence Tyus'a 10 basar. Efes efesliğinden çıkmış para saçan bir klüp haline gelmiş. Ama başarıda yok buna rağmen.

Efes'te şaşılacak okadar çok şey varki. Mesela bu Doğuş sezon başından beri neredeydi. Çoğu maç süre bile alamamıştı. Lasme'yi nasıl bıraktılar. bence Tyus'a 10 basar. Efes efesliğinden çıkmış para saçan bir klüp haline gelmiş. Ama başarıda yok buna rağmen.

Lasme Tyus'tan çok daha iyi bir oyuncu ona katılıyorum ama Lasme'yi bırakıp Tyus'u almadılar. Efes Kristic ve Lasme varken Kristicin savunmada yumuşak Lasme'nin de pivot olarak ince kalması nedeniyle Lasme'yi bırakıp yerine Dunston'ı aldı. Ardından sezon başlamadan Kristic uzun süreli sakatlanınca Tyus'u aldılar. Lasme-Tyus değişikliği değil Lasme-Dunston değişikliği oldu ki onlar adına mantıksız değildi bu değişiklik. Kristicin uzun süreli sakatlığı planlarını ciddi bozdu.

Seriyi büyük ihtimal FB Ülker 4-2 alır. Bizde ligi FB Ülker'in üzerinde bitirmediğimiz sürece her sene biz değil FB Ülker şampiyon olur. Bu yönetimle normal ligide FB Ülker'İn üzerinde bitirmemizde zor görünüyor. Ergin hocanın emeklerine yazık.

Ben anlamıyorum fener baskı yapıp 5 saniye den top kazanıyor. Efes buyur Estağfurullah ne baskısı der gibi adam bile marke etmeden topu oyuna sokturuyor . Ve bunlar maçın son 1 buçuk dakikasında fark 5 ken yaşanıyor

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi