Geçen sene FB'nin 2 önemli yıldızı vardı. Goedlock ve Blejica... Bu seneki takımın yıldızı yok. Ayrıca Dixon büyük bir takımın PG'si olamaz. Sloukas da öyle. FB kendi ayarında yada daha düşük takımları yener, ancak Khimki ve Real Madrid maçlarında demek istediğim daha net çıkacak. Açıkçası verilen paralar beni çok ilgilendirmiyor. İsterlerse bedavaya alsınlar. Kağıt üzerinde, Real Madrid, Barcelona, CSKA, Efes, Khimki, Pana hatta Olimpiyakos'ın gerisinde şu an. F4 yapabilir mi, elbet yapabilir, uygun bir kimya yakalayabilirse neden olmasın, o apayrı bir konu. Ancak geçen seneki kadroları kağıt üzerinde ben F4 yapıcağım diye bağırıyordu, bu sene o ses yok. Antic'i, Sloukas'ı, Dixon'ı, Datome'yi, Udoh'u fazla büyültmeyin. Kötü oyuncular değil kesinlikle, ama o oyunculardan her takımda var. Sadece ellerinde fark yaratacak, Vesely ve Bogdanovic var. Zaten bu iki oyuncu onları en iyi 8. kadro yapıyor. FB'nin yabancıları da Mercedes değil, Ford desek daha doğru olur. Ben bu sene, F4'de iki Rus takımı bekliyorum. Real Madrid yine F4 yapar. Son takım için 6 takımdan herhangi biri olabilir..
Bizde hep böyledir, gidence arkasından ağıtlar yakarlar. Goudelock da öyle oldu. önündeki topa atlamayan birisiydi. (yada gidenin arkasından hemen bok atarız
)
Bjelica geçen sene çok önemliydi çünkü oyunu kuracak başka adam yoktu takımda. İstikrarsız zisis (ki sezon ortasında geldi zaten), bir türlü bekleneni veremeyen kenan, birbaşka istikrarsız emir (ki birde dünyanın parasını alıyordu yabancı sınırlaması olduğu zamanlardan kalma kontratıyla) ile oyun tıkandığında kilidi bjelica açıyordu. Obradovic de bu yüzden iki tane oyunkurucu aldı takıma.
MAccabi maçı akılda kalan maçı yok semihin. üstelik gitmek isteyen de kendisiydi, obradovicle çalışmak zor gelmiş de olabilir.
Barış ile oğuz arasında bir fark yok bence, üstüne barış ,oğuzun yarısı maliyette.
Serhat 3 dk falan ortalamayla oynadı heralde, dünkü performansı normal, bir nevi intikam maçıydı.
gelenlere bakarsak antic beğenilmiyor ama freeland dan daha fazla süre almış geçen sene, üstelikte konferans finali oynayan takımda. takımdaki pis işleri yapabilecek bir oyuncu.
udoh hakkında fikrim yok, hazırlık maçlarında vesely ile iyi anlaşıyordu, hucumda reprtuarı vesely den daha geniş diyorlar.
sloukas bence gelecek yıllarda diamantidis seviyesine gelecektir.
dixon, emire tercih edilirmiydi bilmiyorum. herkes burun kıvırıyor ama geçen sene hem feneri hem efesi parçalayan takımın mvp si, o kadar boş olmasa gerek.
datome avrupa için önemli bir skorer, bence 15 civafrında sayı ortalamasını yakalar.
son 2 maçtaki performansları yoğun tempoya ve tamamen yeni bir sisteme bağlamak lazım. bence hücumda çok akıcı değil ama savunmada iyiydi fenerbahçe, 65-67 sayı fena değil.
yerliler için fiat demişsiniz ama zaten nba den oyuncu alamazsanız clio seviyesine ancak çıkarsınız, kim varki alacak ?
f8 için kesin diye düşünüyorum, gerisi kuralara, günkü sakatlıklara, forma vs bağlı.
rus takımlarını bence çok da büyütmemek lazım, özellikle de khimki yi. realde oyuncular 3 ayda 3 kupa kazandılar, karşılaşılacak en güzel andı onlarla, piyango da khimki ye çıktı. isim olarak trice, koponen, shved, dragic korkutuyor insanı ama hem sahaya nasıl yansıyacağı belli değil hemde diğer noktalarda o kadar etkili edğiller.
barcelona dan çok ümitli değilim bu sene.