Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Karşıyaka bu seneden çok daha kaliteli bir kadro kurdu.
Ragland olsaydı kesin alırlardi bu maçı.
Efes,Huertel direksiyon da olduğu sürece başarı beklemesin.

Yalnız Sanikidze yi izlemek büyük keyif. Ted Kolejliler e helal olsun süper transfer. Her takımda joker olur bu adam.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerin gencleri gayet olgun oynuyorlar. Bizimkilerin ise sürekli elleri ayaklari titriyor. Sahada öylesine durmuyorlar bizimkiler de öyle olmali kimsede demesin uzun oyuncu gec olgunlasir ömer faruk 17 yasindaymis...

Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray formalarıyla ülkemizde oynayan Pops Mensah-Bonsu basketbolu bıraktığını açıkladı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vesely şu anda Avrupa'nın en iyi 2-3 potaaltı oyuncusundan biri bence.

Haksız rekabet gibi bence avrupa için. Ama geldiği zaman sorgulanıyordu çok ilerletti oyununu. Bu sene orta mesafe şutunu da geliştirmiş.

Udoh içinde hücümda alternatifleri olan bir isim olduğu yazılıyor sıkça. Vesely ile iyi bir ikili olabilirler.

Fener i birkaç maçtır seyrediyorum.kötü takım kurmuşlar.Hiç atletik oyuncuları yok.Bilmiyorum da bu takım olmamış Şampiyonluk şansları KSK,Efes ve biz varken çok zor hatta imkansız bence.

Daçka salaklığıyla elden kaçırdı feneri. Vesely dışında bir numara göremedim fenerde

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FB orta seviye bir takım kurmuş. Açıkcası geçen seneyi çok ararlar bu kadroyla. Bir Goedlack'ları, Predzic'i ve tabi lideri Blejica'ları yok artık...
Datçka'ya gelince, yol yakınken Oktay Mahmudi ile yollar ayrılmazsa, sonu büyük hüsran gözüküyor. Gerçi aldıkları oyuncularında kaliteleri öyle ahım şahım değil, ama çok kötü yönetiyor takımı. Oyunculardan Reddick, Harangody forumda sıkça bize gelmeleri için yazıldı ama orta seviye oyuncular, bir numaraları yok...
Bu arada forumda önerilen isimler derken, Nate Wolters çok kez bizim için yazılmıştı. Neyseki bizden alan olmamış. BJK'ın ben devre arasına kadar ona sabredebileceğine ihtimal vermiyorum. Kartal çok daha iyi bir oyuncu....

Nate Wolters beni de şoka uğrattı açıkçası.Bloggerlar falan öyle bir övüyorlardı ki ben de Huertas gelmezse düşenebiliriz demiştim :(
Ligin galiba şu an en kötü yabancı oyun kurucusu

Daçka Oktay Hoca ile bütçesinde ve bu oyuncu grubuna yazık ediyor.
Bence de bir an önce kurtulmalılar Oktay Hoca'dan.

Fenerbahçe'de Vesely dışında atletik oyuncu yok.
Yerli kalitelerini de kaybettiler.
Bu kadro ile şampiyonluk zor.
Euroleague'de geçen seneki gibi final four çok daha zor.

Karşıyaka şu anda ligin en formda ve en iyi takımı.
Bu sene Euroleague'de çok iyi işler yapabilecekleri gibi ligde de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri yine.

Beşiktaş' ta savunma yapan oyuncu yok.
Atletik savunması iyi olan 5 numara eksikliğini hep hissedecekler.
Kartal, Nate'den çok daha formda ve iyi şu anda.

Bizde yerli guard ve yerli numara eksikliği bizim eksik yanlarımız.

Fenerbahçe'nin yabancı rotasyonu Merceses E Class, yerli rotasyonu Fiat Linea... Bu bütçedeki bir takımın yerlileri nasıl Dixon-Melih-Barış-Ömer-Berk olabilir? En azından Semih kadroda tutulamazmıydı? İstikrarsız da olsa, Semih'i yollayıp Barış'ı almanın mantığı nedir? Tabi bizim medyamız bu soruları sormayacak. Onun yerine Ömer'i oynatıyor diye Obra'ya alkış tutacak.

Daçka gibi takımların bana göre en büyük sorunu, oyuncular üzerinde başarı baskısının olmaması... Ne taraftar, ne medya baskısı var. Bu ortamda oyuncu tercihlerini çok dikkatli yapmak ve lakayıtlığa meyilli oyunculardan uzak durmak lazım. Oysa Daçka'nın kadrosunda böyle oyunculardan çok var. Hal böyleyken, takımın başına klimi getirirsen getir, başarıya ulaşması çok zor olacaktır.

Daçka büyük hayal kırıklığı olacak
Fb,Efes ve Ksk'den sonra biz geliyoruz
Fb ve Efes'in durumu ortada
Ksk hiç güç kaybetmemiş
Daçka çok para yanlış kadro
Bjk istikrarsızlık abidesi,ligi 6,7,8 de bitirirler yine
Banvit'de orta sıralarda olur
Biz ise ligi birincide bitirebiliriz dördüncüde ama üstlerde olacağız
Telekom'a yorum bile yapmıyorum,yıllardır ne paralar gitti çöpe be ...
Telekom bize olmuyorsa Bjk'ye olsun sponsor,bu oyunda bjk'de rekabette olmalı

Oktay Hoca gönderilecekti sonra kimse bulunamadığı için kaldı gibi bir yorum görmüştüm. Bu durumda oyuncu tercihleri ne kadar hocayla ilişkili bilmiyorum. Şu an Daçka oyuncuları lakayıt ve bu hocanın tarzı değil. Daçka'da Oktay Hoca'nın kariyerini de baltalayacak bir takım kimliği var. Tabi Oktay Hoca'ya olan sempatimden kaynaklanan subjektif bir yorum olabilir ama hocanın kalitesi de bellidir.

Fenerbahçe'nin sıradan bir kadro kurduğunu düşünenlere katılmıyorum.Özellikle Kalinic'le Antic'e verilen ücretler eleştirilebilir ama kağıt üstüneki kadroları Avrupa'nın en iyi bir kaç kadrosundan biri.
Serhat'ı ve Oğuz-Semih'ten birini kadroda tutmamaları EL için önemli olmasa da lig için yanlış strateji.
Delici oyuncu eksikiği var ama o bu eksikliği tölare edebilecek bir kadro potansiyelleri de var.
Emir-Dixon değişikliği.Üstüne Sloukas tercihi oyun kurucu pozisyonunda müthiş bi zenginlik yarattı.Sloukas-Dixon'lı rotasyonun problemli olabileceğini düşünmüştüm ama cuma günü Dixon fark yarattı.Dün de Sloukas sonradan girip eli titremeden attığı üçlükle Daçka'nın fişini çekti.
Lig herşeye gebe ama EL'de final four oynama ihtimalleri final four oynamama ihtimallerinden yüksek