STSL 11. Hafta | Fenerbahçe 2 - Galatasaray 0

Spor Toto Süper Lig 11. HAFTA
FENERBAHÇE - GALATASARAY
Hakem : Bülent Yıldırım
Tarih : 10.11.2013
Saat : 19:00
Yer : ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADYUMU
 
Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale veya finale gitmezsek bu sezon için en önemli maç diyebiliriz.
Zor maç mı ? Evet çok zor.
Uzun süredir kazanamıyor muyuz ? Evet,ama futbolda dün yoktur.Bunun bilinciyle sahaya çıkmalıyız.
Gol yer miyiz ? Büyük ihtimal.Defans ve kalede sorunlarımız var.
Gol atar mıyız ? Büyük ihtimal.Kaliteli ayaklara ve onlara karşı her zaman dominant bir futbol anlayışına sahibiz.
Favori kim ? Fenerbahçe.Kaliteli oldukarından vs. değil.Ev sahibi olmaları sebebiyle.
Yenersek ne olur ? Puan farkı istediğimiz seviyelere iner ve yoğun strese girerler.İlk yarı sonuna kadar da liderliği alırız.
Yenilirsek ne olur ? Kapatması zor görünen bir puan farkı oluşur ama her şey bitmez.Neden ? Çünkü Fener aptaldır.
Hakem,şans faktörü gibi etkenler ? Genellikle onların lehine oluyor fakat yüksek mücadele gücü her şeyin üstesinden gelir.

Terinin son damlasına kadar mücadele eden bir Galatasaray görmek istiyoruz.Onlar 1 dişlerini gösterirlerse biz 3 dişimizi göstermeliyiz."Kazanmaya geldik." mesajını vermeliyiz.

Allah yardımcımız olsun.
 
Son senelerdir kadıköye giderken hep iyi top oynayacağımızı düşünüyordum. Bu sene bunda pek umudum yok açıkçası. Umarım Juventus deplasmanı gibi takım beni şaşırtır ve iyi futbol oynarız.

Görüyorum ki rakipte maçı kazandım havasında gol atınca sevinme provaları yapıyor. İnşallah futbolcular bunun cevabını sahada verirler. Özellikle gol atarsak Melo ve Drogbadan cevap niteliğinde sevinçler bekliyorum.
 
Hayatımda hiç bir maç öncesi ''umutsuzluğa'' kapılmadım. Rakiplerin ciddi favori olduğu maçlar da bile ''Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır'' sözüne inanarak izledim, destekledim. Ama bu maç öncesi ne içim de heyecan, ne de umut var maalesef.

Umarım yanılırım, takım da hoca da beni mahcup eder, çıkar aslanlar gibi oynar ve galip geliriz.
 
Çoğunluğun umutsuz olduğu, gençlerin ağırlıklı olduğu bir kadroyla çıktığımız mücadelede galibiyeti kaçıran taraf olmuştuk.
 
İyi oyun falan umrumda değil. İstersek en berbat oyunumuzu oynayalım ama ne olursa olsun kazanalım artık yeter!! Senelerdir iyi oyun görüp şans golleriyle yenilmekten, berabere kalmaktan bıktık! Tarih kazananları yazıyor, iyi oynayanları değil. Biraz gururunuz varsa çıkın ve alın şu maçı!!!
 
Eray'ın yapmaması gereken hataya,hatalara endeksli maalesef maç.Şu maça Ağustos'tan itibaren gelişen saçma senaryoyla çıkmayı kabullenebiliyorum da Muslera-Sneijder olmadan çıkmayı kabullenemiyorum.
 
2 gün sonra bu saatlerde lig defteri kapanmış olacak. Kalite olarak onlardan iyiyiz ancak şu an ki durum ve deplasman faktörü durumu eşitliyor. Hatta ibreyi rakibe çeviriyor. Açık favori olmalarının sebebi rakibin isteğine aynı istekle yanıt veremeyeceğimizi düşündüğümüzden. Yumruk atmaktan bıkmayacaklar. Olmadı hızımızı kesecekler. Olmadı hakem duran top şansı verecek abuk subuk faullerle. Yumruk atmaktan bıkmayacaklar. Şu halimizle anca ne kadar dayanabileceğimizi konuşabiliriz. Beraberlik bile sürpriz olur. Erken gol bulup oyunu tutabilirsek; beklenmedik bir anda atacağımız 2. yumrukla yıkabiliriz rakibi. Başka da şansımız yok. Tek umudum Drogba2nın büyük maç performansı.
 
Hepinizin aldığı paralar haram olsun!! Ruhsuz futbolcu bozuntuları!! Daha fazla konuşursam ağzımdan kötü sözler çıkacak. Yazıklar olsun..!
 
Ligde orta sahası en temposuz olan takım biziz heralde. Beşiktaş'a bakıyorum otoban gibi akıp gidiyor orta saha göbekleri, kanatlarını hiç saymıyorum bile. Bizimkiler orta sahada yürüyor resmen.
 
Kenarda olan teşvikçi,golleri atanları LGBT ve kadın hareketlerine duyduğum saygı çerçevesinde küfüre başvurmamak için tanımlamaya girişmiyorum.
2011-2012,2012-2013'ün değeri şampiyonluklardan öteydi,devasaydı.Zira mücadele ettiğimiz şey ligdeki tüm kulüpleri de içine alan kirli Türk futbol yapısıydı.Bu başarının mimarı şu anda bilfiil mücadele ettiği insanların kıçını kurtarıyor,yetmiyor duygusal çevrenin basitçe algısını yönetiyor Ağustos sonundan beri.Bugünse sahadaki mimarların,her zaman Galatasaray'ın futbolcusu gibi dururlar dediğim adamların vücut dillerini o halde görmek hayattan soğuttu beni.Yönetimdeki sözde aristokrat kimi münasebetsizlerden yarın ''dimdik ayaktayız'' cümlesini duyarız.Ağustos 2013'teki Galatasaray,Kasım 2013'teki Galatasaray.El birliğiyle içine sıçıldı güzel duyguların.
Nankör olmamak,bugünü de mazur görmemek lazım.Terazi bugün itibariyle dengeye geldi,bugünden sonrasını görelim.Tasfiye olan kadronun takımı manipule ettiği şeklindeki derin komplo teorisine bugün itibar etmek istemiyorum,zihinde yer verilecek şey değil.Fakat gelecek bir küsur yıl bu komplo teorisini desteklerse ben eyvallah derim.2011'den beri 17 takımın zerre değeri yok gözümde,bari Galatasaray algısını yaratan yüzler samimi olsun.
 
Tribünler önce "imparator fatih terim" , sonra "fatihi satanı biz de satarız" en sonunda da terim'in annesine küfür ettiler.alenen dalga geçip
Küfür ettiler.maç sonu fbli futbolcular tribünlere küfürlü tezahürat yaptırdılar.maçın başında volkanı tribünlere küfürlü ismi geçen ve galatasaraya küfür eden tezahüratlar ile çağırıldı.o da duyamıyorum daha yüksek küfür edin işareti ile gitti.webo maç boyu kaşındı baroni gol atınca 6 işareti yaptı.ve şu an tvlerde çok centilmen bir maç oldu zaten kadıköyde bütün maçlar böyle centilmence geçiyor deniyor. Asıl bomba bizim vatansever terim efendi bu terbiyesizlerin hocası olmak için demirörenin tezgahına girdi. Yarın bunlar milli takımda galatasaraylı arkadaşlarının yüzüne ve terimin suratına çok rahat bakarlar da bizim has cimbomlu terim efendi de hoşgeldiniz evlatlarım diye o fblileri kucaklar.insan işte bunu hiç içine sindiremiyor...
 
9 puan fark kapanır demek istiyorum; daha vakit var demek istiyorum ama hiç ışık yok. Çok üzücü gerçekten çok üzücü....
Koca maç Drogba'nın şutu harici pozisyonumuz yok( ha fener'in var mı o ayrı). Eboue sürekli yerde. Bruma 2 maçtır forma giyip de doğru düzgün adam geçemedi. Burak zaten top tutamıyor ayağında. Chedjou ne gerek vardı o penaltıya. İlk yarıyı 9 puandan fazla bir fark ile kapatmaktan korkuyorum. CL'de de çok ümitli değiliz. En azından UEFA bile olursa sevinirim.

Nerede o Emirates+Super kupayı 1 haftada alan takım....

Hakemlere girmek istemiyorum o kadar kötüydük ki onlara yer bile gelmiyor. Yoksa Caner, Emre, Webo, Cristian'ın ilk yarıdan sarı kart alıp 2. yarı Cristian'ın kırmızı görmesi gerekirdi.... Ama malesef bunlardan önce konuşulması gereken kendi sorunlarımız var...

İnşallah ilk yarı puan farkı daha da açılmaz belki 2-3 puan kapanır şansımız yaver giderse. Devre arası sol bek+kanat alınır da biraz ümitleniriz...
 

Üst