STSL 2.Hafta | Galatasaray: 0 - Eskişehirspor: 0

Galatasaray'da 2. Başkanlık görevini yürüten Özkan Olcay, maç sonrası oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Olcay'ın sözleri:"Malesef çok başarılı bir maç çıkardığımızı söyleyemeyeceğim. Her iki takım da beraberliğe razıymış gibi başladı ve berabere bitirdiler. Seyrettiğim futboldan keyif almadım.""Bu futbolun sebeplerini benden önce bilmesi gereken teknik sorumlularımız var. Bunun nedenlerini de görüşeceğiz. Ben keyif almadım sessiz bir gece oldu. İsteksiz, keyifsiz bir futbol seyrettik.""Ceza ile ilgili haberler gazetelerde çıktı. Bu konuya geri dönüp tekrarlamanın faydası olacağını düşünmüyorum."
 
Maç içerisinde zaman zaman etkili olduk ama final ''düşüncesini'' iyi yapamadık. Takımda bi uyumsuzluk vardı. Kötüydük ama bu 'kötü', umut veren bi kötü bana göre. Daha iyi olacağız. Olcan artık kesinlikle 11 oynatılmalı ! Selçuk lütfen bir iki maç kesilsin artık, SIFIR fayda ve takımı yavaşlatıyor. Bruma inanılmaz istekliydi ve iyi de oynadı bugün, Sneijder çıkarılmasın artık maçtan cidden sinir bozucu bir durum adam küfür etse hakkıdır !
 
Böyle bir atmosferde zaten iyi futbol beklemek hayalcilik olur.

Bu zihniyet Galatasaray'a küçük gelen. Artık kişilerin Galatasaray'a dar geldiğini düşünmekten vazgeçelim. Prandelli en iyi niyetiyle çalışıyor. 3 aydır ısrarla istediği adamlar daha 1 hafta önce takıma geldiler el insaf biraz. Ayrıca artık şu Selçuk ve Burak'ın kenara gelmesi lazım. Selçuk topu alıyor ileride hemen Burak'ı arıyor oysa kanatlarda boş adamlar var ama nerde Burak'a atıyor ve sönüp gidiyor ataklar.

Özkan OLCAY gibi asli görevi o koltuğu meşgul etmekten başka vasfı olmayan futbol bilgisi ve görüşü olmadığına inandığım birisinin açıklamalarını pek ciddiye almıyorum. Laf ile peynir gemisini yürütmeye çalışıyor.

Prandelli'ye daha zaman lazım ama bunu yaparkende kimse dokunulmaz değildir Selçuk gibi artık sadece yerli ve ismi olduğu için oynadığına inanmaya başladığım bu formanın hakkını vermeyenleri kesebilmeli !..
 
Sinir krizleri geçirdim , abartmıyorum başımı duvarlara çarptım kaç kere. Tahammül edemiyorum , böyle bir oyun yakışmıyor şu taraftara, olmuyor.


Teknik olarak bakarsak ;

Savunma çizgisini çok geride tutuyoruz.Savunmayı stoperleri biraz daha öne çıkarıp oyun merkezini 15 metre ileriye çekmemiz gerekiyor.Semih-Chedjou gayet iyi savunuyor bu sezon iyi başladılar ama burada dikkat edilmesi gereken belirttiğim husus. Geriye kaçarak oynarsan savunmayı geride kurarsan zaten hata riskini azaltırsın.Prandelli kesinlikle savunma çizgisini biraz daha öne çekip orta saha oyuncularını da biraz öne atmalı. Savunmadan başladık savunmadan gidelim. Semih-Chedjou gayet iyiydi , Semih birkaç kere topla çıkışlar yaptı gayet olumlu.Umarım bunu daha fazla görürüz.Chedjou kritik 2-3 top kesti başarılıydı.Veysel genel olarak standardı olan o çizgide oynayan bir oyuncu , bugün bence daha iyi bindirmeler yaptı ama yeterli değildi dahası gerekiyor.Tarık çok iyi oynadı aman nazar değmesin.Hem sol hem sağ bekte oynayınca standardın üstü performans veren nadir beklerden. Milli takımda Gönül'den formayı alacağı günler yakındır.


4-3-3 gibi dağılıyoruz. Selçuk-Yekta-Dzemaili oynadı. Hazırlık kampı boyunca 4-2-3-1 oynayıp , Sneijder'i takımın beyni ilan eden Prandelli neden 2 maçtır 4-3-3 e döndü ? Sanırım oyun merkezinde oynayan oyuncuların fizik gücünü beğenmeyip orayı 3 sert oyuncuyla geçmeyi düşünüyor ama olmuyor. 3 ön liberoyla zaten dinamizmi patlayıcılığı eksik bir takımız bu takımın topu ileri taşıması çok zor. Melo-Selçuk'um iyi oynadığı 2 yıl şampiyonluğu getirdi, gösterdi ki oyun merkezin kaliteliyse tempoyu istediğin biçimde ayarlıyorsun.Selçuk çok kötü , formsuz. Artık değişim gerekiyor ama haftaya yine 11 başlama ihtimali yüksek alternatif belirleyemiyorsun.Dzemaili transferindeki eleştirim bu yönde , artık oraya taze kan gerekiyor 2-3 yıl orayı kotaracak oyuncu gerekirken Dzemaili alındı yanlış.'Box to box' ile dikine ve tempo yapan takıma dönüşebilirdik.Sahada ve özellikle oyun merkezinde topla sprint atan oyuncu yok .Sneijder 10 numaraya geçince, Pandev oynayınca da değişmeyecek bu , mutlaka gerekiyordu bu tiplemede bir oyuncu alınmadı.Dzemaili katkı verebilir ama o bölgeye fark yapacak oyuncu gerekiyordu.


Ünal Aysal bir açıklamasında hoca Podolski'yi yaşından dolayı veto etti , genç dinamik oyuncular istiyor .Bunu düşünen teknik adam böyle bir takım oluşturur zaten demişti.Peki Pandev ve Dzemaili ?? Ünal Aysal veya Prandelli kendisiyle çelişiyor.Bu transferleri gerçekten hoca mı istedi , istediyse ilk tercihi miydi değilse son güne sıkıştırıp listenin kaçıncı sırasındaki oyuncular alındı? Ünal Aysal ve yönetim taraftarlara ölümü gösterip sıtmaya razı etti , son gün yapılan transferlerle tüm taraftar sevince boğuldu.Peki transfer döneminin başından beri bu isimler konuşulsa burun kıvrılmaz mıydı ? Transferle yarar sağlamaz demiyorum , yapılış biçimi , önümüze konuş biçimi son derece yanlış. Algı yönetimi yapıyorlar akıllarınca zaten biz de yemeye devam ediyoruz!!


Bruma iyi başladı ama son tercihlerinde hala sorun var. Gelişir bence bu sezon iyi yolda.Prandelli onun için bir şans.Burak çok kötü , kendine güveni çok azaldı sürekli kaçarak oynuyor.Acilen Burak'a 2 gollük bir maç gerekiyor.


Kenar forvet alın diye diye dilimizde tüy bitti almadılar.Bu takımın temel problemi dikine gidip tempo yapacak dinamik bir box to box olmayışı ve kenar forvet olmayışıdır. Bu net. Santrafor meselesine hiç girmiyorum girince çıkamıyoruz.Kadro kimyamız malesef uygun değil.Söylediğim 3 oyuncu bu takımı bambaşka havaya büründürürdü.


Peki ne yapacağız ? 4-2-3-1 e dönüş. Prandelli mental olarak takımı hazırlamalı , beraberliğe razı bir takım değil , oynadığıyla yetinmeyen bir takım olmalıyız fakat bu gerçekten kolay değil.Oyuncu yapısı buna pek müsait değil. Olcan'dan ve Pandev'den daha fazla katkı alıp Sneijder'i 10 numaraya çekmek biraz daha iyi olabilir.Topu ileriye taşımada problemimiz olduğu gibi orada tutmada da problemimiz var.Bu açıdan Pandev ve Sneijder 2si aynı anda sahada kalırsa bu sorunu çözebiliriz.Fizik olarak iyi değiliz.4-2-3-1 Sneijder,Pandev de beraber oynadığında nasıl reaksiyon gösteriririz kestirmek güç.Ama pes etmeyen savaşan bir takım olmak gerekiyor.Bunun için Prandelli'nin yapacağı ilk iş forma dağıtımında adaletli olmaktır , isme göre forma verilmeyecek hak eden sahada savaşan oynayacak. Burak haftaya oynamamalı , bu takımda kimse yer doldurulamaz değil kimseye taviz vermeyeceksin.Sneijder kulübede oturacak oyundan alındıktan sonra , bilmiyorum izin dahiinde mi oldu nasıl oldu ama eğer bu bir atarsa ki öyle göründü hakettiği gibi davranacaksın.


Galatasaray kötü günler geçirebilir , şimdiye kadar altından bir şekilde kalktık , yine kalkarız.Renklere gönül verdik , hep destek tam destek... Biraz daha sabır , Prandelli'nin öyle çabuk sinecek , pes edecek birisi olduğunu düşünmüyorum , biraz daha sabır...
 
Biz elmanderi, necatiyi, sabriyi, engini, emre çolağı, ujfalusiyi, eboueyi ve daha nicelerini çooook arayacağız... Sabrinin takımdan kesilmesinin tek nedeni bana göre; takıma gaz vermesi ve takımı için savaşçı olmasıdır... Şimdiki ruhsuzlara sert çıkışlar yapacağının bilinmesidir... Bu takıma abdurrahim gibi ali dürüst gibi haldun üstünel gibi takıma gönülden bağlı yöneticiler lazım... Maçı yönetici gibi değil takıma gönülden bağlı kalpten bağlı insan gibi maçı takip edenler lazım... Ruh lazım... Ünal aysalın yönetim tarzı GALATASARAYI bozmuştur... Her türlü saldırıya sadece laf söylemek yerine savunmaya geçen babayiğit bir başkan lazım... Masaya yumruğunu vurdumu etrafındaki herkesi korkutması lazım... Yoksa medyasıydı, federasyonuydu, o suydu bu suydu saldırır durur ve oyuncularda ruhunu kaybeder... Başarı istiyorsan takıma gönülden bağlı olacaksınız... Hasan şaş ümit davala fatih terim üçlüsü çok iyi giderken ve kovduğunuz da bile namağlupken Takımı paramparça ettiniz... Şimdi ise belinizi doğrultamıyorsunuz... Takım için hizmet etmek istiyorsanız bırakın bu takımı ve yeni yönetim gelsin herşeyi toparlasın... !!!

Icimdekilere tercüman olacak bir yazı..
Alıntıdır...
 
Maçı izliyorum, şu an Wesley 70 dakika iyi bile sayılabilecek bir oyun oynamış. Niye çıkardı Prandelli anlamadım. Takım genel olarak iyi, iki büyük eksik var; Selçuk ve Burak yerine iki sağlam adam lazım. Pandev´i bilmem ama Dezmali aranan kan değilmiş bence, tabii erken daha.
 
Sezonun ilk haftaları sıkıntılı geçmeye gebe haftalardır zaten. Bir de yeni bir hoca ve takıma geç katılan transferler olunca...

Ligde şampiyonluk hedefleniyorsa bunun yolu sadece ve sadece oyuncuların azmi ve mücadeleyi bırakmamasından geçiyor. Yönetim şu noktada figüran, yapabilecekleri tek şey acı ama gerçek oyuncuları motive etmek. Hakemleri ve Disiplin Kurullarını Federasyon´a, peki Federasyon´u kime şikayet edeceğiz? Kimse UEFA demesin, gülerler insana. Onlar da Türkiye´deki düzenin içinde, al gülüm ver gülüm..

Eskiden Türkiye Ligi bizim için araç, amaç Avrupa derdik. Ama ne olursa olsun Türkiye rekabeti de önemliydi gönlümüzde. Peki ya şimdi?
 
Ya Sneijder ayağına 5 top gelse 7 sini süper kullanıyor, halâ her maç Sneijder'i çıkarıyoruz adam terkedip gitse şehri haklı, yanındakilerle ne yapsın ?
Pandev 15 dk falan oynadı ama 2 süper pas attı biri asist oluyordu az kalsın, oyunu bilen tecrübeli biri olduğunu hemen belli etti.
Dzemaili rahat çalım atıyor, faydalı olacaktır şüphesiz, ah bide karşı karşıya pozisyonda Burak'a pas vermeye çalışmak yerine vursa gol olurdu.
Tarık da faydalı olacak, istekli oynadı, atağa bindirme yapmayı seviyor. Veysel yedek oturup Tarık-Telles kanatları ile başlanmalı.
 
Daha ligin 2. (iki) haftası ve yine çok ama çok bilen musterilerimiz (ki buna gereksiz yöneticiler de dahil) teknik ekibe sallamaya başlamış.

Maça gelirsek ben beğendim takımı. Çünkü ben şu anda takımın kanatlanip uçmasını zaten beklemiyorum. Prandelli'nin de dediği gibi bu takımın sorunu tempo. Tempoyu kesinlikle arttırmaliyiz. Takımın temposunu artıp şu an sürüneb futbolcular kıpırdanmaya başladığinda bambaşka bir takım ortaya çıkacaktır.
 
1 maç berabere kalınca hemen Prandelli'ye sallanmaya başlanmış.

Azıcık sabır be kardeşim

Suç Prandelli'de değil ki ?

Onu getiren başkan da.

Baktı çok isteği yok,transfer bütçesi istemiyor,getirdi garibanı.

Prandelli büyük takım hocası değil. Gidip Eskişehir,Bursa falan çalıştırsın.

Adamın kapasitesi bu,fazla bir şey beklememek gerekiyor.

Takımı eleştirip oyunu beğenmeyen yöneticimizi beğenmeyen ve toptan anlamayan diyen renkdaşlar var. O adamı oraya ben mi getirdim. Madem futboldan anlamiyor ne diye kulüpte görev alıyorlar.

Dünkü oyunu beğenen bir elin parmağını geçmez. Savunma iyi ama hücum diye bir şey yok takımda. Şu tecrübesiz Eskişehir takımını gole boğmamiz lazımdı.

Manciniden şikayetçiydim ama gelen gideni aratirmış !!!
 

Üst