Şubeye gelir getirecek fikirler/öneriler

Malum, basketbol şubesi ciddi bir maddi sorunla karşı karşıyaydı yakın zamana kadar. Bu sezonluk sorunlar çözülmüş olabilir ama "günü kurtarmak" yetmiyor. Galatasaray'ın basketbolda hakettiği noktaya gelebilmesi için GS Store aracılığıyla gelir getirecek işlere imza atması gerekiyor. Çağımız iletişim çağı ve bu başlığa yazılacak mesajlar şubeye iletilerek bir hareketlilik sağlanabilir.

-Formaları store üretecek bu sene ve olabildiğince çabuk satışa sunulmalı diye düşünüyorum. Ayrıca formanın arkasına isim de yazdırılabilmeli.

-Değişik tişört tasarımları yapılabilir. 3-4 sezon önce Kewell ve Lincoln için çıkarılan tişörtlerin bir benzeri Arroyo, Aradori, Micov, Furkan gibi isimler için de hazırlanabilir. Tişört alana, o tişörtün yanında bir de takım posteri hediye edilebilir vs vs vs...

-Tüm takımın isim ve imzalarının bulunduğu sezona özel tişörtler de üretilebilir mesela.

Fikirlerinizi yazarsanız, güzel bir başlık olacağını düşünüyorum. Hatta işin ehli olanlar tasarım da yapıp koyabilirler buraya.

Formaların storelarda satışı olmalı mutlaka. Geçen sene 3 ayrı storeda basketbol forması arayıp bulamadım. Sene içinde kullanılan antrenman üstü vb. şeylerinde satışı yapılmalı.

Bence artık tişört haricinde alternatifler de geliştirmek lazım. Son iki senede basketbolda tarihi başarılar elde ettik; ama her defasında hatıra ürünü işi tişörtler ile geçiştirildi. Poster, dvd, foto albüm gibi ürünler çıkartılabilir. Şahsen şampiyonluk posterini duvarıma asmayı çok isterim. :)

Forumda bir üyemiz (ismini hatırlamıyorum) EL şampiyonu kadın takımımızın, poz verirkenki resmini masa üstüne koyulacak bir biblo haline getirme fikrini ortaya atmıştı. Bu tür değişik alternatif ürünler de düşünülebilir.

Arkadaslar fikirler güzel ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Gelir getirecek salon yapılmalı. Ayrıca spor okulları açılmalı. Enka, Galatasaray Lisesi gibi iyi okullar olmalı. Hem alt yapı gelişir hem de gelir getirecek bir yapı olur.porto oyuncu satarak 700 mil usd gelir getirmiş.

Arkadaslar fikirler güzel ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Gelir getirecek salon yapılmalı. Ayrıca spor okulları açılmalı. Enka, Galatasaray Lisesi gibi iyi okullar olmalı. Hem alt yapı gelişir hem de gelir getirecek bir yapı olur.porto oyuncu satarak 700 mil usd gelir getirmiş.

Salonumuz zaten gelir getirecek kadar büyük ama dolmuyor :)

Bunları konuşmak,fikir alışverişinde bulunmak güzel şeyler,ancak bunları biz düşüneceksek,kulüpte çalışan profesyoneller onca maaşı neden alıyor? Gerçi bu soruyu sormak bile komik,sonuçta zaten belli olan transferleri günlere yayarak açıklayıp,heyecan yarattığını düşünen birisi/birileri var orada,bunları nasıl düşünsün.

Furkan'ın da dediği gibi salon büyük ama dolmuyor. Türkiye'de basketbolun hala yeterince önem görmediğini biliyoruz. Bu yüzden taraftarı sahaya çekecek aktiviteler olmalı. Bir de tişört olayı çok güzel olur. En başta Arroyo olmak üzere, Aradori ve diğer yabancıların tişörtleri ilgi görecektir. Türkler'e de yapılır. Ama Arroyo artık kulüp efsanesi gözüyle bakılıyor, adı çok iyi kullanılır pazarlamada.

Salon şart oğlu şart.. Salon senin olursa konser düzenler etkinlik yapar ve hatta ve hatta fuar bile düzenlersin. Hele çok amaçlı yaparsan yaz aylarında uluslararası spor müsabakaları düzenler büyük spor yıldızlarını getirirsin.

Düşünsenize Galatasaray Cup Tenis Turnuvası yapıyoruz.

Özellikle Carlos ARROYO + Pietro ARADORI + Martynas POCIUS' un popularitesi irdelenip diğer arkadaşların da belirttiği gibi çeşitli merchandising ürünleri piyasaya sürülebilir. Senelerdir Avrupa, NCAA ve NBA' de takip edip çeşitli ürünlerini temin etmeye çabaladığımız (Kendimi az olsa başarmış olarak sayabilirim.) bu oyuncuların Galatasaray' a gelip de bu temin edilmek istenen ürünlerinin pazarlanmaya çalışılmaması büyük hata olur.

Daha öncede belirtmiştim genel manada çok büyük fiyatlar yerine küçük ama getirisi olacak şeyler olabilir.
1-Mesela yenilmez armada anahtarlığı hem ucuz olur hemde herkes cebinde rahatlıkla taşıyabilir.
2-Organizasyonlar yapılmalı mesela her hafta veya ay bir oyuncu ile imza günü düzenlenip hem taraftarla iletişim sağlanmış olur hemde ciddi manada forma ve t shirt satışı sağlanmış olur.
3-İdman günlüğünü her gün resmi siteden öğrenmek istiyoruz hem bugün bir çok arkadaşımız futbol takımını nasıl takip ediyor ise basketbolu takip edenler sevinir hem de basketbola ilgi çekilmiş olur. Bu sayede idman günlüğü resmi sitede yanyınlandığı için sponsor bulmak daha kolay olur.

Panathinaikos'un basketbola dair çok şık ürünleri var. Biz tekdüzelikten bir türlü kurtulamadık. T-Shirtler iyi gelir getirebilir. Tabiki alışılmış tasarımın dışına çıkmak şartıyla.

1-Öncelikle klüp kombine kart çıkarmalı !. Yıl oldu 2014 klüp hala kombine diye salona giriş paso kartı çıkarıyor . Kendine ait bir koltuğun olup maçtan on dk önce girsen bile oturma sansın yoksa o satılan şey kombine olmuyor. Ayhen Şahenkten beri bir arpa boyu yol kat edemedik bu konuda
2-Efes fan karta benzer bir kart çıkarılabilir kombine alanlara bedava verilir . Kombine almayanlara uygun bir fiyata satılır ilk basta . Çeşitli şirketlerde anlaşarak kart sahiplerine indirim ayarlanabilir, bilet alımlarında indirim yada mesela kart sahibi uç mac üst üste bilet alırsa dördüncü maç bedava. Gibi indirmeler sağlarır.Her deplasmanda bir iki kart sahibi kura ile bedava takımla gider. Genel olarak kart sahiplerine özel ücretli deplasman org yapılalabilir .Sonuç olarak bunlar kısa vadede gelir getirmekten çok önce basketbol diyen bit kitle oluşturmak ve orta -uzun vadede Konya maçında dahi salonun mümkün olduğunca dolmasını sağlamak amacı ile yapılması gerekenler .Söz konusu kitle oluştukca ürünlere de talep daha da artacaktır
3- Yukarda da söylenmiş maliyeti cok düşük kar oranı yuksek ama fiyatı da düşük surumu yuksek olabilecek anahtarlık gibi ürünler çıkarılabilir

Basketbol şubesi hem futboldan hemde diğer branşlardan acile ayrılmalı. Basketbol AŞ kurularak şirketin başına profosyonel CEO geçmelidir. Gelir gider dengesi buna göre yapılmalı, şirketin gelirlerinin arttırma yolları aranmalıdır. Nasıl ki futbolda kazanılan sadece futbola haracanıyorsa basketbolda kazanılanda sadece basketbola harcanmalıdır. Aslında bu yazdıklarımdan daha iyi olacak olan basketbolun tamamen ayrı bir klüp haline getirilmesi olur (ki bu ancak klüp tüzük değişikliği ile mümkün olıur). Basketbol başkanı ayrı bir kişi olur ve yine üyeler tarafından seçilir. Tamamen basketbol odaklı günöllü bir yönetim ile tüm problemler çözülür uzun vadede.
Para krizi olunca hepimizin ilk aklına gelen güçlü bir sponsor desteğidir, ancak sponsor desteği kalıcı değil geçici çözümdür. Sponsorunuz olan şirketin bir sonraki sezon sponsor olmak istememesi, ertesi sene fiyat düşürmesi yada sponsor şirketin mali yapısının kötüye gitmesi ile sponsorluktan çekilmesi gibi riskler her zaman vardır ve başınızı üstünde Demokles'in kılıcı gibi sallanır. Kurumsallık ve kendi ayakları üstünde durabilme asıl önemli olandır. Buda yukarıda yazdığım şekilde çözülür.

Basketbol şubesinde beleş bilet öncelikle bitirilmelidir. Ultraslana inen bilete yeminle lafım yok. Her maçta ordalar bağırıyorlar. Benim problemim saha içinde en öne sandalye atılarak oturtulan sonradan görmelerle. Orda 50 kişi varsa 5 tanesi para vermiyor. Buna adım gibi eminim.

Basketbol şubesi hem futboldan hemde diğer branşlardan acile ayrılmalı. Basketbol AŞ kurularak şirketin başına profosyonel CEO geçmelidir. Gelir gider dengesi buna göre yapılmalı, şirketin gelirlerinin arttırma yolları aranmalıdır. Nasıl ki futbolda kazanılan sadece futbola haracanıyorsa basketbolda kazanılanda sadece basketbola harcanmalıdır. Aslında bu yazdıklarımdan daha iyi olacak olan basketbolun tamamen ayrı bir klüp haline getirilmesi olur (ki bu ancak klüp tüzük değişikliği ile mümkün olıur). Basketbol başkanı ayrı bir kişi olur ve yine üyeler tarafından seçilir. Tamamen basketbol odaklı günöllü bir yönetim ile tüm problemler çözülür uzun vadede.
Para krizi olunca hepimizin ilk aklına gelen güçlü bir sponsor desteğidir, ancak sponsor desteği kalıcı değil geçici çözümdür. Sponsorunuz olan şirketin bir sonraki sezon sponsor olmak istememesi, ertesi sene fiyat düşürmesi yada sponsor şirketin mali yapısının kötüye gitmesi ile sponsorluktan çekilmesi gibi riskler her zaman vardır ve başınızı üstünde Demokles'in kılıcı gibi sallanır. Kurumsallık ve kendi ayakları üstünde durabilme asıl önemli olandır. Buda yukarıda yazdığım şekilde çözülür.

Basketbol A.Ş. için Ünal Aysal yapalım deyince adamı başkanlıktan ettiler.

Maddi sıkıntılar gün yüzüne çıkınca aklıma şöyle bir fikir gelmişti ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama erkek basketbol takımına biz taraftarlar sponsor olalım. Nasıl bir organizasyon ile nasıl yapılır şu an aklıma gelmiyor ancak kuçuk bir hesapla 100.000 kişiden 100er lira toplansa 10.000.000TL yapar. Bizim sponsordan çok daha iyi bir katlı verir diye düşünüyorum.