Takas ve Transfer dedikoduları...

Mo-Carter-LeBron gerçekten dehşet olur. Ancak şöyle birşey var ki Carter'ı almak için karşılığında elle tutulur şeyler vermek gerekir. Şu an Cavs'in bir takım kimyası var ve bu tip yapı taşlarını değiştirecek takaslat takımın gidişatını etkileyebilir. Ben Nets'in Carter ucuz bir şekilde bırakacağını düşünmüyorum. Tabi Memphis gibi saf değillerse. Delonte West-Szczerbiak tarzı adamlar karşılığında vermezler heralde Carter'ı. Aslında hayrına Snow'u alsalar iyi olur. Hediyemiz olsun... :)

Cavs'a Carter'dan çok , alınacaksa pota altını domine edecek adam alınmalı bana kalırsa..Kaldı ki Carter gelirse şimdiki takım kimyasının bozulabileceğini düşünüyorum..

SON DAKİKA!!! : Lakers - Bobcats takası gerçekleşti

Shannon Brown - Adam Morrison
Lakers'a
Vladimir Radmanovic- Bobcats 'a

NBA'de Los Angeles Lakers ile Charlotte Bobcats 3 oyuncuyu kapsayan bir takasa imza attı. Buna göre Lakers, Sırp forvet Vladimir Radmanovic'i Bobcats'e gönderip karşılığında yedek forvet Adam Morrison ve yedek guard Shannon Brown'ı aldı.
Lakers'taki üçüncü sezonunu geçiren ve 2008-2009 sezonunda kontratı gereği 6.5 milyon dolar alıp sezon sonu serbest kalacak olan Radmanovic, bu sezon fazla süre alamayıp zaman zaman teknik ekiple yaşadığı sorunlarla gündeme gelmişti. Bu sezon 46 maçta forma giyen 29 yaşındaki oyuncu 16.4 dakika, 5.9 sayı (NBA kariyerinin en düşük sayı ortalaması), 2.5 ribaunt ile vasat bir sezon geçiriyordu. Gerald Wallace'ın sakatlığıyla forvet pozisyonunda sıkıntı yaşayan Bobcats böylece, her iki forvet pozisyonunda da oynayabilen bir ismi kadrosuna dahil etmiş oldu.

Bobcats forveti Adam Morrison ise 2006 NBA draftı'nda, Bobcats tarafından 3. sıradan seçilmiş ancak seçildiği yere göre bir türlü beklenen patlamayı yapamamış bir isim olarak dikkatleri çekti. Bobcats'te Gerald Wallace'ın ardında süre bulmakta zorlanan Gonzaga Üniversitesi çıkışlı oyuncu bu sezon 44 maçta 15.1 dakika, 4.5 sayı ve 1.6 ribaunt ortalamalarıyla oynuyordu.

Takasta kullanılan bir diğer isim olan Shannon Brown ise bu sezon 30 maçta 11.2 dakika ve 4.8 sayı ortalamalarıyla oynamaktaydı.

Bobcats de hafta içinde koç Larry Brown kısa forvet pozisyonunda sıkıntılarını olduklarını söyleyerek Gerald Wallace ın yokluğunda bu pozisyonda oynayan Adam Morrison dan istediği verimi alamadıklarını ima etmişti.Bakalım Radmanoviç beklentilerini karşılayabilecekmi Bobcats in.

Orlando'nun Gözü Arroyo'da

Jameer Nelson'un omzundan geçirdiği sakatlık problemi sonrası oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Orlando Magic'in, Carlos Arroyo ile ilgilendiği belirtildi.

Yaz döneminde Maccabi Electra Tel Aviv ile sözleşme imzalayarak Avrupa'ya geri dönüş yapan Porto Riko'lu oyuncuya, eski takımı Orlando Magic'in teklifte bulunmaya hazırlandığı kaydedildi. Geçtiğimiz aylarda da takımdan ayrılması gündeme gelen Arroyo, kulüpten gelen baskı üzerine Avrupa'da kalmıştı.

Orlando Magic'de GM Otis Smith'in All-Star arası sonrasına kadar anlaşmak istediği Arroyo, bu yıl Euroleague'de 11 karşılaşmada 12.9 sayı- 3.0 ribaund ve 4.4 asist ortalamaları yakalamıştı.

Bucks Jefferson'ı, Cavs'e Mi Yolluyor ?

Redd'den sonra Bogut ve Ridnour'ın sakatlıklarıyla sarsılan Milwaukee Bucks, transferdeki politikasında değişim yapabilir. Bucks'ın Richard Jefferson'ı takas edebileceği konuşuluyor.
Basında gündeme gelen haberlere göre ;

Play-off konusunda umutsuz olan Bucks'ın, Jefferson'ı takas ederek salary'sini rahatlatmayı hedeflediği belirtildi.

Bucks'ın, Cavaliers'a Jefferson'ı teklif ederek kontratının son senesindeki Wally Szczerbiak'ı isteyeceği iddia edildi.

Taner Tuna' Alıntı:
Cavs'a Carter'dan çok , alınacaksa pota altını domine edecek adam alınmalı bana kalırsa..Kaldı ki Carter gelirse şimdiki takım kimyasının bozulabileceğini düşünüyorum..
Olabilir tabiki. Zaten bende bu tarz hamlelerin ters tepebileceğini söylemiştim. Ancak kadroya ufak tefek düzeltmeler fena olmaz.
Morrison'ın Lakers'a gitmesine gelirsek. Radmanovic'ten daha çok verim verebileceğini düşünüyorum...

Nets'ten Amare İçin Takas Teklifi

Amare Stoudemire için ilk ciddi teklifi New Jersey Nets yaptı. NBA kaynaklarının basına verdiği bilgilere göre Nets, Amare için Suns'a teklifini yaptı.
NJ Nets'in, Amare Stoudemire için Suns'a ;
Yi Jianlian, Ryan Anderson ve draft hakları teklif ettiği belirtildi. Suns'ın ise bu teklife ne cevap vereceği merak konusu.

Spurs , Salmons ve Miller'la İlgileniyor

Spurs yönetimi , Kings'li oyuncular John Salmons ve Brad Miller'la ilgilendiklerini duyurdu . Takas etmek için girişimlerde bulunacak Spurs yönetimi , Sacremento'nun Horry ile ilgilenip ilgilenmediğini merak ettiğini açıkladı . İlgilenmeleri halinde Horry'le yeniden anlaşılacak ve Sacto'ya yollanacak .
Horry ile takas sonrası yollarını ayırabilecek olan Kings , bu sayede bu 2 oyuncunun kontratlarının yükünden kurtulacak .

Ayrıca takasa Micheal Finley'in de dahil olabileceği belirtildi.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Spurs , Salmons ve Miller'la İlgileniyor

Spurs yönetimi , Kings'li oyuncular John Salmons ve Brad Miller'la ilgilendiklerini duyurdu . Takas etmek için girişimlerde bulunacak Spurs yönetimi , Sacremento'nun Horry ile ilgilenip ilgilenmediğini merak ettiğini açıkladı . İlgilenmeleri halinde Horry'le yeniden anlaşılacak ve Sacto'ya yollanacak .
Horry ile takas sonrası yollarını ayırabilecek olan Kings , bu sayede bu 2 oyuncunun kontratlarının yükünden kurtulacak .

Ayrıca takasa Micheal Finley'in de dahil olabileceği belirtildi.

Eğer bu takas gerçekleşirse, batı finali kesin diyorum, Lakers'ı elersek şampiyonluk kesin diyorum.
Bekliyordum bir şeyler gerçekten mutlu oldum :)

Bu transferler hakkında dakika dakika bilgiye sahip nereden olabilirim :)

Parker-Gino-Salmons-Duncan-Miller...

Vay vay vay :) heyecan yaptım :oops:

Amar'e'den Pistons'a yeşil ışık
NBA'de, bir yandan bu sezon playoff'a kalma mücadelesi veren diğer yandan da orta ve uzun vadede salary cap'ını boşaltmaya çalışan Phoenix Suns'ın, takımın en çok para kazanan iki ismi Amar'e Stoudemire ve Shaquille O'Neal'ı takas edebileceği yönündeki iddialar NBA kulislerinde son günlerde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor.
Bu iki isimden Amar'e Stoudemire, birlikte anıldığı Detroit Pistons'a gönderilmesi durumunda bundan memnuniyet duyacağını söyledi.

All-Star oyuncu, Pistons seyircisinin, takımına verdiği destek bakımından dünyanın en iyi seyircileri arasında olduğunu ve böyle bir seyirci oynamaktan keyif alacağını ifade etti.

Pistons'ın yanısıra Golden State Warriors, New Jersey Nets, Chicago Bulls gibi takımların ilgilendiği söyleniyor. Bu takımlardan Bulls'un, Amar'e karşılığında, Suns'ın da istediği forvet Tyrus Thomas'ı kapsayan bir takas paketini Arizona ekibine sunabileceği söyleniyor.

Nets'in ise Amare için, Yi Jianlian, Ryan Anderson ve gelecek iki yılın draftlarında kullanılacak üç ilk tur draft hakkının birini Suns'a teklif ettiği konuşuluyor.

NBA'de takas dönemi 19 Şubat günü sona erecek.

Sporx notu - Sedat BALCI: Artık NBA'de hemen her takım, tüm planlarını 2010 yaz dönemine göre yapıyor. Hatta bazı takımlar şimdiden bu sezonu unutup 2010'a odaklanmış durumda.

Tahmin edeceğiniz gibi 2010 yazı, LeBron James, Chris Bosh ve Dwyane Wade'in garanti kontratlarının sona eriş zamanı ve takımlar, bu oyunculardan en az birini (Ya da Knicks gibi ikisini) takımlarına katmak istiyor. Bunun için de, o döneme kadar salary cap'ta yeterli boşluk sağlamak gerekiyor.

Suns, eğer Amar'e ve Shaq'i takas edebilirse, bu iki isim ve takımın en çok kazanan üçüncü ismi olan Steve Nash'in de garanti kontratının bitmesiyle yaklaşık 40 milyon dolarlık rahatlamayla free agent pazarına girecek. Tabii bu oyuncuların takas edilişi sonrası takıma katılacak yeni isimlerin kontrat durumları bilinmiyor ama gelecek isimlerin kontratlarının da, free agent pazarı için yapılan planlara uygun olacağını tahmin ediyorum.

Bu arada şunu da vurgulamak lazım... Amar'e Stoudemire, belki de kariyerini sonlandıracak bir sakatlıktan çıkıp, yeniden eski gücünü kazanarak potalara döndü ama süper hücum gücünün yanında pota altı savunması yetersiz kalıyor. Kendisiyle kıyaslanan Tim Duncan ve Kevin Garnett gibi yıldızlar karşısında en büyük avantajı yaşı, dezavantajı ise savunması...