Takas ve Transfer dedikoduları...

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Monta Ellis, Warriors'da Mutsuz

Golden State Warriors'un büyük umutlarla yaz döneminde sözleşmesini uzattığı Monta Ellis'in, organizasyonda mutsuz olduğu ve bu nedenle de ayrılmak istediği iddia edildi.

Ligin yükselen değerlerinden biri olarak gösterilen ve uğrunda Baron Davis'in L.A. Clippers ile kontrat imzalamasına göz yumulan Ellis'in, ayak bileğindeki kırığın tamamen iyileştiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Antremanlara sağlıklı bir şekilde başlayan genç oyuncunun, buna karşın Don Nelson'ın tutumundan dolayı mutlu olmadığı kaydedildi.

Ayak bileği iyileştikten sonra kendisini hazırlamaya çalışan Ellis'in, takasını isteyebileceği de ifade edildi. Ancak $66milyon değerindeki yüklü kontratı ve sağlık durumundaki soru işaretleri nedeniyle Ellis'in şimdilik takas edilme ihtimali çok zor gözüküyor.

Diğer yandan Ellis'in, Jamal Crawford, Marco Belinelli, C.J. Watson, Kelenna Azubuile, Corey Maggette ve Stephen Jackson'ın arasında kendisine yer bulabilmek için çalışmalarını sürdüreceği gelen haberler arasında.

her şey geliyor Chris Cohan da tıkanıyor
o gitmeden oakland da güneş doğmaz :(
chriscohan.jpg

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Darius Miles'ın sözleşmesi feshedildi

Memphis Grizzlies, bu sezon içinde takıma katılan Darius Miles'ın sözleşmesini feshetti. Dün geceki Minnesota Timberwolves karşılaşmasında yedi dakika sahada kalan Miles, 2 ribaund ve 2 blokla mücadele etmişti.

Bu sezon başında Boston Celtics ile idmanlara çıkan, serbest kaldıktan sonra Memphis Grizzlies ile anlaşan 2.06'lık Darius Miles, garanti olmayan bir kontrata imza atmıştı. Grizzlies formasını yalnızca iki maçta giyen Miles, toplam 9 dakika sahada kalabildi.

Los Angeles Clippers, Cleveland Cavaliers, Portland Trail Blazers ve Memphis Grizzlies formalarıyla NBA kariyerinde 414 maça çıkan 27 yaşındaki Miles, 10.6 sayı, 5.2 ribaund, 2 asist ve 1.2 blok ortalamaları tutturdu.
Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Darius Miles Portland Trail Blazers ile 10 günlüğüne anlaşmış...

Miles Tekrar Grizzlies'de

Memphis Grizzlies Genel Menajeri Chris Wallace yaptığı açıklama Darius Miles'la tekrardan kontrat yaptıklarını açıkladı.

Sezon önesi Boston Celtics'le idmanlara çıkan ve Celtics'le sezona başlaması beklenirken takımdan gönderilen,daha sonra Memphis takımı ile anlaşan ve burdan da ayrılan Miles,tekrardan Memphis takımı ile tekrardan anlaştığı belirtildi.Memphis takımı Darius Miles ile 10 günlük kontrat yaptığını açıkladı.

Bu sezon 8 maçta oynayan Darius Miles,eğer 2 maç daha oynarsa Portland takımı,Miles'e 18MD ödemek zorunda kalacak.

Diop.jpg

Diop Bobcats'li oldu
NBA'de bir süredir suskun olan takas piyasasını Charlotte Bobcats ve Dallas Mavericks canlandırdı. İki ekip, 3 oyuncuyu kapsayan bir takasa imza attı.

Buna göre Mavericks, Senegalli forvet/pivot DeSagana Diop'u Bobcats'e yollarken karşılığında guard Matt Carroll ve pivot Ryan Hollins'i renklerine bağladı.

Bobcats Genel Menajeri Rod Higgins, Diop gibi atletik özellikleri üstün, ribaunt ve blok yetenekleri üst seviyede bir oyuncuya sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

"T-Mac'i takas edin"

NBA'de Batı Konferansı'nın güçlü ekiplerinden Houston Rockets'ta takımın iki yıldızı Yao Ming ile Tracy McGrady'nin aralarının iyi olmadığı ve Ming'in, yıldız oyuncunun takas edilmesini istediği konuşuluyor.

Çinli pivotun, T-Mac ile sadece maç içinde iletişim halinde olduğu, saha dışında ve idmanlarda ise konuşmadığı iddia ediliyor.

Bu durumun nedeninin ise Tracy McGrady'nin sakatlığı nedeniyle sık sık takımdan uzak kalması olduğu belirtildi.

Bu sezon 21,126,874 dolar kazanan T-Mac'in, gelecek sezon için 23,239,561 dolarlık garanti kontratı var ve 2009-2010 sezonu sonu free agent olacak.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
"T-Mac'i takas edin"

NBA'de Batı Konferansı'nın güçlü ekiplerinden Houston Rockets'ta takımın iki yıldızı Yao Ming ile Tracy McGrady'nin aralarının iyi olmadığı ve Ming'in, yıldız oyuncunun takas edilmesini istediği konuşuluyor.

Çinli pivotun, T-Mac ile sadece maç içinde iletişim halinde olduğu, saha dışında ve idmanlarda ise konuşmadığı iddia ediliyor.

Bu durumun nedeninin ise Tracy McGrady'nin sakatlığı nedeniyle sık sık takımdan uzak kalması olduğu belirtildi.

Bu sezon 21,126,874 dolar kazanan T-Mac'in, gelecek sezon için 23,239,561 dolarlık garanti kontratı var ve 2009-2010 sezonu sonu free agent olacak.

Aralarındaki iletişimi bilemem ama teknik ve maddi açıdan bakıldığında son derece yerinde olabilecek bir istek.
Bende artık T-Mac'ten bir şey olmayacağını en başta full kontratın hakkını verebilecek seviyeye ulaşmakta hep sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.

Vince Carter neden olmasın hem kan bağıda var :p

Yao kimki T-mac i takas edin diyo? Tamam T-mac uzun süredir sakat belki evet ama adam sakatsa napsın? Hayır T-mac oynamaktan kaçınan bi adam olsa tamam derimde...35 Saniyede 13 Sayı atan kimdi? Geçen sene Play-off larda pota altında Yao denen oyuncu olmadığı için Utah'a elenen Hangi takımdı?Yao yokken T-mac vardı...bunu bilerek konuşssun Nate Robinsondan blok yiyen DEV yao...

Hakan Apak' Alıntı:
Yao kimki T-mac i takas edin diyo? Tamam T-mac uzun süredir sakat belki evet ama adam sakatsa napsın? Hayır T-mac oynamaktan kaçınan bi adam olsa tamam derimde...35 Saniyede 13 Sayı atan kimdi? Geçen sene Play-off larda pota altında Yao denen oyuncu olmadığı için Utah'a elenen Hangi takımdı?Yao yokken T-mac vardı...bunu bilerek konuşssun Nate Robinsondan blok yiyen DEV yao...

Ne alakası var T-Mac aşırı kırılganlaştı.Sakatlanmadan üst üste 20 maça çıkamaz oldu.takıma bu istikrarsızlık yarardan çok zarar getiriyor bu durumdada en iyisi Rockets adına gitmesidir ki bunu ben bir Utah'lı olarak söylüyorum.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Hakan Apak":2vrg75u4]Yao kimki T-mac i takas edin diyo? Tamam T-mac uzun süredir sakat belki evet ama adam sakatsa napsın? Hayır T-mac oynamaktan kaçınan bi adam olsa tamam derimde...35 Saniyede 13 Sayı atan kimdi? Geçen sene Play-off larda pota altında Yao denen oyuncu olmadığı için Utah'a elenen Hangi takımdı?Yao yokken T-mac vardı...bunu bilerek konuşssun Nate Robinsondan blok yiyen DEV yao...

Ne alakası var T-Mac aşırı kırılganlaştı.Sakatlanmadan üst üste 20 maça çıkamaz oldu.takıma bu istikrarsızlık yarardan çok zarar getiriyor bu durumdada en iyisi Rockets adına gitmesidir ki bunu ben bir Utah'lı olarak söylüyorum.[/quote:2vrg75u4]

Sonuç olarak yaşı ilerlemiş bir oyuncu T-Mac...Houston taraftarıyla bütünleştiğinden transfer yada takas olması durumunda benim gözümde Jason Kidd ve Iverson'dan bir farkı kalmaz...Saygılar

Hakan Apak' Alıntı:
Sonuç olarak yaşı ilerlemiş bir oyuncu T-Mac...Houston taraftarıyla bütünleştiğinden transfer yada takas olması durumunda benim gözümde Jason Kidd ve Iverson'dan bir farkı kalmaz...Saygılar

Ozaman akla şu soru geliyor sen T-Mac'imş destekliyorsun yoksa Rockets'i mi?

Adam full kontratla Hidayet kadar katkı yapıyor yapmıyor bu kabul edilebilir bir durum profesyonel bir organizasyon için kabul edilebilir bir durum değildir.

Ayrıca önümüzdeki 2 yıl boyunca free agent olacak oyuncuları düşündüğümüzde T-Mac'i göndermek salary cap'ı boşaltır ve üstüne olası ilk sıra draft hakkı alma imkanlarıda olabilir.

Kim ne derse desin T-Mac Rockets'ı, Rockets T-Mac i bırakmaz bu bir gerçek. Kendimi bildim bileli Lakers'ta hiç de değişmedi bu gerçekte değişmez.T-Mac belki 1 aydır formsuz ama oynadığı son maçında 23 sayı 6 rib 8 asistlik bir performans sergilemişti yanlış hatırlamıyorsam.Hatta dedim ki T-Mac artık takıma oynuyor falan... Yao'nun lafıyla T-Mac giderse işimiz var. Yao hem bu tür şeyler söylemez bu sadece spekülasyon. Allah aşkına Yao, Nba'e geldiğinde en büyük desteği bir oyuncu olarak kim verdi, yardımcı oldu. Ayrıca Vince Carter falan her ne kadar sevsem de şutu falan T-Mac kadar yok. 20-25 şut atıp 6-7 tane sokup her maç 20 sayı atacaksa, T-Mac, kuzenini ikiye katlar yani. Carter 2006 sezonundan sonra benliğini kaybetti,tek değişmeyen noktası atletizmi o da yaşından dolayı mutlaka biraz zayıflamıştır. T-Mac, sakatlıklarla boğuşan bir oyuncu. Toparlanması halinde neler yapacağını herkes görecektir. Ben buraya imzamı atarım ki; Allstardan sonra T-Mac, Orlando yıllarına dönecek.

Burak Ceyhan' Alıntı:
Kim ne derse desin T-Mac Rockets'ı, Rockets T-Mac i bırakmaz bu bir gerçek. Kendimi bildim bileli Lakers'ta hiç de değişmedi bu gerçekte değişmez.T-Mac belki 1 aydır formsuz ama oynadığı son maçında 23 sayı 6 rib 8 asistlik bir performans sergilemişti yanlış hatırlamıyorsam.Hatta dedim ki T-Mac artık takıma oynuyor falan... Yao'nun lafıyla T-Mac giderse işimiz var. Yao hem bu tür şeyler söylemez bu sadece spekülasyon. Allah aşkına Yao, Nba'e geldiğinde en büyük desteği bir oyuncu olarak kim verdi, yardımcı oldu. Ayrıca Vince Carter falan her ne kadar sevsem de şutu falan T-Mac kadar yok. 20-25 şut atıp 6-7 tane sokup her maç 20 sayı atacaksa, T-Mac, kuzenini ikiye katlar yani. Carter 2006 sezonundan sonra benliğini kaybetti,tek değişmeyen noktası atletizmi o da yaşından dolayı mutlaka biraz zayıflamıştır. T-Mac, sakatlıklarla boğuşan bir oyuncu. Toparlanması halinde neler yapacağını herkes görecektir. Ben buraya imzamı atarım ki; Allstardan sonra T-Mac, Orlando yıllarına dönecek.

Burak, gerçek T-Mac'in neler yapacağını hepimiz biliyoruz ama son 2 yıldır onun sakatlanmadığı her yıl 2 ay oynamamazlık yaptığı bir döenem hatırlamıyorum.
Bu şartlar altında piyasa değerini kaybetmeden güzel bir takasa imza atılabilir.Bence düşünülmesi gereken bir opsiyon bu.

"NBA'in en tecrübeli isimlerinden biri olan Alonzo Mourning sonunda kararını verdi ve basketbol kariyerini resmen noktaladığını duyurdu. Uzun süredir eski takımı Miami Heat'e dönüp dönmeyeceği merak konusu olan 38 yaşındaki Zo, bu noktadaki en iyi kararın bırakmak olduğunu söyledi. Yaşının fazlasıyla ilerlediğini de belirten Zo, artık basketbol adına yapabileceklerinin sona erdiğine inandığını vurguladı. Kariyerinde 7 defa All-Star olan Mourning, NBA'de geçirdiği 15 sezonda 17.1 sayı, 8.5 ribaund ortalamaları yakaladı. Tecrübeli isim ayrıca 2 defa "Yılın Savunmacısı" seçilirken, en son forma giydiği takım olan Miami Heat ile de bir şampiyonluk yaşadı."

Özlenecek oyunculardan biri daha, bencede en doğru olanını yaptı..

Phoenix Sims ile anlaştı.
Batı Konferansı'nda play-off mücadelesi veren Phoenix Suns, 25 yaşındaki pivot Courtney Sims ile anlaştı.
D-League'deki Iowa Energy takımında 17 maç forma giyen Sims, 22.4 sayı ve 11.6 ribaund ortalamaları tutturmuştu.Phoenix ile 10 günlük bir kontrat imzalayan 2.11 boyundaki Sims, geçtiğimiz sezon Indiana Pacers forması giymişti.

4858.jpg

Knicks'de Robinson Belirsizliği

Cuttino Mobley'in basketbolu bırakmasının ardından guard pozisyonunda sıkıntı yaşayan NY Knicks'in, takas yoluyla kadrosuna bir oyuncu dahil etmek istediği belirtildi.

Rusya'da forma giyen Jannero Pargo ile ilgilenen ancak bu oyuncunun bonservis probleminin bulunması nedeniyle sıkıntılı anlar yaşayan Knicks'in, diğer taraftan da Nate Robinson'ı takasta kullanabileceği iddia edildi. Knicks organizasyonun en popüler oyuncusu durumunda olan Robinson'ı, yeni bir guard ile anlaşılması durumunda, kontratının sezon sonunda tamamlanacak olması nedeniyle elden çıkartılabileceği söyleniliyor.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, David Lee ile birlikte sezon sonunda çaylak kontratları tamamlanacak olan Nate Robinson'ı, bir çok takımın kadrosuna dahil etmek için girişimlerde bulunduğu da gelen haberler arasında.

Marbury isyan etti

NBA'de New York Knicks takımında uzun bir süredir kadro dışı kalan Stephon Marbury Boston ile görüştüğü doğrulayıp kulübü suçladı.

NBA'da işi adeta arapsaçına dönen Stephon Marbury, Boston Celtics ile prensipte anlaşmaya vardığını ama New York Knicks'in sorun çıkardığını söyledi. New York Post gazetesindeki açıklamasında çocukça oyunlar oynandığını söyleyen Marbury, "Ben Boston ile anlaştım. Miami'nin de bir teklifi var. Ama New York beni 2010'a kadar tutmak istiyor. Bana bolca para veriyorlar, benim için kanser diyorlar. Ama iş transfere gelince tüm zorlukları çıkarıyorlar. Kesinlikle benimle kişisel sorunları yüzünden böyle yapıyorlar. Artık gitmek istiyorum" dedi.

Draftını ara sıra youtube'den izlerim de vallahi gözlerim dolar. Büyük adamsın be Marbury... Koca adam seni harcıyorlar ya içim gidiyor.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
Knicks'de Robinson Belirsizliği

Cuttino Mobley'in basketbolu bırakmasının ardından guard pozisyonunda sıkıntı yaşayan NY Knicks'in, takas yoluyla kadrosuna bir oyuncu dahil etmek istediği belirtildi.

Rusya'da forma giyen Jannero Pargo ile ilgilenen ancak bu oyuncunun bonservis probleminin bulunması nedeniyle sıkıntılı anlar yaşayan Knicks'in, diğer taraftan da Nate Robinson'ı takasta kullanabileceği iddia edildi. Knicks organizasyonun en popüler oyuncusu durumunda olan Robinson'ı, yeni bir guard ile anlaşılması durumunda, kontratının sezon sonunda tamamlanacak olması nedeniyle elden çıkartılabileceği söyleniliyor.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, David Lee ile birlikte sezon sonunda çaylak kontratları tamamlanacak olan Nate Robinson'ı, bir çok takımın kadrosuna dahil etmek için girişimlerde bulunduğu da gelen haberler arasında.
Dun rockets macini kazandiran adam idi bir top caldi akilara zarar.
Knicks'in bu kadar populer seyircisi tarafindan sevilen adami birakacaklarini sanmiyorum. Aksine sezon sonu mukavelesini uzutmalarini bekliyorum.