Taraftarımızın Basket Maçlarına İlgisizliği

  • Konbuyu başlatan flasherx
  • Başlangıç tarihi
Türkiyede 1.spor Futboldur...Tabi ki taraftarlarda (Özellikle büyükler) futbol taraftarıdır..Eger senin klübün basketbola yatırım yapar ve taraftarınıda salonlara getirmek için çeşitli organizasyonlar yaparsa seyircide yavaş yavaş salonlara gelmeye başlar..Mesela 100 yılında hem bayan hem erkek takımın küme düşerse insanları basketten soğutursun...Ondan sonra insanlar niye gelmiyor diye dövünüp dururuz..[/quote]

Ben dediğine katılmıyorum. GS belki yıllardır basketbolda başarısız ve kötü yönetiliyor ama 3-4 sene öncesine kadar öyle veya böyle hep iyi takım kuruluyordu. Belkide en fazla yatırım yapıldığı, flanş transferlerin gerçekleştiği, Orhun Ene-Mills-Miller- Daniels'lı kadromuzda yine sene başında beklenen ilgiyi görmemişti. Çeşitli organizasyonlar konusunda haklısın ama hepimiz biliyoruz ki Türkiyede bu şekilde çalışan profesyonel yönetim kadroları yok.
 
uacaglar' Alıntı:
Arkadaşlar,Sapla samanı karıştırmayın...

İçinizde spor sergi günlerini hatırlayanlar mutlaka vardır..Bu seyirci salonlara sığmazdı...Fb-Bjk'ın esamesi okunmazdı..Ne zaman ki spor sergiden çıkıldı ve takım tepetaklak gitmeye başladı seyirci giderek azaldı ve bugün ki hale geldi...Degerlendirme yaparken daha mantıklı olursak sevinirim...

Türkiyede 1.spor Futboldur...Tabi ki taraftarlarda (Özellikle büyükler) futbol taraftarıdır..Eger senin klübün basketbola yatırım yapar ve taraftarınıda salonlara getirmek için çeşitli organizasyonlar yaparsa seyircide yavaş yavaş salonlara gelmeye başlar..Mesela 100 yılında hem bayan hem erkek takımın küme düşerse insanları basketten soğutursun...Ondan sonra insanlar niye gelmiyor diye dövünüp dururuz..

1905+++++++++++++++++++++++
 
Sevgili arkadaşım....Dediğime katılmayabilirsin..ama unutma iyi kadrolar tabi ki kuruldu zaman zaman ama o günlerde salonlara daha fazla seyirci geliyordu..Ha yeterli değildi bunda hemfikiriz ama bu kadar ilgisizlik yoktu...

Unutma bu takımın yabancı oyuncuları F.terim'in verdiği paralarla sahaya çıktığı maçlarıda biliyoruz...Bu para sorunu yıllardır o kadar dile getirildi ki insanlar yavaş yavaş soğudu...Sana en son bir örnek veriyim...Babam fazla basket maçlarını takip etmez...telekom maçını beraber izliyoruz Dixon'ı çok beğendi bu yönetim bu adamı nasıl bulmuş dedi...Sonra en can alıcı laf geldi: Ama fazla sevinme ,Nasıl olsa parası ödenmez o da kaçar gider dedi..olay bence bu......
 
salon

Arkadaşım emin misin bundan sonraki maçların ahmet cömert te olduğuna?eğer öyleyse süper olur biz de buna salonu tamamen doldurarak cevap vermeliyiz.HALİL E RAĞMEN gitmeliyiz maça
 
sergi günlerini örnek veren arkadaşlar yanlış hatırlıyorlar.

büyük çoğunlukla biz sadece skorboard altını ve protokolün yarısını alırdık fenerbahçe geri kalan yerleri doldururdu. üst kat karışık olurdu. bunun harici ben tek maç hatırlıyorum fenerin tek pota arkasında kaldığı. yani fener seyircisi o günlerde de baskete daha fazla ilgi gösterirdi.

ama yine de ilgi bundan çok çok fazlaydı onun nedenlerini de defalarca yazdım. genellikle futbol maçıyla aynı güne konurdu maçlar ve saatini ona göre ayarlarlardı. çok maç hatırlarım inönüden çıkıp koşa koşa sergide bilet sırasına girdiğim günleri.

bizim gibi evli barklı adamlar haftanın 2 gününü maça ayırdığında özel bir durum değilse (mesela fener maçları) evde sorun çıkar. (evliliği bırak sevgilisi varsa bile sorundur ya) öyle bir ayarlayacaksın ki basket maçından çıkıp futbol maçına gidebilecek bir günde 2 işi birden bitirebilecek adam. bu seneler önce yapılabiliyorken bugün nasıl düşünülmez anlamıyorum. koy saat 14:30 a basket maçını çıkışa da 10 tane otobüs ayarla (ücretli de yapabilirsin) bak bakalım seyirci sayısı artacak mı? (tabi halili gönderdikten sonrası için konuşuyorum. o varken taraftarda çok büyük artış beklemeyin)
 
bence bu olayı sadece galatasaray ve basketbol ekseninde düşünmemek lazım.tabi sizin basketbolda çeşitli iç sorunlarınız var ve bu sorunların yansımaları da galatasaray basketbol takımının seyirci saysını düşürüyor.
ancak olaya daha genel yaklaşmak lazım bence.
beşiktaşlıyım ben.geçen sene efes-beşiktaş serisinde ipekçide ilk maçta ancak 2.500 kişi vardı,son maçta durum 3-1'e geldiği için sadece ama sadece 1.000 kişiydik.çevremden -ki baskete çok yabancı kişi değiller- insanları maça çağırdığım zaman hepsi "ne gerek var yahu" dediler.oysa oraya kadar gelmiş bir takımın madalya alışını onu geçtiğim sezon boyunca verdiği mücadeleyi alkışlamak lazımdı bence.
başka branşları ele alalım
beşiktaş'ın bayan basket takımı erkek basketten önce veya sonra maç yapıyor ve salon bomboş.bayan takımı avrupa maçı yapıyor salon yine boş,bazen dellenip tek başıma gidiyorum üzülüyorum gerçekten.
tabi geçen sene akatların dolduğu iki bayan maçında -ki hele hele sonuncusunda- yaşananları herkes biliyor.bu nedir sizce spor sevgisi mi,takım aşkı mı yoksa rakip nefreti mi?
voleybol ve hentboldan bahsetmiyorum bile.hentbol takımı -aski'nin fesh edilmesinden sonra- geleni geçeni deviriyor takımın sadece şampiyonluk maçı doldu onun dışında bizim futbol maçının öğleninde hentbol maçına gittim salonda in cin top oynuyordu.insanlara bira içip fenere küfür etmek daha cazip geliyormuş.
engelli baskette 15-20 kişilik bir grup var genelde.ki en azında türkiye'de 15 milyon beşiktaşlı varsa biz 15 kişiye seviniyoruz.
voleybol çok haz ettiğim bir spor değildir açıkçası ancak orada da durum pek farklı değil.ancak beni üzen nokta şu
özellikle istanbul'da bayan voleybol maçları tam anlamıyla yurdum gençliğinin "kız kesme" aktivitesine dönmüş.maalesef durum o kadar vahim ki aileler kızlarının basketbol veya voleybol oynamalarını istemez oldular veye en azından benim çevremde böyle insanlar var.
fener'in ve galatasaray'ın durumları da pek farklı değil gördüğüm ve duyduğum kadarıyla.
hani bunları geçelim diğer spor dallarını ele alalım misal motor sporları... istanbul'daki yeni pist'ten sonra hemen her ay bir yarışma düzenleniyor geçenlerde olan motor yarışı tam bu kuş gribi krizinin olduğu günlere denk gelmişti.kuş gribinden çekinen yabancıların çoğu rezervasyonlarını iptal ettiler.
sonuç:tribünler bomboştu...
atletizim,ata sporumuz güreş,boks,kick-boks,uzakdoğu sporları vs... bomboş tribünlere oynanıyor.sadece arada kick-boks maçları bir iki gazlamayla doluyor ki o da artık ne kadar sporsa
işin kötüsü özellikle üç büyükler kendi stadlarında kale arkalarını pahalı tutarak stadda maç izleme kültürünü yok ediyorlar.artık resmen kombine almak dayatılıyor bu bilet fiyatlarıyla.
yani diyorlar ki "hava iyiyken oğlunu yanına alıp baba'yı,kız arkadaşını koluna takıp bir gündüz maçına gelin delikanlıyı stadda istemiyoruz."
yani sonuçta kim ne derse desin biz toplum olarak sporu sevmiyoruz.
saygılar...
 
Parkelerde biraz problem olsa bile artık bundan sonra Cömertteyiz. Bundan sonra herseyin cok daha iyi olacagını düsünüyorum.Bir de umarım erkek ve bayan macları aynı gün arka arkaya olur...
 
Valla Stefan arkadaşım güzel yazmışsın. Amatör sporlara ilgi hemen hemen yok çünkü bence sporu seven bir ülke değiliz. Spor yapmıyoruz ki amatör sporlara değer verelim. Zaten olimpiyatlar hakkında kimse konuşmuyo ama her sene nüfusumuza orantılı olarak en başarısız ülkelerden biriyiz. Okullara spor yaygınlaşmazsa, tesisler yapılmazsa böyle de gider malesef.
 
XhAn!' Alıntı:
Salonda taraftarı coşturacak şarkı varmı?
Taraftarı çekecek organizasyonlar yapılıyormu?
İzlemeye değer oyunumuz varmı?




Daha niye gelsin taraftar?
budur..........
 
pardon gol olayı doğru ancak tezahüratı karıştırmışım....

oo cimbom haydi bastır cimbom ölümüne cimbom...cimbombom golgolgol...
 
Bizde ah Istanbulda olmak vardi maca giderdik diyoruz durmadan....anlamiyorum bazen neden , butun olumsuzluklara ragmen, yinede tribunleri doldurmamiz lazim
 
1 ooo cimbom haydi bastır cimbom ölümüne cimbom cimbom basket basket basket cimbom basket basket basket mi dicek tarafatar bide gol kelimesinn karsılığını örenmke lazım gol sayı demek
 
maçlarımız haftasonu ve ahmet cömert te oynandığı müddetçe salona gelip takımı destekleyeceğim.FORZA CİMBOM. :atki
 

Üst