TBL 12. Hafta | Beşiktaş Cola Turka 66 - 58 Galatasaray CC

Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Zor bir maç olacak Beşiktaş'ın önemli iki eksiği var; Chatman ve Mims. Bizim de önemli eksiklerimiz var;1 değil 3 değil... Beşiktaş Chatman ve Mims olsaydı rahat kazanırlardı ama şimdi durum ortada. Bu maçı Cemal Nalga'nın ve Cüneyt akıllı oynu kazandırır eğer kazandırırsa. Hüseyin yine gerçek bir Aslan gibi mücadele edecektir, yorulduğunda onun yerinde olan ya da ondan sonra pota altında en büyük görevi alacak olan Cemal maç esnasında Hüseyin Beşok'un yokluğunda takımı sürükleyen oyuncu konumunda olması gerekir. Atkins'in durumu belli değil bildiğim kadarıyla... Strickland gönderildi ve tüm görev Cüneyt'e kaldı artık. Yaşı gereği belki bu yük çok ağır olacak ama ben Cüneyt'in akıllı oynarsa bu maç bize çok yakın. Akıllı oynadığında Türkiye'nin Steve Nash'i gibi geliyor bana. Umarım istediğimiz gibi sonuçlanır, yenilsekte takımımıza olan sevgimiz zerre kadar azalmaz bunu bilmekte yeter! Biz görevimizi yapalım...
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Bu maça ;

Dee Brown
Robert Hite
Britton Johnsen
Charles Gaines
Chris Owens

beşiyle başlayalım... Son dakikada Cüneyt girsin. En bilezikçisinden. :)
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Rashid Atkins bir aksilik cıkmassa oynayacak (Sabah haberlerinde dinledim)
Milan Gürovic'in durumu mac günü belli olacak
Erdemin durumuda mac günü belli olacak

Yukarıdaki tabloya bakarsak durum pek iyi değil .

Gönül isterki 3'ü de oynasın , tam kadro güle oynaya rahat bir galibiyet alalım . Ama bu sağlık ekibiyle bu mücadele gücüyle galibiyet cok zor . Umarım kazanırız ama yukarıda da dediğim gibi fazla bir ümidim yok .
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Tugay Aktepe' Alıntı:
Bu maça ;

Dee Brown
Robert Hite
Britton Johnsen
Charles Gaines
Chris Owens

beşiyle başlayalım... Son dakikada Cüneyt girsin. En bilezikçisinden. :)

Bence şöyle başlamak daha mantıklı

Guard:Lincoln
Sg:Arda
Sf:Baros
Pf:Meira
C:Servet =)

Micheal Skibbe.

Eksik ya da tam kadro Bjk'nin hırsla bize saldıracağını ve çok sorun çıkaracağını düşünüyorum.
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Atkins büyük ihtimal oynayacak diye duydum fakat Gurovic oynamassa gerçekten büyük kayıp olur...Zizic'e yeni transferden ziyade istenmeyen transfer muamelesi yapılıyor bence...Yarınki maçta Zizic gibi bir oyuncunun bu yoklukta perfomansı gerçekten önemli...belkide bir dönüm noktası olabilir onun için bilemiyorum...İnşallah Aslanlarımız bu maçıda alırlar ve 4te 4 sloganı ile çıktığımız bu yola başarılı bi galibiyetle başlarlar...Saygılar
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

arkadaşlar maçı spormax gösteriyomuş skytürk efes-darüşafakka maçını gösteriyomuş sanki efes maçı çok izlenirde gs-bjk maçı spormaxte link verebilrimisiniz...uğruna uA
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

bjkli arkadaşlarla konuştuğumda salonda atmosferin son derece iyi olacağını geçen haftaki futbol maçının rövanşı olarak görüyorlar bu maçı.
bir nevi intikam maçı olduğunu söylediler.
bende intikamı başka zaman alacağınızı söyledim:)
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Yalnız hem Erdem hem Guroviç oynamaz ise rakibin en güçlü olduğu (hatta şu an için tek güçlü olduğu mevki ) de oyuncumuz kalmayacak . Beşiktaşın kısa forvetleri Baxter ve Haluk karşıssında zorlanabiliriz.

Bu arada Guroviç'in madem bu maçta bile oynayacağı kesin değil Oyak maçı kadrosunda neden vardı ? Madem sakat Hırvatıstana gitmeme nedeni olarak resmi sitede saha dışı sebepleri göstermenin ne alemi var ?
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Milojevic dışında tüm oyuncularımız hazır, sadece Erdem toparlanamamış halsizliği var sanırsam, inşallah oda maç saatine kadar kendine gelecektir!

HAYDİ ASLANIM PENÇELE!
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Milojevic dışında tüm oyuncularımız hazır, sadece Erdem toparlanamamış halsizliği var sanırsam, inşallah oda maç saatine kadar kendine gelecektir!

HAYDİ ASLANIM PENÇELE!

Eyüp selam !

Erdemin de mi hastalığı vardı ? Yoksa sadece sakatlık mı ?
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":33gb06wc]Milojevic dışında tüm oyuncularımız hazır, sadece Erdem toparlanamamış halsizliği var sanırsam, inşallah oda maç saatine kadar kendine gelecektir!

HAYDİ ASLANIM PENÇELE!

Eyüp selam !

Erdemin de mi hastalığı vardı ? Yoksa sadece sakatlık mı ?[/quote:33gb06wc]Ayrıntılı öğrenemedim!

'Erdem kendini hala toplayamadı' bu cümleyi öyle yorumladım, belki sakattır, ama oynayabilme olasılığı vardır.

Tahminim hasta olduğu yönünde.
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Derbi öncesinde evsahibi ekip oldukça sancılı. Mims ve Chatman cezalı, koç Hakan Demir de takımının başında olmayacak. Yeni aldıkları uzun Justin Williams daha gelmedi. Bugün hepi topu yedi adet as sayılabilecek oyuncuyla oynayacaklar. Bir de Arın, Yağız gibi genç oyuncular var tabii. Boyalı alanda sadece Cevher ve Adem var. Ve mecburiyetten oraya kaymak zorunda kalan Haluk Yıldırım. Üçüncü bir opsiyon yok. Mehmet Yağmur guard pozisyonunda tek başına. Muratcan belki destekler onu yorulunca. Ama Muratcan'ı kim destekleyecek sorusu biraz açık. Ömer Ünver sezon başından beri adamakıllı tek maç oynamadı. Problemler bol yani evsahibinde. Tek avantajları iç sahada oynamak. Taraftarlar mutlaka dolduracaklardır salonu.

G.Saray Cafe Crown'da ise sakatlıklar biraz ortamı bulandırıyor. Milojevic kesin olarak yok. Erdem de oynayamayacak diye duydum. Keza Gurovic ve Atkins'de de ufak sorunlar varmış ama son bir haber alamadım. Yine de uzun rotasyonu olarak Hüseyin - Cemal - Zizic - Polat dörtlüsüyle çok ağır basmaktalar. Graves ve Cüneyt şayet Atkins oynamaz ise 1-2'yi kapatabilirler. Ama bu durumda yer yer 1 numaraya kayabilecek olan Graves'i de düşününce, forvet bölgesinin biraz kel kalabileceği ortaya çıkıyor. He yok Atkins ve Gurovic oynarlarsa, o vakit ibreler G.Saray Cafe Crown lehine keskin bir biçimde döner. Onlar adına bir diğer dezavantaj da Murat Özyer. Nedense şöyle bir maçta dahi güven veremiyor bana. Ve eminim ki taraftarına da.

Beşiktaş Cola Turka tamamen gaz ile oynayacak. Yapacak başka bir şeyleri yok. Taraftarlarının da desteğini alarak, yüreklerini ortaya koymaya çalışacaklar. Ama Adem ve Cevher faul problemine girerlerse işler kopar gider. Bu da en az 2+2=4 kadar net bir denklem. Murat Özyer şayet bu maçı alamazsa zaten artık rahat rahat oturamaz o koç koltuğunda. O açıdan maç içinde ters bir skor oluşursa, strese girip hata yapabilite oranını yükseltebilir. Var bir çok örneği çünkü. Evsahibi takımda kilit oyuncu Baxter. Takımın bir numaralı skor opsiyonu o olacak bugün. Adem ve Cevher'in faul sayıları ve sezon başından beri ortalarda olmayan Ömer Ünver'in ne yapacağı da kaderlerini etkileyebilir. Konuk takımda ise son maçlarda Hüseyin merkezli bir gidişat var. Hüseyin epey süre alıyor ve epey de skor üretiyor. Savunmada ayaklarının yavaşlığından dolayı bazı zaafları var ama Cevher & Adem ikilisini fazlasıyla tırmalayabilecek form düzeyinde şu anda. Keza Zizic'in performansı da çok önemli. Badalona'ya transfer olma işi çıkana kadar takımın en iyisi olan oyuncuya, birkaç hafta aradan sonra sarı-kırmızılı formayı giydiği Oyak Renault maçında takım arkadaşları pek de hoş davranmadı. Yeni transfer gibi, adama top vermediler etmediler. Hepi topu 3-5 kez topla buluştu Zizic. Bakalım bu maçta ve sonrasındaki genel gidişatta durum nasıl olacak?

Sözün özü kağıt üstünde G.Saray Cafe Crown favori. Gurovic ve Atkins de oynarsa eğer, çok büyük olasılıkla alırlar maçı. Ama şayet Beşiktaş Cola Turka'lı oyuncular dilleri dışarı çıkana kadar oynayıp, bir de üstüne galibiyet koparırlarsa ve akşam eve geldiğimde G.Saray taraftar forumlarında 'Murat Özyer İstifa' başlıklarında post bombardımanı olduğunu görürsem de hiç şaşırmam. Garip ama böyle. Herkese keyifli günler, keyifli maçlar.
--------------------------
www.salsabasket.net'ten Anıl Aksaç'ın maç yorumu, özellikle son bölümü dikkatli okuyup, kendimizi gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum.
 
Re: TBL | Beşiktaş - Galatasaray

Benim en son aldığım duyumlara göre;Erdem kadroda olacak ama oynayacak mı belirsiz.Gurovic ve Atkins oynabilir duruma gelmiş,maçta sahada olacaklar.
 

Üst