Galatasaray?ın kısaları, Fener?in uzunları!
Rakibimiz, Avrupa?nın en iyi 5-6 takımından biri, Ukiç?in oyun zekası ve penetreleri, oyunlarının püf noktası, Ukiç kilitlendiği zaman, çok sıradanlaşıyorlar, çünkü b planları mevcut değil, Greer ve Preldzic, guard pozisyonunda, kayboluyorlar, Bornova, Barça, Siena ve Ksk maçlarında bunu gördük. Fakat bizim takımın en önemli artısı, Taylor, Tutku ve Evren bu 3 oyuncuyuda oyun kurucu pozisyonunda verimli kullanabiliyoruz.
Peki Ukic durdurulamaz mı?
Ukic, baskı karşısında top getirmekte zorlanan bir oyuncu, ve biz ligin kısalara en iyi baskı yapan takımıyız, Ukic?e nefes aldıracağımızı sanmıyorum. Ayrıca Ukic, Bjk, Efes(Cum Baba kupa maçı)ve yenildikleri Cholet maçında, Ukic baskı karşısında zorlandı.
Eğer Fener kısaları bizim baskımızı aşıp, topu rahatça pota altına geçirirse, işte o zaman bize üstünlük sağlarlar, özellikle Kaya bize çok sıkıntı yaratır.
Fener uzunları: Kaya, S.May, Lavrinovic, Mirsad, Oğuz
Galatasaray uzunları: Luksa, Rancik, Kuqo ve belki Shumpert.
Yukarıda da görüldüğü gibi çok önümüzdeler.
Kısa oyuncularda ise bence biz daha üstünüz, dahada önemlisi, bu oyunu daha kollektif oynayan takım biziz, daha paylaşımcıyız, daha dengeli hücum ediyoruz ve iyi savunma yapıyoruz.
Baskıyı kurup, topu kolayca pota altına indirmelerine izin vermezsek, kazanan taraf oluruz.
----------------------------------
Volume 2: Bizim görevlerimiz!
Arkadaşlar, bu maça küfür etmeye gelen, takıımımıza yazık eder, eğer lider olmak ve sonrasında şampiyon olmak istiyorsak, sadece takımımıza destek olup, maçı izlemeliyiz!
Evet yanlış yazmadım, maçı izlemek dedim!!!
Maçı izleyip, sürekli oyuna müdahil olmalıyız.
Ömer?in faullu savunmasına, faulleri çaldırmak bizim görevimiz.
Takımın hücumda ve savunmada ritmini bulması için sürekli teşvik etmek bizim görevimimiz!
Ribaund mücadelelerinde faullu durumları veya yapılan stepsleri hakemlerin es geçmesine izin vermemeliyiz!!
VE EN ÖNEMLİ NOKTA HÜCUMDA MARŞLARIMIZLA, SAVUNMADA İSE ISLIKLARIMIZLA TAKIMIMIZIN YANINDA OLMALIYIZ!!!!
O SENE BU SENE YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR!