TBL 12. Hafta l Karşıyaka 97 - 92 Galatasaray

Bu maçın seyircisiz olmasının keyifsizliğini biz düşünmeyelim, bırakın da zamanında bu cezaya sebebiyet veren Karşıyakalılar düşünsün.

Ekran başında büyük bir keyifle izleyeceğim mücadeleyi, tabii hakemler maçın önüne geçmeye çalışmazsa. Kağıt üzerinde avantajlı konumda olan biziz, geçen sezon şampiyon olan Karşıyaka´dan eser olmayacak karşımızda. Ama unutmayalım ki rakibi küçümsersek değil Karşıyaka, en sıradan takıma dahi yenilme potansiyelimiz yüksek.

Ve zaman zaman aynı düşünce bende de oluşsa da artık "Ataman böyle maçları sever" sözünü duymaktan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Nasıl ki sorumluluklarının bilincinde olan bir öğrenci, bölüm dersinin sınavına da kredi tamamlamak için aldığı dersin sınavına da aynı ciddiyetle hazırlanıyorsa Ataman da her maça aynı ciddiyetle hazırlanmalı.

Bu seyircisiz cezasını ceza alınan takıma karşı uygulamak bu federasyonun yaptığı en akıllıca iştir herhalde. Uyuz oluyordum eski uygulamaya , lan bize küfrediyorsunuz başkasının işine yarıyor. Bir halta yaradılar sonunda

Seyircisiz olması hakkındaki yorumum bir basketbolsever olarak yaptığım bir yorumdu fakat bir Galatasaraylı olarak takımımız lehine gelişecek her olay beni sevindirir.Maçı Ntvspor'un vermeside güzel,bugün efes - fb maçıda var o maçta güzel olacak keşke onuda verse ntvspor,rekabet güzeldir kazanan biz olursak dahada güzeldir :)

Karşıyaka'nın geçtiğimiz sezondan kötü olduğu ortada, fakat günün sonunda şampiyonluk karakterine sahip bir takımdan bahsediyoruz.
Play-off öncesi gelecek iki yerinde yabancı hamlesi dahi, kendilerini tekrardan şampiyonluk adayları arasına sokabilir, ki genelde yabancı seçimi noktasında iyi olduklarını da biliyoruz.
Ben maçı şu anlamda değerlendiriyorum, ilk 4 için ortak adaylar belli, hatta Banvit de alttan zorlayacaktır. Malum ilk 4'ün dışında kalmak, birinci turda dahi saha avantajını kaybetmek demek, ki benim nazarımda saha avantajının en önemli olduğu yer de burası.
Karşıyaka'nın o ihtimali düşünme şansını kendilerine vermemeliyiz, daha erken olmasına rağmen sezonun mesaj maçlarından birisi.
Yürüyedurun..

Koç ile Ufuk Sarıca arasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kulüplerde beraber çalışmışlıkları var, Ufuk Sarıca koçun yardımcılığını yaptı, sonrasında Milli Takım'da beraber çalıştılar, ki hala çalışıyorlar. Ufuk Sarıca'nın o küfürler sırasında tepkisiz kalmasından nasıl bunu çıkardınız, onu da bilmiyorum ama öyle bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Kaldı ki taraftarları(!) ne kadar antipatik ve sevimsiz ise, geçen sene Ufuk Sarıca ve takımının yaptıkları o kadar saygı uyandırıcı, takdir edilesi idi.

Bizim için değerli bir maç. Sadece Karşıyaka ile olmasından dolayı değil, lig liderliğinin önemi açısından. Geçtiğimiz senelerde gördük ki, Play-Off'ta saha avantajı, avantajdan öte bir durum. Son senelerde Fenerbahçe ile olan maçlarımıza baktığımızda ev sahibi olanın kazanması gibi bir gelenek oluşmuş durumda. Şu anda ise Fenerbahçe ile aynı galibiyet-mağlubiyet derecesine sahibiz, bir maçları eksik Banvit ve Anadolu Efes de bu mücadelenin içinde. Bir galibiyet gerimizde ise Darüşşafaka ve Uşak Sportif var. Burada en kritik nokta liderliği almak, hiç olmadı ligi Fenerbahçe'nin üstünde bitirmek. Bu bizim yolumuzu açan en önemli nokta olacaktır.

Karşıyaka'nın oyun kurucu pozisyonundaki durumu pek iç açıcı sayılmaz. Bundan faydalanmak, baskılı savunma yapmak bizim yararımıza olacaktır. Geçen seneki Karşıyaka kaostan verim alan bir takım görünümdeydi, baskılı savunma, oyunun ritmini değiştirme konusunda başarılıydılar. Buradan ciddi ekmek yiyen, o kaosu kontrol eden Bobby Dixon, driveları ile domine eden DJ ve güvenilir şutu ile Diebler.. Şimdi ise bu katkıları almakta zorlanıyorlar. Sadece Justin Carter'dan katkı alabiliyorlar. Bracey Wright kontrol konusunda onlara yardım edebilir ama o da henüz yeni takıma katıldı. Bu gedikten faydalanmak gerekli. Takım olarak onlardan daha öndeyiz, kontrolü ele alıp, dalgalanmaya izin vermeden gerekli galibiyeti almak önemli.

Aralarinda problem var mi bilememde Ufuk Sarica'nin o yedigi nane bir, iki degil surekli ayni hareketi yapiyor.

Staffi toplu halde koyduk mu diye bagirdigini unutmadik parkede.

Adam gibi guard'i olmayan ksk dan devrede 50 sayi yiyosan, eurocup'ta final falan hikaye. Hatta bu savunma ile anca ligde yari final olur. Koc ne kanitlmaya calisiyor yada kafa olarak nerede anlamis deilim. Konsantre deil gibi geliyor bana, nedendir bilemem ama kafa olarak maclara hazirlanmiyor ve takimida hazirlamiyor. Sertlik seviyemiz yerlerde.

İzzet zorla attırdın Carter a . Tamam 1 adım geriden savun ama sen 2 adım geriden savundun

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bomboş pozisyonda üclük atmaktan korkacak kadar bitmiş bir oyuncu İzzet . Sonraki hücumda Justin Carter, üzerinden üclük göndererek . 6 sayı potamizda görmemize sebep oldu.. Rakip takımın seyircisi yok .. Son haftalarda KSK'nin durumu ortada olmasina ragmen maca agırlıgımızı koyamiyoruz ! İkinci yari Banvit macinda yaptigimiz dönüş gibi bir oyun bekliyorum ...

Seyircisiz maç klasiği. Antrenman gibi kaldır at kaldır at.
Dorseyden katkı almamız şart ikinci yarıda. Lasme 2 çeyrek daha imkansız dayanamaz. İzzetle de maç bitmez.
Micovun 3 faulü de çok kötü oldu. Gökseninle beraber yaratıcılık seviyemiz 2 tık alta düşüyor.