TBL 13. Hafta | Beşiktaş Cola Turka 71 - 73 Galatasaray CC

Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Serkan Dursun' Alıntı:
Chatman ve Cüneyt'in olmaması rahat kazanacağımız maçın zora girmesine neden oldu.Nitekim takımın sertliğini minimuma indiren bu iki egoist,basketbolu topu al-at olarak algılayan iki boş basketbolcunun olmaması Beşiktaşı daha iyi takım yapmış oldu.
İçerdeki rebound eksikliğimiz,bir uzun al diye bağırıyor adeta.Beşiktaşın kaçırdığı serbest atışlar sonrası aldığımız boş reboundlarda olmasa Likholitov ve maça gelmeyen Cevher'in olmadığı Beşiktaş'a karşı dahi büyük bir eziklikle sonuçlanacaktı.
Sonuçta görüntü net:Buraların oyuncusu olamayan bir guardımız ve rebound alamayan bir pivotumuz var.Ama takım iyi giderken de değişiklik yapabilmek kolay değil,gelecek oyuncular bizim takımımıza uygun olmalı.
Bu eksiklerle bile lideriz bu düşünce güzel ama amacımız sonuna kadar gitmek ise takviye şart diye düşünüyorum.Aliağa'nın bile Fitch ve Kambala transferi yaptığı günlerde yönetim uyuma :)
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Bugüne kadar en kötü oyunumuzu oynadık. Ayrıca bir oyun kurucu ve bir pivot şart. Yoksa Avrupa'da da, Türkiye'de de derece yapamayız.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Akıl var mantık var.

Şu oyun sisteminde Dwight Howard 10 ribaund alabilir mi takımımızda?

Yahu diyoruz ki uzunlar orta sahaya kadar çıkıyor, ribaundları toplamak kısaların görevi oluyor çoğu pozisyonda.

Hala Andric ribaund alamıyormuş...

Takıma lazım olan birini gönderip birini almak değil, olsa olsa ekstradan kimseyi göndermeden alınacak bir uzun.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Mertcan Dönmez' Alıntı:
Fenerbahçe'nin fikstürüde çok iyi yalnız,Karsıyaka-Banvit-Beşiktaş ve bizle içerde yapcaklar bi Efes deplasman oda ne kadar deplasman sayılırsa.
Fener bjk maçı hariç hepsinde deplasman yaşar onların.

Bjkve karşıyakayı yenerde Banvit yenicek gibime geliyor feneri bu sefer.Tabi daha bu maçı konuşmak çok erken,orası ayrı
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Sezonun ilk maçlarını hatırlayalım. Maçlarda açtığımız farklarda oyun momentumunu çabuk kaybettiğimizden dolayı bazı eleştiriler getiriyorduk takımımıza. Bunun en net örneğini de Efes Pilsen maçında yaşadık, acı bir şekilde. Beşiktaş maçında da bu tabloyu görmüş olduk ancak o atmosferde galibiyetle çıkmak çok daha önemli nokta.

Tutku'nun muazzam performanslarının ardından aynı etkiyi gösterememesi takımın akıcı hücum organizasyonlarını engelledi bana kalırsa. Zaten Taylor'dan oyun kurma anlamında verim alamıyoruz, Tutku'da vasat bir gününde olunca dördüncü periyottaki kısır dönem ortaya çıkıyor. Bu görüntüyü çarşamba günkü ağır galibiyetin ardından oluşan yorgunluğa da bağlamak mümkün ancak hedeflerin yükseldiği günlerde bu tarz performanslar bizim adımıza oldukça önem arz ediyor.

Ermal'in doğru yerlerde topla buluştuktan sonra etkisini nasıl gösterdiğini gözler önüne serdi. Uzun rotasyonumuz dar ancak o 3 oyuncudan yüksek verimi alma konusunda iyiyiz kesinlikle. Ermal'in bu oyunu karşısında Luksa'nın etkisiz bir gününde olduğu gerçek ancak her zaman vurguluyorum, ayak hızı takım savunmamızda çok önemli bir yer kaplıyor. Kendisine güveniyorum daha da iyi performanslar izletecek bizlere.

Savunmada istediğimiz çizgiye yaklaştığımızı söyleyebilirim ancak altında kaldığımız bir gerçek. Kemerleri sıktığımızda Beşiktaş'ı arka arkaya top kayıplarına zorladığımız dakikalar mevcut. Ancak dördüncü periyotta yenilen 26 sayı kesinlikle savunma gücümüze yakışmadı. Dengesiz ve bir çok eksiği bulunan bir takıma karşı savunma baskısını kurmalıydık kesinlikle.

Lider takımımızı sonuna kadar tebrik ediyorum. Kötü bir görüntü çizdik ama öyle bir günde kazanmakta büyüklüğümüzü gösteriyor. Koç gerekli dersleri mutlaka çıkaracaktır. Olin Edirne maçında dinlenmiş, sahaya gücünü ilk dakikalarda yansıtan takımımızı göreceğimizi düşünüyorum.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Arkadaşlar ribaund işine çok fazla kafa yoruyoruz. Takım Beşiktaş'a 16 sayı fark yaptığında ribauntlarda gerideydi. İkinci devre ribaund dengelendi. Ama fark kapandı. Bizim takımın yapısı ve sistemi bu. Andriç veya Radoslav da diğerleri gibi 3 saniyenin içinde beklese bu kadar ribaund verir miyiz? Bence hayır. Bu kadar baskılı savunma yaparken takım rakiplerine fark yapıyor. Asıl sıkıntı bu farkı koruyamamak. Bizim takımın şampiyonluk şansı olduğuna kimse inanmıyordu. Şimdi bunu fark edenler Federasyona oynamaya başladılar. Yok GS aleyhine faul çalınmıyormuş. Yok sert oynuyormuş. Külliyen yalan. Dün Pota programına takıldım. Oradaki yorumcular öyle bir FB-GS maçı yorumu yapıyor ki. Sanki dünyada teknik faul çalınan tek adam Spahija. Sanki Ömer'e çalınmayan faulden sonra maç bitti. Buna dikkat etmek gerek. Bu işi bizim canımızı sıkar. Üç yıldır FB'yi kendi sahamızda güle oynaya yeniyoruz. Onlar ise bizi zar zor ıkına sıkına hatta uzatmada yeniyorlar kendi sahalarında. Hatırlayın Owens'lı Gaines'li kadroyu. Gaines iki faulden birini atsa kendi sahalarında yenecektik adamları. Eğer ligi lider bitirir, saha avantajını alırsak iddia ediyorum. takım şampiyon olur. Andriç'in ikili oyun konusundaki kabiliyetine de şapka çıkarıyorum. Bu kadar eleştiriyi hak etmiyor. Rocheste konusunda ise birşey söylemek istemiyorum. Adapte olamadı sanırım. Yoksa Hocanın ilk transferlerinden biri. Mutlaka güveniyordur.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Ben maçta olduğum için özeti izleyince farkettim de, bu kanal tarafsız ayıptır sorması ? Beşiktaş'ın olumlu hakeketlerine olan coşku ile bizimkini kıyaslamaya lüzum yok zannedersem. Ben böyle bir saçmalık görmedim .
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

tbl'nin sitesine her hafta ozetler geliyor, facebooku olmayanlar bu linkten bakabilir ozetlere (bir çogunuzda biliyordur ama bilmeyenler için artik :) )
http://video.tbf.org.tr/mac-videolari/bl

maçin genelinde üstündük ama sonlara dogru besiktasi da maça ortak ettik, iverson son saniye takimini yakti resmen
 

Üst