TBL 13. Hafta | Beşiktaş Cola Turka 71 - 73 Galatasaray CC

Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

10. macimizda 6. galibiyetmizi aldik bugün :)
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Evden fark 15 sayıyken çıktım sanırım Haluk'un üçlüğüydü. Maçı rahat koparacağımızı düşünmüştüm ama sanırım zor kazanmışız. Her neyse sonuçta önemli olan galibiyetti bence acımasızca eleştriye gerek yok aynı şekilde motive olarak devam etmeliyiz. Bir guard bir de 4 veya 5 numara lazım bu kesin. Eğer lider götürmeye devam edersek yönetimden transfer için ekonomik katkı geleceğini zannediyorum, umuyorum.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Uğur Deniz' Alıntı:
bıyıktay:maç sonu ıversona sordum niye faul yaptın..ıverson:maglup durumda oldugumuzu sandım....

Phil Jackson'ın kitabında buna benzer bir anektot var. Phil Knicks'de oyuncuyken bir mola sırasında hoca bir anda ona dönerek "Phil, skor ne ve kaç dakika kaldı?" diye soruyor. Phil Jackson da o anda yedek olduğu için "Bilmiyorum" diyor ve hocasından sağlam bir fırça yiyor. Ve çalıştırdığı her takımda oyuncularına ilk etapta bu mantaliteyi aşıladığından bahsediyor.

Oyunun o anında skoru bilmedikten sonra büyük oyuncu olsan kaç yazar. Faulü yaparsın, takımının mağlubiyetine yol açarsın.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Harun Taşkapılı' Alıntı:
taylor un yerine darius,rancik in yerinede wilkinson ve bir uzun alırsak şampiyon olabiliriz.inanılmaz sıkışıyor takım.darius olsaydı 20 sayı farkla kazanabilirdik.taylor nekadar savunma yapsada inanılmaz kötü oynuyor.

Darius'u Roma'dan Mike'ı Kuban'dan kopardık diyelim ki biri Avrupa liginde devam ediyor diğeri de Rus liginde fena gitmiyor.Diğer bir uzunu almamız zor yabancı hakkımız dolu..
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Boş Darius ve Wilkinson hayalleri kurmaya gerek yok diye düşünüyorum.Hoca Darius'u istemez, Rancik şu aralar iyi iken de Mike'a gerek yok.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Beko Basketbol Ligi'nde derbi maçta Galatasaray Cafe Crown'a 73-71 yenilen Beşiktaş Cola Turka'nın başantrenörü Burak Bıyıktay, kazanma noktasına getirdikleri maçı, son saniyelerde yaptıkları hatalarla yitirdiklerini söyledi.

Bıyıktay, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, eksiklerine rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Rotasyonumuz yok, bir sürü sakatlığımız var. Chatman'ı da antrenmanlara gelmediği için kadro dışı bıraktık. Bu şartlarda iyi mücadele ettik'' dedi.

Karşılaşmanın son anlarında kazanma noktasına geldiklerini vurgulayan Bıyıktay, ''Ancak sonundaki iki tane çok basit yapılmaması gereken hatadan dolayı maçı yitirdik. Birinde adamlarını kaçırdılar, Rancik'ten çember altında sayı yedik, son saniyelerde de maç berabereyken Allen Iverson'ın yaptığı faul, bize mağlubiyeti getirdi. Sonunda yine pozisyonu bulduk ama Ignerski çok kolay bir atışı, sonra iki faulü kaçırdı. Kazanmak istedik, olmadı'' diye konuştu.

-''3 MİLYON DOLARLIK TAKIMLA ŞAMPİYONLUK BEKLENİYOR''-

Burak Bıyıktay, görevine son verileceği şeklindeki haberlerle ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

''Görevimi bırakacağım diye bir şey yok. Bu takımın başına geldiğimden beri bir sürü problem oldu. Geçen yıldan sadece 3 oyuncu kaldı, yeni bir takımla başladık. Ondan sonra tam devam ederken Allen Iverson'u getirdik, yine bütün düzenler bozuldu. Bir sürü sakatlık var. Sezon devam ediyor, görevden kaçacak durumumuz yok. Ancak yönetimin alacağı karara da saygılıyız. Bizim böyle bir derdimiz yok. Takımın galip gelmesi için uğraşıyoruz. Ligde de kaybedilmiş bir şey yok.

Bir tane çaylak pivot ve bir tane guard olmayan oyuncuyla bu kadar mücadele edilir. Takıma takviye yapmak lazım. Biz bunu hep söylüyoruz. Takviye yapmadan, ne beklendiği önemli. Burada 3 milyon dolarlık bir takım kuruyorsunuz, şampiyon olmayı bekliyor herkes. O zaman Fenerbahçe Ülker 15 milyon doları boşuna harcıyor, eğer 3 milyon dolara şampiyon takım kuruluyorsa... Oyuncu almak lazım, rotasyonu arttırmak lazım, daha iyi organize olmak lazım. Sadece istemekle şampiyon olunmuyor. Geçen sene bir sürü şartlar altında bu takım yarı finale kadar geldi, son toplarla finali kaybetti. Bir takım insanların söylediği şeylerle ilgilenmiyorum
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Önce takımımızı tebrik ediyorum 2 zorlu derbiden galibiyetle ayrıldık.Beşiktaş maçını daha rahat kazanırız diye bekliyordum ama bazı maçların zorlu olacağı kesin,önemli olan kazanmak bizde kazanmayı bildik.

Bundan sonra önemli olan takımın eksiklerinin giderilmesi.Hep söylüyoruz,Antrenörümüzde bunun farkındadır diye düşünüyorum ama neden transfer yapılmıyor bu konuda kafam karışık,belki transfer yapılmak isteniyor ama bazı sıkıntılar var onu bilemiyorum ama mutlaka bir 5 numara transferi lazım.

Beşiktaş maçında Beşiktaş'ın aldığı ribaunt sayısı 46 bizim aldığımız 35.Bjk 15 h.ribaunt'u almış biz 5 hücum ribaundu tam 3 katı fazla bjk'nin aldığı hücum ribauntu.Bizim en çok ribaunt alan oyuncumuz Shipp 8 ribaunt.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Iverson skorboarda bakmadığını ve 1 sayı geride olduklarını sandığı için faulü yaptığını söylemiş.

Ayrıca Türkiye'de şuana kadar hiçbir şey yapmadı, yapamaz da zaten.

Sadece iyi reklam yaptılar, onun dışında 2 milyon dolar vereceklerine sağlam 2-3 oyuncu alabilirlerdi.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

BJK'ye bir sayı verildiği koçlara söylendi çoğu oyuncu fark etmedi tam olarak ne olduğunu bizimkilerde onlarda.Oktay hoca takımı yanına çağırıp durumu anlattı hatta bir an anlamadı bizimkiler ne olduğunu ama Burak Bıyıktay böyle birşey yapmadı.Yapması gerekirdi o durumda hiçbir oyuncunun aklına gelmez o tarz bir hata olduğu .Hatta BJK'li taraftarlar da anlamadı Oktay hocanın neye itiraz ettiğini uzun süre.

O pozisyon özelinde İverson değil Burak hoca kabahatli bana kalırsa ama genel olarak İverson'un kayda değer bir katkı verdiği söylenemez.Eldeki Chatman'ı küsrütüp üzerine 1.5 milyon verip almanın pek bir anlamı olmadığı ortaya çıktı .

Akatlarda galibiyet güzel ama İsmail Çevik dahil 8 kişilik rotasyonla maça başlayıp üzerine baçın başında Serhat'ı kaybeden daha sonrada 5 faülle Cevher'den de mahrum kalan rakibe 15-16 sayıdan maçı kafakafaya getirmemeli idik.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Allah Allah.

Eleştiremiyoruz yani öyle mi kimseyi profesyonel olarak basketbol oynamadığımız için?

Yeri geliyor Lebron'u da eleştiriyoruz, Kobe'yi de eleştiriyoruz kötü oynadıklarında. Iverson'ın farkı nedir?

Iverson gitsin önce Beşiktaş'a bir maç kazandırsın, sonra diyelim ki eh fena oyuncu değil şuan için.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Ya iyi de o kadar da büyük bir hata degil bence. Sonucta hakemler 2'lik verdiler ve 4 sayi fark vardi sonra hakemler hatayi düzelttiler o sirada mac zaten kafa kafaya gelmis son derece cekismeli geciyordu gözünden kacmis demekki olabilecek birsey büyütmemek gerek.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Hayır yani o pozisyonu geçtim Iverson yine hiçbir şey yapmadı maç boyunca.

Şuanki haliyle Taylor'un eski takımı Göttingen'e gönderin Iverson'ı, orada bile şampiyon yapamaz takımı.

Çok yanlış bir mantık.

Biraz abartalım o zaman Larry Bird dönsün basketbola şu yaşında ve 0 katkı versin takıma, biz de onu eleştirmeyelim :)

Iverson da sene başı hiçbir şey yapamaz tezimizi doğrularcasına oynuyor. Eskiden de sevmezdim zaten Ivy'yi nedense. İyi oldu bu, Beşiktaş 3 yıl belini doğrultamaz artık.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Bence burada tebrik edilmesi gereken kişi Oktay Hocamız'dır. Skor değişince hemen takımın hepsini çağırdı ve skorla ilgili uyardı. Diğer tarafta Bıyıktay hiçbir şey yapmadı.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Bence kilit nokta kesinlikle Ignerski idi. O atışları soksa uzatmaya gidiyordu maç ve ivmemizi kaybetmiştik. Oktay hocanın katkısı tabiki tartışılmaz ama bugünün kırılma noktası mucize 3lükle takımına hayat veren, okyanusu geçip derede boğulan Ignerski'ydi...
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

1- Iverson şampiyon yapsın demiyorum, 1 maç kazandırsın. Hani İnanç Koç'un, Erkan Veyseloğlu'nun bile senede 1 kez yaptığı olay :)

2- Iverson ile böyle berbat oynadığı bir maçtan sonra ister dalga geçerim burada Galatasaray Basketbol forumunda, ister geçmem. Bunun hesabını kimse soramaz bana.

3- Iverson'ı beğenen tek sizsiniz galiba bu maçta. 14-0'lık serinin 10 sayısı direk Mustafa Abi imzalı, neyden bahsediyorsunuz?

4- Bana objektif olun diyen kişi sene başında Iverson için Beşiktaş Kombinesi alacağım diyen kişi ha? O kadar objektif yani.

Ligdeki diğer 15 takımın guardları > Iverson bana göre.

Son olarak; Iverson'dan bana ne? Iverson kimmiş?

Koyduk geçtik sonuç olarak.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

takım düşüşte oldugu bir maçı kazanarak aslında bir derbiden daha çok deplasman fobisinide yendi bu atmosferde maç kazanabilmek için üst düzey bir takım olmak gerekiyordu ve biz artık bütçemizle degil ama takım oyunumuzla ve takım ruhuyla üst düzey bir takım olduk hadi hayırlı olsun bu maçtan önce karşıyaka deplasmanında bizim için taraftar baskısı vardı o maçı kaybettik ama bu maçı kazandık hergün üzerine bişeyler koyarak dogru yolda gidiyoruz artık sezon başındaki hedefi çoktan geçtik sezon başında hedef ilk dörttü şimdi ise şampiyonluk bu saatten sonra bu yoldan dönüş olmaz yönetimde bu başarıyı görmeli ve takıma takviye yapmalı
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Kerem Seçer' Alıntı:
Gazanfer Taylor'ın yaptığı savunmayı överken Iverson star oluyor da burada niye kimmiş oluyor? Şimdi Iverson'ı Taylor mı durdurdu yoksa Iverson zaten kötü mü?

Bu soruyu kim sorar diyordum :)

Kerem Abi şöyle oluyor.

Iverson gibi 20-30 sayı potansiyeli olan bir oyuncu var ortada.

Chatman-Cüneyt-Likholitov'un yokluğunda topun elinde olacağı süre de artıyor.

Bu oyuncuyu Taylor iyi savunmayla durduruyor ve bitiriyor.

Iverson da yine başka bir maçta daha kendinden bekleneni verememiş oluyor.

Sonuç olarak Iverson her zaman sayı silahıdır ama yine başka bir iyi savunmayla kendisinden bekleneni verememiştir.

Arada ince fark var, Iverson böyle hedef maçların hiçbirinde ağırlık koyamaz bu ligdeki savunmalarla. Bizde Taylor yapar bu savunmayı, Efes'te Sinan, Fb Ülker'de Ömer Onan.

Edit: Müthiş egom vardır, beni bir de tanısanız..
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Taylor,Ömer,Sinan....

Eurocup'da daha sağlam rakiplere karşı deplasmanlar olacak o kadar farklı öne geçmişken geri dönüşe izin vermemizin üzerinde durulması lazım.

Ayrıca savunma takımıyız ki seviyorum ben bu durumu ama bazen hücumda çok kötü tıkanıyoruz.Bununda üzerinde durmak lazım.
 
Re: TBL | Beşiktaş 71-73 GALATASARAY

Oktay Hoca ne büyüksün artık maçları konuşmayı bıraktık rakibin oyuncularından konuşuyoruz bunlarıda gördük ya :)
 

Üst