TBL 14. Hafta | Galatasaray CC 63 - 70 Olin Edirne

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Tugay Aktepe' Alıntı:
Maç içerisinde taraftarın da çok fazla tepkisini çeken Edirne takımının mola süresinin dolmasına rağmen sahaya dönmemeleri konusunda herhangi bir kural yok mudur ? Neredeyse 3-4 defa tekrarladılar aynı şeyi ama hakemler somut olarak hiçbir adım atmadılar. Sadece benche gidip sahaya davet ettiklerine şahit olduk.

Bu konu hakkında bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa sevinirim şahsım adına.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":tya5e7i6]Maç içerisinde taraftarın da çok fazla tepkisini çeken Edirne takımının mola süresinin dolmasına rağmen sahaya dönmemeleri konusunda herhangi bir kural yok mudur ? Neredeyse 3-4 defa tekrarladılar aynı şeyi ama hakemler somut olarak hiçbir adım atmadılar. Sadece benche gidip sahaya davet ettiklerine şahit olduk.

Bu konu hakkında bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa sevinirim şahsım adına.[/quote:tya5e7i6]
Süreyi geçirmekte ısrar edince benche teknik faul verilmesi lazım diyo biliyorum ben kardeşim.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Normal sezonu ilk 3'te kapatırsak bence sorun olmaz. 1. bitirirsek tabi saha avantajını da elimize geçiririz, ama bu kadro Mayıs'ta çok daha konsantre oynayacak kişilerden oluşuyor. O yüzden güvenim tam.

Bench olayını ben de fark ettim ama hakemler zırt pırt gidip uyardılar. Teknik çalamazlardı, zaten yanlı bir yönetim vardı. İlk yarıda aleyhimize en az 4-5 tane uydurma faul çaldılar.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Bugün daha iyi anladım... Bu sezon kulüp olarak oynadığımız maçlarda aldığımız hiçbir mağlubiyet böylesine yakmamıştı içimi.

Umarım çabuk atarız üzerimizdeki bu olumsuz havayı, hem taraftar hem takım olarak.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Gökhan Taştimur + Avrupalı (basketbolu bilen, basketbol zekası olan, sadece fiziksel özellikleri sayesinde öne çıkmayan) yabancı oyuncu faktörü bence bu seneki Olin Edirne takımının başarısının sırrı diye düşünüyorum.
Gökhan Hoca 2. lig takımlarını terfi ettirmekle ünlü olsa da bence her kategoride görev alıp bu görevlerin üstesinden başarıyla gelebilecek, gerçekten tecrübeli, bilgili ve kaliteli bir antrenör.
Bu maç için konuşacak olursak, diğer maçlarda da sıkça rastladığımız bir durum dikkatimi çekti. Kuqo faul problemine girince yada bir sebeple benche geleceği zaman yabancı sayısından dolayı Taylor ve Kuqo kenara gelirken Tutku ve Luksa oyuna girerdi. Bu maçta Kuqo ilk çeyrekte kenara gelirken yerine Sertaç girince Oktay Hocadan takıma 'bu maç kolay, Sertaç ile bile kazanırız' gibi bir mesaj gitmiş olabilir diye düşündüm. (Ben öyle algıladım)
Son olarak, Fenerbahçe ve (zar zor gelen) Beşiktaş galibiyetlerinin üzerine bu mağlubiyetin iyi bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar çok kötü bir zamanda gelen ve bize liderliği kaybettiren bir yenilgi olsa da, her şeyde bir hayır vardır atasözünde olduğu gibi, ileride olması muhtemel daha ciddi kazalar için önceden bir uyarı aldığımız fikrindeyim.
Aslında bu yukarıda yazdıklarımı silip maçı tek cümleyle özetlemek mümkün:
Top bizi sevmedi yada basketbol tanrıları kazanmamızı istemedi cümleleri tamamen bu maça uygundur. Çemberi dolanıp çıkan toplarımız girseydi herşey çok farklı olurdu.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1cwrt3d1]Maç içerisinde taraftarın da çok fazla tepkisini çeken Edirne takımının mola süresinin dolmasına rağmen sahaya dönmemeleri konusunda herhangi bir kural yok mudur ? Neredeyse 3-4 defa tekrarladılar aynı şeyi ama hakemler somut olarak hiçbir adım atmadılar. Sadece benche gidip sahaya davet ettiklerine şahit olduk.

Bu konu hakkında bilgisi olanlar bizimle paylaşırsa sevinirim şahsım adına.[/quote:1cwrt3d1]

Tugay maçın hakemleri ikş yıl önceki Şahenk'teki paly-off final serisindeki ünlü maçın hakemleri Erşan Kartal-Can Atsürenken bu soruyu sormanı ayıpladım.

Malum, o maçta kupa avcısına da sahaya girmek serbestti.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Emre Sarp, basketbolda hakemleri pek fazla tanımıyorum. Futbolda bazı hakemlerin şartlar ne olursa olsun takıntılarına,artniyetlerine şahit olmuştum ama bunu basketbolda göreceğim aklımın ucundan geçmezdi açıkçası. Neyse kötü tecrübelerle bunu da öğrenmiş oluyoruz maalesef.

Mola konusuna gelirsek, hakikatten basit birşey değildi Edirne Olin maçında rakip takımın yaptığı. Sonuçta diğer tarafta sahaya dönmüş bir takım var ve onları hem fiziksel hem de psikolojik şekilde etkilemiş oluyorsunuz bekleterek. Taştimur ve Olin ekibinin bunu kasıtlı olarak yaptığını düşünmesem de kimse babamızın oğlu değil ve maç içerisinde gereken cezayı almasını isterdim. Tabi bunun için sahada yürekli hakemlerin olması şart...
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Sezonun kabullenmesi en zor mağlubiyeti çoğumuz için.Hala etkisi geçmedi.Aylar sonra futbol izliyorum sırf bu maçı unutabilmek adına.
Caner'in yokluğu beklediğimizden de fazla etkiledi bizi.Hücum performansı vasat olsa da savunmamızla mesaj vereceğimiz dakikalarda Caner başroldeydi sezon boyu.Maç boyu bu mesajı bekledik,malesef mesajı ikinci yarı boyunca rakipten aldık.
Birinci sıraya mental düşüş ve sakatlıkları birlikte yazarım,ikinci sırayı Caner alır.
 
Re: TBL | GALATASARAY: 63 - Olin Edirne: 70

Olin'den ben azda olsa böyle bir sürpriz bekliyordum,diğer maçlar kadar emin değildim kazanacağımızdan.Ben Olin'i futbol'un istanbul bşb takımına benzetiyorum,heran sürpriz yapmaya meğilli.

Birde biz üst üste 2 büyük maç oynadık ( fenerbahçe ülker,beşiktaş cola turka ) ve bu maçlardan galibiyetle ayrıldık,böylesine maçlardan sonra şaşırtıcı mağlubiyetler olabiliyor.
 

Üst