TBL 14. Hafta l Türk Telekom 91-85 Galatasaray

Ergin Hoca da sıkıntı var. Bakın bu hafta Aydın Örs bir röportaj verdi, Ataman uzun süre milli takım hocası olmalı diye. Zaten Harun denen herif kamuoyu baskısı kuruyor, ortada fol yok yumurta yokken.
Yönetimin adam gibi çıkıp açıklama yapması gerek bu konuda ama onlarda futbol topu peşinde.
Hoca vitrin maçlara konsantre oluyor, diğerlerinde ne yazık ki uykuda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dorsey'i 15 dk, Goksenin'i bir periyot, Safak'i mac boyu kenarda unutan bir koc. Rezillik.

Hoca kovulmak istiyor sanirim. Milli takim cazibesi...

Bir sorunda şurada takımımızdaki oyunculara görev tanımlarının dışında sorumluluklar yüklüyoruz böyle oluncada hatalar kaçınılmaz oluyor.

Bu sonuçlar da gösteriyor ki başta Ergin Ataman ve takım seyirciye oynuyorlar, deplasmanda oynamaz diye kontrat maddeleri mi var oyuncuların anlamadım? Bir zahmet bir lütfen kırıta kırıta oynuyor çoğu oyuncu savunma yapmıyoruz. Savunmasını sezon ortasında hala oturtamayan, kadroyu doğru kullanmayan, motivasyonunu heyecanını kaybetmiş bir koçla rekabetsiz ortamda canları isteyince oynayan, maç seçen oyuncularla bu kadar maalesef.. Yönetim transfer yapmazsa hedeflerden çok çabuk koparız bu görünüyor.. Şafak'la Ege bu takımda çok rahat 8-10 dakika süre bulabilirler ama nedense Ataman yüzlerine bile bakmıyor. 2 senedir transferlerde hatalar yapıyor Ergin hoca sezon ortasında transfer diye söyleniyor e kardeşim sezon başı kadroyu kuran da sensin.Demek ki mühendislikte de sıkıntı var şube iyi yönetilmiyor yazık oluyor basketbolumuza.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son ceyrek Dorsey'in süre almamasi büyük skandal . Takımda saf bir oyun kurucu yokken Safak'ın rotasyona bile girememesi şaka gibi . Gecen hafta besiktas macinda harika mücadele etmişti ..

2 tane kırılma anında Schlib hata yaptı ve bir hücumda da doğru adam paylaşımı yapamayıp Jenkins´den 3´ lük yedik. Maçın en önemli hücumunda da Woodside sorumluluk aldı. Mccollum hücumda iyi savunmada kötü neden maç boyu Woodside' ı savunan Göksenin veya Sinan savunmadı? Hocanın da Woodside'ın üçlüğünden sonra mola alması gerekirdi.

Telekom gibi bir takımdan 90 sayı yemenin mazereti olamaz.İstesen 90 sayı yiyemezsin Telekom´dan.Takımın enerjisi çok negatif,müsebbibi ise Ergin Ataman´dır.Zorlamaya lüzum yok, teşekkür edilip gönderilmeli.

Ben hatayı sezon başında yaptığımızı düşünüyordum hocanın 1 numarada Schilbi kullanacak olmasına inanamamıstım zaten üstüne birde 2 numaraya daha yakın gördüğüm McCollumda transfer edilince sezona neredeyse guardsız,lidersiz girdiğimizi düşündük ve bu düşüncelerin hiçte yersiz olmadığı gün yüzüne çıkıyor.

Peki hoca ya GS'yı seçerse ? Senin bu dediklerin için kanıtın/duyumun vs var mı ? Bu kadar mı kolay mı hocayı lekelemek ?

Hocanın yaptığı çok açık belli aklının başka yerlerde olduğunu kendisi de söyledi. Kadın takımının antrenörü direk milli takıma restini çekmiş iken Ergin Ataman tek bir açıklama yapmamıştır. Hala neyin açıklamasını istiyorsunuz anlamıyorum. Gerçekleri görmenizin zamanı geldi gözünüze mi sokalım ne istiyorsunuz ?

Uşak-Banvit-Karşıyaka-Telekom. İlk devreyi tamamiyle yok sayıyoruz, dönmemiz için gerekli olan 15 dakikalık çok iyi basketbolu oynuyoruz ve bu bölümde 2-3 maç topu sokuyoruz. Beraberliği buluyor veya tek topla öne geçiyoruz. Bu bölümden sonra doğal olarak kalan kısıtlı sürede 2 iyi hücum-savunma sekansı gerekiyor. Dönerken o kadar sırıtmasa da McCollum'a bağımlı hücumumuz esas maç topu için bizi geriye atıyor. Daha belirleyici olan bölümse ligde artık tüm takımlar 5 yabancılı 5'le sahada olabiliyor ve forumun tanınan simasından gelen yorumla Ergin Ataman'ın dış şutu riske eden savunma alışkanlığı bu yapılara karşı bize avantaj sağlamıyor.

Caleb Green bir süre yok. Eurocup için guard almanın yazdığımız sorunlar dahilinde bize doğrudan bir getirisi yok. İkinci devrenin fisktürü hayli sıkıntılı başlıyor ve biz olumsuz gelişmelerin yanında daha çok bile bile lades diyerek dezavantajlı noktaya geldik. Bir süre hesap yapmaya gerek yok zira ilk adımı sinir bozucu şekilde atamıyoruz.

Defaten yazdığım gibi oyuna ve takımlara yaklaşımımı 6 Ocak'ta çıkacak olan Tahkim Kurulu kararı çerçevesinde şekillendireceğim. Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş galibiyetleri için takıma teşekkürler fakat o maçların yarattığı ciddi tatmin büyük resmi oluşturmuyor artık.

Maçtaydım şimdi geldim yazıyorum.
Eğer bu maçtan sonra dahi Ergin Ataman savunuluyorsa Galatasaray'ı düşünmüyorsunuz demektir, tamam yönetimsel sıkıntılar var geçmişe dönük borçlar yapılamayan transferler vs.. Ama bugünkü kadromuz ile şu Telekom maçını alamamanın bir açıklaması olamaz. Elindekilerle neler yaptığın önemli bir koç olarak. Bence hiçbir şey yapmıyor şu ana kadar takım yardımcı koçla falan gitseydi bu durumda olurdu. Hep söylüyorum aklı kesinlikle Milli takımda bu konunun uzaması çok saçma Ekrem Memnun gibi seçimini yapmalı. Hemen benç arkasındaydım o kadar kötü yönetimi var ki. Oyuncularla hiçbir iletişimi yok adamın. Tarzı bu vs diye savunanlar olacaktır ama ben anlam veremiyorum o işe. Kimse hayal satmasın zorlama ile yapılacak 1-2 transfer bile kurtarmaz bizi. Mccollum'un son dakikalarda hücumda saçmaladığı kaçıncı maç acaba sayabildiniz mi? Dorsey bir maç var iki üç maç yok, keza Schilb de öyle. Sinan sakatlık sonrası kendine gelemedi. Yaz yaz bitmez takımın sıkıntısı.

Takımın deplasmanlardaki silik görüntüsü moral bozucu. İkinci yarıda çoğu maçı deplasmanda oynayacağız ve biz deplasmanda kazanabileceğimiz maçların genelini kaybettik. Bu görüntüyle lig liderliği çok zor. Bir an önce takviye şart. Herkesin kendine biraz çeki düzen vermesi gerekiyor. Sezon içinde düşüşler elbet olacaktır ama en az hasarla bu süreci atlatmamız gerekiyor.

Benimde anlamadığım madem Caleb Green sakatlandı ve bir süre maçlarda izleyemeyeceğiz neden takımın yedek olarak görülen iki adet 4 numarası Ege ve İzzet 1 dakika bile süre almaz? geçen Beşiktaş maçında da Ergin hoca son 2 dakikaya kadar oyuna almadı. Madem bu iki oyuncuya şans vermeyecekti neden takımda tuttu? Hem genç Ege'ye hemde İzzet'e haksızlık... Bu iki oyuncu süre alamayacaksa takımda tutma hocam geliştirsinler kendilerini şayet tutacaksan asıl 4 numaranın olmadığı maçta en az 10-15 dakka şans ver diğer oyuncularını bu kadar yıpratma... Veya sene başında bu iki oyuncuyu takımda tutmak yerine banko güvenip rotasyona sokabileceğin birini kadroda tut en azından dakikalar bölüşülsün...(samet geyik-ermal kurtoğlu-kerem gönlüm veya ersin dağlı sene başında bir şekilde kazanılmalıydı bana göre şuanki en iyi tercih erceg gibi sanki 100 bin dolar civarlarına gelirmi acaba bizde alabilecek bir bütçe oluşursa...?)

Maç öncesi Onur Balcı ile tribünde konuşuyorduk takımın deplasman karnesini ama Telekom ligin dibine demir atmış, biz ise lideriz, o kadar da olmaz dedik.. Kimse kusura bakmasın ama ne yönetimi ne de hakemleri eleştiririm, önce teknik kadroyu ve oyuncuları eleştiririm bu maç özelinde. Sonra yine teknik kadroyu ve oyuncuları eleştiririm.

Geçtiğimiz günlerde antrenör değişikliğine giden, ligin dibindeki Telekom´dan 91 sayı yiyorsun, yediğin sayıların çoğunluğu kronik sorunumuz olan dış şut. Takımın özellikle ilk üç periyotta savunma namına parkeye hiçbir şey koymazken oyuna müdahale etme gereği duymuyorsun...

Biz alıştık ama Ankara´da Galatasaray´ın maçı var heyecanıyla salona gelen küçük çocuklara üzüldüm cidden. Hele 6-7 yaşlarında bir çocuk vardı maç öncesi sırada beklerken, "Cimbombom Cimbombom" deyip duruyordu, annesi sakin ol oğlum geldik işte deyince; "Anne Cimbom´un maçı var nasıl sakin olayım" diyordu. Maç bitiminde bir baba çocuğunu teselli ediyordu...

Ankara ayazında -5 derecede maça gelen çocukları üzmeye kimsenin hakkı yok. Önce üzüp sonra da hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edenlerin de Galatasaray´da işi yok.

Offf..Off..Karsıyakadan sonra Telekom'uda mı biz ayağa kaldırdık..Hoca acaba bu mactan sonra ne dedi..91 sayı yediğimiz macı kazanmamız mümkün olamazdı mı dedi bu seferde ?

Ege Arar bu durumda bile oynamayacaksa Fb'ye veya Efes'e gönderelim adamın kadersizliği bizim oyuncumuz olmak,Ergin hocayı bu konuda eleştiriyorum,şimdi diyecekler ki maçlar önemli o yüzden gençler oynamıyor,ee böylede kaybediyoruz,Göksenin içinde durum talihsiz bu adam 20 dakikadan az süre almamalı ama küstürülecek gayet açık.

Geçmişe bakarak geleceği anlamak zor değil,felaket tellalı olmak istemem ama ikinci bir sakatlığa hazır olalım,her sezon ki negatif enerji bizi yine yakaladı,Allah yardımcımız olsun,hiç akla gelmeyen sorunlar gelip bizi bulursa şaşırmam

Tek gördüğüm sezon öncesi hedeflerimizden giderek uzaklaştığımız.. Zaten sallanıyorduk Green'in sakatlığı da son darbe oldu. Ligdeki mağlubiyet haklarımızı çok cömertçe harcıyoruz, bu şekilde olmaz. Kısa vadede toparlanıp istikrarı sağlamamız da zor gözüküyor. O nedenle beklentileri düşürmekten başka çare kalmıyor ne yazık ki..

Gerçekten hoca suyunu çıkarmaya başladı artık, yahu Şafak dediğin oyuncu bence şu an yerli oyun kurucular arasında en kalitelilerden biri ve kesinlikle şu takımda en az 10dk süreyi hak ediyor. Ege de öyle, Green'in olmadığı bir maçta en azından 10 dk oynar bu adam. Bu adamları böyle böyle rotasyona sokup ana rotasyonu dinlendirmediğimiz için Schilb,Lasme ve Micov'un fizik ve mental olarak yorulmaları çok normal oluyor bu durumda. Ayrıca bu adamlara ihtiyaç olan anlarda da çıkartıp oynatamıyorsun işte, adamlar pas tuttuğu için. Böyle bir kısır döngü bu, hocaya hayret ediyorum. Bir diğer hayret ettiğim nokta da canavar gibi ribaund toplayan, asistler yapan yani maçın çok içinde olan Dorsey şu maç 18 dk mı oynar allah aşkına? Evet rakip üst düzey hücum performansı gösterdi -ki bunda bizim savunma hatalarımız da var- ama şu maç kaybedilecek maç değildi.

Ligte 5 maç kaybettik.
5'i de aynı şekilde.
İlk yarıda 10-15 sayı geriye düş.
İkinci yarıda yakala.
Sonra dar rotasyon yüzünden yorul.
Son 2-3 dakika maçı kaybet.
Cidden yazık.