TBL 15. Hafta | Efes Pilsen 72 - 59 Galatasaray CC

Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Ahmet Arif' Alıntı:
Sevgili dostum Onur Yavuz, forumda yazacak bazı insanlar için "akbabalar" demiş. Biz Cüneyt için olumlu anlamda; isterse köpek gibi savunma yapar, bağlamında birşeyler yazdığımızda haklı olarak yakışıksız bulmuştu. Doğrusu ben de Onur Yavuz'un "akbabalar" benzetmesini onun güzel Türkçesine yakıştıramadım.
Ahmet Bey benim sözüm son dönemlerde aldığımız başarılı sonuçlardan sonra ortaya çıkan iyi gün taraftarları içindi. Yoksa sezon başından beri takımı takip eden, basketbolu gerçekten bilen insanlara söyleyecek sözüm olamaz. Fikirlerine katılmasam bile saygı duyarım. Ancak sizin uyarınızdan sonra benzetmede hata yapıp yapmadığım konusunda tereddüt ettim.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur bey kime istinaden yazdığınızı anlamıştım. Yanlış anlaışmasın üzerime falan alınmış değilim kesinlikle. Sadece sizin öyle bir tabir/benzetme kullanacağınızı düşünmemiştim. şaşırdığımı belirtmek için yazdım. Kendimden beklerim de sizden beklemezdim, o bakımdan belirtme gereği hissettim.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
O mesajda Hite'in Avrupada ilk kez oynayacagindan ve alismasinin uzun surebileceginden bahsettim Hite'i elestiren arkadaslara.. Hite'in yolunun su an icin Solomon'un Langdon'in yolu ile ayni benzer oldugunu tekrar ustune basa basa soyluyorum.Ayrica Hite'i niye Langdon ile kiyaslamim ki??Bu arada Efes'te Langdon bir Nicholas kadar oynamiyordu,Langdon'in Efes'te oynadigi mac 3-5'i gecmez!!

Zaten yillar yilidir Efes'i yabancilar basamak olarak goruyorlar!!! Su an Langdon'i Avrupanin en iyi 2 numarasi yapan kosul ise CSKA'nin coachu Messina'dir!

Bir coach bu kadar oyuncusunun performansini max yapar!

Ben kimi kimle kıyaslayacağın konusunda birşey demedim demeye de hakkım yok. Benim söylediğim "efes'teyken solomon, langdon berbattı" demene ilişkin. Berbat falan değillerdi. aksine üst düzeyde performans gösterdiler. Bence bilmeden yazıyorsunuz. Landgdon'ı başka bir oyncuyla karıştırıyor olabilirsiniz. Langdon efes'de 20 avrupa kupası maçı oynadı. Euroleage'de. Yani en iyi ligde. Sezonda oynadığı bir maç haricinde tüm maçlarda çift haneli sayılarla oynadı. sezon süre ortalaması 35 dakikakadır. Nicholas kadar oynamıyordu ne demek. Sayı ortalamasına bakarsan Nicholas geçen sene 13,9 sayı ortalaması tutturdu. Langdon efes'de 14,3 tutturmuştu. Langdon'a Efes'deyken "berbat" diyorsun. Bunu ancak Langdon'u efes'te oynarken hiç seyretmemiş birisi söyleyebilir.

sana kolaylık olsun: http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2003
yukarıdaki linkte Efes'te langdon'un istatistikleri var. ha hala langdon efes'te berbattı falan diyorsan, yolun açık olsun.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Ben efes pilseni 1992 senesinden beri takip ediyorum.Langdon Efes'teyken su zamanki haline gore bayagi kotuydu sence bu istatistikler cok mu iyi Efes'te oynarken ki?Langdon'i bugunlere getiren Dinamo Moskovadayken CSKA'ya bir anda gecisidir.Messina kendisinin yetenklerini on plana cikartmistir.CSKA'daki istatistikleri ile Efes'tekini kiyaslarsak langdon'in Efes pilsende 3-5 mac oynadigini goruruz.Ben Efes'in tum maclarini izliyorum.Langdon az cektirmedi Efes'e gonul verenlere..Ne yazik ki oyle..Onun yerine gelen Off-guard Henry Domercant bile daha cok katki verdi Langdon'a nazaran.Alaskali suikastci lakapli Langdonin yetenegine hic bir suphem yok ama o zamanlar artist coach Oktay Mahmudinin oyun sekline kurban gitti kendisi..Avrupanin en iyi coachu Messinanin oyun felsefesinde su an % 100 verimle oynuyor ve dolayisiylada Avrupanin en iyi 2 numarasi.Dikkat edersen ben Langdona kotu oyuncu demiyorum,Efesin teknik kurmaylarinin oyun sistemine kurban gitti kendisi..!

Ayrica Solomon isterse 50 sayi,30 asist,15 top calma yapsin benim icin hic bir zaman elite,ust duzey guard degildir.Bir gun belli olmaz ama Solomon bizde yani GS'da oynarsa ayni seyleri o zamanda soylerim.;) Bu kadar sorumsuz,disiplinsiz,saygisiz bir oyuncu daha yoktur heralde.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bence Langdon'ın Efes'deki performansının, en azından o sezonun başlarında yetersiz görünmesinin bir sebebi de oynadığı iki sezonda çok iyi işler yapan Marcu Brown'ın yerine gelmesiydi;ancak Langdon konusunda ben Ahmet Abi'ye katılıyorum.Efes'td de gayet başarılıydı bence.

Edit:ünsüz benzeşmesi hatası :p
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

kusura bakmayın iyice konu dışına kaydık...

Emir Bey, Langdon'ın efes istatistikleri CSKA'daki istatistiklerinden daha iyiyken nasıl oluyorda efes'de berbat oyuncu, daha kötü istatistiklerle CSKA'da avrupa'nın en iyi iki numarası oluyor. Bakın "berbat" "kurban gitti" gibi yakıştırmalar, tüm sezonu takımda hem de takımın en yüksek sayı ortalamalı oyncusu olan birisi için kullanılamaz. Bu oyuncuyu beğenip beğenmemekle ilgili bir durum değil. Langdon Efes'de berbat falan değildi. 20 avrupa El maçında 14,3 sayı ortalamasını %40 üçlük ve %51'lik ikilik yüzdesi ile gerçekleştirdi. hala 3-5 maç diyorsunuz. CSKA'da bu sayı ortalamasını tutturamadı. Nicholas ile kıyaslıyorsunuz. o da bu sayı ortalamasını tutturamadı. Langdon efes'de ne berbattı ne de kurban gitti. Bu çok açık. Beğendiğin Domercant'ta %35 üçlük ve %45 ikilik yüzdeleri ile 12 sayı ortalaması yaptı. Ne hikmetse daha fazla katkı yaptığın dediğin tüm oyunuclardan daha iyi yüzdeyle ve daha çok sayı yapmış ama "Berbat" ama "kurban gitti". sen yeni yeni isimler ortaya atacaksın, bunun sonu yok. Granger biri, iki üç maç olmak üzere efes'de 4 sezon oynadı. Bu dört sezondan sadece birinde Langdon'dan daha iyi sayı ortalaması yaptı. 15,6. Langdon efes'de başarılıdır.

Sen efes'de bu performansı göstermiş oyuncuya "berbattı", "kurban gitti" falan diyorsun. ama yeter. dur artık. efes'e gelen yabancılar içinde son on yılda muhtemelen en iyi sayı ortalamasını tutturan oyuncuya "efes'de berbat"tı diyemeyiz. böyle bir hakkımız yok.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Bence Langdon'ın Efes'deki performansının, en azından o sezonun başlarında yetersiz görünmesinin bir sebebi de oynadığı iki sezonda çok iyi işler yapan Marcu Brown'ın yerine gelmesiydi;ancak Langdon konusunda ben Ahmet Abi'ye katılıyorum.Efes'td de gayet başarılıydı bence.

Edit:ünsüz benzeşmesi hatası :p
Sarp sen şu resimle foruma pek yazmasan daha iyi olacak :D

Tartışmak yersiz sabahtan beri okuyorum sessiz kalmak istedim ve gene sezssiz kalmak en iyisi.Konu Galatasaray-Efes maçı.O yüzden eskiye dönüş yapmasak yada gittiğimiz yerden tekrar 2008 yılına dönsek fena olmayacak hani.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Dünkü yenilgimiz beni üzdü ancak hedeflerimizde hiçbir değişme olmadı. İyi oynamadık, Baltt bizi iyi çözmüş, Ribaund alamadık, ivme yakalayamadık gibi birçok sorun sayabiliriz. Bizde yenilgi hakkımızı kullanmış olduk. Dünkü maçta Hüseyin'i aradık. Çünkü içeriden post-up tan sayı bulmakta zorlandık. Ne Fatih, Ne Cemal böyle adamlar değil. Gaines birkaç yüklenme yaptı o kadar. Takım hücum akışından çıkınca Hite sorumluluk almaya çalıştı fakat olmadı. Dee kritik üçlükler attı fakat devamını getiremedik. Ribaund alamamamız en büyük dezavantajımız oldu. Olur deyip geçmek gerekir. Sonuçta hala lideriz ve takımız.
Murat Hoca NTV'de henüz şampiuyon seviyesinde oynamadığımızı ve bunun için önümüzde yol olduğunu söyledi. Ancak hedefimizinde şampiyonluk olduğunu belirtti. Çok doğru kelimeler kullandı. Olabildiğince temkinli konuştu. Kendinede eleştiriler getirdi. Oyuncuları taktiği benimsetemediği gibi...
Hite, iyi bir oyuncu. Şutu var, atletik, drive edebilir, savunması üst düzey. Bence Basden'dan iyi bir oyuncu. ondan verim alabiliriz. Ama on u asla kahraman yapmamalıyız. Set içinde şut attırmak doğru olay olur. Dee'yi Blatt iyi okumuş onun ve takımın pas kanallarını tıkadılar. Biz tıkandık 59 sayıda kaldık. Cüneyt yine iyiydi.
Efes ise hafta içi Maccabi maçı onlara yaramış. Wright, Ermal ve Penn oldukça iyi oynadı. Blatt bizi iyi çözmüş...
Sonuç olarak bu mağlubiyeti kafaya fazla takmayıp devam etmek lazım...
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

maçı kaybetme sebebimiz alışık olmadığımız bir tarz ile oynmak zorunda kalışımızdı bence.Hüseyin'i oyunun her anında inanılmaz aradık.Size ve oyun bilgisiyle Ermal'i tutabilecek hatta silebilecek tek adam Hüseyin'di Cemal ve Fatih çok çalıştılar ama Cemal'de büyük bir tecrube eksikliği var bunu gördüm bu maçta.Ben hala Cemal ve Fatih'in arkasındayım fakat Hüseyin bize büyük maçlar için 2 kez lazım bunuda gördük.
Ayrıca sıkıntı sadece hüseyin değil kısaların kötü şut yüzdesi bu mağlubiyette çok önemliydi.Hite'ın iyi savunulduğunu düşünürsek Dee ve Cüneyt'in çok kötü oynadıklarını söyliyebilirim
İlk yarıyı herkesi yalnıltıp lider kapayan GS'ımıza oyuncularımız ve koçumuza teşekkürü yinede ayrı bir borç bilirim
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Maçtaydım.

Yenilmemize rağmen güzel bir gündü..:)

Aşağı yukarı 10.000'e yakın taraftarımız vardı. Gelen herkesden Allah razı olsun.

Sarı - kırmızı kağıtlarla yapılan kareografi görülmeye değerdi, ayrıca Yürüyoruz Biz Bu Yolda pankartı da.. Keza ezeli rakiplerimize yapılan göndermeler de..

Fenere yapılan 100 yılın peşkeşini kağıtlara yansıttık, asker kaçaklarını (Aziz Yıldırım, Tümer Metin, İbrahim Kutluay) da..:) :)

Maça bakacak olursak;

İlk defa büyük bir maç kaybettik. Şu ana kadar oynadığımız bütün büyük maçları (FB Ülker, BJK Cola Turka, Türk Telekom) kazanmıştık. Canları sağolsun diyelim.

Uzun zamandır sakat olan Tufan'dan ve Oyak Renault maçında sakatlanan Hüseyin'den yararlanmadık. Maçta eksiklikleri göze çarptı. Tamam Tufan'sız zaten oynuyorduk ama Hüseyin'siz ilk maçımızda onu çok aradık. Pivot mevkiinde sorun yaşadığımız apaçık ortadaydı. Dolayısıyla da Efes'in uzunları iyi bir performans sergiledi.

Eski maçlara nazaran genel olarak da tutuktuk. 3'lük yüzdemiz düşüktü, dış şutlara çok yönelmiştik. Pota altından beklediğimiz verimi alamadık. Serbest atış yüzdemiz çok iyi değildi.

Şu ana kadar geldiği günden bu yana çok faydalı olan Owens'ın 10 sayıda kalması da herşeyi açıklıyor..

Ne diyelim sağlık olsun.

Bu mağlubiyete rağmen ilk yarıyı lider kapattık.

Desteğimiz sürecek..


Yenilsen de Yensen de!
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Semih Bey,

Ben zaten, siz ?Eleştiri yapmayın.? şeklinde bir yazı yazdınız demedim, demem de; çünkü kimse hakkında eleştiri yapılmayacaksa, buraya yazmanın bir anlamı kalmaz doğal olarak. Benim bahsetmek istediğim şey, sizin dediklerinizle aynı şeyler aslında. Eleştiri yapılır; ama sadece bir maç için oyuncular asılıp kesilecekse, kimse yapmasın bunu. Bugün, şu gitsin bu gitsin denilen oyuncular, yarın finallerde takımın en iyi oyuncusu olursa, kimsenin diyecek bir şeyi kalmaz.

Yani bir maçlık, 'şunu gönderelim bunu gönderelim'cilere benim lafım.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur BALCI' Alıntı:
Semih Bey,

Ben zaten, siz ?Eleştiri yapmayın.? şeklinde bir yazı yazdınız demedim, demem de; çünkü kimse hakkında eleştiri yapılmayacaksa, buraya yazmanın bir anlamı kalmaz doğal olarak. Benim bahsetmek istediğim şey, sizin dediklerinizle aynı şeyler aslında. Eleştiri yapılır; ama sadece bir maç için oyuncular asılıp kesilecekse, kimse yapmasın bunu. Bugün, şu gitsin bu gitsin denilen oyuncular, yarın finallerde takımın en iyi oyuncusu olursa, kimsenin diyecek bir şeyi kalmaz.

Yani bir maçlık, 'şunu gönderelim bunu gönderelim'cilere benim lafım.

yanlış anlaşılma oldu galiba :)

ben sizin yazdıgınız yazıya değil de onur sezgin bey'in yazdıgı yazıya cevap olarak yazmıstım. üzerinize alınmışsınız. zaten sizinle düsüncelerimiz aynı paralelde :)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

hepimiz için her şey cok kötüydü tek şey hariç;taraftarımız muhteşemdi...
cep telefonumu çalan hırsızada teessüflerimi bildiriyorum maçı burnumdan getirdi :)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Efes maçı gösterdiki pota altında mutlaka ve çok acil Hüseyin'e bir yardımcı lazım. Cemal savunmada iyiysede hücümda hiç yok. Smaç kazçırma huyunda ise son derece istikrarlı. Selçuklu umut 11 sayı-ufuk 7 sayıyla fülker maçında oynarken malesef biz Cemal ve Fatih ile büyük maçlarda çok sıkıntı yaşarız.

Taraftara gelince tek kelimeyle müthişti.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

hüseyin olmayınca pota altında çok kısa ve ince kaldık. zaten iki dış oyuncusu sakat olan efes'de bu zaafiyeti çok iyi değerlendirip boyalı alanı teslim aldı ve eurolig sertliğini maça koyunca cevap veremedik. hücumda ise hüseyin'in yokluğunda owens'ında etkisiz kalmasıyla sistemimiz tamamen bozuldu. dee ise 3. çeyrekteki iki üçlük dışında ortalarda gözükmeyince iyice tıkandık. 3.çeyrekte muhteşem seyirci desteğiyle geri geldik ama ne yazıkki cemal'in kronikleşen hatasıyla tekrar
oyundan düştük. elbette faturayı cemal'e kesmek haksızlık olur fakat böyle üst düzey maçlar pek hata kaldırmıyor. kısacası,bence bu maçın anahtarı sertlikti ve daha sert olan kazandı.

aslında bizim açımızdan çok garip bir atmosfer oluşmuştu bu maç öncesi. arka arkaya gelen büyük galibiyetler,liderliğin garantilenmesi, bir rahatlama ve adrenalin boşalması yaratmıştı adeta. bu maçı kazanmasakda olur gibi bir hava vardı sanki. açıkçası gerçektende öyleydi. bütün ilk yarı boyunca takımımız oynadığı basketbolla son 18 yılın acısını çıkardı adeta ve bize çok özlediğimiz coşkuları yaşattı. bu maç ise bu muhteşem başarımın kutlamasının yapılacağı bir şov,bir parti gibiydi.
nitekim tribünler bu şovu ve kutlamayı mükemmel bir şekilde yaptılar. o gün salonu dolduran 10000 taraftar,bütün türkiye'deki galatasaray'lıların teşekkürlerini sundular bu takıma ve işte en önemliside buydu.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

bu cemal nedir allah aşkına...post mücadelesinde oyunu bırakıp hakeme dönen başka oyuncu varmıdır acaba dünyada...
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

her halukarda devreyi lider olarak kapatacak olmanın verdiği rahatlıktan olsa gerek, takımımızda konsantrasyon eksikliği vardı. sonuçta yenildik ama çok da mühim değil :)

"Arma Sevdalıları" olarak salondaki yerimizi aldık ve muhteşem desteğimiz ile üzerimize düşen görevi layıkı vechiyle :D yaptık diye düşünüyorum.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Aykun Alan' Alıntı:
bu cemal nedir allah aşkına...post mücadelesinde oyunu bırakıp hakeme dönen başka oyuncu varmıdır acaba dünyada...


Bahsettiğin post mücadelesi eğer benim anladığım ise Ermal yaklaşık bir 5 6 saniye falan kalmıştı boyalıda.Üç saniyeler çalınmıyordu o ara,özellikle takip ediyordum.Tabii bu CEmal'in hakeme dönmesini doğrulamaz.
 

Üst